AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

meni se neplai to nego prije ulazak u win blank screen i bilnka minus u gornjem ljevom kutom i kad proradi  disk , dignu se windowsi LOL ! 

sa 12.3 nisam imao tih problema  , a 12.4 sam napravio clean instal u safe modeu ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Ja sam zadovoljan, 12.3 su mi se rusili dok sam igro bf i to jako cesto. Zadnji dan su mi se poklali sa nekim IM programom kojeg sam instalirao, srusili se 15 puta za redom :/ tu sam popi*dio i stavio 12.4. Rusenja vise nema, a cini mi se da mi igra ne zatrza onak cesto kak se prije znalo desavat. Fps nisam mjerio al u globalu mislim da su dosta bolji od 12.3.
Battlelog ~ UrbanFsk
16 godina
neaktivan

Ali tako banalne stvari uspiju zeznut i vjerovatno im je to netko prijavio i opet nisu napravili.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Instalirao sam ih (12.4) samo zato jer sam formatirao cijeli disk i nanovo stavljao OS, inace oni 18. novembar su me sluzili jako dobro i dugo sam se na njima zadrzao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel itko testirao 12.4 na 6870?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

jel itko testirao 12.4 na 6870?

Testirao sam s nekoliko bechmarka 12.3 i 12.4 drivere. Da, bolji su nesto od 12.3 drivera, odnosno donose koji frejm vise.

ASUS
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Ali tako banalne stvari uspiju zeznut i vjerovatno im je to netko prijavio i opet nisu napravili.

Kako ti znaš da su banalne, radiš drivere doma ?

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan

Ja se vračam na 11.12 jer ovi 12++ jednosatvno ne podnose overclock na svakom višem taktu ruše se driveri i ekran pocrni,

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Kako ti znaš da su banalne, radiš drivere doma ?

Kakve mogu bit kad su prije 2 mjeseca neke stvari radile kako treba i onda uspiju za*ebat. To stalno tako rade sta drugo reci jos ukidaju podrsku za 4xxx serije. Nebi mjenjao uopce drivere ali s jednim driverima mi 2 igrice rade normalno 3. ne radi ako namjestim da mi 3. radi kako treba onda ne rade ove dvije i tako stalno. Jedva cekam vrijeme kad budem uzimao drugu graficku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 12:55 (PlayMaker10).
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Kakve mogu bit kad su prije 2 mjeseca neke stvari radile kako treba i onda uspiju za*ebat. To stalno tako rade sta drugo reci jos ukidaju podrsku za 4xxx serije.

Lako je generalizirati kad ustvari ne radiš nešto takvo. Vjeruj mi da oni to sigurno ne "zahebu" namjerno. Još k tome da su "bug"-ovi enormno bitni (nemaš sliku, itd.) ok shvatio bi gnjev, ali samo zato jer ti se u početku upali command prompt mi je totalno "sorry na izrazu" debilan razlog za gnjev.

Još k tome postoji par 10-taka raznih verzija kartica koje su proizvođači kartica prilagodili. Svaka od njih ima neku specifičnost, ako ti se driver sa AMD-ove stranice ruši (ili ti se ne sviđa), skidaj onaj sa stranice proizvođača.

Shvaćam gnjev dok nešto "gadno" zeznu i dok su driveri potpuno neupotrebljivi, ali za sad se takva stvar još nije dogodila.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Kakve mogu bit kad su prije 2 mjeseca neke stvari radile kako treba i onda uspiju za*ebat. To stalno tako rade sta drugo reci jos ukidaju podrsku za 4xxx serije.

Lako je generalizirati kad ustvari ne radiš nešto takvo. Vjeruj mi da oni to sigurno ne "zahebu" namjerno. Još k tome da su "bug"-ovi enormno bitni (nemaš sliku, itd.) ok shvatio bi gnjev, ali samo zato jer ti se u početku upali command prompt mi je totalno "sorry na izrazu" debilan razlog za gnjev.

Još k tome postoji par 10-taka raznih verzija kartica koje su proizvođači kartica prilagodili. Svaka od njih ima neku specifičnost, ako ti se driver sa AMD-ove stranice ruši (ili ti se ne sviđa), skidaj onaj sa stranice proizvođača.

Shvaćam gnjev dok nešto "gadno" zeznu i dok su driveri potpuno neupotrebljivi, ali za sad se takva stvar još nije dogodila.

Nisi razumio igrica jedna radi kako treba druga ne radi. Command prompt nema veze sad sa ovim. Battlefield 3 kad je izasao izgubio sam ga volju igrat. Skyrim isto je imao problema. Ok mislio sam da je do kompa ali na ovom istom kompu je bila NVIDIA i sve je radilo kako treba. Nemam nista protiv njih ali ljudi koji su platili kartice imaju pravo da im to isto radi kako treba. Radije neka 2 mjeseca rade drivere ali neka sve istestiraju kako treba a ne ovako. Pustimo sad probleme zanima me da li postoje za 4870 driveri za Windows 8

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 14:18 (PlayMaker10).
13 godina
neaktivan

Kako mogu isključiti CPU Power opciju u CCC-u jer mi smeta klokao sam cpu na 3.65 a CCC-u mi piše samo 3100 mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brzinu proca mjeri sa CPU-Z i to kad ti proc load-a ne kad miruje.
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa
13 godina
neaktivan

Kakvi su ovi novi 12.4 driveri, što se tiče crossfirea ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Brzinu proca mjeri sa CPU-Z i to kad ti proc load-a ne kad miruje.

Ma ja znam s čime se mjeri brzina nego mislim da mi ga to u CCC bloka na 3100 mhz

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 19:34 (WrongType).
17 godina

Je l' ti samo piše u CCC 3.1 ili je stvarno 3.1, a trebalo bi 3.6?

Idi u CCC/Performance/CPU OverDrive i isključi "Overrride existing CPU settings".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel se osjeti kakva razlika u bf3?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Idi u CCC/Performance/CPU OverDrive i isključi "Overrride existing CPU settings".

Nevidim nigdje tu opciju.

EDIT: Da vas pitam jeli moguče instalirati samo drivere bez CCC-a i zamjeniti CCC sa Msi Afterburner?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 21:58 (WrongType).
17 godina
WrongType kaže...
Ivan(4) kaže...

Nevidim nigdje tu opciju.

Evo ti slika:

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa
17 godina

Može, tokom instalacije izaberi custom instalaciju i "otkači" CCC. Samo, ranije je barem preskakanje CCC-a značilo da ti ne radi Catalyst AI (tj razne game specific i ostale optimizacije), što je znalo rezultirati ne drastičnim, ali merljivim padom performansi.   Ne znam da li je i dalje tako.

Za isključivanje CPU Overdrivea, pogledaj sliku.

EDIT: Dok sam ja napravio SS, djigibao je već postovao. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 23:37 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam ja toga imam samo ovo :

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pod AMD Overdrive bi takođe trebalo da se nalazi opcija da isključiš CPU Overdrive.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ali je nema  niti na 12.4 niti na jednom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 14:31 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U tom slučaju, mislim da CCC možeš da zanemarioš kad je u pitanju stanje sa CPU-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam siguran jer mi i u system exploreru isto pokazuje 3100 mhz.Ima netko kakvu drugu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odi na opciju power, te na CPU power i raširi slidere maximalno lijevo i desno ili oba na desno ako ne želiš da ti cpu spušta takt u idle-u. Uživaj!

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 19:32 (strit).
14 godina
neaktivan

Evo primjetio sam da nakon sto sam nabacio 12.2 drajvere ne mogu dizati clockove u Afterburneru uopste, bez obzira sto sam unlockao sve u cfg-u i u samom programu. Izgleda da postoji neki fix koji cu pokusati primijeniti.

Evo o cemu se radi: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=359671

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 12:44 (infeqt0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koji je zadnji za 6850?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

12.4 nego jel itko ima slični problem nekad se ruši nezz jeli do drivera ili flasha npr.kad idađem iz igrice ili neš nemogu pokrenuti chorme jedonstavno se stalno ruši kad pokrenem winamp(ali samo program desktop je normalan) onda se sve boje bljeskaju nezz zašto do kartice nije jer sam testirao u OCCT 2h 0 problema.Sad i u igri onako zblesira  i sve bljeska koda da su driveri pali li neš.

Evo Link od 12.5 Beta http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=giveme&dwn_id=1624

EDIT:Primjetio sam da mi piše da mi se NET.Framework 2.0 srušio

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 20:12 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A gle kod mene situacije. Ja izbrisem 12.4 i vratim se na 11.8, i pise mi i dalje da koristim 12.4 Catalyst verziju, a za driver verziju mi prikaze pravi driver packaging version od 11.8. Ccccc

Evo ovdje se vidi:

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice