Je pitaj onih 350 000 na burzi(sluzbena brojka, nesluzbena je prek 600 000), stvarno gdje neki zive
Ja sam na burzi i super mi je
Je pitaj onih 350 000 na burzi(sluzbena brojka, nesluzbena je prek 600 000), stvarno gdje neki zive
Ja sam na burzi i super mi je
Nema to veze s burzom ni sa siromaštvom. Tko god je kupovao monitor zadnjih 4 - 5 godina uzeo je 1080p monitor, u jedno više od 90% slučajeva sigurno. Opće prihvaćeni standard je 1080p 60fps bez obzira sad na to tko to ima ili nema.
40% ljudi na forumu nema 1080p monitor
Sve razumijem, da 4k je buducnost i cijene su jako povoljne za jedan 4k monitor danas ali covjece kakva ti masina treba da bi to sve radilo kako treba
I otkad je to 970/390 prosjecna kartica? Ljudi gdje vi zivite? Finska? Norveska?
Danas skoro pa nema uzet monitora ispod 1080p, a najjeftiniji 1080p(novi, ne rabljeni) su 700kn. Tako da da - 1080p je standard.
Za GTX970 i R9 390 kažem da su prosječne jer to jesu, ne kod nas već općenito. Baci oko na steam stats. A gtx970 i r9 390 su sasvim dovoljne za stabilnih 60fps na 1080p u skoro svim igrama. E sad zamisli kakva će situacija bit za pola godine kad dođu pascal i arctic islands, kad performanse jedne gtx970 postanu skoro pa donji mainstream.
Znači kad kažemo standard onda mislimo na standard u industriji općenito a ne na standard u hrvatskoj, norveškoj, sj. koreji..
No offtopic smo pa bi bilo dobro da prestanemo o standardima.
Sve razumijem, da 4k je buducnost i cijene su jako povoljne za jedan 4k monitor danas ali covjece kakva ti masina treba da bi to sve radilo kako treba
I otkad je to 970/390 prosjecna kartica? Ljudi gdje vi zivite? Finska? Norveska?
Danas skoro pa nema uzet monitora ispod 1080p, a najjeftiniji 1080p(novi, ne rabljeni) su 700kn. Tako da da - 1080p je standard.
Za GTX970 i R9 390 kažem da su prosječne jer to jesu, ne kod nas već općenito. Baci oko na steam stats. A gtx970 i r9 390 su sasvim dovoljne za stabilnih 60fps na 1080p u skoro svim igrama. E sad zamisli kakva će situacija bit za pola godine kad dođu pascal i arctic islands, kad performanse jedne gtx970 postanu skoro pa donji mainstream.
Znači kad kažemo standard onda mislimo na standard u industriji općenito a ne na standard u hrvatskoj, norveškoj, sj. koreji..
A stvarno sereš bez razloga. Ako je danas GTX 970 i R9 390 High-end kartice one će to uvijek i biti neće ih se deklasirati u mid ili low kategoriju kad to one NISU niti će ikad biti. Naravno da dolaskom nove arhitekture grafičke postaju jače, a prethodne arhitekture slabije naspram novih ali neće GTX 970 ili R9 390 nikad koštati nove 500 Kn kao neke entry level kartice.
Norveška!? Jedna od najbogatijih zemalja u Europi. HDI 0.944 čime su prvi u svijetu, GDP 97.013 $ čime su drugi u svijetu. I ti onda govoriš o nekim standardima i uzmeš Norvešku kao primjer
Norveška!? Jedna od najbogatijih zemalja u Europi. HDI 0.944 čime su prvi u svijetu, GDP 97.013 $ čime su drugi u svijetu. I ti onda govoriš o nekim standardima i uzmeš Norvešku kao primjer
Pročitaj ponovo što sam napisao.. "Znači kad kažemo standard onda mislimo na standard u industriji općenito a ne na standard u hrvatskoj, norveškoj, sj. koreji.."
sta, znaci GTX580 je i dalje high end? ideees
A stvarno sereš bez razloga. Ako je danas GTX 970 i R9 390 High-end kartice one će to uvijek i biti neće ih se deklasirati u mid ili low kategoriju kad to one NISU niti će ikad biti. Naravno da dolaskom nove arhitekture grafičke postaju jače, a prethodne arhitekture slabije naspram novih ali neće GTX 970 ili R9 390 nikad koštati nove 500 Kn kao neke entry level kartice.
Cekaj da dodju izbjeglice pa cemo mozda svi imati isti standard.
Stigla danas r9 390 MSI
Stigla danas r9 390 MSI
Kakve su temp?
kad igram vent na 80% cirka 63C, 60-65C oc na 1200/1650
Nema to veze s burzom ni sa siromaštvom. Tko god je kupovao monitor zadnjih 4 - 5 godina uzeo je 1080p monitor, u jedno više od 90% slučajeva sigurno. Opće prihvaćeni standard je 1080p 60fps bez obzira sad na to tko to ima ili nema.
Upravo sam na to i ja mislio kada sam napisao svoj post. Mene su svi downvotali, a tebe upvotali. Skroz licemjerno.
80% na mojoj 280 Dual-X od Sapphire-a je mlažnjak, koliko je glasna MSI? Al' super ustvari, taj TF V cooler je jako sposoban sudeći po recenzijama itd... i tiši od Nitro
80% venta je kontam bučno već i puno okretaja. Jesi možda testa radi ili ako ti se da da testiraš fixno kad staviš na recimo 45 do 50% venta, da vidiš do koje razine bi se onda popele temperature ??
80% venta je kontam bučno već i puno okretaja. Jesi možda testa radi ili ako ti se da da testiraš fixno kad staviš na recimo 45 do 50% venta, da vidiš do koje razine bi se onda popele temperature ??
Kolega ima dobru ideju :D
Meni 280 zakuca 75C lako pri 1180MHz na jezgri pri oko 1250-1260mV, dok je fan na 50% naravno, sve naviše je dosta glasno. Dok je fan 100%, onda 67 dotakne, evo sad probao pa slučajno si i novi rekord napravio na grafi, valjda radi novih drivera koje sam jučer stavio, 15.8
Ajmo prestat blebetat onako odokativno i pogleat podatke za 2015. godinu. Najraširenija rezolucija je 1366x768. Ovisno prema izvoru ima 14,76%-33% udjela. 1920 x 1080 ima udio od 8,80%-13% Razlog tome su ekrani na laptopima kojih je puno više u prvoj rezoluciji. Sve izvan toga je slobodna interpretacija i nema se smisla klati oko toga. Može se pretpostaviti bilo što kao standard. Npr:
-Da se samo uzimaju za primjer stolna računala jer je malo laptopa koji su namjenjeni igrama
-Da je potrebno imati 30/60fps u igrama da bi to bilo igrivo
-Da se sve mora vrtiti na min/mid/max detaljima.
Svak ima svoj subjektivan stav, i dok gaming industrija jasno ne definira standarde mi možemo o tome trubit koliko želimo.
Izvori:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp
https://www.netmarketshare.com/report.aspx?qprid=17
http://stats.areppim.com/stats/stats_screenresxsnapshot.htm
Hm, kako sad imaš istu temperaturu i sa 80% i sa 50%.
64C , 50% vent 1200/1650
Pa tvoj 390 hladnija nego moja 280...
Stigla danas r9 390 MSI
Jesi probao zavrtit 3dmark? koliki je GPU score?
pozdrav
64C , 50% vent 1200/1650
Manualno postavljas vent % ili se automatski podesava?
Zato i pitam. Mozes ti u afterburneru i na 100% staviti, ako je ovo automatski na 80% onda je cudno.
jbmu, ako su meni na nitro isli preko 35-40% Xd, ovaj 80%
Na Nitrou 44% najvise sto sam vidio da ide. Isto tak temp. nikad do sad nije presla 74°C.
Ja za to ne znam.. odakle ti to?
A odakle tebi molim te ova informacija u ime svih Vendora ??
ma lupio je i ostao živ
Tek kad predje 65*C kod vecine kartica ventovi idu iznad 50% mada kod nekih proizvodjaca ostaju na 50% (sapphire za svoje karte kaze da je 70*C sasvim normalna temperatura za sve kartice)
Ako ih ne clockas ne bi trebale prelaziti 50% +/- 10% u ne znam ti kako zagusenom kucistu.
Referentnjace su prica za sebe.
Mozda je druga prica za grafe tipa 290X pa vlasnici doticnih bi mogli nesto nazvrljati na tu temu
A stvarno odakle to? Ne razumijem zašto se uopće diskutira oko rpm-a na ventovima?! Čim stavim grafu u komp, odma nađem maximalno tolerantnu glasnoću venta i nastojim prilagodit fan curve prema tome. U MSI TF4 npr. ne primjetiš NIKAKVU razliku u db između 70% i 50% kad je case zatvoren, a temperatura je na 70% niža za bar 3-5C.