AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.914.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Minoza kaže...
Weky kaže...

SSAO, ne SSAA (Screen Space Ambient Occlusion) Kolko se sjecam ArmA II to nekoristi, tek Operation Arrowhead to je implementirao.

Motion Blur je neovisan o rezolucij. Nešto si ti pobrkao ili ti se čini, no intezitet istog neovisi o rezoloucij. Motion blur je jednostavan trik gdje se pikseli računaju pod određenim kutem kako bi postali zamućenij, tj. umjetan efekt ljudskog oka koje stvara istu stvar u pokretu.

Eh nisi ti mene shvatio.

SSAA -> Super Sampled AA, koliko znam upravo njega Arma koristi, možda sam u krivu doduše, možda ipak koristi MSAA.

Nisam mislio na motion blur, već na rezultat MLAA-a, on blura u postu rubove, vidljivo je na onim screenovima iz SC2, na to sam mislio.

Sad sam probao SW The Force Unleashed 2, također odlično izgleda. Nisam primijetio jaggije, ali ta mi igra ionako leti pa ne mogu napraviti usporedbu na temelju fluidnosti.

Znaci od ATI kartica samo HD5xxx i HD6xxx podrzavaju MLAA

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
nontryer kaže...
eterna luchar kaže...
instaliro 10.10 i htio pogledati na vimeo-u i YT video u HD-u i zvuk ide a slika zelena, i pisalo da su se driveri crash-ali ali su se kao restor-ali, ali to svejedno nije pomoglo... restarto sam komp pa sad šljaka, ali vidjet ćemo kasnije.

Ovo se i meni dogodilo, pa da izbjegnem daljnja sranja sam za svaki slučaj driver sweeperom obrisao sve drivere i nanovo instalirao 10.10.

Od tad nema nikakvih problema, a nije ih bilo ni poslije reboota..

tnx;) kad uhvatim vremena to ću odraditi...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Sorry, nismo se razumjeli.

Operation Flashpoint
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Minoza kaže...
Weky kaže...

SSAO, ne SSAA (Screen Space Ambient Occlusion) Kolko se sjecam ArmA II to nekoristi, tek Operation Arrowhead to je implementirao.

Motion Blur je neovisan o rezolucij. Nešto si ti pobrkao ili ti se čini, no intezitet istog neovisi o rezoloucij. Motion blur je jednostavan trik gdje se pikseli računaju pod određenim kutem kako bi postali zamućenij, tj. umjetan efekt ljudskog oka koje stvara istu stvar u pokretu.

Eh nisi ti mene shvatio.

SSAA -> Super Sampled AA, koliko znam upravo njega Arma koristi, možda sam u krivu doduše, možda ipak koristi MSAA.

Nisam mislio na motion blur, već na rezultat MLAA-a, on blura u postu rubove, vidljivo je na onim screenovima iz SC2, na to sam mislio.

Sad sam probao SW The Force Unleashed 2, također odlično izgleda. Nisam primijetio jaggije, ali ta mi igra ionako leti pa ne mogu napraviti usporedbu na temelju fluidnosti.

Zapravo ne, koliko znam ovo je za sve ATI kartice.

Probao World in Conflict, nisam još siguran glede razlike. Problem je što mi se čini da ne radi update "on the fly", znači ako isključim/uključim MLAA, imam feel da moram restartat komp da bi imalo efekta, nisam ziher...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:37 (Minoza).
17 godina
eterna luchar kaže...
instaliro 10.10 i htio pogledati na vimeo-u i YT video u HD-u i zvuk ide a slika zelena, i pisalo da su se driveri crash-ali ali su se kao restor-ali, ali to svejedno nije pomoglo... restarto sam komp pa sad šljaka, ali vidjet ćemo kasnije.

isti događaj ovdije, crash u bsod, pogledam HW mionitor, mozzila sve nijanse sive mi dobile nijansu neke hmm tko će ga znati, upalim just cause 2 igra radi sve ok dok nesjedneš u avion pa oni tragaovi koji ostaju iza krila pri skretanju totalno popitzili, počeli se pojavljivati ispred krila,naokolo.. bah nazad na 10.9...i čekanje

www.gricni.com
16 godina
neaktivan

Minoza kaže...
mtopol kaže...
Minoza kaže...
Weky kaže...

Eh nisi ti mene shvatio.

Zapravo ne, koliko znam ovo je za sve ATI kartice.

Probao World in Conflict, nisam još siguran glede razlike. Problem je što mi se čini da ne radi update "on the fly", znači ako isključim/uključim MLAA, imam feel da moram restartat komp da bi imalo efekta, nisam ziher...

Hm... a zasto onda ja nemam tu opciju u CCC-u? imam instalirane Catalyst 10.10a

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:40 (mtopol).
17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Zar nisu 10.10a isključivo za HD6 seriju, a 10.10 za sve ostale serije?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Hyperion kaže...

Dakle, potrebno je ručno modificirati drajver da bi vidio tu opciju. MLAA je tamo, ali iz nekog razloga se po deafultu pojavljuje samo na 6xxx seriji. Kažem, uz sitnu modifikaciju to se riješi...

