Canon 24-105mm

poruka: 8
|
čitano: 6.301
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Canon 24-105mm

Imam canon 1000d i voljela bi si kupit novi objektiv.Razmisljala sam o canonu 24-105mm..

koje je vase misljenje? i koje su mu mane?

Hvala{#}

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Canon 24-105mm
tinchipessa kaže...

Imam canon 1000d i voljela bi si kupit novi objektiv.Razmisljala sam o canonu 24-105mm..

koje je vase misljenje? i koje su mu mane?

Hvala{#}

Dosta visoka cijena(novi preko 7000kn) znaci da bi trebala biti poprilicno sigurna da ti treba bas taj objektiv i da imas namjeru u buducnosti ulagati u kvalitetnija tijela i objektive po potrebi.Obicno mu ljudi koji ga koriste na tijelima s crop senzorima zamjeraju sto im tu i tamo fali sirine malo.Inace to je odlican objektiv Canonove L serije fiksne blende,ugradene stabilizacije i vrlo dobrog raspona.Po meni jedan od najboljih all arround objektiva.Prednost mu je sto je raden za FF tijela pa mozes bez brige kupit jednog dana novi FF fotic i imas vec odlican objektiv za njega.Ako ti bude falilo sirine mozes uvijek nadopuniti zbirku sa recimo 17-40L ili necime jos sirim.

14 godina
neaktivan

neznam kakva iskustva imaš i dali si prije radila sa nekim boljim objektivima ili slično..

ali za navedeni objektiv dovoljno je znati među kenonđijama da je L serija nešto the best, od izrade, stakla, oštrine, brzine autofokusa, boja i slično...šta god pogledaš na tim objektivima ima više prednosti nego mana...izuzev slučaja da si frik ili teški perfekconista...ima i takvih ljudi..

kombinacija 1000d (jeftinijeg tijela) i tog objektiva (dosta skupog) i nije loša...samo de ti meni reci jel si ti spremna dati preko 7000kn za njega, kako je kolega Brada naveo?

za te novce, uzmeš čak dva dosta dobra objektiva nova, tipa tamron, sigma...npr tamron 17-50mm F2.8 što je dosta hvaljen objektiv za onoliko koliko košta, posebno oštrina,nije fokus toliko brz ko kod canonovih objektiva ali je dobar...i tu recimo dodat još neki 70-200mm objektiv i popunit fini raspon...

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
Canon 24-105mm

Kombinacija 1000D i L serije JE losa, ajd da si rekla neki mid-range dslr al low budget DSLR, pa bolje da kupis polovan D5000 ili D90 samo tijelo za 3500kn pa taj L nego da platis 3500kn 1000D i onda na taj ''najlosiji dslr'' bacis skupo staklo.

GAMER
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
crocro23 kaže...

Kombinacija 1000D i L serije JE losa, ajd da si rekla neki mid-range dslr al low budget DSLR, pa bolje da kupis polovan D5000 ili D90 samo tijelo za 3500kn pa taj L nego da platis 3500kn 1000D i onda na taj ''najlosiji dslr'' bacis skupo staklo.

Pametnije joj je dati za objektiv te novce te kasnije upgrade-ati tijelo te vec imati super objektiv neko se zadovoljiti sa nekim osrednjim dslr-om i jos osrednijim objektivom.

Jedan jako dobar review na tu temu:

14 godina
neaktivan

ako ćemo govorit da je 1000d loša kombinacija sa L serijom (ili 24-105mm) koji također nije jeftin objektiv niti je loš...šta je onda dobra kombinacija 1000d sa 18-55 kit objektivom"

autoricca teme ioanko već posjeduje aparat, tako da ne kupuje aparat nego objektiv...

onda se nije ništa trebalo ni preporučavat...autorica razmišlja u pravom smjeru, želi investirati u dobar objektiv, koji je ionako ponajvažniji za kvalitetu slike...i  s time imat jako finu kombinaciju..a naravno da će zamjenit kad tad to tijelo a objektiv ostati..

samo krupno, ništa sitniš
17 godina
neaktivan

Po meni, osim u slučaju da se misli prijeći na full frame aparat, 24-105 nema smisla kupovati. Mislim da bi bolja alternativa bila EF-S 15-85 koji se može dobiti za manje od 5.500 kn.

Prednosti 15-85:

-veći raspon

-širi kut snimanja

-jeftiniji

-dobro se slaže sa 70-200 (manje preklapanja, a imaš pokriveno 15-200 mm)

Prednosti 24-105:

-FF kompatibilan

-fiksni f4

-kvalitetnija izrada

-105 vs 85

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 12:29 (Ive).
15 godina
neaktivan
Canon 24-105mm

Ja bih ti preporučio da prvo uzmeš jedan kvalitetan prime objektiv kao Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM.

Ne košta puno, oko nekih 500$ a kvalitetom na ti s 3x skupljim Canonovim  f1.2 50mmL USM.

Kasnije jedan wideangle,tek onda uzmi dobar zoom objektiv i ograniči se s L serijom,nemoj ići ispod nje.

Skupa je ali kvaliteta je u pitanju,objektivi će ostati ali tijela neće.

WoT: BlackRainCRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 18:31 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice