Objektiv za fotkanje obitelji

poruka: 7
|
čitano: 4.775
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok svima, tražim pomoć oko odabira objektiva. 99% fotkanja koje radim je fotkanje obitelji (malo dijete stalno u pokretu), najviše po stanu gdje nema previše svjetla.

- imam stari Canon 450D (4g star, bez videa)

- imam bundle objektiv 18-55 i kupio sam prime 50 1.8

- 50mm mi je odličan ali mi fale stabilizator i zoom:

- stabilizator me čini sigurnijim, imam osjećaj da mi na 18-55 IS (uz dovoljno svjetla) neke slike ispadnu bolje jer nisu mutne, možda je to moj subjektivni osjećaj ali se sigurnije osjećam uz stabilizator

- zoom jer je dijete u stalnom pokretu i dok se ja namjestim / došećem do nje prilika ode u vjetar

- 18-55 mi odgovara samo kad je dovoljno svjetla ili kad smo vani, unutra mi je pretaman

Htio bih kupiti objektiv koji bi bio all-around i za stan i za dvorište a da su slike ipak bolje od 18-55, amaterski naravno, da nije baš skuplji od fotoaparata. Da li postoji tako nešto ili tražim previše?

Hvala unaprijed,

Pikka

0 0 hvala 0
15 godina

Stabilizirani Tamron 17-50 SP AF f/2.8 - daje više svjetla nego kit, zadržava maksimalni otvor blende po cijelom rasponu (znači i na 50mm je moguć otvor blende f/2.8 za razliku od kita koji se zatvara na f/5.6 što je pun klinac manje svjetla) i automatski ti više kit objektiv ne treba i možeš ga slobodno prodat (kit objektivi se inače teže prodaju ali kod Canona je dobro što imaju stabiliziranu i nestabiliziranu verziju pa će se uvijek nać netko tko je u bundle-u s aparatom dobio nestbiliziranu verziju a volio bi imat stabiliziranu - ne očekuj silnu lovu ali...). Spomenuti Tamron ima 5mm manje na užem kraju ali to se vjeruj mi skoro ni ne primjeti dok se ovih 1mm na širem kraju dosta primjeti u korist Tamrona što svakako nije za bacit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za dijete u pokretu ti stabilizator puno ni ne znaci, to je vise za manje pokrete koje ti radis rukom, pa foto-aparat snimi potres. Tako da bih ja preporucio Sigma 16-35mm f/1.8.  Nije previse all around, mogao bi ti biti presirok u nekim situacijama, ali za fotkanje u stanu i dvoristu je odlican.

http://www.davorpavlic.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da bi tebi najbolje pasao EF-S 15-85 IS USM.
Savršeno dobar objektiv,pogotovo za EF-S mountove,

daje savršene slike,čak i bolje od nekih L objektiva.
Svakako preporuka ako imate novaca. 

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stabilizator za pokrete ne znaci nista, ako zelis ostre slike,brzina zatvaraca mora biti 1/zarisna duljina, znaci kod pedesetke 1/50, a buduci da si na crop aparatu na kojem 50mm daje vidni kut kao i 85 (u grubo), za savrsene rezultate 1/125 ili krace. blendu isto malo zatvoriti na recimo f2, f2.2 radi sveopce ostrine slike

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Objektiv za fotkanje obitelji

Hvala svima na odgovorima, čini se da ispod 500$ nema napretka u objektivu :)

14 godina
neaktivan

Sa 18-55mm sve je napredak, tako da ne brines previse o tome. Dosta nas ce ti ovdje reci skoro pa neka idealna rjesenja, ali ostaje na tome da ti odlucis sta tebi najvise odgovara i cijenom i performansama.

http://www.davorpavlic.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice