AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 672.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
Vlada011 kaže...

šta je pisac htio reć? još jedan tvoj epic legendary fail{#}

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Droga.

Cemetary gates
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Neču ja niš kupovat ovo je bezobrazluk!

Imam para al 4600-5000 soma nedam za 7970 nema šanse.

Ima da moje 4890 guraju jos pola godine (ionako sve ide na ultra,jedino nema antialiasinga)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 11:59 (lmutak).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Jeli ovo bilo: HD_7970_na_1.26Ghz  ?

Mjenjam Katanu 3 za bolje ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 12:00 (ivanoile).
15 godina
lmutak kaže...

Ima da moje 4890 guraju jos pola godine (ionako sve ide na ultra,jedino nema antialiasinga)

Uf ima se može se {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

zasto niko ne komentarise onaj sapphire model na 1335MHz ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Za godinu dana opet će izać nova serija 15-20 posto brža, i šta onda? Opet davat 5600 kuna, za novu high end grafičku? Nema mi logike davat tolike pare, ni da sam Rock Feller ne bi je kupio,  mislim na 7970 i 7990. Smatram da je srednji sloj grafički, i više nego dobar što se tiče performansi i cijene su puno razumnije, a u igricama razliku vide samo oni koji su stvarno žešći fanatici, pa im je želja vidjet svaki obris na ekranu. Meni osobno grafičke sve koje sam do sad imao, i više nego dobro gurale, i više sam nego zadovoljan s PoV 560Ti koju trenutno imam, tako da ako budem prelazio prelazim opet na neku iz srednjeg sloja, iako realno mogo bih komotno ovu seriju AMD-R. i Nvidie preskočit jer me trenutna grafička čisto solidno gura na svim nivoima i na svim igrama koje igram. Al jebiga, znaš kako se kaže ovih 15-20 posto boljih performansi rijetko koji gamer može ignorirat, tako da ću i ja vjerojatno u šoping, al ne prije nego nvidia izbaci svoje adute, i onda kad vidim odnos performanse i cijena izabrat ću koja mi najviše odgovara, al nema  sumnje da je AMD-R. ovaj put izbacio prave mašine i da će preotet jedan dio Nvidijinih kupaca, prednost im je samim time što prvi izbacuju pa će neko vrijeme pobrat i veću lovu zbog viših cijena, al ponuda proizvoda im je stvarno vrhunska i mislim da će kupci bit više nego zadovoljni ovaj puta. Al ja ću ipak sačekat nvidiju, jer sam uvjerenja da neće podbacit, i da će pri izlasku njenih aduta past cijene AMD-R. pa ću moć malo bolje prosudit koja mi se najviše isplati. Sve u svemu, bit će kruha i igara u novoj 2012, za sada što se grafičkih tiče sve ide po planu. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ma ja neznam, jučer na nagovor frenda instaliram ovaj Skirim da vidim kakve su scenografije,

i sve stavim na ultra, i na kraju to izgleda kao i tom frendu na gt8800??? Ili mi nije uhvatilo

postavke, ili sam ćorav:) ok možda nisam dovoljno dugo igrao:)

E sad, koje onda detalje da ja vidim sa hd6970 koje nevidim

na setupu sa GTX560ti SLi gdje sam tu igru instalirao, a koja bi trebala bit jedna od

atraktivnijih vizualno? Da mi nije CUDA gluposti, povadio bih i sve SLi kartice, jer

kolko ja vidim, u upotrebi nema razlike. Nekad se vidjela drastična razlika, dok su se igre

radile samo za PC, svaki novi directX je drastično mijenjao izgled igre, danas se uglavnom zapelo u

directX9...

Žao mi je i dalje što u tim nekim profesionalnijim prograima udomaćio dosta CUDA, koji

Ati nije prihvatio, pa se duplo više nećkam pri odabiru inače dobrog hardvera od amd-a

jer eto u igrama ih baš ne koristim, a onda u nekakvom photoshop-after-3dmax mogu

gotovo jednako raditi i sa neznam, pasivnom ati hd 6450...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 17:48 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma ja neznam, jučer na nagovor frenda instaliram ovaj Skirim da vidim kakve su scenografije,

i sve stavim na ultra, i na kraju to izgleda kao i tom frendu na gt8800??? Ili mi nije uhvatilo

postavke, ili sam ćorav:) ok možda nisam dovoljno dugo igrao:)

E sad, koje onda detalje da ja vidim sa hd6970 koje nevidim

na setupu sa GTX560ti SLi gdje sam tu igru instalirao, a koja bi trebala bit jedna od

atraktivnijih vizualno? Da mi nije CUDA gluposti, povadio bih i sve SLi kartice, jer

kolko ja vidim, u upotrebi nema razlike. Nekad se vidjela drastična razlika, dok su se igre

radile samo za PC, svaki novi directX je drastično mijenjao izgled igre, danas se uglavnom zapelo u

directX9...