Sokre je stavio link, malo je šlampavo objašnjeno ali ako želite možete me na PM pa ću objasniti.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:58 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
mtopol kaže...

Hyperion kaže...

Dakle, potrebno je ručno modificirati drajver da bi vidio tu opciju. MLAA je tamo, ali iz nekog razloga se po deafultu pojavljuje samo na 6xxx seriji. Kažem, uz sitnu modifikaciju to se riješi...

Sokre je stavio link, malo je šlampavo objašnjeno ali ako želite možete me na PM pa ću objasniti.

Možda bolje napravi kakav tutorial ako ti se da i imaš vremena.

www.gricni.com
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst 10.10a - MLAA tutorijal

U principu, onaj tut je ok, samo malo nedorečen pa lako zbuni, također, izgleda da imena fajlova koji se spominju nisu nužno ista na svim računalima pa to dovodi do dodatnih komplikacija...

Evo ga, ovako:

1. Ovo će vam trebati - pohranite kao tekst fajl (c/p metodom), u ovom trenutku nije važno kako ćete ga imenovati niti gdje ćete ga pohraniti, trebati će vam kasnije

2. Instalirajte 10.10c drajver, datoteka će prilikom instalacije biti raspakirana po deafultu u C:\AMD\ te ćemo nakon instalacije na toj lokaciji modificirati dvije datoteke

3. Nakon uspješne instalacije, u ovom trenutku nije potrebno restartati računalo već otiđite u folder C:\AMD\Catalyst_8.782.1RC5_Win7_MLAA_Oct21\Packages\Drivers\Display, tu se nalaze dva foldera -> W7_INF i W76A_INF

4. Otvorite W7_INF folder, pronađite datoteku CW107195.inf, moguće da će naziv biti drugačiji, sličan, to nije važno, samo je jedna .inf datoteka dakle nema zabune, to je datoteka koju moramo zamijeniti. Sada nam treba fajl iz prvog koraka, to je isti taj fajl (isti kao i CW107195.inf samo modificiran), dakle sada preimenujte datoteku iz 1. koraka u ime .inf datoteke koja se nalazi u vašem W7_INF folderu te umjesto .txt ekstenzije dodajte .inf ekstenziju!

5. Zamijenite .inf datoteku u W7_INF folderu sa onom iz 1. koraka (pazite da se imena podudaraju jer to i jest ista ali modificirana datoteka!)

6. Sada otiđite u W76A_INF folder te napravite istu proceduru iz 4. i 5. koraka za .inf datoteku u tom folderu. Postoji mogućnost da će se imena podudarati ili biti slična, opet, to nije važno jer su to iste datoteke ali opet pazite da kada stavljate datoteku iz 1. koraka u W76A_INF folder da se imena podudaraju!!!

7. Sada pokrenite Setup.exe koji se nalazi u C:\AMD\Catalyst_8.782.1RC5_Win7_MLAA_Oct21\, setup će sada ponovno instalirati 10.10a drajver ali ovaj puta sa modificiranim datotekama (tokom instalacije možda iskoči upozorenje da datoteka nije potpisana (signature) ali odkarajte ga samo i stisnite za nastavak instalacije.

8. Nakon uspješne instalacije restartajte komp i voila! MLAA opcija će biti u CCC-u!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 15:33 (Minoza).
Moj PC  
7 0 hvala 7
16 godina
Minoza kaže...

BINGO

Malo je traljavo objašnjeno ali osposobio sam, javim dojmove, evo screen:

ček koje si drivere skino dabi dobio taj MLAA, odnosno kako si ga osposobio, ja njviše peglam bbc2 i zanim me dali se uopće isplati prelaziti s 10,5 na te 10,10 ili 10,10a?

jel netko igrao bbc2 na 10,10 ili 10,10a dali su performanse bolje lošije ili jednake??

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
Minoza kaže...

BINGO

Malo je traljavo objašnjeno ali osposobio sam, javim dojmove, evo screen:

ček koje si drivere skino dabi dobio taj MLAA, odnosno kako si ga osposobio, ja njviše peglam bbc2 i zanim me dali se uopće isplati prelaziti s 10,5 na te 10,10 ili 10,10a?

jel netko igrao bbc2 na 10,10 ili 10,10a dali su performanse bolje lošije ili jednake??

Napisao sam i stavio link, radi se o 10.10a drajverima.

3D Designer
16 godina

da skužio sam tek kad sam stavio post, sorry

a BBC2 jel ima netko da je igrao na 10.10a kako ide u odnosu na 10.5???

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
McNEKONTROLIK kaže...

da skužio sam tek kad sam stavio post, sorry

a BBC2 jel ima netko da je igrao na 10.10a kako ide u odnosu na 10.5???

potrudi se pa pročitaj par postova unazad!!1Viče

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
17 godina

Specijalitet dana:

AMD Catalyst™ 10.10c Hotfix

• OpenGL 4.1 beta support
  • Support for the new Morphological Anti-Aliasing feature
  • Dead Rising 2 – Crossfire profile (Resolves negative scaling)
  • Crossfire Performance Improvement for:
    • Metro 2033
    • F1 2011 - (Direct X9 version)
    • Fallout New Vegas
  • Performance optimizations for systems with an AMD Radeon™ HD 6870 and AMD Radeon HD 6850 series of graphics products installed
    • Aliens versus Predator performance enhancements
    • Star Craft 2 performance enhancements
    • OpenGL performance enhancements – gains can be seen in Prey, Quake Wars: Enemy Territories, and Heaven v2

Skinite ih ovde.

Moj PC  
1 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
komad teksta :D

Skinite ih ovde.

Thx! Skidam, jbte navukao sam se na te beta drajvere XD

Eh još da se Chaos Group i AMD dogovore oko tog OpenCL-a pa da mi grafa posluži i za rendering... Cool

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 13:49 (Minoza).
17 godina

hmm neznam opet sam pokusao sa beta i opet mi siva postala neka bljedo ružičasta, tko će ju znati...

napravih sys.restore i evo me na 10.9 ponovo...bah

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da se ovo "Support for the new Morphological Anti-Aliasing feature" i opet odnosi samo na 6xxx... Instalirao, a u CCC-u nestala MLAA opcija haha Smijeh

Ponovio postupak iz tutorijala i opla! Evo MLAA opcije u CCC-u... Mislim stvarno AMD, logika na nivou...

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

hmm neznam opet sam pokusao sa beta i opet mi siva postala neka bljedo ružičasta, tko će ju znati...

I meni se također boja promijenila kao i još nekolicini koliko čitam po forumima.

Ugl otvori CCC -Options-Preferences-Restore Factory Defaults

Nakon toga bi trebalo biti uredu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 14:27 (ATiGamer).
17 godina

ma skužio sam još i u justa cause 2 neke probleme sa grafikom, tako da ću ostati na službenim... premda mi se čini da i sad imam problema heh

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Specijalitet dana:

AMD Catalyst™ 10.10c Hotfix

• OpenGL 4.1 beta support
  • Support for the new Morphological Anti-Aliasing feature
  • Dead Rising 2 – Crossfire profile (Resolves negative scaling)
  • Crossfire Performance Improvement for:
    • Metro 2033
    • F1 2011 - (Direct X9 version)
    • Fallout New Vegas
  • Performance optimizations for systems with an AMD Radeon™ HD 6870 and AMD Radeon HD 6850 series of graphics products installed
    • Aliens versus Predator performance enhancements
    • Star Craft 2 performance enhancements
    • OpenGL performance enhancements – gains can be seen in Prey, Quake Wars: Enemy Territories, and Heaven v2

Skinite ih ovde.

koje profile stavit sa ovim driverima?

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem, crvena mi je u banani nesto :S

Sivi tonovi (barem prije instalacije su bili sivi) mi imaju roznu/crvenu nijansu, ima li jos tko takav problem???

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Sivi tonovi (barem prije instalacije su bili sivi) mi imaju roznu/crvenu nijansu, ima li jos tko takav problem???

To riješiš tako da odeš pod podešenja i izabereš RESTORE FACTORY DEFAULTS Namigiva

17 godina
ATiGamer kaže...
sokre kaže...

I meni se također boja promijenila kao i još nekolicini koliko čitam po forumima.

Ugl otvori CCC -Options-Preferences-Restore Factory Defaults

Nakon toga bi trebalo biti uredu.

AA-d00d kaže...

evo odgovora 3 posta više :)

www.gricni.com
17 godina
neaktivan

Probao, nema promjene :(

Sad je htjelo, iz 2. puta, mislim koji klinac...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 15:16 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sokre kaže...

evo odgovora 3 posta više :)

Imo si i ti odgovor na prošloj stranici ako ćemo tako, ali dobro, on je u malo lošijoj "situaciji", ipak je odg. na ovoj stranici Belji se

17 godina
neaktivan

Powerplay je kolko vidim i dalje u banani.

Sve lijepo radi ali cim povisim GPU na 910, takt u idle-u bude 400 i to je OK ali takt memorije skoci kao dok kartica radi u loadu (1200 - stock).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Powerplay je kolko vidim i dalje u banani.

Sve lijepo radi ali cim povisim GPU na 910, takt u idle-u bude 400 i to je OK ali takt memorije skoci kao dok kartica radi u loadu (1200 - stock).

Napravi 2D i 3D profile u MSI Afterburneru. Kada budeš u igri ili bilo kojoj 3D aplikaciji taktovi će se automatski povisiti na 910, a u 2D ostavi default i snizit će se na 157/300.

17 godina

heh btw nijanse sive ili ti crvene ne plude dok prvi put ne

podignete ccc

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 17:00 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Probao, nema promjene :(

Sad je htjelo, iz 2. puta, mislim koji klinac...

Tu sam našao nekoliko mogućih rješenja ovog problema:

Link

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice