Hello. Planiram kupiti digitalac za oko 1500 kn. Čitajući postove ovdje stekla sam dojam da je u tom rangu cijene Canon optimalan izbor. Budući da sam totalni amater, molim vas za preporuku, tj. mišljenje što je najbolje uzeti u tom rangu. Bitno je samo da je ok za slikanje interijera i eksterijera, pri lošem osvjetljenju na tulumima i tak, veličina nije bitna. Također vas molim za mišljenje da li je bolje uzeti fotić koji ima vlastitu bateriju ili onaj koji koristi AA baterije? Jer me frka, odem na put , zaboravim punjač, a baterija mi crkne. A ovak si kupim punjive baterije, a i mogu u slučaju nužde u dučanu uzet obične... Hvala na odgovoru. :-)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prema onome što si navela i u tom cijenovnom razredu, mislim da ti je najbolji izbor Canon SX110IS.
Koristi AA baterije, 2 kom. Ja sam nedavno uzeo SX10IS, koji je bolji, ali i 1000 kn skuplji. SX10 ima duplo veći optički zoom, nešto više MP, veći raspon objektiva... Imaju istu kvalitetu video zapisa, koji me baš oduševio kod sx10 jer se nisam nadao takvoj kvaliteti videa kod fotića, no kod sx110is je mana što nema mogućnosti zumiranja. To ti sve govorim za SX10 jer sam vrlo zadovoljan s njim, a mislim da razlike nisu tolike u tehničkom pogledu da ti ne bi bila zadovoljna sa SX110, a ipak ćeš proći 1000 kn jeftinije. No, najbolje je da pričekaš da se probude stručniji ljudi na forumu pa da ti daju svoje mišljenje