Objektivi Olympus vs Nikon

poruka: 6
|
čitano: 3.510
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav

to mi je prvi post ovdje, i vec po naslovu jasno mi je da cu izazvati neke prepirke, ali mi treba neki savjet vezan oko izbor sistema 4/3 ili APS-c,

jer nemam namjeru nakon [ta kupim svoj prvi DSLR da skacem sa jednog standarda na drugi, a na kraju objektivi su bitniji nego samo tjelo koje cu sigurno
prije ili kasnije mjenjati.
Fotoaparat cu koristiti za sve i svasta, a pogotovo za macro fotografiju(kukci/gljive,mahovine...), ultrazoom(ptice...) i wideangle objektivi za slikanje tekstura(za 3D upotrebu), i za webdsign i graficki prijelom...
Po recenzijama i opisima koje sam naso na netu i sta sam uzivo vidio, izabrao bi Nikon D5000 ili Olympus E-620, ali kao sto sam rekao ne kupujes tijelo vec
standard(aps-c 4/3)pa sam u nedoumici oko cijene/kvalitete objektiva.

Na stranicama nekih preprodavaca primjetio sam da npr Oly ED 70-300mm f/4-5.6 dojde 2999kn a Nikkor 70-300 f/4.5-5.6 dojde 3999kn... i tako i Macro objektivi,Fisheye... da sad ne nabrajam. Primjetio sam da je Olympus cesce jeftiniji sto se tice objektiva od Nikona i to dosta od 300-1000-2200kn... znam da se kod Oly-a "mm" i "f" mnozi sa 2  zbog velicine senzora ali me iz prakse zanimaju stvarne performanse, od vas koji ih koristite.

Vecinom me zanimaju entry-level objektivi, jer mi je malo skupi sport pljunut 6-10,000kn za jedan objektiv ;D

Thnx unaprijed, znam da su ti n00bovi dosadni ali eto :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 1:01 (RutRem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče širokoga, olyjev 7-14 je vjerojatno najbolji šrac koji postoji na tržištu, ali košta. Oly također izvrsno stoji s makro stakalcima. Za nikona nek se izjasni netko tko ga koristi. Ali mislim da ti se sve svodi na na onu staru; koliko para toliko muzike. Preporučio bih ti olya, ali nisam objektivan.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Objektivi Olympus vs Nikon

... a i ja sam malo pristran prema Oly-u jer moj prvi digitalac mi je/bio C-765 UZ, jako sam zadovoljan sa njim, a na poslu npr sam imao Canona iz iste generacije isto ultrazoom koji je pokojan vec dvije godine, pa sam imao frenda koji je sav odusevljen kupio Canon 350D imao ga 8 mjeseci od kojih je bio na servisu 3-4 mjeseca i onda ga prodao pa je presao na Nikon... pa da ne nabrajam druge proizvode od Canona s kojima sam imao prilike radit, kao A3 printeri i scanneri koji su mi ostavili jako losi dojam o toj firmi u vise navrat,zato bih se drzao ili provjerenog Olya ili Nikona koji mi izgleda ozbiljnija firma od Canona

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 11:07 (RutRem).
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Što se tiče širokoga, olyjev 7-14 je vjerojatno najbolji šrac koji postoji na tržištu, ali košta. Oly također izvrsno stoji s makro stakalcima. Za nikona nek se izjasni netko tko ga koristi. Ali mislim da ti se sve svodi na na onu staru; koliko para toliko muzike. Preporučio bih ti olya, ali nisam objektivan.

Haha, definitvno najbolji UWA objektiv je Nikkor 14-24 F2.8 i košta jako puno, točnije previše. Sa macro staklima svi dobro stoje.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...
ksoric kaže...

Haha, definitvno najbolji UWA objektiv je Nikkor 14-24 F2.8 i košta jako puno, točnije previše. Sa macro staklima svi dobro stoje.

Jedan citatić:

"When we start to look at optical quality, most other lenses fall behind. The nearly-as-wides for cropped cameras, like the Sigma 10-20 or Nikon 12-24, typically have more barrel distortion, softer corners, and/or more vignetting. Even the Nikon 14-24/2.8, which is unquestionably one of the best wide-angle lenses ever made, has greater barrel distortion than the Olympus 7-14/4. The only competitor to the 7-14 that I haven't had a chance to compare it to is the Canon 14mm f/2.8L mk2, but as a prime lens the Canon is significantly less versatile than its zoom competitors, and the price is higher than the Nikon or Olympus lenses."

Evo sam si našao malo vremena da se posvetim guglanju. Nisam našao sajt na kojem bi se vidjelo da je nikkor toliko puno bolji od zujka, pa ako imaš koji link za podjelit s nama, bio bih ti zahvalan.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
15 godina
neaktivan

...ma citao sam da neki Nikonovi objektivi su predvidjeni za rad sa vecim senzorima ili za rad sa filmskim aparatima pa imaju bolju sliku samo zato sto pokrivaju vecu povrsinu nego sta je senzor...
...pa na kraju platis dosta za objektiv a od njega koristis 2/3 njegovog kapaciteta :-/

..ma nije ni to lose ne, koristis najbolji dio objektiva, samo onda mislim da bi vidno polje trebalo biti manje od deklariranog?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 22:15 (RutRem).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice