AMD Navi izdvojena tema

poruka: 9.746
|
čitano: 1.853.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Navi

Moju danas poslali s Amazona. Baš me zanima da li ću imati sreće pa da bude stabilna uz solidan undervolt ^^ Al ono, 779eur za XFX s realno overkill coolerom, samo da sve sretno stigne i da UPS ne ukrade u procesu dostave :P

Još prodat 4090 i to je to.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Navi
dery kaže...

Šta bi vi htjeli, odmah malu cijenu i da ih ima neograničeno

bitno da smo srali po nevidiji kak ima paper launch, a ovima od prvog mjeseca grafe u trgovinama koje ne smiju prodati, talože ih dva mjeseca i ...puf, nit količine, nit cijene u roku odmah

13 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

bitno da smo srali po nevidiji kak ima paper launch, a ovima od prvog mjeseca grafe u trgovinama koje ne smiju prodati, talože ih dva mjeseca i ...puf, nit količine, nit cijene u roku odmah

Ovo je tolko daleko od Nshitdije da ne znam kak uopce mozes usporedivat... ovih grafa je bilo u tisucama u svakom vecem ducanu, i to ukljucujuci po MSRP - mi u EU smo najebali jer skalperi + ducani klasicno skalpaju sami po sebi, al opet se i dalje kom se da malo potrudit kartice daju nabavit po ispod 800 EUR i to za bolje modele. Koju NV mozes kupiti za ispod 800 EUR? Ili uopce? A vani su vec mjesecima... teoretski

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Jel dovoljno rec da top model rtx 5070 kosta 800€, i da top model 9070xt kosta isto 800€ ? Oba dvije mozes kupit kad te volja. Jedino sta je jedna puno bolja sto se tice performansi...

12 godina
hahhaajaads kaže...
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Jel dovoljno rec da top model rtx 5070 kosta 800€, i da top model 9070xt kosta isto 800€ ? Oba dvije mozes kupit kad te volja. Jedino sta je jedna puno bolja sto se tice performansi...

I još strepiš oćeš dobit sve ROPs-e 

11 godina
hahhaajaads kaže...

...i da top model 9070xt kosta isto 800€ ? Oba dvije mozes kupit kad te volja. 

gdje to, sve što čitam zadnjih dana na forumu je kako ljudi kukaju da ih nema, jedan 100 trgovina u eu prošao i nema, onu jednu pulse na nekoj našoj trgovini naručilo deset forumaša, rezultat - vraćaju im pare, jer grafa nema po toj cijeni

bit će, za koji dan po soma eura 

Minneyar kaže...

Ovo je tolko daleko od Nshitdije da ne znam kak uopce mozes usporedivat... ovih grafa je bilo u tisucama u svakom vecem ducanu

pa obzirom da je launch trebao biti u siječnju kad su prve stigle u trgovine i od tada ih talože, a ne smiju prodat, jel čudno da je drukčije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2025 22:34 (picajzla0707).
13 godina
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

...i da top model 9070xt kosta isto 800€ ? Oba dvije mozes kupit kad te volja. 

gdje to, sve što čitam zadnjih dana na forumu je kako ljudi kukaju da ih nema, jedan 100 trgovina u eu prošao i nema, onu jednu pulse na nekoj našoj trgovini naručilo deset forumaša, rezultat - vraćaju im pare, jer grafa nema po toj cijeni

bit će, za koji dan po soma eura 

Minneyar kaže...

Ovo je tolko daleko od Nshitdije da ne znam kak uopce mozes usporedivat... ovih grafa je bilo u tisucama u svakom vecem ducanu

pa obzirom da je launch trebao biti u siječnju kad su prve stigle u trgovine i od tada ih talože, a ne smiju prodat, jel čudno da je drukčije?

Pa sta onda pricas pizdarije, em je bilo inicijalne kolicine em na dnevnoj bazi dolaze nove. Doslovno samo na Amazon.de dode po preko 50-60 komada dnevno, ko zeli kupit, moze uz minimalno truda. Ja sam mogao vec u 5+ navrata uzeti, cak sam i birao dal bi bijeli model il ne, dal bi s 3x8-pin i ne itd...

Meanwhile 5070tka 900+ EUR za osnovne modele  sad vec fakat moras bit Stjepanj da i dalje ides na NV...

11 godina
Kako pizdarije? Što bi bilo da je launch bio u siječnju kad je bilo predviđeno?
Odgode launch na dva mjeseca i skupljaju zalihe i odjednom je to wow.

Amd je još uvijek bolja opcija, tko uspije nabaviti po realnoj cijeni

13 godina
picajzla0707 kaže...
Kako pizdarije? Što bi bilo da je launch bio u siječnju kad je bilo predviđeno?
Odgode launch na dva mjeseca i skupljaju zalihe i odjednom je to wow.

Amd je još uvijek bolja opcija, tko uspije nabaviti po realnoj cijeni

Ocito su pametnije postupili, da. Mogli su i zeleni odgoditi launch ak su znali da ce imati 20 kartica za cijeli svijet, ne kuzim. Netko jednom odradi launch kako spada i opet se nađe sračkanja...

11 godina
Ništa od toga nije bio dobar launch, ali eto, ovisi o subjektivnom dojmu
5 tjedana
AMD Navi

Ugrabio xfx mercury na amazonu, fala puno svima koji su obratili pozornost na ovaj store 

Svida mi se i aesteticki, taman ide uz ostatak builda, neki monokromni mishmash, crno sa z bijelog rgba. 

Ovaj 3x8 pin mi je novitet, vjv cu smarat kad se bude slagalo 

Bilo i ovih magnetic oc sa rgbom

Ova asus primeica sa computer universa za 689 je jucer otisla doslovno u sekundi, cim je islo gore cvaknulo se

0 0 hvala 0
3 mjeseca
picajzla0707 kaže...

Nije dobar ali je puno puno bolji od nVidijina. Ne mogu ići u isti koš.

13 godina
AMD Navi

Mislim ovi iz Instara - treba im 5 dana da potvrde/otkažu narudžbu, jbte kolko onda treba čekat povrat ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da ti zapravo ne zelis tu grafu kupiti.

Kao da si cekao negativnu vijest, a sam si reziser.

Tu po bugu je proslo 10 dobrih ponuda za grafe, u zadnje vrime, a zna se koji shopovi valjaju.

Sori kolega

scion of the storm
13 godina
metallic kaže...

Mislim da ti zapravo ne zelis tu grafu kupiti.

Kao da si cekao negativnu vijest, a sam si reziser.

Tu po bugu je proslo 10 dobrih ponuda za grafe, u zadnje vrime, a zna se koji shopovi valjaju.

Sori kolega

Zapravo želim jer sam ju naručio i platio ono. Jbga čekam povrat da se ne zakucam u minus sa dvije kupljene.

Prva do 800e je moja. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina

Pa kuzim jel, al di bas instar. Ima kolega tu jednu finu...

Sto reci, oces bar stic igrati....?

scion of the storm
15 godina
DarthMarkus kaže...

Mislim ovi iz Instara - treba im 5 dana da potvrde/otkažu narudžbu, jbte kolko onda treba čekat povrat ?

Reci im da želiš grafu za taj novac po kojoj su je stavili u prodaju i da si spreman pričekati mjesec dana dok ju ne nabave, inače buš prijavio inspekciji.

13 godina
Joj ne da mi se. Tu nas je valjda 5 popušilo
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
KTM kaže...
picajzla0707 kaže...

kao što sam rekao, subjektivni dojam...

sad ispada dobar, ali što je s predstavljanjem grafe u siječnju i početkom prodaje odmah poslije koje su najavljivali

sa ces-a su pobjegli ne predstavivši 9xxx seriju koju su za taj ces mjesecima najavljivali, uz jadnu iztliku da - nisu imali vremena 

bogati, kao nisu znali koliko vremena dobiju za predstavljanje i nisu mogli napraviti plan predstavljanja, pa su - eto slučajno - ostali bez vremena

za odluku da zaustave prodaju na dva mjeseca nisu niti dali objašnjenje, svi znamo da su grafe u trgovinama, trebaju iću u prodaju, ali šipak

meni osobno to nije dobar launch, ali kažem - subjektivan dojam

zadnjih godina ništa nije dobro, niti launchovi, niti cijene, niti prelazak nevidije u skoro monopolistički položaj sa 90% tržišnog udjela

ali eto, u tom općem jadu, možda se možemo tješiti jel jedan od dva loša laucha bio mrvu bolji, mrvu lošiji ili jednako loš, kako nam se svidi

12 godina
DarthMarkus kaže...

To neki njihov zaposlenik sad garant preporadaje ispod pulta.

Za malu proviziju naravno

scion of the storm
12 godina
picajzla0707 kaže...
KTM kaže...
picajzla0707 kaže...

kao što sam rekao, subjektivni dojam...

sad ispada dobar, ali što je s predstavljanjem grafe u siječnju i početkom prodaje odmah poslije koje su najavljivali

sa ces-a su pobjegli ne predstavivši 9xxx seriju koju su za taj ces mjesecima najavljivali, uz jadnu iztliku da - nisu imali vremena 

bogati, kao nisu znali koliko vremena dobiju za predstavljanje i nisu mogli napraviti plan predstavljanja, pa su - eto slučajno - ostali bez vremena

za odluku da zaustave prodaju na dva mjeseca nisu niti dali objašnjenje, svi znamo da su grafe u trgovinama, trebaju iću u prodaju, ali šipak

meni osobno to nije dobar launch, ali kažem - subjektivan dojam

zadnjih godina ništa nije dobro, niti launchovi, niti cijene, niti prelazak nevidije u skoro monopolistički položaj sa 90% tržišnog udjela

ali eto, u tom općem jadu, možda se možemo tješiti jel jedan od dva loša laucha bio mrvu bolji, mrvu lošiji ili jednako loš, kako nam se svidi

Ej kolega, lijep dugacak post.

Ako mogu pomoci svojom vrhunskom logikom.

Nvidia je isla prva i zajebala stvar(zadnji launch).

Sad su se kupci masovno okrenuli AMD-u da spasi sto se spasit da i sprzili sve rezerve.

Amd kao Amd nije imao pravi odgovor na cudni flop Nvidie, jednostavno su drugi i gotovo zasad.

Poanta, Nvidia je kriva za sve.

Lps

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2025 9:23 (metallic).
11 godina
metallic kaže...
DarthMarkus kaže...

eh, kujac bi zaposlenik preprodavao da kartica ima u prodaji po normalnim cijenama

i tu se opet vraćamo na launch - da, imali su više kartica od nevidije, ali opet nedovoljno za više od poludnevne prodaje

i odmah potom ušli smo u fazu gdje grafa nema, a cijene idu gore

mda, bitno da je launch bio nešto bolji od nevidije, jer to je ono što će ih spasiti od potpune propasti i pada na ispod 10% udjela

amd je, mensčini, opet propustio priliku, a možda se i varam

15 godina
AMD Navi

A sto puta smo ponovili da nvidija ima najbolju maržu i prodaju na AI farme te da su gameri sporedni u svakom pogledu. 

Dali su nešto kartica i nabili takve cijene pa tko baš želi i mora nek i plati.

Ne velim da AMD ne bi napravio istu stavr, nisu se puno plakali kad su u mining krizi sve prodali za mining farme.

Velim vam, konzole. Novi XBOX bu navodno sa windowsima i ak to znači instalaciju svih game appova uz partnerstgvo sa AMDom na dougogodišnju ispruku cijene bi morale biti dalewko povoljnije od sklapanja PC-a.

Otprilek kao da kupuješ laptop pd dobroj cijeni za koji će optimizirati igre 8-7 godina

Uzmeš game pass i udri a ostalo kupiš kao i do sada.

Živi bili pa vidjeli da li je utopija moguća :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...
DarthMarkus kaže...

eh, kujac bi zaposlenik preprodavao da kartica ima u prodaji po normalnim cijenama

i tu se opet vraćamo na launch - da, imali su više kartica od nevidije, ali opet nedovoljno za više od poludnevne prodaje

i odmah potom ušli smo u fazu gdje grafa nema, a cijene idu gore

mda, bitno da je launch bio nešto bolji od nevidije, jer to je ono što će ih spasiti od potpune propasti i pada na ispod 10% udjela

amd je, mensčini, opet propustio priliku, a možda se i varam

Prika!

Sljedeca 2 tjedna su kljucna, sjeti se.

Btw, sad su zajebali nasih nekoliko forumasa, mi znamo da klosare, i vidit cemo sve do kraja miseca.

Za Uskrs ce bit "business as usual" viruj.

scion of the storm
11 godina
metallic kaže...

Prika!

Sljedeca 2 tjedna su kljucna, sjeti se.

Btw, sad su zajebali nasih nekoliko forumasa, mi znamo da klosare, i vidit cemo sve do kraja miseca.

Za Uskrs ce bit "business as usual" viruj.

ma ofkors, ovo je sve dio iste igre posljednjih godina, ogromna potražnja u startu i onda cijene idu gore jer to nitko nemere zadovoljit

to je zato jer sve više ljudi MORA kupiti novu grafu čim izađu, to je postalo nekakav hebeni imperativ u životu

kad se izdovolje ti nestrpljivi i kad grafe počnu stajat na policama i cijene će doći na normalnu razinu

a onda ćemo vidjet kako stoje stvari

9 godina
AMD Navi

Koliko gledam po dućanima, ima grafa, ali su cijene šarolike. Ako čekate da cijene padu na MSPR onda se budete načekali. U Futuri je u izlogu stajala Sapphire Nitro + RX 9070XT, sad je nema, ima drugih, znači ima grafa ali vi bi za 600 dolara, nebu išlo, jbg. Prije godinu dana sam tu od kolege s foruma uzeo Sapphire RX 7800XT nitro s jamstvom za 500 ojrića, sad ista ta košta 650-700 ojra. Kaj god ...

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Navi

Da ako je normalno da srednja kalsa košta 700-800 eura :D Meni je to abnormalno, uz sve inflacije ne vidim da bi dao više od 500 eura samo za grafu, koja sve može tjerati uz kompromisne detalje pa da su igre zlatne, a nisu.

Ali ak je to ljudima OK nek kupuju.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ne kuzim, sto su toliko glupi ti shopovi/entitet, jel.

Triba dat forumasima grafe da sirimo dobar glas, a narod nek ceka red.

Kao ona stara fora na UZIshop, 2%popusta za forumase[po nicku] danas bi bilo, dajmo im da skupo plate prvi.

scion of the storm
11 godina
Taraba kaže...

Koliko gledam po dućanima, ima grafa, ali su cijene šarolike. Ako čekate da cijene padu na MSPR onda se budete načekali...

i to je, između ostalog, razlog što je amd pao na povijesno nikad nižih 10% tržišnog udjela

kalkulacije ih dugoročno koštaju, samo što babu su boli kujac, jer lakše je usmjeriti proizvodne kapacitete tamo gdje je potražnja veća i gdje se ne mora bogzna koliko boriti - u cpu odjel

isto to radi i nevidija, prioritet je ai gdje je zarada veća

ali za razliku od amd-a, nevidija drži 90% tržišta dgpu, pa im se može kako im se hoće

za nas kupce ionako i jedne i druge boli kujac

9 godina
AMD Navi

Baš imam parketara i velim mu kako trgovci ili poduzetnici kad trebaju nešto uzeti kaj nije iz njihove branše je jako skupo, ali kad je njihov artikal u pitanju, jbg onda nije skupo jel tako tržište funcionira. Ja bih rekao trgovački populizam, sreća pa osobno bojkotirma sve dane osim petka ... taj dan drugi bojkotiraju, ja idem u shoping, nije gužva na blagajnama ...   

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2025 10:03 (Taraba).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice