AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.919.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima
Nije mi jasna ta potreba za Mjesecno svrsavanje na AMD-ove drivere? Mislim zar vam do ovih novih deivera nest nije radilo kak spada?
Isto ne kuzim ove koji koriste driver swiper.Cemu to? Nikada u zivotu nisam imao potrebu koristit taj alat i redovito nove drivere stavljam na stare i nikad problema.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima

Ovaj put potpisujem, imao stari hotfix te ove "novije" 11.2 i nisam osjetio ništa, radili stari dobro, ovi rade bar meni sasvim isto. Istina nisam vrtio 3D markove, al ne diže mi se na to pa mi tamo par sto bodova ne igra nikakvu ulogu. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina
protjeran

Ima i drugih razloga za updateom grafičkih drivera ne samo porast performansi ili bolje skaliranje u sintetičkim benchmarkovima.

Svaka serija donosi pregršt novina pa je uvijek dobro imati najzadnje izdanje kao kod AMD-a tako i sa Geforceom.

Stvar je u tome kako su forceware u biti kvalitetniji nego AMD catalysti te je lakše misliti kada bolje rade i imaju manje nedostataka.

Dok kod AMD je evo recimo sada slučaj da je preskočen Catalyst 11.3, a mi već imamo 11.4 preview. A ni službeni 11.3 još nije trebao izaći po njima.

Sada ruku na srce kod AMD jest slučaj da ponekad baš moraš ostaviti neku prijašnju verziju jer sam najnovijima više štete nego koristi.

Btw meni 11.4 rade sve savršeno, a 3DMark11 sam probao i daje nešto bolji score.{#}

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa koliko sam ja uspio pročitati, radi se više o driverima koji su optimizirani za CF i multi gpu, ja iskreno ne vjerujem u te "poraste" preformansi. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina

Porasti performansi su, generalno kada se govori o Catalystima, stvarni. To što obično nisu toliko laku uočljivi (8%, 15%, 6%...) je druga stvar, ali se vremenom akumuliraju (ovo je tokom godina kod ATI-ja naročito važilo za performanse u OpenGL-u, rekao bih da su im tu sada drajveri mnogo bolji nego što su bili i i dalje se povremeno pojavi nova verzija koja globalno digne OpenGL performanse za 5-6%), a povremeno znaju da taman neigrivo pretvore u taman igrivo. Ne kažem da treba po svaku cenu odmah skidati svaki novi set, svi znamo da ponekad nešto i zeznu, ali generalno postoje prednosti relativno redovnog updateovanja.

CF je posebna priča i tu je uvek poželjno, ako ništa drugo, imati najnovije CF profile.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 14:47 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pozdrav, moze mala treba mi  driver za ati  radeon hd2600 pro agp na internetu  nigdje ne mogu naci pa cak i na sluzbenim stranicama ...

Molim vas kao Boga pomozite xD 

MasterOdisasteR

0 0 hvala 0
14 godina
Maharaja kaže...

Pozdrav, moze mala treba mi  driver za ati  radeon hd2600 pro agp na internetu  nigdje ne mogu naci pa cak i na sluzbenim stranicama ...

Daj reci koji windowsi i koja verzija

15 godina
protjeran
Puls3 kaže...
Maharaja kaže...

Daj reci koji windowsi i koja verzija

Xp 32 bit 

MasterOdisasteR
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

hvala

MasterOdisasteR
14 godina
Maharaja kaže...

hvala

Nema problema ;)

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ima i drugih razloga za updateom grafičkih drivera ne samo porast performansi ili bolje skaliranje u sintetičkim benchmarkovima.

Svaka serija donosi pregršt novina pa je uvijek dobro imati najzadnje izdanje kao kod AMD-a tako i sa Geforceom.

Stvar je u tome kako su forceware u biti kvalitetniji nego AMD catalysti te je lakše misliti kada bolje rade i imaju manje nedostataka.

Dok kod AMD je evo recimo sada slučaj da je preskočen Catalyst 11.3, a mi već imamo 11.4 preview. A ni službeni 11.3 još nije trebao izaći po njima.

Sada ruku na srce kod AMD jest slučaj da ponekad baš moraš ostaviti neku prijašnju verziju jer sam najnovijima više štete nego koristi.

Btw meni 11.4 rade sve savršeno, a 3DMark11 sam probao i daje nešto bolji score.{#}

Ima razloga samo kad imaš CF ili ti igra sa postoječim radi probleme, no u ovom drugom je večinom do same igre pa ti ne pomognu ni marsovski driveri. Recimo jedan Spiderman WoS i dan danas šteka na Radeonkima iako su od moje bivše HD5870 prošla poprilična vremena.

Što se kvalitete Forceware i Catalysta tiče nebi išao uspoređivati jer sa Single GPU sustavom sve je to isti drek, dakle ako radi, radit će i dalje, ako ne radi neće ni raditi do zakrpe u igri. Catalysti su nešto ljepiši no manje fleksibilni, Forceware izgledaju kao da su iz kamenog doba, al su fleksibilniji i imaju više postavka za naštelat(izuzev teselacije). Što se brzine samog GPU-a tiče kod Nvidie je večinom rješeno u prvim osposobljenim driverima za novu seriju i kasnije dolaze samo lagani updatovi za nove igre ili nedaj bože ako dođe do problema, kod AMD-a pak je situacija da često imaju poboljšanje od kakvih 5%, no to im neide na ponos, zapravo to je pkazatelj koliko su njihove Radeonke daleko sposobnije nego što to u praksi jest i da ATI/AMD ili namjerno koči preformanse, ili pak nisu sposobni odma iskoristit pun potencijal svojih GPU-,ova.

Što se tiče mjesečnoga Update-a mislim to je OK, al opet neko isčekivanje i doslovce svršavanje na hebenih 5% u Crysisu(1FPS više) je malo čudno(bago rečeno).

Ja koji sam aktivni sudionik u HWbot ligi nemam naviku benchati sa svakim novim driverima niti imam navku dežurati na Nvidijinim stranicama i isčekivati nove "bolje" drivere.

I'll be back
17 godina

slažem se s micromanom što se tiče performansi i drivera, no kod catalista znaju biti problem i druge domene osim perfomansi i testiranja. U svojih godinu dana konstantnog korištenja radeona znao sam biti onaj od korisnika koji željno čeka 20-ti u mjesecu jednostavno zato da vidi jel konačno nešto popravljeno, no ono što sam ja doživljavao je da popravljen BSOD koji sam doživio s xy driverima zamjeni plavkasta slika, ili ne radi powerplay pa se grafička više grije ili nešto treće. to je ono što ja više zamjeram nego 5% manje ili više u performasama

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 8:23 (igy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi, znate zasto mi od kad sam instalirao zadnje drivere, ne mogu manualno podesavati vent?grafa je 5770..

Niti ne treba mi, ali me bas zanima..omogucim manualno, pomaknem slider, stisnem apply, ali nista, sto je prije funkcioniralo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji su najbolji driveri za ati 4870 od 10.3 pa nadalje? igram mafiu 2 bad company 2.Ins sam nove windowse pa neznam koje da stavim.

0 0 hvala 0
16 godina

Ja na svojoj HD4830 nisam osjetio ni poboljšanje ni pogoršanje već dugo dugo, kao da svaki mjesec izdaju iste drivere..

To bar vrijedi za igre, jedino je možda na benčmarcima razlika u par bodova plus-minus ali nisam u bench vodama tako da..

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
16 godina
neaktivan

znaci svejedno mi je koje ins bit ce isto. hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Uvijek najnovije...nemaš tu kaj mislit..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan

ovi 11.2 su katastrofa za moj komp..Fifa mi sa njima trza sa 10.12 radi normalno. Nije bas uvijek tako kako ti kazes.

15 godina

Onda stavi 11.2a, ili još bolje, 11.4.

EDIT: Nažalost, sa Catalystima treba malo eksperimentiranja..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 10:23 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan

Kad dolaze slubeni novi driveri?Kaj budu preskocili 11.3?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kach kaže...

Kad dolaze slubeni novi driveri?Kaj budu preskocili 11.3?

Navodno dolaze sljedeći tjedan.

17 godina
protjeran

Pa kakvi su onda ovi što ja imam sada 11.4?

i know i know a dirty word hello how low?
16 godina
neaktivan

na ati 4870 zadnji koji mi rade normalno u igricama su 10.12..svi sa oznakom 11.x ne valjaju :D ah ATi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pa kakvi su onda ovi što ja imam sada 11.4?

Dobri su, meni su sa 6800 serijom rijesili par problema sa teksturama i tako to.

15 godina

na amd game nema jos 11.4 drajveri

ja sam trenutno na 11.2  ali me zanima dali ce biti kakav boost

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ah to me zanima znači nisu službeni još 11.4 tek 11.2! O.K. ty Sry nisam gledao dobio sam link tu i instalirao ih. Inače i meni super rade. Nisam se žalio na prethodne, ne kažem ništa samo ovi su dobri.

i know i know a dirty word hello how low?
14 godina

Pitanjce jedno...

Ako u BC2 prebacim na direct x9 imam problem sa grafikom. Znaci,mogu jedino na 10,11 ili auto.

Jucer su updateani driveri.

Ako stavim stariji update,dali bi mogao prebacit na DX9 i imat normalnu grafiku?

Radi se o 6850hd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Izašli su Catalyst 11.3 driveri. Možete ih preuzeti ovdje:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

0 0 hvala 5
15 godina
neaktivan

Kakva je to glupost da ne mogu vidjet release notes nego me traži nekakav user name i password?! Valjda će kasnije biti public...

Navodno su 11.3 stariji od 11.4 preview po oznaci verzije, pritom ne mislim na ime drajvera, već na verziju u Catalystu -> 11.3 WHQL = 8.831.20, 11.4 Preview = 8.84.3-110226a-114256E-ATI

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 19:21 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice