Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.726
|
čitano: 14.690.294
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 mjeseci
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
EricCartman kaže...

Tx bro, naručujem danas sa bike-discount.de

Dostava iz njem samo 10€ A Shimano cipele za samo 150€.

Da obicno ti ide kombinacija vise ljudi, vise stvari pa se podijeli dostava. Nazalost uvijek je 12€ neovisno o cifri, 100+ ako narucujes bajk. Ne znam kako je sa spd tenisicama, ali flat su mi uvijek broj vece od standardnih casual.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 7:45 (filip_medo).
9 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Godina je pri kraju.

Dobro se vozilo.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina
EricCartman kaže...
Santana kaže...
EricCartman kaže...

Al citaj si kolko kosta povrat, ako slucajno moras vracat cipele za drugi broj.
Bike24 ima besplatan povrat, a bike discount moras prebacit na hrvatsku da ti prikaze cijenu sa nasim pdv-om

Willing to take that risk, večina tih cipele može biti samo veća od stvarne potrebne.

ako su ti male odmah si naruči sa ebay rastezač za cipele

2 mjeseca
U mene jako loša godina za bic:
5 mjeseci

Taman da se potencijalno počastite novim stvarčicama za uspješnu godinu.

zajednica ima dva giveawaya u tijeku do božića. 

https://www.instagram.com/biciklisti.hrvatska/profilecard/?igsh=MXVtdndiYnAyNzExYQ==

1 0 hvala 1
9 godina
HowYesN0 kaže...
EricCartman kaže...
Santana kaže...
EricCartman kaže...

Al citaj si kolko kosta povrat, ako slucajno moras vracat cipele za drugi broj.
Bike24 ima besplatan povrat, a bike discount moras prebacit na hrvatsku da ti prikaze cijenu sa nasim pdv-om

Willing to take that risk, večina tih cipele može biti samo veća od stvarne potrebne.

ako su ti male odmah si naruči sa ebay rastezač za cipele

Dobre su, ionako samuzeo broj veće, hvala svima na savjetima!

Sirotanovic kaže...
U mene jako loša godina za bic:

Ja jedva 1000 i nešto sitno km.

16 godina

Pred kraj godine Strava kaže 9,102.4 km, iako još imam u planu sutra brevet i još par vožnji prije kraja godine. Bumo vidli kakvu bu vrijeme.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav,

može kratko i jasno koji od navedenih bicikla je bolji izbor?

Hvala. 

0 Fuji Nevada 29 1.7
4 Ghost Kato Essential 29 Al
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok ekipa!

Žena traži novi bicikl. Stari joj je izdržao 15 godina Korištenje uglavnom svaki dan! Trek 820 WSD ak sam dobro zapamtio.

Namjena: vožnja gradom (posao), rekreacija makadam, i vožnja šumom. Tako da bi ostala na MTBu.

Postoji nekoliko ženskih modela koji bi bili neki mid-range, a da je dobar omjer cijena/kvaliteta?

O kojoj lovi uopće godvorimo? 500€? 5000€? Ne znam ni približno :D

Il dajte bar neku marku, pa da znam odkud krenuti

Naravno, sad voli Trekove, pa bi joj to bio drag izbor, al ne vidim baš mnogo njihovih novih ženskih modela.

Steam and EA: CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Zena je prije cca 2 godine uzela norco storm 2 (zelenkasta boja) i kaze da je prezadovoljna. Radimo tjedno izmedju 60-100km i jos uvijek sve radi kako treba, a meni osobno bicikl izgleda fenomenalno, boja je unikatna i zaljubio sam se na prvi pogled. Cjenovno je neki srednji segment ako se dobro sjecam, cca 700€ je bio.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 10:24 (deepshitcro).
5 mjeseci
13 godina

Odlično, hvala!

Imam od nekud početi. Hvala ekipa.

Nemam ništa protiv još prijedloga :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

0 0 hvala 0
9 godina

Za te novce se moze nabavit dobar trenazer sa powermeterom i godinu dana predplate na zwift.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
Imam torx orbitrek, slične klase kao i ovaj sobni bicikl koji kolega planira kupiti, može se povezati putem Bluetootha na što god hoću kao i na zwift. Dok kod ovog sobnog bica nije naznačeno da ima bluetooth a vjv. ima, ali ima neku USB utičnicu za povezivanje, što ima i moj orbitrek i volio bih znati čemu služi i kako se povezati i na što 🤔
Orbitrek mjeri i vate kao i taj sobni bicikl ali baš bih volio znati koliko je precizno. Dok kod trenažera proizvođači lijepo navedu preciznost, npr. +-2W ili +-5W i ponose se time , ovi iz Toorxa ćute kao da se stide nečega .
Toorx sprave su robusne i kvalitetno napravljene , teške , tek nakon dvije godine intenzivnog korištenja jedan zglob na orbitreku se malo razlokao i to zato što sam forsirao samo rad nogu bez ruku , za što sprava nije predviđena (i sad ispušta zvuk kad jako stisnem lijevom nogom ali zanemarivo tih). Android aplikacija iConsole+ za povezivanje im je bila smeće tako da ju više ne koristim nego neku drugu.
Jako pozitivna stvar je što im je bluetooth otvoren za povezivanje svega , za razliku od nekih marki .

Samo kolega ako kupuješ trenažer za bicikl nemoj nikako one jeftine s valjkom radi buke,pogotovo ako živite u stanu. Također probušio sam već triput gumu na valjku od trenažera 🤭

0 0 hvala 0
5 godina
Koja app ti je zamjena za iconsole?
Slažem se da je ova smeće..

0 0 hvala 0
2 mjeseca
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.earthjumper.myhomefit

Nije popularna nešto ali vježbu mogu povezati i automatski prebaciti gdje god hoću (strava, google, garmin ...), također napraviti , uploadati trening , povezati s bluetooth HRM pojasom (nikad ne blokira za razliku od iConsole+). I uz malo novca možeš biti bez reklama .
5 mjeseci
CyberDemonVZ kaže...

Odlično, hvala!

Prijedlozi se nađu, samo do koje cifre idemo ? :D

5 mjeseci
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 14:36 (filip_medo).

1 0 hvala 0
13 godina
filip_medo kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Odlično, hvala!

Recimo 1000 Eur +-200-tinjak.

5 mjeseci
CyberDemonVZ kaže...
filip_medo kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Odlično, hvala!

Recimo 1000 Eur +-200-tinjak.

Onda definitivno opuštenija geometrija. Ovako nešto Link 12+- kila ovisno o veličini, Deore oprema, Gold zračna vilica, racing ray/ralph gume.
 Chesterice za 21 euro, Z nosači bidona lijevi, desni

985 eura sa dostavom u RH.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 9:40 (filip_medo).
9 godina

Može savjet za gume za cestovnjaka,

imam ga 5 godina, i želim kupiti nove gume, ne želim čekati da me ostavi negdje u pripiz...ni, a prema iskustvu sa montićem, nakon cca 5 godina, gume krepaju.

Radi se o Basso Monzca sa Tiagra opremom, 51, ima one starinske jako tanke felge i rim brakes.

Ja nisam pretežak, cca 75kg.

Što biste preporučili? Na gumama ne štedim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
GP5000EricCartman kaže...

imam ga 5 godina, i želim kupiti nove gume, ne želim čekati da me ostavi negdje u pripiz...ni, a prema iskustvu sa montićem, nakon cca 5 godina, gume krepaju.

Radi se o Basso Monzca sa Tiagra opremom, 51, ima one starinske jako tanke felge i rim brakes.

GP5000

9 godina
filip_medo kaže...
GP5000EricCartman kaže...

GP5000

Hvala! Nažalost nemam ja tako široke felge, nezz točno koje su, ali bike je taj.

Kad smo već kod ovih guma, mogu li na njima imati puncture protection?
Rekoše mi u Marko Projektu da na cestovnjaku, s tako tankim gumama, teško zapravo nikako.

16 godina

Ja na svojem cestovnjaku imam GP5000, i zalijepio sam traku s unutarnje strane gume, jedina zaštita koju imam....

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
9 godina

Imas guma sa raznim razinama zastite protiv busenja, ali cim veca zastita to je guma sporija i teza

Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina

Evo samo da javim par kratkih dojmova , vrlo sam zadovoljan sa cijenom(kostao 849, bio zadnji u Hr pa ga stavili na akciju 699, i bio izlozbeni primjerak, pa sam ga dobio za 599 eura ), garancija 24 mj, on u odlicnom stanju sto se vidi po svemu, zamasnjak nema ostecenja od kocnice. Kinomap radi perfektno na samsung tabletu 12,6 i na tcl tvu. Uglavnom vrlo, vrlo zadovoljan, staza ima previse i poceo sam voziti i prijepodne i popodne, jedva cekam proljece pa da i ja dodam koju mapu, evo par slika

4 0 hvala 0
2 mjeseca
Mislim da continental Gp5000 ima dobru zaštitu od bušenja , hvale se patentiranim vectran vlaknima koja su u gumi .
Kupih ju zato što je najbolja na testovima za cestovnjake kao brza i dobro drži. Vozio jednu sezonu i još je nisam probušio 🤞
Čak i jeftinija continental ultra sport 2 koju sam prije vozio godinama isto ima zaštitu protiv bušenja ali od kevlara i tek nekoliko puta probušena. Čisto sam se radovao bušenju i zamjeni.
Vittoria jedina guma koju sam doslovno istrošio toliko da je dobila bruh kad je gaz već bio istrošen. Isto vrlo malo bušena ali kao da se brzo troši.

Ako te brinu bušenja potraži koja guma ima najbolju zaštitu (možda ova):
https://keindl-sport.hr/vguma-700x38c-vittoria-ridearmor-tlr-black-g20-proizvod-54858/
9 godina

Ma mogu istrpit tu i tamo koje bušenje, nije smak svijeta, nosim rezervnu zračnicu i ručnu pumpu.

No brine me debljina gume, jel može ta na moju Basso Monza Black Orange specku?

Piše da ima:

■WHEEL
SHIMANO WH-RS100 / MAVIC KSYRIUM
■TIRE
700 × 25C

2 mjeseca
Ne vidim razloga zašto ne bi išla na te normalne aluminijske felge (koje se još proizvode). Za te tvoje felge piše da ide guma od 23mm do 32mm širine.
Pa ako ti dozvoljavaju kočnice možda radi udobnosti i prianjanja umjesto 25mm uzmeš 28mm širine, ono što ćeš izgubiti na brzini je zanemarivo a puno udobnije.
Stavljamo sam na svoj gume 28mm širine i jedini je problem što moram ispuhati gumu ako skidam kotač . Tako da sam radi toga na 25mm širini gume, zato što mijenjam kotač kad bicikl stavljam po zimi na trenažer. Inače bolje 28mm ali kažem kad skidaš kotač moraš ili ispuhati gumu da prođe između kočnica ili širiti kočnice pa kasnije opet štelati na onom šarafu (pišem to zato što obojica imamo V kočnice).

Edit: ako nisi siguran kupi gume kod lokalnog servisera a vjv . ti može naručiti neke ako ih nema na stanju. Bilo bi idealno kad bi ti i zamijenio u cijeni guma.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 23:20 (Sirotanovic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice