AGP za Windows 7 Aero

poruka: 15
|
čitano: 4.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AGP za Windows 7 Aero

Imam jedan postariji stroj (P4 2.8MHz) na koji sam dignuo Win7. Grafička je Matrox G450 čiji je expirienc index 1,0!

Ima li sreće ako kupim neku malo "bolju" AGp grafičku i koju?

GF 5xxx je preslabo, vjerujem...

možda Radeon 92xx?

Svaki savjet, dobro došao!

Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: AGP za Windows 7 Aero

Možda Radeon HD 3650, ja imam HD 2600Pro i meni super radi Aero od Win7. Neznam koja je minimalna graficka na kojoj radi Aero. Koliko para imaš na raspolaganju?

15 godina
neaktivan
Noctifer kaže...

Koliko para imaš na raspolaganju?

U praksi to mi je rezervni stroj na kojem radim rijetko pa nebi previše investirao...

17 godina
AGP za Windows 7 Aero

Ja imam radeon 9600 s 128 MB i Aero na 7-ici radi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AGP za Windows 7 Aero

Ne znam je li ti baš isplativo kupovati novu grafičku (osim ako

nije baš super jeftina) zbog aera koji po mom mišljenju nema

nikakvu funkcionalnu vrijednost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AGP za Windows 7 Aero

Onako iskreno ne vidim uopce smisla investirat bilo sto u to racunalo....

mnogi sada odgovaraju - ovako mu radi, sa 400-500kn investicije bi radilo, alternativa je bacit ga, al onda ga nema...

ako ti je to pomocno racunalo cemu to sluzi? za HTPC nije, za surfanje jedino, a i to polako... sa novim OSom i svime... jednostavno je zastarjelo

pregazilo ga vrijeme

ne znam, ja bih ti savjetovo zaboravi i umirovi, kad ces imat nekih 2000kn za neko pomocno racunalo javi se, kupit ces nesto i sluzit ce ti svrsi

tu sad kupis novu grafu i ode maticna kroz pola godine-godinu, ili nesto, sto onda? s grafom nemres nis, opet kupovat novu maticnu nema smisla...

Sizifov posao, a sve ce polako pocet odlazit

i jos nema neke u danasnje vrijeme pretjerano iskoristive performanse

ako bas hoces uzmi bilo koju najeftiniju, tipa OVE

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AGP za Windows 7 Aero

Samo da kažem da Aero u Win7 radi i na integriranoj grafici (Integrated Intel Graphics Media 4500) i to još kak. ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

E baš sam tu našao 9600XT VIVO, pregovaramo za 100 kn! Cool

17 godina
protjeran
nikic kaže...
Batista kaže...

To si uzmi, izvrsna stvar. U rangu je GF 5700.

Ne žvači dok jedeš (c) Doxy
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Onako iskreno ne vidim uopce smisla investirat bilo sto u to racunalo....

mnogi sada odgovaraju - ovako mu radi, sa 400-500kn investicije bi radilo, alternativa je bacit ga, al onda ga nema...

ako ti je to pomocno racunalo cemu to sluzi? za HTPC nije, za surfanje jedino, a i to polako... sa novim OSom i svime... jednostavno je zastarjelo

pregazilo ga vrijeme

ne znam, ja bih ti savjetovo zaboravi i umirovi, kad ces imat nekih 2000kn za neko pomocno racunalo javi se, kupit ces nesto i sluzit ce ti svrsi

tu sad kupis novu grafu i ode maticna kroz pola godine-godinu, ili nesto, sto onda? s grafom nemres nis, opet kupovat novu maticnu nema smisla...

Sizifov posao, a sve ce polako pocet odlazit

i jos nema neke u danasnje vrijeme pretjerano iskoristive performanse

ako bas hoces uzmi bilo koju najeftiniju, tipa OVE

Nadogradio bi ga nekom jeftinom karticom koja je skladu s ostalim hardwerom jer se takav "zastarijeli" hardware se može dobiti po smješnoj cijeni (osim memorije) i ja ne vidim razloga zašto to bacati. Naravno, Win7 neće dugo ostati na tom stroju, čisto sam htio isporbati da vidim kako se taka, prepotopni hardware nosi s "modernim" Redmond OS-om.

Moje je mišljenje da smo svi mi skupa malo pretjerali sa našim hardwareskim "zahtjevima" (a u biti nam je to većinom nametnuto). Koristimo najnovije softwarske uradke koji su gladni memorije, procesora i diska... a sve su te aplikacije radile i prije 5 godina na PentiumIV procesorima koji su onda bili zakon!

Ovaj komp je namijenjen djeci i ženi: ona većinom samo surfa, klinci nešto bojaju, ja tu i tamo nešto isprobam. Za sada su sve igre zabranjene i kad nauče čitati dobiti će samo linux na komp i neka onda uče i rade! Cool

15 godina
neaktivan
doxy kaže...
nikic kaže...
Batista kaže...

To si uzmi, izvrsna stvar. U rangu je GF 5700.

Ili Radeon 9550 sa 256MB?

17 godina
AGP za Windows 7 Aero

To je ok razmisljanje ako uspijes piknut preko oglasnika nesto za 100-200 kn

najbolja opcija bi bila da si se sjetio u 12 mjesecu kad su bile one rasprodaje u HG-Šrotu sve po 50% kad se sve rasprodalo osim nekoliko prastarih maticnih i nesto grafickih, ugl. u rangu tog o cem ti pricas za AGP, samo novo i u pola cijene...

mislim da je bila agp grafa po 180kn (znaci oko 90kn na tom popustu) u Utrinama (ako se dobro sjecam kad sam ja bio, neka prastara)

sad eventualno na oglasniku

a i to mislim da bi bilo bolje da si na xp-u jer sa sedmicom ce se mucit, kakvu god da stavis

velim, to racunalo je za surfanje, nemos nis sa njime...

a stojim kod toga da se ne isplati pretjerano ulagat... ona nova od 400kn, ako uspijes naci jos koju jeftiniju eventualno, da je nova, ili oglasnik... to je max sto bih ulozio

ja ne blatim ta stara racunala kao takva... svaki bi trebo imat racunalo sukladno potrebama, eventualno ako je dobra ponuda uzet nesto "na dulje vrijeme" ... ali ne isplati se puno ulagat u staro racunalo...

ima na ovom forumu ljudi koji su spremni dat 700+ kn za novu agp grafu na racunalo koje ju nemre iskoristit, ali misle da ce CoD radit na njoj i ne zeli cut zakaj se to ne isplati

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oobo kaže...

Samo da kažem da Aero u Win7 radi i na integriranoj grafici (Integrated Intel Graphics Media 4500) i to još kak. ;)

A provjereno radi i na Intel GMA X3100

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
15 godina
AGP za Windows 7 Aero

Ja sam uzeo 7icu kad je izasla. stavio sam je na stari stroj s ati 9600 pro 256 ram. expirience index joj je 4,8 i Aero radi dobro.

mislim da sam u vemilu vidio neku x1650 grafu s 512 s AGP prikljuckom za 500 kn.

KOMPJUTER KO IZ NASE::: 486: cpu 80486 OVERCLOCKED @71 mhz 16MB ram Floppy Drive 500 mb HDD S3 86C911 1mb VRAM - ISA connection
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

To je ok razmisljanje ako uspijes piknut preko oglasnika nesto za 100-200 kn

najbolja opcija bi bila da si se sjetio u 12 mjesecu kad su bile one rasprodaje u HG-Šrotu sve po 50% kad se sve rasprodalo osim nekoliko prastarih maticnih i nesto grafickih, ugl. u rangu tog o cem ti pricas za AGP, samo novo i u pola cijene...

mislim da je bila agp grafa po 180kn (znaci oko 90kn na tom popustu) u Utrinama (ako se dobro sjecam kad sam ja bio, neka prastara)

sad eventualno na oglasniku

a i to mislim da bi bilo bolje da si na xp-u jer sa sedmicom ce se mucit, kakvu god da stavis

Nisam iz ZG tako da mi ti popusti nisu ništa značili, kod nas su HG SPOT i Ve-Mil netragom nestali preko noći! Iznenađen

Upravo tako, vrtim "pregovore" oko tih par modela koji se rabljeni mogu kupiti za cca. 150 kn, ovom stroju sasvim dovoljno! Hvala svima na svjetima ali ne pada mi na pamet stavljati ništa novo u ovu kantu. možda nećeš vjerovati, ali ovaj starac uredno rekodira dva divx filma na jedan DVD. Jest da mu treba cca. 3 sata ali na kraju ipak napravi! Izlanuo se

Znam da bi bilo bolje vrtiti XP na ovom starom stroju ali sam se XP-a jednostavno umorio, iako mi je to najbolji OS koji je MS napravio ali i on je, jednostavno kao i moj kanta, zastario. Došlo mi je da vidim kako se ovi starci nose sa megalomanskim novim OS-om koji je s Aerom (ipak) dosta dobio na privlačnosti i modernosti.

Na kraju krajeva ipak ću na kraju na ovom stroju zavrtiti neki linux, pokušati ću pomladku dati u ruke OS s kojim mogu i nešto korisno raditi a ne samo se igrati, surfati i multimedijirati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice