Pa na neki način jesmo.
Mislim kakve su cijene općenito...Jbte ja sam kontao 5080 za 1200-1300, ono kartice nema ispod 1700.
Pa na neki način jesmo.
Mislim kakve su cijene općenito...Jbte ja sam kontao 5080 za 1200-1300, ono kartice nema ispod 1700.
Pa na neki način jesmo.
ak je budeš za dva mjeseca prodavao za 650 javi se meni :D
Pa na neki način jesmo.
ak je budeš za dva mjeseca prodavao za 650 javi se meni :D
Samo ako me ocd uzme. Za sad ga držim pod kontrolom. Kad popusti javim ti se.
Pa to je otprilike kolko se dugo može ocd držati pod kontrolom, ali onda eksplodira :D
Našao sam si drugu opsesiju. Sad sam se bacio u bariste.
Sad mjenjam portafiltere, mlince (sa tipovima noževa), pečatnjake, steamere, vrste kava, mlijeka...
Jga jeftinije je...a isto gušt.
kako je jeftinije? vjerovatno pijes neku kavu od 50e po kg :D
ja sam prvo mislio 5080, pa sam vidio cijenu pao na guzicu i rekao cekam 5070 ti, pa opet ista stvar jer sam htio neki jaci model, a nedam preko 1500 za to
na kraju kada sam prodao staru grafu me ispalo 500, sta i nije neki trosak u sferi PC-a
sada sam u fazi trazenja novog kucista i vodenog da to ljepse izgleda
ja sam prvo mislio 5080, pa sam vidio cijenu pao na guzicu i rekao cekam 5070 ti, pa opet ista stvar jer sam htio neki jaci model, a nedam preko 1500 za to
na kraju kada sam prodao staru grafu me ispalo 500, sta i nije neki trosak u sferi PC-a
Ja sam si mislio isto 5070ti jer se daju ugrabit za cca 969€, ali neda mi se davat cca 200€ vise za minimalan upgrade i eventualni problem da ce me zatec grafa za manje ROPa, a i ovaj nvidijin UI mi ide na zivce...
Uostalom, mislim grafu zadrzat sto duze, do GTA 7
Ma ne buraz, imaš Kauflandsku intense od 8 i nešto eura na akciji često - 1kg (u zrnu), Sparova je isto odlična na preporuku Šuštića, a košta ono oko 11e kila. Mlijeko je malo skuplje jel moraš uzet punomasno za kremu.
Jedino jga - kad sam uzeo Dedicu na akciji s Amazona nisam ni slutio da tu još treba pun kc opreme.
Bottomless portafilter, vaga, lončić, mlin sa burr noževima (u pravilu košta kao sam aprat), steam nozzle itd.
Ujutro mi je baš gušt popit dobru svježu kavu, prije sam samo pio iz ovisnosti. Sad pijem iz gušta.
Što se tiče kućišta, ono Flux je bomba. Žao mi je što ga nisam uzeo, ali i Lancool 216 mi je top.
Ekipa, ovo pišem cisto da se ne uplašite ako se i vama dogodi, no meni se dogodilo kod ubacivanja grafe prvi puta u kejs, i jutros kada sam ponovo kompletno komp preko noci isteko iz struje radi loseg vremena.
Naime graficka kartica ne prikazuje sliku preko display porta iz nekog razloga, no cim ustekam HDMI port slika proradi i odmah mogu vratiti na display port i sve radi... Dakle ovo ce mi se ocito dogadati svaki puta kada istekam komp kompletno iz struje.
Nadam se da ce nekome pomoci ako ce imati isti ili slican problem.
Nakon sto skuzi display port i sve dok ne istekate komp iz struje radi sve kako treba. Nema problema kod shutdowna, restarta itd...
Jel itko ikada imao slicnih problema?
Sada sam odlučio testirati baš detaljno.
1. Updejtao sam bios.
2. Uštekao HDMI
- radi u apsolutno svim scenarijima kao što bi i trebalo raditi.
3. Uštekao sam Display port
ulazi u windowse prepozna sliku itd bez ikakvih problema bilo ištekano iz struje ili napravim shutdown ili restart.
Kada uđem u windowse i napravim restart ulazi u bios bez ikakvih problema, izađem iz biosa ulazi u windowse bez ikakvih problema.
Problem je kada ulazim isključivo u bios ako izgasim računalo kompletno ili ako napravim shutdown i želim ući u bios, jednostavno ne želi prikaziti bios preko display porta...
Ideje ?
Sada sam odlučio testirati baš detaljno.
1. Updejtao sam bios.
2. Uštekao HDMI
- radi u apsolutno svim scenarijima kao što bi i trebalo raditi.
3. Uštekao sam Display port
ulazi u windowse prepozna sliku itd bez ikakvih problema bilo ištekano iz struje ili napravim shutdown ili restart.
Kada uđem u windowse i napravim restart ulazi u bios bez ikakvih problema, izađem iz biosa ulazi u windowse bez ikakvih problema.
Problem je kada ulazim isključivo u bios ako izgasim računalo kompletno ili ako napravim shutdown i želim ući u bios, jednostavno ne želi prikaziti bios preko display porta...
Ideje ?
Imao sam iste probleme ali samo kod prvog boota kada bih mijenjao grafičke. To mi se desilo i sa GTX 970 i RX6900, sa 4070TI Super nije.
Cekao sam iskreno da se javiš ali ajde bar pokusaj pomoci. Chat gpt ne zna nista :)
Poslao sam Gigabytu upit, mozda odgovore.
Nije da mi ovo predstavlja neki ogroman problem ali malko nervira.. Bitno je uvijek imati HDMI pri ruci :)
U bios ionako ne ulazim cesto kada jednom poriktam sve kako zelim a ako se ovo dogodi u nekom drugom trenutku lako se napravi korekcija
Meni se nije dogodilo, radi najnormalnije. Pada mi na pamet da ti mozda pokusava prikazati BIOS na drugom monitoru, meni se to dogodilo (i to na NVIDIJI!), jednostavno je BIOS uvijek isao na drugi/ manji monitor sto god ja napravio. Pa probaj istekati drugi monitor skroz. Ako koristis samo jedan, onda ne znam :D mozda zbilja neka greska s grafom.
Meni se nije dogodilo, radi najnormalnije. Pada mi na pamet da ti mozda pokusava prikazati BIOS na drugom monitoru, meni se to dogodilo (i to na NVIDIJI!), jednostavno je BIOS uvijek isao na drugi/ manji monitor sto god ja napravio. Pa probaj istekati drugi monitor skroz. Ako koristis samo jedan, onda ne znam :D mozda zbilja neka greska s grafom.
Onda je fora greška i kao svaki balkanac cekam 2-3 mjeseca do isteka garancije osim ako ne promijenim grafu prije :)
Osobno mislim da je neka fora na realaciji maticne i graficke
Cekao sam iskreno da se javiš ali ajde bar pokusaj pomoci. Chat gpt ne zna nista :)
Nije da mi ovo predstavlja neki ogroman problem ali malko nervira.. Bitno je uvijek imati HDMI pri ruci :)
U bios ionako ne ulazim cesto kada jednom poriktam sve kako zelim a ako se ovo dogodi u nekom drugom trenutku lako se napravi korekcija
Kak da ti ja pomognem ako ti ni sam AMD nemoze pomoci! Hrpa stvari ne funkcionira s tim AMD karticama tokom pokretanja Pc-a dobro da ti ikako radi jer kad citam sto se sve desava na doslovno svim modelima dode mi zaista žao!
Jedino kaj bi mogao probati za test isti scenarijio da spojis neki drugi monitor, tv i sl jer AMD tokom posta ima problema s citanjem podataka iz nekih monitora pa nekad nece iz prve a nekad uopce. Ni dan danas nisu rijesili taj problem. Eto m2c igraj se!
Kak da ti ja pomognem ako ti ni sam AMD nemoze pomoci! Hrpa stvari ne funkcionira s tim AMD karticama tokom pokretanja Pc-a dobro da ti ikako radi jer kad citam sto se sve desava na doslovno svim modelima dode mi zaista žao!
Jedino kaj bi mogao probati za test isti scenarijio da spojis neki drugi monitor, tv i sl jer AMD tokom posta ima problema s citanjem podataka iz nekih monitora pa nekad nece iz prve a nekad uopce. Ni dan danas nisu rijesili taj problem. Eto m2c igraj se!
Kakva hrpa govana i to još na informatičkom formu. Ajde nađi mi jedan relevantan izvor za te svoje tvrdnje a da nije tvoja guzica.
Kakva hrpa govana i to još na informatičkom formu. Ajde nađi mi jedan relevantan izvor za te svoje tvrdnje a da nije tvoja guzica.
A cuj ja pratim hrpu drugih foruma i ti su problemi konstantni samo copy paste iz generaciju u generaciju, ti si ocigledno covjek s malo hw i sw iskustva i jos totalno nenacitan pa mi je jasno, no to me ne dira oces prihvatiti moje komentare ili ne, imas tu i td ako vec nemas kaj za konkretno reci kao inace!
a dobra
Ekipa, ovo pišem cisto da se ne uplašite ako se i vama dogodi, no meni se dogodilo kod ubacivanja grafe prvi puta u kejs, i jutros kada sam ponovo kompletno komp preko noci isteko iz struje radi loseg vremena.
Naime graficka kartica ne prikazuje sliku preko display porta iz nekog razloga, no cim ustekam HDMI port slika proradi i odmah mogu vratiti na display port i sve radi... Dakle ovo ce mi se ocito dogadati svaki puta kada istekam komp kompletno iz struje.
Nadam se da ce nekome pomoci ako ce imati isti ili slican problem.
Nakon sto skuzi display port i sve dok ne istekate komp iz struje radi sve kako treba. Nema problema kod shutdowna, restarta itd...
Jel itko ikada imao slicnih problema?
Istu stvar sam imao na 7800xt - često pomičem komp iz radne sobe do tva. Usrao sam se da mi je krepala grafa prvi put. XFX/Asus b650f kombo.
Užasno iritantna mušica.
Ideje ?
Može bit i Giga i njihove boljke.
Najviše mušica sam imao sa njima kad je 5800x izašao - baš s biosom.
Ideje ?
Može bit i Giga i njihove boljke.
Najviše mušica sam imao sa njima kad je 5800x izašao - baš s biosom.
Ma ko ga sljivi, nije mi to toliko bitno. Inicijalno sam to postao u slucaju da netko drugi ima isti problem pa da ga ne ulovi panika.
I ako je to najveci problem koji bih potencijano mogao imati. Potpisujem odmah ugovor s kim god treba
Btw, ova mercury izvedba sto smo narucilli je 2x8 pin a ne 3x8.. Pisem to iz razloga jer se XFX zeznuo i do prije par dana su drzali tu karticu na 3x8. I navodno su neki ljudi dobili Mercury izbedbu sa quicksilver PCBom.
https://www.reddit.com/r/radeon/comments/1jb0s2u/one_of_a_kind_xfx_hybrid_9070xt/
Dolje ima odgovor XFXa.
Nebitno je, svi modeli su odlicni..
Ovo je kao najjeftiniji model a odlican je :
Stari nisi nista propustio..
Evo sve grafe i specke : PUBLIC - AMD 9070 XT GPU Models - Google Sheets
Steta sto ti ne mogu naci no medutim 340w graficke daje jednake ili cak i losije perfomanse od onih s manjim TDP-om...
Npr:
Meni trebalo malo vise od 2 dana da ode u dispatch, da vas ne prepadne, nakon toga uredno ide sve tokom, UPS gonja.
Si uzeo non OC mercury ? Daj provjeri dal mozda imas quicksilver pcb...
Edit: ok, non OC verzija definitivno ima manji hladnjak (mozda i bez vapor chambera, ne zna se) za razliku od OC verzije (lijeva slika obicna a desno OC).. ne znam dal je mozda do kuta slikanja ali jako sjebano do strane XFXa
Ma daj mi molim te reci gdje si uzeo taj bottomless ručku za Dedicu? Koji Shop? Offtopic ali mi je bitno