Sony DSC H50

poruka: 7
|
čitano: 6.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sony DSC H50

Zamijenil bih svoj stari Canon A700 s novim fotoaparatom i ovaj model iz naslova mi je zapel za oko.

Sad bih vas molil da date prave komentare. Jel to vrijedite novce. Cijena mu je 2100 kn.

DSLR mi je preskup, a nemam previše vremena za slikanje, a mislim da s ultra zoom aparatom riješavam sve od makro do tele objektiva.

I nemojte sad s za 500 kn više kupi toga.

Manji otklon je moguć, al ne pretjerivati. Još moram i Memory stick kupiti pa se bude nakupilo.

I oprema je bogata pa to treba primjetiti.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony DSC H50

pogledaj kaj nude olympusova SP serija i panasonicova FZ serija, nisu loši.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
protjeran

dobar je fotić, ali sada izlazi zamjena, specifikacije još nisu poznate.

koristim h7 i mogu ti za njega reći da pravi jako loše slike u zatvorenim prostorima (općenito pri slabom osvjetljenju)

pri iso 3200 slika je bezobrazno zrnčava, a boje katastrofa.

ali to se može jedino pripisati ccd senzoru, koji ipak ne može konkurirati cmos-u iz profi aparata

zboravih napomenuti kako taj aparat posjeduje noćno snimanje, dakle upališ infra crveno svijetlo i fotkaš odlične slike po mrklom mraku, isto koreiste kamere za snimanje po noći, uglavnom odličan special feature

17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

ali to se može jedino pripisati ccd senzoru, koji ipak ne može konkurirati cmos-u iz profi aparata

nije problem u tehnici izrade, CCD senzori nisu ništa posebno lošiji od CMOS senzora, obje tehnologije imaju svojih bithin prednosti i mana, imaš i puno DSLR fotića ("profi aparata") koji imaju CCD senzor, i daju rezultate apsolutno usporedive s rezultatima aparata s CMOS senzorima.

u ovom slučaju, problem je u veličini senzora - radi se o kompaktnom fotiću koji ima vrlo mali senzor, a samim time i poprilično loš odnos signal/šum, što rezultira lošom slikom kod viših osjetljivosti.

no da, 3.3. počinje PMA09, najveći američki sajam foto-opreme, očekuju se novi modeli, samim time i pad cijena starih modela. dakle - strpljenja. ;)
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
livadasb kaže...

nije problem u tehnici izrade, CCD senzori nisu ništa posebno lošiji od CMOS senzora, obje tehnologije imaju svojih bithin prednosti i mana, imaš i puno DSLR fotića ("profi aparata") koji imaju CCD senzor, i daju rezultate apsolutno usporedive s rezultatima aparata s CMOS senzorima.

u ovom slučaju, problem je u veličini senzora - radi se o kompaktnom fotiću koji ima vrlo mali senzor, a samim time i poprilično loš odnos signal/šum, što rezultira lošom slikom kod viših osjetljivosti.

no da, 3.3. počinje PMA09, najveći američki sajam foto-opreme, očekuju se novi modeli, samim time i pad cijena starih modela. dakle - strpljenja. ;)
  Pa to je odgovor! Čeka se! :-D

Ak ovom padne cijena kupuje se, samo pitanje je koliko se bude čekal novi model. 
Jimi
17 godina
neaktivan

nisam pratio predstavljene kompakte, tak da ti ne mogu reć jel došao nasljednik il ne, al sam primjetio neki sonyjev ultra-zoom kompakt sa CMOS senzorom i poprilično dobrim specifikacijama. mislim da je to HX1, ima na dpreviewu, baci oko.

17 godina
neaktivan
Sony DSC H50

Nabacil sam, al piše 500$, a kod nas bu valjda bliže 700$.

Piše da dolaze u dućane početkom travanja pa se do onda budem strpil.

Nadam se da H50 bude pala cijena, a opet i ovaj H20 ne izgleda loše.

Uglavnom htel bi za 2000 kn kupiti najbolje kaj se da, a trenutno mi se čini da je to H50.

Jimi
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice