Bug 234

poruka: 64
|
čitano: 10.157
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Bug 234
mar123 kaže...

nema, pogledaj brojeve iz 2008 i danas.

A od 2009 do danas nisu prošle godine? ;)

Ne vidim smisao da čovjek u temi o aktualnom bugu komentira kako je svaki mjesec sve tanji, kad, kao što sam već rekao, već godinama ima identičan broj stranica...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
Bug 234

pa gle od 2009 do danasnjeg broja bug ima oko 15 stranica manje ali pogledaj koliko je reklama jos dobio, pa na svakoj drugoj stranici je reklama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Bug 234

Ne znam je li do mene,ali ovo je najbolji Bug koji je izašao ove godine.

Case and PC modder.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Već godinama ima identičan broj stranica.

Da sa nekim iznimkama, recimo, Bug 224/225 - dvobroj, dobro oni inače bufu deblji, onda, Bug desetljeća!, a recimo Bug od srpnja prošle godine je bio osjetno tanji od prosjeka. Uglavnom su tu negdje, ne znam kako je "odlični" uspio skontati da je mršaviji.

15 godina
royalhero kaže...
DamageHigh kaže...

Već godinama ima identičan broj stranica.

Da sa nekim iznimkama, recimo, Bug 224/225 - dvobroj, dobro oni inače bufu deblji, onda, Bug desetljeća!, a recimo Bug od srpnja prošle godine je bio osjetno tanji od prosjeka. Uglavnom su tu negdje, ne znam kako je "odlični" uspio skontati da je mršaviji.

Iznimka potvrđuje pravilo..{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
moderator
mar123 kaže...

pa gle od 2009 do danasnjeg broja bug ima oko 15 stranica manje ali pogledaj koliko je reklama jos dobio, pa na svakoj drugoj stranici je reklama.

Budi srce pa izbroji koliko je stranica reklama u Bugu iz 2009. i koliko je u Bugu iz 2012., da ne ispada da ispaljuješ neosnovane tvrdnje.

Osobno nisam brojao, ali već ako malo prolistaš recimo svibanjski Bug iz 2009., vidiš da ima više reklama (popis oglašivača je gotovo dvostruko dulji) nego Bug iz 2012., a broj stranica je za 8 manji. Dakle, po svemu sudeći, zbog manjeg udjela reklama i 8 stranica manje, u najgorem slučaju trebao bi imati jednak broj stranica sadržaja, a vjerojatno ima i više. To nam ti možeš reći kad izbrojiš koliko reklama imaju Bugovi iz 2009., a koliko iz 2012. Da ne bi ispalo da pričaš napamet. {#}

16 godina
mbaksa kaže...
mar123 kaže...

Budi srce pa izbroji koliko je stranica reklama u Bugu iz 2009. i koliko je u Bugu iz 2012., da ne ispada da ispaljuješ neosnovane tvrdnje.

Osobno nisam brojao, ali već ako malo prolistaš recimo svibanjski Bug iz 2009., vidiš da ima više reklama (popis oglašivača je gotovo dvostruko dulji) nego Bug iz 2012., a broj stranica je za 8 manji. Dakle, po svemu sudeći, zbog manjeg udjela reklama i 8 stranica manje, u najgorem slučaju trebao bi imati jednak broj stranica sadržaja, a vjerojatno ima i više. To nam ti možeš reći kad izbrojiš koliko reklama imaju Bugovi iz 2009., a koliko iz 2012. Da ne bi ispalo da pričaš napamet. {#}

Ja sam upravo izbrojao(travanj '09, svibanj nemam :( ) i '09 ima 170. str, 40 oglasivaca na popisu i 30 reklama(brojao sam samo one preko cijele stranice, a ukljucio sam i one na koricama poput onih dellovih), a '12 ima 164. str, 22 oglasivaca na popisu i 16 reklama(brojano isto kao i na '09). Uz cini mi se da su font i margine nesto manje pa ima vise samog teksta(iako je najvjerojatnije samo vizualna varka, jer sam stari listao ne malo teze dostupnom mjestu s manje svjetla)
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
Bug 234

bug travanj 2012.- 13 reklama, nisam brojao korice, 162. stranice.

bug prosinac 2009.-28 reklama, 178. stranica

izracunam nam daje do znanja da casopis iz 2009. ima 15o stranica bez reklama a ovaj iz 2012. 149. naravno to varira iz broja u broj +-1 reklama.

tako da se sad ispricavam zbog tvrdnji da ima vise reklama ali da ima manje stranica stoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

bug travanj 2012.- 13 reklama, nisam brojao korice, 162. stranice.

bug prosinac 2009.-28 reklama, 178. stranica

izracunam nam daje do znanja da casopis iz 2009. ima 15o stranica bez reklama a ovaj iz 2012. 149. naravno to varira iz broja u broj +-1 reklama.

tako da se sad ispricavam zbog tvrdnji da ima vise reklama ali da ima manje stranica stoji.

Tesko je reci da to stoji uz razliku od 1str, da su imali jos jedan uredjaj na testu mozda bi bilo i 2str vise :D
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
Bug 234

da a mozda da sam uzeo neki drugi broj iz 2009 bi imao manje reklama. racuna se neki prosjek jer tocan broj nemozemo znat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mar123 kaže...

da a mozda da sam uzeo neki drugi broj iz 2009 bi imao manje reklama. racuna se neki prosjek jer tocan broj nemozemo znat.

Pa onda izračunaj "neki prosjek" pa reci - količina sadržaja se u prvih pet mjeseci 2012. povećala ili smanjila za toliko i toliko posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine.

16 godina
Bug 234

evo ovako.

2009

sijecanj-178 stranica, 28 reklama

veljaca-170 stranica, 22 reklame

ozujak-170 stranica, 27 reklama

travanj-170 stranica, 26 reklama

PROSJEK:172 stranice, 25 reklama

stranice-reklame:147 stranica

2012

sijecanj-162 stranice, 13 reklama

veljaca-162 stranice, 15 reklama

ozujak-162 stranice, 14 reklama

travanj-162 stranice, 14 reklama

PROSJEK:162 stranice, 14 reklama

stranice-reklame:148

zakljucak: u prosjeku bug je smanjio reklame vise nego sto je smanjio broj stranica, i danas mozemo procitat vise teksta nego u 2009. godini.

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
moderator
mar123 kaže...

evo ovako.

2009

sijecanj-178 stranica, 28 reklama

veljaca-170 stranica, 22 reklame

ozujak-170 stranica, 27 reklama

travanj-170 stranica, 26 reklama

PROSJEK:172 stranice, 25 reklama

stranice-reklame:147 stranica

2012

sijecanj-162 stranice, 13 reklama

veljaca-162 stranice, 15 reklama

ozujak-162 stranice, 14 reklama

travanj-162 stranice, 14 reklama

PROSJEK:162 stranice, 14 reklama

stranice-reklame:148

zakljucak: u prosjeku bug je smanjio reklame vise nego sto je smanjio broj stranica, i danas mozemo procitat vise teksta nego u 2009. godini.

Lijepo obavljeno. Eto, sad se vidi pravo stanje stvari. {#} Stranica sadržaja tamo-vamo, statistički nesignfikantno.

16 godina
neaktivan
Bug 234

Meni se cini da je bilo više novaca 2009. godine... osjeti se znatna razlika, skoro upola manje reklama a to je uzrok ova recesija, kriza... ko zna koliko su joj već imena dali... samim time nema se love za oglašavanje... ne bih rekao da je BUG svojevoljno smanjio broj reklama... kako god na kvaliteti sadrzaja su ostali najbolji! {#}

Btw gj mar 123 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 11:53 (dasoo988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
woodgamesfx kaže...

Okrugli stol : Android vs iOS vs WP7

Tema broja pametni IPTVi

Bit će ovo zanimljiv vikend, pošto meteorolozi predviđaju lijepo i sunčano vrijeme tijekom vikenda raspored za nedjelju se sam pom sebi nameće, BUG i ležaljka u hladovini FTW :)

Okrugli stol: prilično dobro odrađeno, nisam čitao zbog kolokvija, ali letimice, dobro odrađeno.
Osim jednog zatipka, tj. dva.
Na slici gdje je Google Play, stavili ste komentar za App Store, a gdje je App store, stavili ste komentar za Google Play (koji je odviše subjektivan).

Tema broja: jako mi se sviđa. Trend koji se postavlja pred korisnike.

A što se vikenda tiče, opisao si savršen dan Geeka (ne šmokljana) {#} 

SGS2 ROMs update: http://bit.ly/J8R93P
13 godina
odjavljen
Bug 234
Cosmos 2. Ako je mogao biti onaj Xilence srot, onda mora i ova pila.
Case and PC modder.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Bug 234

Samogradnja je praktički ista kao u broju 170. {#}

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Linkosaan kaže...

Zanimljiv broj, mene najviše zanima ovaj okrugli stol. Prijašnji su im bili odlični.

Ja bi volio koji put pogledati okrugli stol u obliku BugTV priloga....{#}

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
15 godina
Bug 234

Jedina zamjerka koju imam ovome broju je to što ni na jednoj stranici nije spomenuto ništa o linuxu. Ako ništa smatram da je trebao biti barem pola stranice o izlasku Ubuntu 12.04 LTS.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Olegova propaganda {#}, ako ovo pročita. {#}

17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Jedina zamjerka koju imam ovome broju je to što ni na jednoj stranici nije spomenuto ništa o linuxu. Ako ništa smatram da je trebao biti barem pola stranice o izlasku Ubuntu 12.04 LTS.

U rubrici pitanja&odgovori je spomenut linux...i u probijanju zaštite svojeg računala koliko sam vidio.

Slažem se, trebalo bi malo posvetiti pažnje i tome segmentu...

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
16 godina
Bug 234

u recenziji svih opertera za iptv-e bugovci su dosli do nekog zakljucka da je amis najskuplji, nekako me bas zanima ta njihova tvrdnja jer kog god znam a da je preso s  t-coma racuna m uje manji za 60-70%(ovo ne govorim odprilike nego tocan broj) sto u mom slucaju iznosi sa 450 kn t-coma (tv+internet 4 mbit, digitalni telefon) na 150 kn amisa(tv+internet 20 mbit, telefon) prvu godinu a drugu 300 kn(opet jeftinije 150 kn od t-coma). tako da svi koji se orjentirate na te cijene navedene u bugu nemojte jer su bezveze nego idite na stranice davaoca usluge i pogledajte cijene pazljivije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mar123 kaže...

u recenziji svih opertera za iptv-e bugovci su dosli do nekog zakljucka da je amis najskuplji, nekako me bas zanima ta njihova tvrdnja jer kog god znam a da je preso s  t-coma racuna m uje manji za 60-70%(ovo ne govorim odprilike nego tocan broj) sto u mom slucaju iznosi sa 450 kn t-coma (tv+internet 4 mbit, digitalni telefon) na 150 kn amisa(tv+internet 20 mbit, telefon) prvu godinu a drugu 300 kn(opet jeftinije 150 kn od t-coma). tako da svi koji se orjentirate na te cijene navedene u bugu nemojte jer su bezveze nego idite na stranice davaoca usluge i pogledajte cijene pazljivije.

Kao što je u časopisu navedeno, izračunate cijene su cijene najjeftinijeg mogućeg načina da potencijalni kupac dobije IPTV uslugu svakog konkretnog proizvođača. Navedena je mjesečna pretplata takvog aranžmana, kao i godišnji trošak ako se on uzme uz jednogodišnju i dvogodišnju pretplatu. U tablici također piše što se točno dobiva u takvom najjeftinijem paketu, tako da je lako usporediti što se od koga dobiva za navedeni novac. Zašto je to napravljeno tako - zato jer je mogućih kombinacija otprilike nekoliko stotina i neka od njih se jednostavno mora odabrati da bi se uopće mogla napraviti usporedba. U našem slučaju je kao platforma za usporedbu odabran najniži mogući trošak. 

Selling doors, door to door.
13 godina
neaktivan
Davor kaže...
mar123 kaže...

Kao što je u časopisu navedeno, izračunate cijene su cijene najjeftinijeg mogućeg načina da potencijalni kupac dobije IPTV uslugu svakog konkretnog proizvođača. Navedena je mjesečna pretplata takvog aranžmana, kao i godišnji trošak ako se on uzme uz jednogodišnju i dvogodišnju pretplatu. U tablici također piše što se točno dobiva u takvom najjeftinijem paketu, tako da je lako usporediti što se od koga dobiva za navedeni novac. Zašto je to napravljeno tako - zato jer je mogućih kombinacija otprilike nekoliko stotina i neka od njih se jednostavno mora odabrati da bi se uopće mogla napraviti usporedba. U našem slučaju je kao platforma za usporedbu odabran najniži mogući trošak. 

Odabrali ste najniži mogući trošak, ali kod t-coma niste uračunali da jer nemoguće dobiti MAXtv+adsl po cijeni od 168 kn ako nemate fiksnu telefonsku liniju odnosno ako ne želite fiksnu telefonsku liniju onda vam se trošak uvećava za 74 kn tj. 242kn.

16 godina
Bug 234

da malo sam sad pogledo i evo zakljucka kojeg ste mogli napisat: amis nudi najvise za najmanje para, oni nude flat internet, ponajbolju televiziju, i telefon za 219kn a vecina ostalih ni ne nudi internet u toj cijeni i ako nudi to nije flat nego 1 gb prometa(neki cak ni telefon ne nude).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mar123 kaže...

da malo sam sad pogledo i evo zakljucka kojeg ste mogli napisat: amis nudi najvise za najmanje para, oni nude flat internet, ponajbolju televiziju, i telefon za 219kn a vecina ostalih ni ne nudi internet u toj cijeni i ako nudi to nije flat nego 1 gb prometa(neki cak ni telefon ne nude).

Tema je fokusirana SAMO na IPTV, a ne na sadržaj 3u1 ili 2u1 ponude, uopće nije bilo bitno (za ovu temu) koliko tko čega netko drugi stavi u paket - nas je zanimalo SAMO kako doći do IPTV-a i uz koju minimalnu cijenu se može dobiti kod nekog određenog providera.

Da se išlo u "vaganje" ostatka paketa (koji se silom prilika pojavljuje) sve skupa bi otišlo u sasvim drugom smjeru (a i ovako je ispalo opširnije od planiranoga).

Odgovaram umjesto Davora jer se on trenutno nalazi u Kini i nije baš u prilici često se javljati. {#}

...
16 godina
Bug 234

ma kuzim ja to, ali po vasem ispada da je amis najskuplji i samo hocu rec ostalima koji ce mozda uzimat nesto do toga da je zapravo amis najjeftiniji od svih samo treba gledat cjelokupnu ponudu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dRoID kaže...

Odabrali ste najniži mogući trošak, ali kod t-coma niste uračunali da jer nemoguće dobiti MAXtv+adsl po cijeni od 168 kn ako nemate fiksnu telefonsku liniju odnosno ako ne želite fiksnu telefonsku liniju onda vam se trošak uvećava za 74 kn tj. 242kn.

Ovo mi je veća jako duo vremena misterij, mislim da su jedini koji inzistiraju na tome. Inače je sve odrađeno manje više korektno, usmjerili su se samo na IPTV (mada smatrama da su uz T-Com trebali napomenuti i ovu svinjariju s tel priključkom). Naišao sam na jednu grešku vezanu uz B.Net, piše da nema Snimalice što nije točno, Snimalica je u ponudi (60 GB i 150 GB). Zbog nje i Vdeoteke smo dobili još jednu kutijicu (ne znam kako ju pametno nazvati). Ono zbog čega mi žena ispili mozak je što nema mogućnosti gledanja propuštenih emisija unatrag 48 sati (Isko je isto imao u paketu koji smo prije imali).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
Bug 234

Ima jedna mala greška na stranici 133. Napisali ste ispod slike za Google Play da je Appleov App store, a za App store da je Google play {#}

1 0 hvala 0
16 godina
Bug 234

vec je neko reko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice