AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.954
- |
- čitano: 1.685.936
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zadnji update mi skurio grafu (7850 2GB Sapphire, 16.11.2 Hotfix)...napravio autoupdate, nakon restarta upalim komp i bude crni ekran bez kursora...
Probao sve drivere uzduž i poprijeko, brisao DDUom...ništa ne pomaže...zaključio skurena je. Pekla se 12 min na 200, sada radi ali baca tu i tamo koji artefakt.
Nikad više AMD. Bila je tvornički OC, ali i dalje ispod GHz...fan uvijek iznad 30%...nije imala razloga da se pregrije.Pratio temp, sve bilo normalno....užas.
Pa cek kako se pekla 12 min na 200, fan iznad 30% a pratio temp, sve bilo normalno?
Zadnji update mi skurio grafu (7850 2GB Sapphire, 16.11.2 Hotfix)...napravio autoupdate, nakon restarta upalim komp i bude crni ekran bez kursora...
Probao sve drivere uzduž i poprijeko, brisao DDUom...ništa ne pomaže...zaključio skurena je. Pekla se 12 min na 200, sada radi ali baca tu i tamo koji artefakt.
Nikad više AMD. Bila je tvornički OC, ali i dalje ispod GHz...fan uvijek iznad 30%...nije imala razloga da se pregrije.Pratio temp, sve bilo normalno....užas.
Pa cek kako se pekla 12 min na 200, fan iznad 30% a pratio temp, sve bilo normalno?
i ja se pitam bokte dragi.. ja kad vidim da ide preko 80 stupnjeva vec dizem paniku...
pod ovo pekla se valjda misli da ju je u pecnici przio da proradi a prije nije radila
Nije mu skurila zato jer se temp popela na 200, nego ju je covjek doslovno przio u pecnici, metoda znana vec godinama, stavi ju se doslovno przit na određeno vrijeme i određenu jacinu, i onda vezivna supstanca koja se godinama odvajala nakon cega bi vecina graficka "uginulo", rastopi i opet spoji, i u 50% graficka bi proradila, ili radila koliko toliko.
Dobro, ali koja grafa ti radi? :D Odi u Device Manager i vidi jel ti čita AMDku ili imaš generic driver uz integrirku.
Pod monitorima imam Generic PnP Monitor, a pod Display Adapters imam AMD Radeon R7 200 Series. R7 260x(XFX, 2GB) je u pitanju.
Monitor je spojen na grafulju.
Stavio zadnje drivere, da mi bar rikne pa da tražim zamjenu za bolju
Stavio zadnje drivere, da mi bar rikne pa da tražim zamjenu za bolju
I kod moje 290-ke rade bez problema.
Čim su izašli ovi zadnji driver-i prije par dana odmah sam ih stavio i sve ok na mojoj R9 290.
Kako driver moze skuriti grafu? Bug pa je dignuo napon ili sto?
Rekao je grafi da ude u ultralowpowerstate i izgasio mi se fan...par sati rada i pretpostavljam prrgorila.
Nisam imao pojma da to radi...budale...jos ni nemam Crossfire vec neko vrijeme (gdje je taj problem ucestao)
Jos uvijek nikakvih novosti o problemu sa driverom, ti si jedini koji je nažalost imao. No po tom ne mozemo zakljuciti da je driver problem, možda je jednostavno fan vrisnuo. Jucer sam objasnjavao, Ultra low power state je po defaultu ukljucen, power saving feature koji gasi drugu karticu u CF kada nije u uporabi, kao što speedstep ili cool n quiet ruši clockove, kao što se na nekim karticama ventovi ne pale ako je kartica ispod 60c. Samo sto u ULPS slucaju ne samo da gasi vent nego gasi karticu kompletno, tako da ne dobiva ni napon nit radi na ikakvom clocku.
Po defaultu je upaljen, tako da bi i drugi sa CF imali isti problem da je do drivera. Problem kod ULPS je da se nekada kartica ne "dize" pravilno pod loadom, zato vecina gasi ULPS. Ali onda i potrosnja/temperature rastu (mizerno)
http://www.geek.com/games/amds-new-crimson-drivers-are-overheating-and-damaging-graphics-cards-1640676/ https://community.amd.com/message/2743721
Nope, to je bio jedan driver koji je lockao fan brzine, popravljen sa hotfixom dan poslje. Vjerojatno ti se zagušila gornja kartica ili ti je fan otisao, nije rijetkost. Asus 280X je imao raznih problema sa crkavanjem fanova
Joj da meni oce sprzit pa da dobijem nekakvu rx 470..
Nope, to je bio jedan driver koji je lockao fan brzine, popravljen sa hotfixom dan poslje. Vjerojatno ti se zagušila gornja kartica ili ti je fan otisao, nije rijetkost. Asus 280X je imao raznih problema sa crkavanjem fanova
Kažem, nemam CF već neko vrijeme.
Nije crknuo fan jer sada kad sam ga namonitrao nazad na preprženu i prokuhanu grafu radi najnormalnije i to na 28C.
Nažalost nemam log, ali znam da sam prije imao solidnu buku kad bi fan bio oko 80% (a i kartica oko 60). Sada je radio komp isto malo zahtjevnije, ali ništa se nije čulo. Dakle driver mi je ili smanjio totalno fan ili ga ugasio.
Dakle uzrok svih problema, prema AMD discussionu je ako staviš Crimson na HD7xxx ili R9 2XX kartice i odma nakon tog ideš u blagi load - skurit će se.
Ovaj stvarno pomislio da je čovjeku radila grafa u kučištu prek 10 minuta na 200 stupnjeva
bash
Gledam i ne vjerujem, ajd da takvu glupost napišem i skužim a i na kraju mi neko drugi na to ukaže ko toxic pa bar bi od sramote to obrisao. Ili možda još nije skužio, a kakti neki znalac o hw-u
Stigao 16.11.3, kao sta sam i govorio prije, podrska za Dishonored 2 i fix za amd x con, i tako ce izgleda bit prije svake veze poznatije igre.
evo i performanse iz te igre, tragikomedija
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/dishonored-2-test-gpu
lol opet fury x u visinama ;-)
Nije LOL, nego naravno!
Kojim visinama, pa ispred Furyja X je GTX 1060
U čemu to je GTX 1060 ispred ???
U minimalnom FPS-u.
Opet gtx 1060 pokazuje zube i da skoro zaboravih gutanje prašine.
U čemu to je GTX 1060 ispred ???
Gledamo istu sliku? Grafa koja košta cca 1500kn manje ima praktički iste preformanse kao Fury X? U kvalitetnim engineovima Fury X je osjetno ošiša, što govori da je:
1. Dishonored 2 loš port.
2. Čudim se kolegi 4malu kojemu je ovo dobar rezultat a direktni konkuretni Furya X - 980Ti i GTX 1070 imaju 15-20 fpsova više.
sorry gledo sam za 4k
ceka se cf profil