Olympus E-P1 review

poruka: 76
|
čitano: 12.536
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Olympus E-P1 review

točno,

sigma ima senzor koji kromatske točkice nema jednu pored druge,

nego jednu ispod druge

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
16 godina
neaktivan
Olympus E-P1 review

Željko Badrov o E-P1:

Moj način ocjenjivanja kompaktnih fotoaparata (ili svih koji nisu profesionalni) je slijedeći: što manje puta zažalim što nisam ponio profi opremu to bolju ocjenu dobiva. Kod PEN-a sam samo htio imati koji put teleobjektiv, ali ON I TO MOŽE!

Opći dojam: TKO GA NE BI VOLIO IMATI

http://www.olympus-pen.net/club/ljubav-na-prvi-pogled/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bi samo poželio ukrasti procesor slike i metnuti ga u E-3 Šutim

Atomska bubamara - Last known good rank
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Šta će ti? Šta bi tija više slika u sekundi? Ako slikaš RAW on nema nikakve veze sa kvalitetom slike.

16 godina
neaktivan
Bara kaže...
Oly_E3 kaže...

Šta će ti? Šta bi tija više slika u sekundi? Ako slikaš RAW on nema nikakve veze sa kvalitetom slike.

Belji se

ISO šum.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 16:40 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Bara kaže...
Oly_E3 kaže...

Belji se

ISO šum.

Nema ti to veze sa onim kako se zove TruePicom, ka ni sa Canonvim Digicom ili Nikonovim Expeedom, oni imaju utjecaj samo na broj slika u sekundi i eventualno na JPEG, na RAW nwmaju apsolutno nikakvog utjecaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 16:50 (Bara).
16 godina
neaktivan
Olympus E-P1 review

Što kažete na ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kontrola blende ?

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
17 godina
neaktivan
Olympus E-P1 review

sve rucno

ali nije ni bitno daje mogucnost koristenja kise bozije objektiva na micro 4/3 formatu, definitivo dobra stvar, mada mi nije jasno kako ne mogu, ili nece da naprave makara konverziju za automatsku kontrolu blende, fokus manje vise, ali dobro je i ovo pogotovo sto vele da ostaje mjerenje svjetla u aperture priority modu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

sve rucno

mada mi nije jasno kako ne mogu, ili nece da naprave makara konverziju za automatsku kontrolu blende, fokus manje vise

vrlo jednostavno - svi FourThirds objektivi (isto kao i Canon EF i Sigma SA) imaju isključivo i samo digitalnu komunikaciju s objektivima, nema mehaničkih kontakata kao na Pentax K, Nikon F, Sony MA mountu, i svi ostali.

dakle, za kontrolu blende (i/ili fokusa) na objektivu, u adapteru bi trebao biti motor blende (i/ili fokusa), što je tehnički gotovo neizvedivo u tih par kubnih centimetara kolko ima prostora u adapteru.

uostalom, svaki pravi fotograf takiovak sam kontrolira svoju blendu preko prstenova na objektivima. Belji se

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

uostalom, svaki pravi fotograf takiovak sam kontrolira svoju blendu preko prstenova na objektivima. Belji se

A šta ako ima Canon, onda nije pravi fotograf?

17 godina
neaktivan

blah, neka ima draga automatika a ti vintaj prstenove Belji se

salu na stranu nisam siguran bas da je blenda na srafciger, a i objektivi sa ugradjenim motorom nisu na srafciger valjda, nisam siguran ispravite me ako grijesim.

17 godina
neaktivan

ja bih odgovorio ali naljutit ces se :D:D:D

17 godina
neaktivan
Bara kaže...
elkarrde kaže...

A šta ako ima Canon, onda nije pravi fotograf?

nope. nema prstena blende = nema fotografa. Smijeh

no, šalim se, može i kotačić blende na stražnjoj strani fotića, na palcu.

Barbarosa kaže...

salu na stranu nisam siguran bas da je blenda na srafciger, a i objektivi sa ugradjenim motorom nisu na srafciger valjda, nisam siguran ispravite me ako grijesim.

pogrešno - šarafciger je mehanička veza.

canon EF, sigma SA, FourThirds imaju električne (digitalne) kontakte - motor blende je u objektivu, aktivira blendu na impuls iz fotića, a ne mehanički, iz tijela aparata, ko na pentaxima, nikonima, minoltama/sonyjima.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Olympus E-P1 review

enoga de pa to i ja kazem

ali isto tako kazem da HSM modeli sigme, i USM modeli pentaxa, ili motoristicni zvrk motori u objektivu tamrona NISU pogonjeni serafcigerom a i blenda im je koliko znam na elektriku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nope, pentax K, nikon F i sony MA imaju isključivo mehaničku blendu, bez obzira na pogon fokusa - jednostavno po definiciji mounta nije moguće izvesti električni pogon blende, niti pripadajući objektivi imaju motor blende u sebi.

btw, pentax SDM objektivi svi imaju šarafciger osim DA*55/1.4 SDM i DA17-70/4 SDM. sigme i tamroni na pentaxu nikad nemaju SDM motor, već autofokusiraju isključivo preko šarafcigera. isto vrijedi i za sony, bar za sad.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice