AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima

Osobno sam imao problema s Crimson driverima kada su izasli te sam se prebacio na zadnje drivere koje sam imao prije njih i sve radi opet ok.

Sta se dogadalo? Prvo sam u odrednom trenu imao Crimson i Catalyst (zaboravio sam iskreno sta se tu dogadalo, ali je bilo konfuzno i bez smisla), onda mi je totalno nestao onaj sada okrljusteni CCC i onda su mi na kraju nestale kompletno opcije od Crimson drivera tj. nestalo je "Radeon Additional Settings".

Probao sam reinstall drivera tj. sve je ocisceno i s AMD Clean Uninstall Utility no na kraju nisam uopce imao "Radeon Additional Settings".

Kako nista nije pomagalo, u safe modu sam maknuo sve AMD drivere, stavio stare Catalyst drivere i opet sve radi ok (inace, ovo je prvi puta ikada da sam imao problema s nekim driverima na Windowsima).

Nakon toga nisam probao noviju verziju Crimson-a kao ni navedeni Crimson Edition 16.1 Hotfix (bas i nemam volje gubiti toliko vremena na zezanje s driverima, pogotovo ne s onima koji su tako problematicni i s kojima toliko ljudi ima problema (ne znam kako je AMD reagirao na sve one sprzene GPU-e...sramota).

Sto se tice Crimson Edition 16.1 Hotfix-a, moze li se instalirati odmah ili se prije njega mora normalno instalirati Crimson Edition 15.12 driveri od 17.12.2015.?

Trebali su taj hotfix staviti u drivere, a ne kao zaseban dio.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima

Može se odmah/na čisto instalirati 16.1 hotfix, ali ni kod 16.1 ne rade Radeon Additional Settings, bar meni.

12 godina
odjavljen

Meni rade.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozz imam problem instalirao nove windowse i sad hocu download drivere i u padajucim izbornicima odaberem sto hocu i kad stisnem display results nista se ne dogadja pa me zanima el jos kome ili je do mene,trenutno nemam 2 komp da isprobam

EUNE LOL: frenkySTYLE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ryder007 kaže...

Pozz imam problem instalirao nove windowse i sad hocu download drivere i u padajucim izbornicima odaberem sto hocu i kad stisnem display results nista se ne dogadja pa me zanima el jos kome ili je do mene,trenutno nemam 2 komp da isprobam

Dešava se  i meni, čudno im se ponaša taj dio stranice. Nekada radi, nekada ne, no nema veze jer sa desne strane imaš spisak Latest AMD Drivers and Software i tu izaberi seriju grafičkih kartica i operativni sistem i prebacit će te na download link.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan
ibosilj kaže...

Može se odmah/na čisto instalirati 16.1 hotfix, ali ni kod 16.1 ne rade Radeon Additional Settings, bar meni.

Koliko se sjecam (ako se dobro sjecam), u tome slucaju nestane onaj los i okrljusteni CCC?

Kakav god bio novi CCC, ipak mi treba, no bez te opcije ne mogu uopce doci do njega pa onda ipak ostajem do daljnjega na starim Catalyst driverima posto mi Crimson ionako nije donio nista dobro te su jedini driver i software od strane ATI/AMD-a koji mi ne radi kako treba (u biti, do sada nikada nisam imao problema s njihovim software-aom ili bilo kakvim driverima, ali sve se promijenilo s dolaskom Crimson software-a (IMHO usminkano smece, nista drugo)).

Jesu li uopce sada bar stavili nove drivere ili je i dalje samo novi software, a stara verzija drivera (kao u pocetku Crimson software-a)?

Ako ne rade navedeni settings-i, nema mi smisla prebacivati se i zezati se s tim smecem (cekam novu verziju).

Crimson je smece koje je s losim radom sprzilo hrpu grafickih kartica, a i uz hotfix ocito sve ne radi kako treba. Mislim da je vrijeme da nakon dosta godina opet predem na Nvidiu.

Ovakve gluposti nisam imao ni prije desetak godina kada sam kao imao "problema" s ATI driverima na Ubuntu (danas inace rade bez greske).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 13:39 (win32).
12 godina

sa ovim driverima samo problemi ili moja graficka ne radi.

monitor spojen na dvi tv preko hdmi.

obrisao zadnje drivere i resetirao, slika se samo prikazuje na TV-u a prije je bilo obrnuto, ne znam da li je zbog toga sto mi je dvi u drugom utoru a ne prvo, tj gornjem jer na gornjem ne prikazuje sliku.

instalirao 16.1 i ne mogu na monitoru nikako rezoluciju podesiti, ni rucno ni automatski, na TV-u je sve ok.

Koju verziju najbolje da instaliram jer i ako tu ne bude radio gornji dvi saljem ju na popravak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dennocro kaže...

obrisao zadnje drivere i resetirao, slika se samo prikazuje na TV-u a prije je bilo obrnuto, ne znam da li je zbog toga sto mi je dvi u drugom utoru a ne prvo, tj gornjem jer na gornjem ne prikazuje sliku.

instalirao 16.1 i ne mogu na monitoru nikako rezoluciju podesiti, ni rucno ni automatski, na TV-u je sve ok.

Koju verziju najbolje da instaliram jer i ako tu ne bude radio gornji dvi saljem ju na popravak.

Jesi probao staviti zadnje Catalyst drivere?

Mnogi imaju problema s Crimson driverima (i sam spadam medu te i sada se opet zezam pa mi se cini da cu pokusati staviti hotfix), a i novi CCC je poprilicno los.

Ako ti je GPU prije radio, a sada ne radi zbog drivera, onda ne vidim smisao slati na jamstvo jer ces samo izgubiti vrijeme na slanje (i novac, ako saljes kurirskom sluzbom) jer je s GPU sve ok i problem je u losim driverima koji ne rade kako treba.

P.S.

Najbolja opcija:

DDU tj.:

http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html

..i vracanje na stare Catalyst drivere (ako si na Win 10, naravno makni opciju da ti skida drivere od GPU-a (osobno sam stavio da mi skida samo nadogradnje za OS, nikako ne da mi sam OS trazi drivere po netu kroz Win update. Ako ti javlja za update kroz OS, googlaj i nadi kako da ti vise ne nudi i ne skida taj update (bar sam ja tako to rijesio i vise mi ne javlja za update drivera jer je s November update-om Win 10 doslo do promjena oko azuriranja OS-a i drivera))

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 13:43 (win32).
12 godina
win32 kaže...
dennocro kaže...

Jesi probao staviti zadnje Catalyst drivere?

Mnogi imaju problema s Crimson driverima (i sam spadam medu te i sada se opet zezam pa mi se cini da cu pokusati staviti hotfix), a i novi CCC je poprilicno los.

Ako ti je GPU prije radio, a sada ne radi zbog drivera, onda ne vidim smisao slati na jamstvo jer ces samo izgubiti vrijeme na slanje (i novac, ako saljes kurirskom sluzbom) jer je s GPU sve ok i problem je u losim driverima koji ne rade kako treba.

P.S.

Najbolja opcija:

DDU tj.:

http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html

..i vracanje na stare Catalyst drivere (ako si na Win 10, naravno makni opciju da ti skida drivere od GPU-a (osobno sam stavio da mi skida samo nadogradnje za OS, nikako ne da mi sam OS trazi drivere po netu kroz Win update. Ako ti javlja za update kroz OS, googlaj i nadi kako da ti vise ne nudi i ne skida taj update (bar sam ja tako to rijesio i vise mi ne javlja za update drivera jer je s November update-om Win 10 doslo do promjena oko azuriranja OS-a i drivera))

problem mi je nastao kad sam ju stisnuo rukom jer je bila na stolu i mozda se tu ostetila. kad je spojen samo dvi uopce ne prikazuje sliku ni sa jednim utorom ni sa jednim driverima nego tek kad spojim tv. sutra cu je odnjeti na posao pa isprobati na kompu da vidim dal i tamo imam istih problema.

14 godina
neaktivan

Gdje se mogu skinuti zadnji Catalyst driveri? Ja sam tražio na AMD-ovim stranicama i pronašao samo Crimson za download.

Kasnije sam se sjetio da u cloudu imam instalacijski file od

starog Catalysta. 

0 0 hvala 0
12 godina

16.1 verzija sa vga kablom i nastavkom vga to dvi, radi sve normalno, tv i dalje spojen na hdmi, preko dvi nece da radi i mjenja rezoluciju. nemam drugi dvi da isprobam, al kod susjeda taj kabel radi koji kod mene nece.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Gdje se mogu skinuti zadnji Catalyst driveri? Ja sam tražio na AMD-ovim stranicama i pronašao samo Crimson za download.

Kasnije sam se sjetio da u cloudu imam instalacijski file od

starog Catalysta. 

Odaberi legacy drivere za win koji koristis, 15.7.1 je zadnji catalyst i radi i na novim grafama

13 godina

Sad mi sve radi ok, i snimanje i driveri.

Ali nakon sto sam ponovo instalirao windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako imam problema s ovim driverima,fps mi je lock na 60 i ne pada u niti jednom trenutku ali imam microstutter u nekim igrama gdje prije nisam imao,primjer fifa 14,mislim da je to do drivera jer stvarno neznam sto bi drugo bilo sve sam sprobao on reinstalacije windowsa,itd,zanima me gdje bi mogao skinut catalyst 15.7.1 imam r9 270 i windows 7 x64

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Imam problem kao sto je na ovol linku http://www.techpowerup.com/forums/threads/r9-390-390x-with-dual-u2515h-1440p-problem.216120/

Samo su tu 2 monitora ali meni se isto to desava,onda restart pc i dalje dobro,da li je do drivera ili nesto drugo trenutno sam na 16.1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pise mi download not completed kad kliknem na taj link ( ovo mi baci

We’re sorry, but we were unable to complete your download. There could be several reasons for this:

You were linked to this download from a site outside of AMD.com
Since we do not allow downloads through sites outside of AMD.com, please download your file directly from our site. We want to make sure you have the right driver for your device and operating system. Choose your product and operating system on the AMD Driver Download page or use the AMD Driver Autodetect to obtain the correct driver for your device.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 11:09 (Ryder007).
11 godina

znači točno to što piše...ne dozvoljavaju skidanje ako si do linka došao sa neke druge stranice/foruma.

Sam nađi onda tu verziju drivera na downloads driver

nađi svoju karticu na izborniku, svoj operacijki sustav itd i na popisu

tražiš verziju amd-catalyst-15.7.1-with-dotnet45-win7-64bit.exe

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 11:14 (MasterG).
16 godina
neaktivan

da al neznam kako bi nasao na njihovoj stranici,a ovo sto si si rekao u izborniku sve odaberem i kad stisnem display results nista se ne dogadja

11 godina

vidim, nešto im ne štima sa show results

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
13 godina
neaktivan

Pozz,

eto da se i ja javim sa problemom oko novih drivera.

Dakle nakon instalacije istih izbacuje mi error pa ako netko ima informaciju kaj bi moglo biti ...

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako hoćeš catalyst a ne crimson nađi Latest amd drivers and software i odaberi windows za koji želiš drivere pod Radeon HD 8000 – HD 8400, HD 7000 – HD 7600, HD 6000, and HD 5000 Series

To je legacy lista, tamo ćeš vidit crimson betu i catalyst 15.7.1 - download Catalyst Software Suite i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Imam AMD hardver i nisam fanboy, neću bez razloga hvaliti ali ni kuditi, kada je nešto realno bolje, onda je bolje bez obzira koji proizvođač i za sada nemam problema sa driverima pa nemam razloga za gunđanje. 

No previše je ljudi na forumu koji prijavljuju probleme, jbg ujebaše drivere samo tako pa nije ni čudo što prema AMD-u ljudi imaju nisko mišljenje.

Najavljivali su Crimson kao evoluciju, a ljudi dobili probleme.  Prva verzija je izašla + hotfix, pa druga i sada opet hotfix i opet ljudima nešto ne radi, imaju greške itd. 

Da su iz S. Koreje već bi te driver programere objesili za jaja zbog sabotaže..

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Ako hoćeš catalyst a ne crimson nađi Latest amd drivers and software i odaberi windows za koji želiš drivere pod Radeon HD 8000 – HD 8400, HD 7000 – HD 7600, HD 6000, and HD 5000 Series

To je legacy lista, tamo ćeš vidit crimson betu i catalyst 15.7.1 - download Catalyst Software Suite i to je to.

a ce to radit kak spada na mojoj r9 270?

12 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...
_mark0_69 kaže...

a ce to radit kak spada na mojoj r9 270?

Hoće

13 godina
neaktivan

Od sinoć mi graficka radi na 100% u svim igrama i imam los framerate, temperatura je ok, nisam dirao drivere. Inace imam bottleneck i u igrama mi graficka nikad nije bila na 100%, je li ona odradila svoje? U pitanju je 7770

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Grafa i treba radit na 100% jedino ako nisi pokupio nekog minera ovako pa ti on usporava

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina

Prati MSI Afterburnerom GPU clock i vidi da li se diže na vrednost na koju bi trebalo, ili možda ostaje na 2D taktovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Neki ljudi stvarno trebaju pomoćnika, na amd-ovoj stranici sve ima, i stari driver i sve, samo se treba malo snaći, a valjda niste drveni tolko, sa desne strane ima opcija za strije drivere malo proučavajte nemože vam se uvijek sve na tacni dati

Chill Now And Forever
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina

Dosao s posla, upalim komp i doceka me ovo (slika).

Znaci kad odem na check update, dobijem tu poruku.

Sto bi to moglo biti?

TrustNo1

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice