AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.914.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Hyperion kaže...
kach kaže...

I nisu rijesili overscan problem.. joj *ebem ti ati!

Kakav overscan problem? Šta ti je teško samome podesit overscan?

Već bih danas mogao update-at drivere sa 10.8. Neshvaćam ljude koji su još na 10.3.

Problem je, zašto bih morao to sam raditi? Zar je to imalo user friendly? Štoviše, sada je problem gori jer svaki put kada upalim računalo moram otvarati Control Center kako bih "potvrdio" underscan, ako to ne učinim imam overscan... To se dešava od 10.7 ja mislim, nisam siguran, možda 10.8.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 15:16 (Minoza).
15 godina
protjeran

To ti je do monitora...

GPU ne kuži dobro monitor preko HDMI-a te napravi underscan.

Tako je i na mom AOC-u.

Namjestim jednom i nemam problema.

Ako spajam na D-SUB, onda takvih problema nema, jer je analnogni signal

uvjek max raspršen.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

To ti je do monitora...

GPU ne kuži dobro monitor preko HDMI-a te napravi underscan.

Tako je i na mom AOC-u.

Namjestim jednom i nemam problema.

Ako spajam na D-SUB, onda takvih problema nema, jer je analnogni signal

uvjek max raspršen.

Znam, moj problem je što moram svaki put potvrđivati, na starijoj verziji drajvera je nakon prvog namještanja sve bilo ok, kao i kod tebe. Imam AOC isto, vjerujem da bi to trebalo biti regulirano kroz drajver automatski.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 15:18 (Minoza).
15 godina
protjeran

Čuj, ne mora se sve regulirati automatski.

Jesi ti instalirao svježe driver ili si samo prebio preko starih drivera?

Ja sam još uvjek na 10.2, nemam potrebe za updateom,

dok god mi sve igre rade normalno.

Jedino što držim up to date je BIOS ploče.

Ako mi recimo neka igra ne radi, tipa ovaj novi Spider Man, onda bi updateao,

inače nema smisla radi 5 sličica updateati driver.

Odi u safe mode i sa driver sweeperom počisti sve drivere od ATi kartice,

i instaliraj si zadnji koji ti je normalno radio.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Prebio, posumnjavši da je to uzrok problema, počistio sa sweeperom, problem je i dalje prisutan ali mislim da ću ostati na zadnjima svejedno, nije to ništa strašno, samo malčice iritantno.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Novi driveri 10.10 ako se budu tako zvali bi trebali doći sa novim sučeljem i novim logom. Više neće biti Ati Catalyst već Amd Catalyst a novi logo mijenja boju iz crvene u srebrnu.

Evo i slika novog loga

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 13:07 (Dad0).
Moj PC  
8 0 hvala 7
15 godina
neaktivan

Loše izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Loše izgleda.

Ne nužno ako se dobro uklopi sa ostatkom. No na kraju, mene više zanima što dobijem s novim drajverom... j*** mi se za izgled...

3D Designer
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

No na kraju, mene više zanima što dobijem s novim drajverom... j*** mi se za izgled...

Slažem se potpuno...

15 godina
neaktivan

Mene zivcira kaj su pokvarili fpsove u bfbc2!Jedino na 10.5 driverima radi kak treba a na ostalima bezveze.A ovi novi su katastrofa ,za jedno 30 fpsa mi je manje sigurno.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
kach kaže...

Mene zivcira kaj su pokvarili fpsove u bfbc2!Jedino na 10.5 driverima radi kak treba a na ostalima bezveze.A ovi novi su katastrofa ,za jedno 30 fpsa mi je manje sigurno.

Nisi jedini, dual gpu kartice uopce neradi drugi gpu u toj igri, već skoro 5 mjeseci, što je facepalm žešći.

Ja mislim da nemojte očekivati ispod haubde od novih driveria ništa, isti starima samo novi skin.

Isto kao i fasada na staroj kući i starim temeljima.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
neaktivan

Inače sam sa 3870x2 u bc2 sa 10.2 driverima imao 70-80FPS-a, instaliram 10,9 i imam 40FPS-a. Odma sam ih izbrisao i vratio na 10.2. Amd se malo pokvario u zadnje vrijeme, ova serija 5xxx ih je malo digla u oblake bilo bi vrijem da se spuste na zemlju spuste cijene karticama, da budu ono što ih je uvijek krasilo a to je omjer uloženo dobiveno, te da poprave drivere.

15 godina

Koristi netko 10.9a drivere na 4870 cf??

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrog 33 kaže...

da budu ono što ih je uvijek krasilo a to je omjer uloženo dobiveno

To je bilo dok je nvidia bila na tronu sada će biti obrnuto...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina

probao 10.9a i performanse su iste kao i 10.5a ali mi se bc2 mrzne i ruši :(

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam graf karticu ati radeon hd 4650 i istalirao sam najnovije atijeve drivere  najnoviji directx i sada mi steka igrica

james bond quantum of solace zasto steka i sto trebam napraviti jer je sa starim driverima bilo sve u redu

os windows7 ultimate

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 21:17 (qqq).

0 0 hvala 0
16 godina

Instalirao sam 10.2 na Win7 64, ali mi u CCC-u nema display manager-a, tako na ne mogu na drugom izlazu na kojem je 32" LG FULL HD TV dobiti 1920*1080 rezoluciju, nego mi slika sa svih strana ima crni rub.

Kako da riješim nastali problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Meni samo 10.3 i ovi sad 10.9 rade besprijekorno kažem sve je ok i igre i benchmarks

i overclocking i clockovi u idleu dobro neam CF pa ne mogu proturječit sam

Ovi između i prije drajveri su uvijek negdje kiksali malo ali svejedno ne valjaju kao ovi dva

Lani isto dva izdanja su bila savršena, mis 9.4 i 9.11 bez greške

Viče

trash bin can:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Citat: Instalirao sam 10.2 na Win7 64, ali mi u CCC-u nema display manager-a, tako na ne mogu na drugom izlazu na kojem je 32" LG FULL HD TV dobiti 1920*1080 rezoluciju, nego mi slika sa svih strana ima crni rub.

10.2 mi nudi ATI za moju grafu Sapphire x1950 Ultimate.

Probao sam i sa 10.9, ali mi uopće ne instalira CCC, možda jer ne podržava tako "staru" grafu?

Opet sam se vration na 10.2, ali i dalje nemam display managera.

Zna tko kako da riješim rezoluciju (full screen) na TV-u, bez display managera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koje drivere da stavim na laptop Toshiba A300D-21D,grafa je HD3650?

For gamers by gamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Citat:

Jesi probao:

Desnatipka miša na wallpaper -> Screen resolution i tamose poigrati s opcijama koje imaš.

15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

probao 10.9a i performanse su iste kao i 10.5a ali mi se bc2 mrzne i ruši :(

Da....Meni su uzasne performanse sa 10.9a,izbubim negjde oko 30 fpsa i nije mi stabilan fps.10.5 nazalost su najbolji zasad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 23:53 (kach).
16 godina
mario.L_hr kaže...
Matozan kaže...

Citat:

Jesi probao:

Desnatipka miša na wallpaper -> Screen resolution i tamose poigrati s opcijama koje imaš.

Jesam, ali mi na TV-u nije FULL HD rezolucija nego najvjerojatnije od monitora 1680*1050, jer mi je oko slike sa svih strana crni rub od cca. 5cm.

15 godina

Poludit ću s ovim driverima..nestabilno užasno...

Idem sad probat 10.5...

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...
mario.L_hr kaže...
Matozan kaže...

Citat:

Jesi probao:

Jesam, ali mi na TV-u nije FULL HD rezolucija nego najvjerojatnije od monitora 1680*1050, jer mi je oko slike sa svih strana crni rub od cca. 5cm.

Nemozes imat fullHD na TV ako ti je istodobno spojen monitor koji ima manju rezoluciju a namjesten je po primary displey, mozes dvije stvari napravit, ili stavit plazmu na primary ili disejblat monitor u aticcc, zatim namjestis fullhd rez i ako tada budes imao crne okvire, kliknes desnu tipku misa na ikonu od tv u aticcc display  manager i stavis properties i ides u scaling options i pomaknes slider dok ti ne rasiri sliku i to je to....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 12:14 (Jurky).
16 godina
Jurky kaže...
Matozan kaže...
mario.L_hr kaže...
Matozan kaže...

Citat:

Jesi probao:

Nemozes imat fullHD na TV ako ti je istodobno spojen monitor koji ima manju rezoluciju a namjesten je po primary displey, mozes dvije stvari napravit, ili stavit plazmu na primary ili disejblat monitor u aticcc, zatim namjestis fullhd rez i ako tada budes imao crne okvire, kliknes desnu tipku misa na ikonu od tv u aticcc display  manager i stavis properties i ides u scaling options i pomaknes slider dok ti ne rasiri sliku i to je to....

Kako ne ide FULL HD u Extended modu?

Pa display manager mi daje mogućnost da mi je primarni monitor na 1680*1050, a sekundarni TV na 1920*1080.

Samo sam sada stavio verziju 9.2 i imam display manger i mogu dobiti sliku preko cijelog ekrana.

Sad kako da samo driver nadogradim na 10.9, a da mi ostane stari catalyst centar?

Da li je moguće da installer skuži da imam X1950 grafičku i da je 10.2 zadnja verzija koja podržava moju grafu, pa neće da se instalira bez ikakve poruke o grešci?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 18:15 (Matozan).
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Pa display manager mi daje mogućnost da mi je primarni monitor n 1680*1050, a sekundarni TV na 1920*1080.

Samo sam sada stavio verziju 9.2 i imam display manger i mogu dobiti sliku preko cijelog ekrana.

Sad kako da samo driver nadogradim na 10.9, a da mi ostane stari catalyst centar?

krivo sam te shvati sto trazis, moze sa extended......

samo driver instaliras rucno preko device managera, update driver....

Google is your friend
16 godina

Da to sam pokušso, ali mi instalira generičke drivereWDDM od Microsofta!?

Kako da pokupi tj. update-a ATI-ev driver?

15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Da to sam pokušso, ali mi instalira generičke drivereWDDM od Microsofta!?

Kako da pokupi tj. update-a ATI-ev driver?

skini cijeli paket 10.9 sa ati stranice i pokreni instalaciju da ti raspakira paket....kad raspakira prekini instalaciju i preko device managera updateas driver koji se nalazi u tom folderu gdje je raspakirao paket 10.9.....

ili imas za skinit samo display driver 10.9 sa ati stranice....

Google is your friend
17 godina

Ti nemaš problem sa ničim već sa overscanom, bez brige to sam i ja imao kada sam kupio plazmu jer nisam znao o čemu se tu radi.

1. odi u CCC na desktop & display

2. desni klik na televizor i klik na configure (prije toga si već stavio da daje extended sliku na telku)

3. odeš pod tab scaling options i stavi overscan na 0% (povučeš slide u desnu stranu ne lijevu!).

Odmah da napomenem nešto ne šljaka sa overscanom kada stavljaš extended preko display optionsa u windowsima, uvijek će na televizoru biti rubovi i stalno ćeš morati ići u ati CCC namještat overscan. I još 2 stvari vrijedi napomenut, kada odeš u CCC (u slučaju da si prethodno namjestio extended u display options na winsima) overscan će biti postavljen na 0% (a rubovi su ti na telki) samo pomakni slide lijevo pa opet vrati nazad na 0% i to je to. Otkrio sam da ako ideš odmah na CCC podešavat extended na televizoru onda neće biti rubova.

Neznam si skužio šta no ukratko odeš postavit sliku preko display optionsa u windowsima dobit ćeš rubove i svaki put moraš podešavat overscan u ati ccc, ako ideš odmah na ccc nemoraš podešavat overscan. Znam zvuči ludo, no okladio bih se da mi to prije 10.9 drivera nije bilo.

4. ako i dalje bude bilo rubova sa overscanom na 0% u ccc-u, onda moraš otići u postavke televizora i namjestit "16:9 overscan - OFF"

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 20:24 (Hyperion).
Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice