AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.359.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Navi

6800 je flop, 5% brža i 80$ skuplja od 3070, a s 3070 još dobiješ DLSS. Debilan potez AMD-a.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Evo dragi ljudi ja jos jednom pitam zasto bi netko uzeo ovu seriju AMD-a nasprem Ampera ?

Zaista Vas to pitam, ja ne vidim niti jedan jedini razlog ali onako niti jedan

Navedite mi bar jedan razlog, meni su ove slike dolje dovoljne i govore mi o apsolutno svemu.

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
0 7 hvala 0
15 godina
Re: AMD Navi
toxic kaže...

Evo dragi ljudi ja jos jednom pitam zasto bi netko uzeo ovu seriju AMD-a nasprem Ampera ?

Navedite mi bar jedan razlog, meni su ove slike dolje dovoljne i govore mi o apsolutno svemu.

Napisao je netko jutros ili jučer, koliko ljudi igra taj control 600 ili 2000? Potpuno nebitna igra osim za benchanje.

Kao i minecraft rtx, 99% verzija minecrafta je pogonjeno na javi (koja radi na svemu i svačemu) ne na directx-u.

14 godina
toxic kaže...

LOL, slike su ti prejake...Ja bi to maknuo prije nego još ljudi vidi.

Imaš dosta ljudi koje ne interesira RT, pogotovo uz ovaj performance penalty kakav imamo trenutno. 

17 godina
superJozo kaže...
toxic kaže...

Napisao je netko jutros ili jučer, koliko ljudi igra taj control 600 ili 2000? Potpuno nebitna igra osim za benchanje.

Kao i minecraft rtx, 99% verzija minecrafta je pogonjeno na javi (koja radi na svemu i svačemu) ne na directx-u.

Apsolutno je nebitno u ovom trenutku kolko ljudi sta igra..

Naravno da Control igra malo ljudi jer je to Single player igra u kojoj mozes vidjeti sto je RT i pravi je benchmark, btw single player je odlican, preporucam samo je kraj sugav.

Jel si se zapitao kolko ljudi igra novi Call of Duty Cold war ? naravno da nisi

Jel si se zapitao kolko ljudi igra Fortnite ? Naravno da nisi

Sada ces okrenuti pricu i reci ces kako ti to ne igras.

ovo je prikazivanje realnog odnosa snaga s tehnologijom koje je vec dostupna i super je i dolazi s sve vise i vise naslova...

al dobro ovdje cu stati, nema mi dalje smisla...

znao sam da nemas niti jedan razlog za preporuciti novu AMD seriju vec srati kako je Nvidia tehnologija katastrofa

15 godina
toxic kaže...
superJozo kaže...
toxic kaže...

Naravno da Control igra malo ljudi jer je to Single player igra u kojoj mozes vidjeti sto je RT i pravi je benchmark, btw single player je odlican, preporucam samo je kraj sugav.

ovo je prikazivanje realnog odnosa snaga s tehnologijom koje je vec dostupna i super je i dolazi s sve vise i vise naslova...

znao sam da nemas niti jedan razlog za preporuciti novu AMD seriju vec srati kako je Nvidia tehnologija katastrofa

Ja opet kazem, nemoj da se ponovljam non-stop.Pravi i istiniti gejmeri uzimaju AMD a samo papci nvidiu pa eto ti kako hoćeš.

15 godina
toxic kaže...

Realnije bi bilo da se uspoređuje top 10 igara sa steama, origina, uplaya, epic stora pa da vidimo tko je brži u naslovima koje najviše ljudi igra.

12 godina
toxic kaže...
superJozo kaže...
toxic kaže...

A jesi se ti zapitao na kakvim postavkama ljudi igraju te igre koje si napomenuo ? Nisi, a nisi zato jer vecina igra na low postavkama i 1080p gdje DLSS samo smeta, eto u fortniteu imas manje fpsa sa dlss on nego off. I ako 6800XT sad ima isti fps kao i RTX 3090 u 1080p, zamisli sta ce tek jedna 6900XT napravit..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 16:32 (hahhaajaads).
17 godina
superJozo kaže...
toxic kaže...

Realnije bi bilo da se uspoređuje top 10 igara sa steama, origina, uplaya, epic stora pa da vidimo tko je brži u naslovima koje najviše ljudi igra.

Znas sto je trenutno realno?

Da Vam kenjam po temi kolko ste kenjali po Amper temi ali necu...ostavljam i stajem ovdje... sve znate, dovoljno ste pametni... ali uzasno me muci prevaga tih 16gb vrama i ne mogu otkriti zasto ako 6800xt na 1440p ima prednost a na 4k onda nema a navodno na 4k treba vise vrama... nikako taj vram ne dolazi do izrazaja niti ce doci unutar 3 godine... ali s tim shranjima su zasrali pojedinci amper temu...

Mogu sam reci da su mogli radije izdat karticu s 12gb vrama i spusti cijenu jer realno to su itekako mogli, ne znam zasto nisu jer 16gb ne treba, a po ovome vidimo da kartice cak niti 3090 nisu za 8k

12 godina
HCgamingCRO kaže...
MEGATAMA kaže...

Sad preletio bencheve i apsolutno svugdje je brza 3080 od ove jace navi i to bez RTa i dlssa,a kada se ukljuci ovo dvoje tu su nove radeonke daleko ispod....

Naravno 4k ultra na cemu ja igram.

EDIT:

U biti sve kako se i ocekivalo po glasinama.

https://wccftech.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt-radeon-rx-6800-16-gb-graphics-cards-review-heres-big-navi/

Pa da u tvojim testovima je brza za 2-5 frajma. Ima igara gdje i 6800 ostavi 3090 iza ali to neces postati. Biutno da se mucki ko malo dijete naljutis na svakui glupost pa trcisi mami(adminima) kako bi se rijesio nas gamadi .

Nakon 5 dana hjladnog tusa od tebe, sam prolistao RTX temu i nasao stvarno zanimljive postove od tebe gdje lazes i iskrivljujes cinjenice na tvoju dobrobit a kasnije onda nema veze sto si rekao jer se zaboravilo.. Ocito tvoje JA nezna bez mame(admini), da si igrao LOL-a pa ti bi se objesio na tavanu koliko se flejma tamo.

Dobio suspoenziju od tebe gdje je glasilo; "ohladi se od svadjanja sa nvidiem korisnicima" znaci nisam vrijedjao, nisam jebo mame, nisam nikoga nazvao idiotom glupanom kao sto se mene zvalo, vcak nisam dobio link na post... ALO ADMINI DOMAGOJE PA TAKO PISE U PRAVILIMA ZAR NE?! Iste admine prozivam sada da su krivi sa situaciju na forumu jer  uopce negledaju sta se pise dok nedojde jedan kmecavac megatama i onda spama prijave da ovima vjv boli glava i banaju da je dite mirno.

Bitnmo da ovaj forum onda dozvoljana korisnicima kao sto su "ANSHA" npr da vrijedja koga stigne i jos k tome ima profilnu od jednog veceg komunistickog diktatora koja prolazi- sto mi je cisti znak i doklaz da vamo nemam sta raditi niti cu se vracati na ovaj forum... Jer nisam ja taj koji je izasao iz vrapca vec VI pojedinci lazovi i manipulatori i placepicke starih komunistickih vremena jer su vma babe i dide ispricale kako je JUGA bila super.

ZNaci krecemo; na 70 str RTX teme pises kao je quake2 mjerilo RT a nakon toga vrijedjas i pljujes püo korisnicaima 1080p reze kako si idioti ko to koristi i ko im je kriv sto su zapeli na rezi staroj 10 godina, ali bitno da ti spamas igru od 20 godina kao "MJERILO"

93 str u par postova nazivaj JOVIAL-a lazovem kako nema 2080ti sto se prodaju za 500 eura vec, ista stranica pocinjes kmecati koliko je skupa 3080 (870eur) a kasnije kupis jos skuplju ipak.

99 str places kako tio nije trebalo novo napajanje ipak- i onda kada su te neki korisnici poceli malo stipkati radi toga si poceo sa ignore-om i cak si naveo citiram;" ZANIMA me koliko ima limit ova ignore lista" pa ti brate nemas prijatelja WTF ako si upola u real life-u ovakav si jadan..BOK!

102 str pises kao je rtx3080 za 20 GB i 1000 eura puno i nema smisla a opet naglasavam kupio si za tu cijenu 10 GB veziju. ONak jadan si pises jedno radis drugo...nemas svoje JA. VJV se nisi ni ozenio vec "udao" i nosas papucu.

107 str opet places kako su grafe skupe spram msrp-a a opet ces dati 1000 eura za taj poluproizvod.

109 str hvalis ps5 i kako ces ga kupiti a neki dan si popljuvao konzole kako su graficki na jadnom nivou.

124 str govoris opet u neznanju kako je 5000 radeon BS-ovala radi losih drivera... Kolega 5000 serija je imala HW bug i prestani ljude vie lagati i slati u neznanje..jadan si.

130str pocinjes opet vrijedjati korisnike AMD-a kako su idioti i jadnio sto trolaju temu- tu se pojavilo crashanje nvidijevih kartica radi loseg naponskog dizajna.

136 str opet places i kazes kako je jadna situacija sa skalperima i cijenama ali opet ces pljuvati po jednom a na kraju ces to govno i pojesti.. srao o skalperima a na kraju otisao njima u zagrljaj.

na 141 str govori kako ps5 ima 2060 perf, a prije par dana kako xbox sa 10tak CU-a vise i manjim taktom ima 2080ti perf...znaci prvi puta u poovijesti industrije imamo 10tak cu-a da je obislo 3 gpu SKU-a-nevjerojatno.

Eto idi sada placi adminima i neka me opet suspendiraju/banaju nije me briga. Ovaj forum je bezveze niakve rasprave testovi leak-ovi samo djecja posla i naravno srcek na kraju kako je od tebe poznato za nvidijev HW.

VOlio bih sve koji procitaju ovaj post da ih napomenem ako trazite preporuke za AMD nemojte na ovom forumu jer je AMD vamo isrezetan i propao trazite negdje dalje savijete.

Onda npr mi je isto zanimljivo kako mislioc moze trolati godinama AMD temu, zapocinjati flame WAR i nikome nista sve 5. Stime jos onda pobrise cijeli post valjda da nebi bilo dokaza. 

Eto zelim srewce/zdravlja veselje svima cak i tebi MEGATAMA, ali nabijem vas sve na k***c !!!

I sada mega fino idi amdinima prijavi idi u kut i placi.. umjesto da imas jaja u tim gacama pa se boris za svoju rijec i polozaj/stajaliste si ko dite od 10 godina kada ga neko u LOL-u izflejma trci mami placuci. E to si ti i to je cijela istina.

A jbt.. ja sam mislio da ces sad stalno pricat kak je amd jako dobar i kak daje puno fpsa i da ces dat lovu na novo napajanje i dat 300€ vise scalperima... pff

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kakva je potrošnja u odnosu na Nvidiu?

0 0 hvala 0
15 godina
mislioc kaže...
Kakva je potrošnja u odnosu na Nvidiu?

Manje trosi full sistem 480W

9 godina
AMD Navi

6800xt poluproizvod za 4k isto kao i 3080, ipak izgleda najbolja grafička za 1440p high refresh rate di dere guzove i 3090.

3080 je bolji izbor od ovog svakako kad se sve uzme u obzir i u svakom pogledu. Očekivao sam bar da će u rasterisationu klat 3080 al šipak pušiona.

U segmentu ispod 3070 je 12 puta bolji izbor od 6800 i trenutno najisplativija grafa na tržištu.

Što je najgore bio sam nahajpan na 6900xt sad mi se čini da će i ona bit golubov prdac.

Znači ako Nvidia izbaci 3080ti ispod 1k sa SMA bit će daleko najbolji izbor.

#YOLO
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
AMD Navi

bas me zanima kak bu tek kod nas cijene

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
PCNjubara kaže...

Nabijem i AMD na k***c niko osim fanboya nece kupiti ove grafe sa tim cijenama. Gori launch od nevidije nazalost. 

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
16 godina
toxic kaže...
superJozo kaže...
toxic kaže...

Znas sto je trenutno realno?

Da Vam kenjam po temi kolko ste kenjali po Amper temi ali necu...ostavljam i stajem ovdje... sve znate, dovoljno ste pametni... ali uzasno me muci prevaga tih 16gb vrama i ne mogu otkriti zasto ako 6800xt na 1440p ima prednost a na 4k onda nema a navodno na 4k treba vise vrama... nikako taj vram ne dolazi do izrazaja niti ce doci unutar 3 godine... ali s tim shranjima su zasrali pojedinci amper temu...

Mogu sam reci da su mogli radije izdat karticu s 12gb vrama i spusti cijenu jer realno to su itekako mogli, ne znam zasto nisu jer 16gb ne treba, a po ovome vidimo da kartice cak niti 3090 nisu za 8k

Zato sto jos ne razumijes kako funkcionira physical computing, koja igra ga koristi, koliko kalkulacija s vektorima ima, koja je rezolucija i tezina tekstura itd.

Control nema 4K teksture npr. jer nema potrebe za tim. Kad netko kaze 4k nativno = igra koristi 4k teksture i rendering je odraden bez DLSSa i sl. pizdarija u 3840x2160. 4k rendering u igrama tipa Control i Warzone jos nije 4k, jer igra radi s shader packovima i teksturama koje su napravljene u 2000x2000 i 2560x2560 itd. i onda ide pametan upscaling. DLSS radi slicno, ide najbolje do maksimuma gdje su teksture (obicno 1440p) i razvuce ga na 4k uz statisticke modele. Zato npr. igre s 2K teksturama nema smisla igrat na 8k jer to nije 8k kao sto Forza Horizon i Control se prezentira.

Control je doslovno igrica napravljena za DLSS showcase po meni kako bi se moglo rec da 3090 vozi 8k. A zapravo ga ne vozi u nativnom smislu, a ni ne vozi 4k. I onda kad mi netko kaze "pa izgleda priblizno isto/dovoljno" to nije tocno, jer zapravo nemamo ni kvalitetan primjer koristenja 4k i 8k tekstura gdje mozete vidjeti koliko je zapravo bolje.

Ja npr. mogu tocno iscjedit zadnjih bajt tih 16GB na 6800 XT, a siguran sam da za 12-24 mj. ce developeri to tako i koristit, samo sto je problem storage.

Cim dode PS5 expandable storage, doci ce i igre s 3K, 4K, 8K teksturama (ili DLC packovima kao Spiderman) itd. Npr. Witcher 2 (ne 3!) i zadnji Fallout imaju 8192x8192 teksture i od toga benefitiraju svi jer downscaling 4k tekstura na 1080p izgleda jos bolje nego 1080p teksture...samo sto se igra onda moze popest do 350 GB.

Ja bih opet uzeo 6800 XT pored 3080, cisto zato sto mislim da je podrska za PS5 i XSX od AMDa puno bitnija nego DLSS kod Nvidije.

17 godina
AdR03 kaže...

U segmentu ispod 3070 8GB je 12 puta bolji izbor od 6800 16GB i trenutno najisplativija grafa na tržištu.

Što je najgore bio sam nahajpan na 6900xt sad mi se čini da će i ona bit golubov prdac.

Što jer pisac htio reči, ajd napiši još par put isto možda i postane realnost.

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6800/41.html

"Non-gaming power consumption of AMD's new RDNA II architecture is very impressive. In idle the chip powers off almost completely, which brings down power consumption significantly. AMD also fixed the high multi-monitor power draw—it's now much better than NVIDIA's.

Media playback runs the memory chips at full speed, which consumes a lot of power—way higher power consumption that any other card we've tested before. I suspect AMD will fix this with a driver update.

Gaming power consumption is extremely impressive, too. The Radeon RX 6800 only uses around 165 W during gaming! This is lower than the RX 5700 XT (220 W), at much higher performance, at the same time. Compared to the RTX 3070 we're looking at 60 W lower power, with similar performance. Furmark maximum power is also very reasonable at 250 W."

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 17:05 (rambox).
8 godina
AMD Navi

ja bum pricekal links da vidim koliko bu ali kak izgleda slijedeca grafa bu iz zelenog tabora . Ne kuzim kaj se toliko svi svadjate,tak svejedno.Kupite ono kaj za vas osobno vise vrijedi.Ja skoro svaki put kad kupujem grafu mijenjam tabor,nisam nikad o tom razmisljao da moram ostat vjeran jednoj strani.

Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
HCgamingCRO kaže...
PCNjubara kaže...

Nabijem i AMD na k***c niko osim fanboya nece kupiti ove grafe sa tim cijenama. Gori launch od nevidije nazalost. 

Bar si se najeo govana, ako nista picajzla ti je ljepo obecao dobar tek.

Pogodio sam perf i sve to za cijenu je AMD ov harac i ja za razliku od nekih priznajem probleme. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Valjda će se majnerima dopast to im je jedina nada....

1 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Kad vidim ove cijene dođe mi da prodam sve i kupim konzolu. 

Onda se sjetim da ni njih ne možeš kupiti...Ali barem su cijene uredu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
rambox kaže...
AdR03 kaže...

U segmentu ispod 3070 8GB je 12 puta bolji izbor od 6800 16GB i trenutno najisplativija grafa na tržištu.

Ili si corav ili si namjerno preskocio drugu točkicu kod minusa :)

Ko je lud da kupi 15% skuplju karticu koja je 5% jača u rasterisationu a nema ni dlss nit snage da raytracea bilo što.

Nvidia kroz neko vrijeme uvodi SMA i adio i ovih 5% prednosti...

Fail kažem ti....

#YOLO
16 godina
AMD Navi

Manje struje vuče, podjednaka sa rtx3080, jeftinija je, u nekim naslovima nenormalno jaka nadmaši rtx3090, SAM dodaje još i više. Rt je lošiji, dlss još nema ako ga pokrenu bit će bolji deal od jampera.

Kome su bitne raw performanse navi je bolja kupnja.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
HCgamingCRO kaže...

Iiijaooo pazi ko je rekao AIB-ovac. KOga briga za te strixice i tufice kada ce ionako AMD-ov PCB biti opet najopremljeniji po obicaju, najjeftiniji i sada imaju dobar hladnjak. Pitanje je koliko AMD moze nastancati grafulja a ne koliko AIB-ovci. Oni ce da imati limitiran broj na pocetku, dok FE navi ce biti dovoljan broj vjeruj mi opusti se.

6 godina
protjeran
AdR03 kaže...
rambox kaže...
AdR03 kaže...

Ili si corav ili si namjerno preskocio drugu točkicu kod minusa :)

Ko je lud da kupi 15% skuplju karticu koja je 5% jača u rasterisationu a nema ni dlss nit snage da raytracea bilo što.

Nvidia kroz neko vrijeme uvodi SMA i adio i ovih 5% prednosti...

Fail kažem ti....

Da fail, AMD je napravio sve i sada su se zgazili sa cijenom. Glupavo ali adje obecan je DLSS tako da postoji mogucnost da se line up vrati na svoje.

Ovako opet kazem nitko pametan osim fanboya nece gupiti ove grafe!

14 godina
toxic kaže...

Zato jer ljude boli kurac za Control i raytracing?

Znali smo da bude tako , a koga previse ne muci raytracing mislim da ne bude imal problema sa 6xxx serijom 3 i pol fpsa za team red ili team green koga briga.

Gdje Nvidia drasticno tuce AMD su driveri i software opcenito to je sigurno.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 17:19 (dad0r).
17 godina
dad0r kaže...
toxic kaže...

Znali smo da bude tako , a koga previse ne muci raytracing mislim da ne bude imal problema sa 6xxx serijom 3 i pol fpsa za team red ili team green koga briga.

Da zato konzol playeri u svakom reviewu konzole velicaju RT, ali je nebitan... iskreno niti meni RT ne treba ali je tu... ali je tu DLSS sada i u kombinaciji s RT (ako ga ima) daje puno bolje rezultate..

Znao sam i ja ako AMD negdje fejla a fejlo je u RT djelu da ce se govoriti da je nebitna stavka, znao sam isto da ce izaci nekakav statement da DLSS losiji od native ali kada ga AMD rokne van bit ce vanzemaljska tehnologija.

Velica se SMA koji je dostupan svima i vjerujem do kraja mjeseca je vec na Amper karticama, kada ce DLSS kod AMDa ?

Pazite cudo SMA ne treba gen 4 kao sto se pricalo da treba

7 godina

Daj nemoj to zrnato govno od tehnologije gurat u svakom postu. Zasad navi izgleda konkurentno, još kad oni naprave svoje SW zrnato govno od tehnologije onda će bit tu, al pari. Čekamo rasplet cijena i Ti modele od nevidije.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
17 godina
neaktivan
AMD Navi

Dakle AMD je napravio odličan posao i u potpunosti sustigao Nvidiu sa top modelima, no u ovoj generaciji ne možemo još reči da ju je prestigao (na kraju mi nije žao za 3080-tku u kištri..) 

Biti će jako zanimljiva borba idućih par godina na GPU tržištu a nadam se da će potrošaći samo profitirati.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...
dad0r kaže...
toxic kaže...

Da zato konzol playeri u svakom reviewu konzole velicaju RT, ali je nebitan... iskreno niti meni RT ne treba ali je tu... ali je tu DLSS sada i u kombinaciji s RT (ako ga ima) daje puno bolje rezultate..

Znao sam i ja ako AMD negdje fejla a fejlo je u RT djelu da ce se govoriti da je nebitna stavka, znao sam isto da ce izaci nekakav statement da DLSS losiji od native ali kada ga AMD rokne van bit ce vanzemaljska tehnologija.

Velica se SMA koji je dostupan svima i vjerujem do kraja mjeseca je vec na Amper karticama, kada ce DLSS kod AMDa ?

Pazite cudo SMA ne treba gen 4 kao sto se pricalo da treba

Pa nek velicaju NEXT GEN na brutalnih 30 fpsa, odi na twitch ili yt pogledaj top 20 igri na PC-u sve zivo MP naslovi u kojima nema raytracinga ili ih ljude ne koriste zbog ocitih razloga no dobro s vremenom mozda i bude kako se performanse poboljsavaju ali ne vjerujem u FPS-ima pogotovo.

Ko voli nek izvoli meni je tak svejedno za raytracing, dok s druge strane DLSS je brutala.

twice the pride double the fall
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice