Ovako vidio sam da u linksu ima radeonka 4870 http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+4870%2C+1GB+DDR5%2C+DVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.365 i u adm-u http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6170 zanima me koa je razlika kad se isto zovu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prva ona u Linksu ti je ATI Sapphire referentna sa lošim hladjenjem iako dual slot coolerom, znači naprednija od najstarije HD4870 i ima ti 1GB. Tu u stvari imam i ja i hvale vrijedna već godinu dana... Druga ti je ATI-ca Sapphire sa još naprednijim hlađenjem koje je ugradjena toplovodna cijev (eng. heat pipe) pa su temperature još niže i kartica je hladnija i tiša, odnosno ne proizvodi buku uopće jer nema venta! Toplo preporučam još više od prve! Ima isto 1GB memorije!
Prva ona u Linksu ti je ATI Sapphire referentna sa lošim hladjenjem iako dual slot coolerom, znači naprednija od najstarije HD4870 i ima ti 1GB. Tu u stvari imam i ja i hvale vrijedna već godinu dana... Druga ti je ATI-ca Sapphire sa još naprednijim hlađenjem koje je ugradjena toplovodna cijev (eng. heat pipe) pa su temperature još niže i kartica je hladnija i tiša, odnosno ne proizvodi buku uopće jer nema venta! Toplo preporučam još više od prve! Ima isto 1GB memorije!
a šta misliš da je ono na sredini ako nije ventilator jel ti znaš što bi bila 4870 bez ventilatora - kuhalo (heatpipe znači da viri na kartici cijev za hlađenje tj. odvod topline sa gpu do rashladnog bloka)
razlika je u hlađenju tj. ova u adm-u ti je bolja jer ima bolje hlađenje
ovak da neotvaram novu temu.Koju verziju uzeti od 4850 i od 4870.
pa bolja je 4870 od 4850 a ja ti preporučan gtx 260
Isto GTX 260, ako možeš onda noviju sa 216 shader units
sry za gornji post, pisao sam na brzinu
imam asusov 22"
pa bolja je 4870 od 4850 a ja ti preporučan gtx 260
koji je tvoj problem šta mi cijelo vrijeme daješ thumb down-ove