| 7 | 600d |
|---|---|
| 10 | D5100 |
ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
| 7 | 600d |
|---|---|
| 10 | D5100 |
ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
D5100 je ukupno desetak posto bolji.
Senzor ima veću svjetlosnu osjetljivost u prosjeku pa ga čini boljim.
Ovdje imaš usporedbu :
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/698%7C0/%28brand%29/Nikon/%28appareil2%29/692%7C0/%28brand2%29/Canon/%28appareil3%29/664%7C0/%28brand3%29/Nikon
a tu su negdje oba......
stvar ukusa, biras kompletni sustav ne samo tijelo aparata.....
ja bih canon......al to sam samo ja :)
D5100 je nesto bolji od 600D koji je pak identican 550D
I nemojte bacat fore 10 posto (to je kod fotografa puno) jer to nije istina, svi modeli pa cak 7D, su tu negdje i nijedan nema 10tak posto bolje ni fotografiju ni video, mozda samo izrada kucista ili neki bonus (tipa rotacioni ekran itd) sve je to 2-5 posto u najboljem slucaju. Cijena je dosta bitan faktor odluke pa ako imas canon objektiv od prije kao sto je gospodin iznad rekao, ostani pri 600d ako nemas, deri na d5100
D5100 je nesto bolji od 600D koji je pak identican 550D
I nemojte bacat fore 10 posto (to je kod fotografa puno) jer to nije istina, svi modeli pa cak 7D, su tu negdje i nijedan nema 10tak posto bolje ni fotografiju ni video, mozda samo izrada kucista ili neki bonus (tipa rotacioni ekran itd) sve je to 2-5 posto u najboljem slucaju. Cijena je dosta bitan faktor odluke pa ako imas canon objektiv od prije kao sto je gospodin iznad rekao, ostani pri 600d ako nemas, deri na d5100
pa ja sam napisao ukupno lol, kao sto su i drugi site-ovi i fotografi rekli
ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
za dxo mark test je sigurno i uvijek nikon ima bolje performanse na senzoru koji je i nešto veći, bolje se nosi sa šumom i u uvjetima sa manje svjetla to sve ide na stranu nikona...da se razumijemo ne sad extremno ali vidljivo je...ako si perfekcionist i svaku sliku gledaš na 100posto veličine ili više tada go for nikon...
dpreview compare kaže:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d5100&products=canon_eos600d
sažetak da su kopirali jedni druge, jako malo razlika aparati imaju
ovdje je sad odabir sistema canon ili nikon...krenit s jednom markom, zatim prodat sve pa na drugu marku je jako skup pohvat...pogotovo ako si amater..ja bi ti osobno savjetovao uz ova dva aparata da intenzivno pogledaš ponudu opreme (objektivi, blicevi) nema veze što nećeš odmah kupovat, gledaj šta je dostupnije, šta je povoljnije za koju marku...pa nek ti u tom smijeru krene odabir...
toliko od mene
ovdje je sad odabir sistema canon ili nikon...krenit s jednom markom, zatim prodat sve pa na drugu marku je jako skup pohvat...pogotovo ako si amater..ja bi ti osobno savjetovao uz ova dva aparata da intenzivno pogledaš ponudu opreme (objektivi, blicevi) nema veze što nećeš odmah kupovat, gledaj šta je dostupnije, šta je povoljnije za koju marku...pa nek ti u tom smijeru krene odabir...
toliko od mene
Ovo sto je oly napisao je jedino vazno kod odabira fotica.S vremenom tijela fotica se mijenjaju ali objektivi ostaju,zato objektive kupuj najbolje sto mozes financijski podnest(ili neku jeftinjozu na kojoj neces izgubit puno love kad ces ga prodavat kao npr 50mm f/1.8 kojeg mozes i polovnog kupit za 500tinjak kuna).Ako nemas namjeru potrosit jos bar 3x toliko love koliko si dao za fotic koji mislis kupit odustani i kupi kompakta.Ako si u Zg skokni do KSU-a oni imaju Canona i decki su obicno susretljivi sta se tice isprobavanja objektiva pa mozes na licu mjesta vidjet sto ti treba i kolko to otprilike kosta.
Pa sada ko govori da nema razlike između senzora tu ih itekako ima, pa Nikon D7000(i D5100 ima isti senzor) u nekim segementima ka od šale opere i 5D2 kamoli onda neće jednoga 7D ili 600D koji ima isti senzor.
ova stranica vam usporedjuje sve sto se da usporediti
ja osobno pikiram na D7000 za koji kazu da je usporediv sa 60D
link na usporedbu 600D i D5100