Za početak Dobar dan
novi sam na forumu i totalno zelen što se tiče DSLR fotografije.......
no dobro da sad ne meljem bez veze......
Odlučio sam kupiti DSLR, nekako mi je izbor pao na Canon, bar za sada...
dobro je rasprostranjen kod nas, što god sam kupio od Canona radilo je dugo i dobro......
http://www.iqcentar.hr/41467-eos-650d-efs18-55-is-ii ili http://www.iqcentar.hr/35658-eos-600d-efs18-135-is-ii
i skeptičan sam prema rabljenoj opremi, rabljene kupujem samo aute....
načitao sam se toliko da mi je već muka, svuda svi sve znaju i ne znaju ništa, a ja što više čitam silnih recenzija i savjeta i svega toga, osjećam se gluplje, u puno savjeta vidim logiku, znam da je Canon ok, koliko lošiji ili bolji od ostalih ne znam, ali eto nekako mislim da je meni dovoljno dobar.
moj link br.1 je recimo jači i noviji, dok br. 2 mislim ima bolji objektiv, pa ispada možda financijski isplativiji....... (molim da mi ne zamjerite ako ispadam telac)
eh sad....... znam da moja odiseja tu tek započinje, IQ mi je srećom iznad nule, naučiti ću.....
računam s godinom učenja i klikanja u svakoj prilici prije prvih fotki s kojima bi se usudio hvaliti (da tašt sam i sklon perfekcionizmu), ne brinem što ću tegliti tu dodatnu torbu i kilažu, krenuti ću u teretanu ako treba, ali vjerujte mi ne mogu se više zamisliti da nešto slikam mobitelom ili jednim od onih džepnih fotoaparata...... toga mi je na vrh glave.
od ostalog što sam shvatio trebati ću i filter, ako ništa drugo bar kao zaštitu, pa neki dodatni objektiv recimo neki 50mm.......
naravno dodatnu bateriju, da me ne lovi panika kad ova krene kraju a ja u zanosu klikanja
bavim se građevinom, trenutno u inozemstvu tako da su mi fotografije i u poslu jako bitne, volim putovati, slikati detalje, svakako i noću, pa noćna sam ptica......... :-D
ovdje sam da Vas molim za pomoć, svi znate daleko više od mene to je sigurno
uglavnom moje pitanje je što sve mi STVARNO treba, lovica se nađe, samo ipak nisam sklon razbacivanju (netko će sigurno reći da ovo je za početnika razbacivanje.... hehe)
znam da mi treba torba i kartice, ali stvarno bitni su po meni objektivi, posebno zato jer su u mojim linkovima 2 različita kit objektiva, koji su recimo prosječni, filteri svakako...... i sigurno nešto s čim niti ne računam u ovom trenutku.....
Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći bilo koje vrste, znam da sam malo konfuzno ovo sročio.....
volim klikati fotke i što god da kupim neće skupljati prašinu!!
Pozdrav svima!!