Aktualnosti, vijesti, DIY, tutoriali - fotografija
- poruka: 124
- |
- čitano: 59.881
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
ljudi jel netko od vas pogledao "The OneLight Workshop"DVD sa Zack Arias
vrlo poucno i zanimljivo....
covjek objasnjava sve od A do Ž a prilikom fotkanja se koristi samo jednim Flash-om
ma tip je genijalac sto radi sa jednim flash-om jedino sto trebas je bezicni trigger , ja sebi trazim kaktus v4 , ak netko ima za prodati nek se javi ....
probaj fokusirati sjenu a ne motor :)
ja sebi trazim kaktus v4 , ak netko ima za prodati nek se javi ....
probaj fokusirati sjenu a ne motor :)
Zašto ne kupiš Yongnuo RF-602, jeftin trigger koji radi na 2,4 GHz? Ja sebi planiram taj naručiti, ali ne žuri mi se jer optički senzor radi jako dobro na YN560, čak i po suncu.
Fokus mora biti na motoru, čak kad zatvorim blendu a fokus ostane, ne bude mi po volji, jer pozadina postaje deka što ustvari i jest. Ovako je sjena zadržala oblik koji treba, a ne odvraća pažnju sa motora :D
Kaktus kosta 39.90 dolara... meni je to povoljno
a zelim iskljucivo radijski trigger a ne infra crveni il kakvi vec...
RF-602 jeste radio trigger, sa frekvencijom 2,4 GHz. Cactus V4 i PT-04 rade na 433 MHz, pa se razlikuju i u dometu.
RF-602 košta 28 $ , PT-04 je još jeftiniji, oko 15ak $.
hm... sad cu malo istraziti...
zanima me kompaktibilnost sa mojim E-510 i FL-36R flash-om
Ne čita on ovo, on je negdje između Smolenska i Moskve, izmješta tvornice Zenitara sa vlakovima u unutrašnjost :)
Otići ću malu u :
Kako nemogu dobiti zadovoljavajući odgovor u temi(Fotoaparat do 1500kn) možete li mi vi pomoći?
Dvoumim se između Canon PowerShot SX130 IS te Olympus SP 600 UZ.Naravno još ih dolazi u obzir.
Uzeo bih Oly-a radi boljeg izgleda,al neznam ima li manualni fokus te manualno namještanje.
Planiram uzimati nekoliko Ni-MH 2300mAh baterija plus 4(8)GB SD card.
LP
P.S.U obzir dolazi Fuji FinePix S2500 koji košta oko 1480kn u Protis-a.
1500kn
Ja sam zasad vidio:
Canon PowerShot SX130 IS
Olympus 600UZ
Fuji FinePix S2500
Svako je prijedlog dobrodošao.Zagovaram ovog Olympusa samo neznam što je to točno manualni fokus i manualna kontrola.
SX130 IS ima sve to dok ova dva to nemaju.
LP
Imam Canon PowerShot SX130 IS, pa ukratko...
Manualni mod (najbitnije):
- rucno postavljanje brzine zatvaraca
- rucno postavljanje apreture
- rucno postavljanje ISO osjetljivosti
- rucno postavljanje AF mod (Normal, Macro i Manual Focus)
Manualni fokus radi tako da rucno "izostravas" sliku pomocu tipki, a motor okrece objektiv.
Za jednog "nooba" jeli to bitno baš?
zeo bih SX130 ali samo me izgled sprječava xD
Nije previse, ali ovisi koliko mislis ostaviti lufta za ucenje
Meni je izgled jos najbolji, nesto je veci od ostalih u toj klasi pa ga je lakse za drzati. Nemam dojam da ce mi ispasi iz ruke.
Ma sad me zainteresirao ovaj FinePix S2500HD.
Nemogu usporedit ova dva jer neznam kako nažalost.Pokušavam naći još opcija jer
planiram uzimat unutar ovog ili početkom sljedećeg tjedna.
LP
pandza94,
Bez uvrede, ali ako ti je glavni uvjet izgled aparata, onda ne pitaj ovdje nego tamo negdje na lijepota.hr. :-)
Uostalom, kao što kažu ameri, 'beauty is in the eyes of beholder ' ono što je tebi lijepo ne mora biti i drugome.
Inače od svih nabrojanih, Canon je najmoćniji (ima Manual Focus), Oylmpus najslabiji (nema Aperture Priority, Shutter Priority i Manual modove), a ovdje na forumu par ljudi ima Fujifilm Finepix S2500 (uključujući i mene, doduše kod mene je S2950 ali to je sve tu negdje) pa možeš pitati ako te nešto interesira.
kad smo već off topic i kod fuji-a, molim one koji imaju fuji (po mogucnosti s3200) da se jave.hvala.
Kako fotografirati munje tutorial
mislim da je sve manje-više rečeno, samo praksa je bitna, kao i u svemu...
Kako fotografirati munje tutorial
mislim da je sve manje-više rečeno, samo praksa je bitna, kao i u svemu...
Što ne reče da si aktivirao temu :D
Šta ima novog, jel se očekuje šta? Ja imam listu koju krećem ostvarivati u idućoj sedmici:
-još jedan blic
-mini softbox
-reflektori
-još jedno pakovanje gelova
-2x4 AA baterije
bome ti se naoružavaš, ja sam ipak u nekim drugim prioritetima, ali u firmi smo uzeli 5Dmk2 + 16-35 f/2.8 L, 70-200 f/4 L i 24-70 F/2.8 L + fleš 580EX II i još neke rasvjete pa onda kad uopće uhvatim malo vremena fotkam s tim, al valjda ide tako da kad nemaš vremena imaš opreme i obrnuto hehe.
Tutorial o izradi Adapter prstena za sve fotoaparate koji nemaju mogućnost za navoj filtera na objektiv. Pokušao sam biti što objektivniji što se tiče promjera objektiva.
http://www.bug.hr/forum/topic/digitalni-fotoaparati/tutorial-izrada-adapter-prstena-filtere/132997.aspx
Olympus SP-620 dali vrijedi ovaj model 750 kn, vidim da je trenutno na akciji?
pa mislim da je...iako kupnja nečega što te neće potpuno zadovoljiti (nije to neka kvaliteta fotografije) je uvijek upitna. Platiš a ne rugaš se :D
Evo da malo osvježim ovu temu, budući da su minusi vani.
U zadnje vrijeme skroz slabo fotkam zbog raznih obaveza, pa sam se bacio na macro jer imam dosta materijala u kući oko kuće pa mi ne uzima puno vremena.
Napravio sam low budget macro setup i još uvijek je u izradi.
Naručio sam dva seta macro tubi sa ebaya, napravio 15x10 softbox od kutije pahuljica (iznutra je alu folija zbog efikasnosti) i bacio se na posao. Ovako izgleda sa oba seta:
Koristim reversani 50mm i 1 set mi daje oko 1,8:1 magnification, dok 2 seta daju 3,3:1. 28mm bi bio još bolji, ako neko ima lagani zoom može njega koristiti pa imati varijabilno uvećanje. Tube sam ''doradio'' odnosno stavio karton unutra sa rupom u sredini koji eliminira sve refleksije od stijenke tubi i pušta samo svjetlo iz objektiva (kroz centar). Ima malo refleksije od tanke rubove kartona ali sam ih minimalizirao tako što sam prefarbao karton u crno. Nemam sliku.Dalji planovi su nabavka fleksibilnog nosača blica jer ovako držim aparat jednom rukom a blic drugom pa imam jako mali hit ratio.
Evo par primjera, fotke je prožvakao fejs pa forum a nisu ni velike rezolucije, pa ne zamjerite. Pauci su dosta mali, prvi (jumping spider) je 2-3mm u promjeru dok je drugi mrvicu veći. Druga ima artefakt od stackinga u ps-u.
Super rezultati za malo love!
Fotke su stackane ili je riječ o samo jednoj ekspoziciji?
@Nasty
Drugi put fotke na Flickr pa nemaš brige s kvalitetom ;)
Inače - two thumbs up!