pozdrav
to mi je prvi post ovdje, i vec po naslovu jasno mi je da cu izazvati neke prepirke, ali mi treba neki savjet vezan oko izbor sistema 4/3 ili APS-c,
jer nemam namjeru nakon [ta kupim svoj prvi DSLR da skacem sa jednog standarda na drugi, a na kraju objektivi su bitniji nego samo tjelo koje cu sigurno
prije ili kasnije mjenjati.
Fotoaparat cu koristiti za sve i svasta, a pogotovo za macro fotografiju(kukci/gljive,mahovine...), ultrazoom(ptice...) i wideangle objektivi za slikanje tekstura(za 3D upotrebu), i za webdsign i graficki prijelom...
Po recenzijama i opisima koje sam naso na netu i sta sam uzivo vidio, izabrao bi Nikon D5000 ili Olympus E-620, ali kao sto sam rekao ne kupujes tijelo vec
standard(aps-c 4/3)pa sam u nedoumici oko cijene/kvalitete objektiva.
Na stranicama nekih preprodavaca primjetio sam da npr Oly ED 70-300mm f/4-5.6 dojde 2999kn a Nikkor 70-300 f/4.5-5.6 dojde 3999kn... i tako i Macro objektivi,Fisheye... da sad ne nabrajam. Primjetio sam da je Olympus cesce jeftiniji sto se tice objektiva od Nikona i to dosta od 300-1000-2200kn... znam da se kod Oly-a "mm" i "f" mnozi sa 2 zbog velicine senzora ali me iz prakse zanimaju stvarne performanse, od vas koji ih koristite.
Vecinom me zanimaju entry-level objektivi, jer mi je malo skupi sport pljunut 6-10,000kn za jedan objektiv ;D
Thnx unaprijed, znam da su ti n00bovi dosadni ali eto :D