Žao mi je i dalje što u tim nekim profesionalnijim prograima udomaćio dosta CUDA, koji

Ati nije prihvatio, pa se duplo više nećkam pri odabiru inače dobrog hardvera od amd-a

jer eto u igrama ih baš ne koristim, a onda u nekakvom photoshop-after-3dmax mogu

gotovo jednako raditi i sa neznam, pasivnom ati hd 6450...

Pričaš gluposti sigurno da će igra izgledat isto na prastaroj 6600 gt kartici i na gtx 580,stvar je u brzini izvođenja,tom frendu skyrim radi na  15 fpsa u 1080p rezi a meni na 60 fpsa pa vidi i reci mi razliku ako ne vidiš

onda nez.. šta da ti kažem.

I skyrim je dx9 igra i sigurno da nećeš vidjet razlike,pogledaj crysis 2 na dx 9 grafi i usporedi sa dx11 modom i adekvatnom grafom i vidjet ćeš razliku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 18:33 (floks).
17 godina
floks kaže...

Pričaš gluposti sigurno da će igra izgledat isto na prastaroj 6600 gt kartici i na gtx 580,stvar je u brzini izvođenja,tom frendu skyrim radi na  15 fpsa u 1080p rezi a meni na 60 fpsa pa vidi i reci mi razliku ako ne vidiš

I skyrim je dx9 igra i sigurno da nećeš vidjet razlike,pogledaj crysis 2 na dx 9 grafi i usporedi sa dx11 modom i adekvatnom grafom i vidjet ćeš razliku.

Ja okej, ja pričam gluposti, a ti ponavljaš što sam natipkao pa onda - što ti pričaš, pametnosti?

Tko je spominjao 6600gt?????? Rekao sam GF 8800, konkretnije 8800gtx iz fakin 2006!

Nikakvih 15 fpsa nema, igra mu je jednaka za igrati kao i meni. Na 6 godina staroj kartici.

Pri tome nema poklikane ultra sjene refleksije i 16xaaa a ja opet ne vidim razliku. 

Glede tog bajnog Crysisa 2, Hrx je postao recenziju koja pokazuje
koji je to šlamperaj od preset "implementacije"... kad vidim

da je ravni betonski zid bez ispupčenja zid teseliran do mikropoligona,

a ispod cijelog grada pluta teselirani nevidljiv ocean,

nabio bi im taj "dx11mod" u tužbu za naknadu računa za struju.

Crytek's decision to deploy gratuitous amounts of tessellation in places where it doesn't make sense is frustrating,

because they're essentially wasting GPU power—and they're doing so in a high-profile game that we'd hoped

would be a killer showcase for the benefits of DirectX 11.

Na kraju je koliko sam vidio,

najbolji texture pack, a onda radi opet komotno sa directX9. DirectX10 se putem izgubio,

da ne spominjem one 10.1. reklamne sa svojedobnih kutija.

Ajd, Metro pored benchmarka valjda jedini zna vizualno iskoristiti ono što su utrpali u kartice.

16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Stigla je, vidim i ja, eto. Šta reći? Koju posluku porati? Kome? Onima koji bi radije dali 5000KN na cijelo računalo nego na jednu prokletu komponentu?

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4ucker kaže...

Stigla je, vidim i ja, eto. Šta reći? Koju posluku porati? Kome? Onima koji bi radije dali 5000KN na cijelo računalo nego na jednu prokletu komponentu?

o čemu ti?

hrci24 ju je naručio

M4X @ 3.14zda GHz
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 20:32 (M4X).
16 godina
neaktivan
M4X kaže...
4ucker kaže...

o čemu ti?

hrci24 ju je naručio

Pokušavam izbaciti čarobni prah humora, al' ne ide...

...i ujedno iskazujem mišljenje zapakirano u čarobnu deku da onaj tko SAD kupi HD7970 ima nekih serious issues.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
floks kaže...

Ja okej, ja pričam gluposti, a ti ponavljaš što sam natipkao pa onda - što ti pričaš, pametnosti?

Tko je spominjao 6600gt?????? Rekao sam GF 8800, konkretnije 8800gtx iz fakin 2006!

Nikakvih 15 fpsa nema, igra mu je jednaka za igrati kao i meni. Na 6 godina staroj kartici.

Pri tome nema poklikane ultra sjene refleksije i 16xaaa a ja opet ne vidim razliku. 

Crytek's decision to deploy gratuitous amounts of tessellation in places where it doesn't make sense is frustrating,

because they're essentially wasting GPU power—and they're doing so in a high-profile game that we'd hoped

najbolji texture pack, a onda radi opet komotno sa directX9. DirectX10 se putem izgubio,

Ajd, Metro pored benchmarka valjda jedini zna vizualno iskoristiti ono što su utrpali u kartice.

tvoj prijašnji post se sveo na šta će meni jače grafičke,sli knofiguracije kad igra izgleda isto ko na 8800gt kartici,pa šta si očekivo da će skyrim bit ljepši na gtx 560 sli ultra detaljima od onog na 8800gt  isto na ultra detaljima

ne kužim baš....

17 godina
4ucker kaže...

Pokušavam izbaciti čarobni prah humora, al' ne ide...

...i ujedno iskazujem mišljenje zapakirano u čarobnu deku da onaj tko SAD kupi HD7970 ima nekih serious issues.

Aj digg it ;)

Neznam, to mi sliči na egzibicionizam, nadam se da se hrci24 zeza.

Jer inače, bacio je oko 100€ više za demo karticu sa pitaj boga kakvim bundleom i garancijom, 

dok u ponedjeljak dolaze normalne nabrijanije kartice, tipa vaporX, DirectCU, SOC, TwinFrozr... uz stock modele

koji će biti tih 100tinjak eura jeftiniji u normalnim ponudama?

No opet, i ja sam bio mlad i nestrpljiv koji je znao samo za sada i odmah ;)

floks kaže...

tvoj prijašnji post se sveo na šta će meni jače grafičke,sli knofiguracije kad igra izgleda isto ko na 8800gt kartici,pa šta si očekivo da će skyrim bit ljepši na gtx 560 sli ultra detaljima od onog na 8800gt isto na ultra detaljima

ne kužim baš....

Ne. Moj prijašnji post se sveo na to da sa 6 godina starom karticom i "manje kvalitetnim" postavkama slika i igranje izgleda isto kao što će izgledati nekome

sa hd7970 u jednoj od najrazvikanijih vizualno atraktivnih novih igara. To što si se ti zaletio odma na nož proglašavati to glupošću, pa poslije

karikirati sa nekakvim 15fps i gt6600 je tvoj dio priče.
Da pojasnim, uz konzolitis u pc igrama od kojih i najbolje rade u biti na prastarom directX9,

koliko ima smisla u izdvajanju 5000kn za nešto što te igre prikazuje sa četvrtinom kapaciteta?
Ajd, jedino ako živite za benchmark, onda ok:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 21:15 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...
floks kaže...

taj me crysis ne zanima ni 5%

samo da provjerim da li sam dobro skužio ovo žuto podcrtano

znaći oni su potpuno ravni zid isteselirali do najsitnijih detalja?znaći zid ili tijelo koje je moglo biti napravljeno iz jednog poligona na kojem je nabačena tekstura sa ciglama recimo,a ispod grada je teselirani ocean kojeg ne vidiš ,a jede ti grafiku? {#}

jesam li točno skužio?

Mrzim cheatere iz dna duše
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

@overhaul - Pa da, smatram da je požurio previše s kupnjom, ako će uskoro stići modeli "za nijansu" bolji, ali eto. Ja što stariji gubim tu lošu osobinu odmah i sad kupovanja stvari, bile to komponente ili nešto sasvim deseto.

I je li ovo što hoćeš reći u vezi Skyrima da ti je nejasno kako igra može izgledati isto na staroj grafičkoj na istim postavkama nego sa nekom grafičkom nove generacije. Ako sam u pravu - može se kriviti samo developere koji su igru prilagodili DXu9.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...

taj me crysis ne zanima ni 5%

samo da provjerim da li sam dobro skužio ovo žuto podcrtano

znaći oni su potpuno ravni zid isteselirali do najsitnijih detalja?znaći zid ili tijelo koje je moglo biti napravljeno iz jednog poligona na kojem je nabačena tekstura sa ciglama recimo,a ispod grada je teselirani ocean kojeg ne vidiš ,a jede ti grafiku? {#}

jesam li točno skužio?

DA. Upravo to. Evo sa linka slikice. prve dvije su teselirani ocean ispod tla, druge dvije ti legendarni zidići,

a ovdje ti je jedna kompleksna scena na kojoj su raščlanili šta su sve isteselirali; vidljivog i nevidljivog, ravnog i beskorisnog.

4ucker kaže...

I je li ovo što hoćeš reći u vezi Skyrima da ti je nejasno kako igra može izgledati isto na staroj grafičkoj na istim postavkama nego sa nekom grafičkom nove generacije. Ako sam u pravu - može se kriviti samo developere koji su igru prilagodili DXu9.

Ma da, njemu je igra na početku namjestila neki medium preset, meni ultra. Sve skupa prastarom directX9, 1920x1024 i ja ne vidim razlike između njegovog medium na toj starog grafi i mojeg

"ultra" na gtx560tiSLi koje imaju na papiru sve te bells&whistles koje naravno ne koriste (directx10, 11, Shader model 4, 4.1, DirectXMath, GPGPU, teselacija blabla ) a nevidim niti poboljšanja u sjenama refleksijama, i aliasingu. Okej, nisam se mrdnuo od početka igre, pa je možda kasnije sve skupa atraktivnije i zahtjevnije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 21:39 (overhaul).
17 godina
AMD Radeon HD 7000

haha bolesno,ovaj zidić se može koristiti kao benchmark za grafičku

staviti da se zidić okreće oko svoje osi i mjeriti fps-ove {#}

Mrzim cheatere iz dna duše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
M4X kaže...
4ucker kaže...

o čemu ti?

hrci24 ju je naručio

a tko zna kada će stići!{#}

17 godina
odjavljen
hrci24 kaže...
M4X kaže...
4ucker kaže...

o čemu ti?

hrci24 ju je naručio

jesi ih nazvao i pitao šta to oni muljaju?

vidi se da je referentna hd 7970 debelo preskupa,za 4500kn trebaš dobit WC školjku edition sa 1335MHz a ova obična bi trebala koštat oko 3500-3700

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
M4X kaže...
hrci24 kaže...
M4X kaže...
4ucker kaže...

o čemu ti?

hrci24 ju je naručio

vidi se da je referentna hd 7970 debelo preskupa,za 4500kn trebaš dobit WC školjku edition sa 1335MHz a ova obična bi trebala koštat oko 3500-3700

jutros mi poslali mail da bi trebala stići za 3-5 radnih dana. živi bili pa vidjeli!

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

HD 7970 CFX. Super perfomanse.

Test

Moj PC  
7 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Test

Konačno blizu 2x

Cemetary gates
16 godina
M4X kaže...
hrci24 kaže...

Ne može bit jeftinija jer je početna cijena 550 ojra, wc verzija će koštat 700 ojra,ja bi opalija cijenu 14000 kn dok ima takvih koji će je kupit.Šta veča cijena to se hardwarefilićari više pale.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

@hrci24 - Ti si stvarno teški mazohista. Sačekaj nekih tjedan dana više i kupi neku nereferentnu grafičku karticu.

EDIT: Kakav je uostalom ostatak tvoje konfiguracije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 12:31 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Test

Ima smisla samo na 2560x1600 i iznad. Na toj rezi je skaliranje gotovo savršeno.

4ucker kaže...

@hrci24 - Ti si stvarno teški mazohista. Sačekaj nekih tjedan dana više i kupi neku nereferentnu grafičku karticu.

Šta mu znači sad jel nereferentna ili nije? Grafa nema problema nit s bukom nit sa zagrijavanjem, bolje hlađenje mu ne treba ako ne želi natjeravati karticu na 1.3GHz. A kaj se tiče custom PCB-a mislim da neće toga biti još nekih par mjeseci (7950 isključivo od prvog dana). A neref karticu i skuplje plaćaš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 12:43 (ATiGamer).
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ak čovjek ima love i veseli ga novi HW, neka kupuje.

Naravno pod uvjetom da dobijemo review na BUG forumu! {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
4ucker kaže...

EDIT: Kakav je uostalom ostatak tvoje konfiguracije?

neželim čekati, tko zna kada će doći te sa nereferntnim. a ostatak konfe će biti ovakav, i7 2600k, asrock z68 extreme 3 gen3, g-skill 8gb 1600mhz, corsair force sesries 60gb i ozc solid 3 60gb raid 0, western digital caviar black 500gb sata3, xfx core edition 850w, coolermaster cosmos s

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Realno,kartica od 4.5k na tu konfu je u najmanju ruku suluda.

Trebao si uzet u Portia GTX570 za 2200kn i uzivat like a boss,za full HD ti vise netreba.
Dat 4500kn za grafu,boze moj oprosti. 

Moj PC  
8 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice