Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.792
|
čitano: 14.816.114
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Oly_E3 kaže...

Lipo, lipo, čestitke na prinovi izgleda bajk super mrak :)

Hvala, planiram za sada nabit kondiciju preko zime, pa sljedeće godine krenut na utrke, trebao bi si još nabavit neke patike {#}, pa ako mi možeš objasnit jel spd pedale pašu na sve cipele ili moram obratit pažnju na nešto prilikom kupnje, koliko su opće sigurne prilikom padova, može li noga ostat zaglavljena ?

BTW: našao sam još jednu zgodnu akciju, ako koga zanima, Giant talon 0 model 2011 za 5530Kn, zadjnji komad pa je tako jeftino (imaju još akcija, nije talon jedini...), Fejs info  Official stranica u izradi...

16 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ako želiš, mogu ti dati i jedan plan treninga preko kojeg sam trenirao u proljeće, super brzo nabija kondiciju, ali preduvjet je imati barem pulsmetar i štopericu :)

SPD, to obično mislimo na MTB clipless sistem. Znači potrebna je MTB clipless pedala i MTB cipela i to je sva mudrost. Pedale je dobro uzeti što bolje: Deore XT, ili Crank Brother Eggbeater 2 ili tako neš. Moj osobni favorit je EggBeater serija zbog malenog profila pa je manje straha da bi mogle zakačiti za nešto na putu. MTB clipless pedale imaju puno mekšu kopču i lako izbacuju cipleu (u odnosu na cestovnim pedalama, ali kao što znam jer sam pao par puta sa cestovnjakom isto izbacit nogu bez da osjetiš). Meni se osobno nikada nije dogodilo da pedala zapne i ne pusti nogu, ali pretraži internet i naći ćeš pokoji slučaj, ali to je rijetkost, više zbog pokvarene pedale i toga. I još ne dobra stvar, osim ako baš dobro poznaješ svoje stopalo, da cipele direktno probaš u trgovini.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 | + | HP Envy 17 | Intel Core i7 2630QM @ 2GHz | 6GB DDR3 | Intel 330 60GB SSD | AMD HD 6850M |
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ako želiš, mogu ti dati i jedan plan treninga preko kojeg sam trenirao u proljeće, super brzo nabija kondiciju, ali preduvjet je imati barem pulsmetar i štopericu :)

A daj, pulsmetar imam nekakav, a štoperica će se naći {#}

17 godina

Varaždin - Ptuj (SLO)

Krenio u 9:00 vratio se u 12:58 :)

Ujutro magla cijelim putem do Ptuj-a i velika vlažnost u zraku. Hladno mi nije bilo zahvaljujući dobroj zimskoj opremi. Sreo sam putem isto biciklistu, ali nisam ga zaustavljao samo smo si mahnuli u mimoilaženju. Kroz RH 70~80% puta ima biciklistička staza, a u SLO svega stotinjak metara. Sreo sam putem i nekoliko lovaca na fazane, dobro je da me nisu upucali. U Ptuju se počelo razdanjivati kada sam imao pauzu te je bilo dobro u povratku dok nisam došao 20km od VŽ gdje je još uvijek magla te još uvijek i sada traje. Lijepo iskustvo je voziti se kroz SLO, šuma i mala brda. Nekoliko desetaka puta me sasjeklo u koljenu, nije se još skroz oporavilo :/ Slijedeći cilj je Latenye (HUN)

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
18 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...
Oly_E3 kaže...

A daj, pulsmetar imam nekakav, a štoperica će se naći {#}

E hebiga tražim taj fajl na kompu, a onda se sjetim da sam kupio SSD, pa ga nisam spremio budući da znam na pamet (tj. po osjetu kako i što)... Ima na forumu taj post probat ću ga nać...

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 | + | HP Envy 17 | Intel Core i7 2630QM @ 2GHz | 6GB DDR3 | Intel 330 60GB SSD | AMD HD 6850M |
14 godina

E hebiga tražim taj fajl na kompu, a onda se sjetim da sam kupio SSD, pa ga nisam spremio budući da znam na pamet (tj. po osjetu kako i što)... Ima na forumu taj post probat ću ga nać...

Cek Oly,njemu ce trebati i zone onda ako ce raditi po HR-u?

13 godina
neaktivan

E hebi ga sine vidi se da ti je koljeno u klincu, lako je osvojiti Sloveniju vozio si ti puno veće ture, pa i naša županija je veća za obilazak od Slovenije. Jesi li bar gdje napisao "Ovo je Hrvatska" (Tudi tukaj je Hrvaška) :-)

16 godina
neaktivan

A kad će tata škegro turu jednu odvest?!  {#}

@ ivanoile, te zone, kako kod kojeg trenera... Jedni dijele na dvije: aerobna i anaerobna i ovi ostali na sve šta ih snađe... Ja se bavim sa dvije + postotak od maksimalne rezerve... Praktički granicu smatram 170 otkucaja (skupo je mjeriti pravu granicu iz prijelaza sa aerobnog na anaerobni). To mi je referenca i po tome se ravnam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cesta Gornje Sitno pogled na Zvjezdarnicu Cesta Gornje Sitno pogled na Zvjezdarnicu
Spust na Gata Spust na Gata
Jesen u kanjonu Cetine Jesen u kanjonu Cetine
Zadvarje pogled prema Omišu Zadvarje pogled prema Omišu

12 0 hvala 0
14 godina
Oly_E3 kaže...

A kad će tata škegro turu jednu odvest?! {#}

@ ivanoile, te zone, kako kod kojeg trenera... Jedni dijele na dvije: aerobna i anaerobna i ovi ostali na sve šta ih snađe... Ja se bavim sa dvije + postotak od maksimalne rezerve... Praktički granicu smatram 170 otkucaja (skupo je mjeriti pravu granicu iz prijelaza sa aerobnog na anaerobni). To mi je referenca i po tome se ravnam

Pa bolje mu je da napravi 5 zona,tako je kod vecine.Meni je Garmin nakon 1. treninga napravio sam te zone,ja sam ih kasnije prepravio malo.Ali to se da izracunat pomocu otkucaja u mirovanju i maks. pulsa ikada na treningu.

Zaboravio sam reci,bio sam danas do Plomina i natrag,napokon 100km treninga samo uz seniore,pa sam se dobro mucio pogotovo na brdu njih pratiti,ali dobar kraj sezone.

15 godina
neaktivan

Danas malo fotkam i inspektor mi je opet došao prošnjofati gdje sam se vozio, baš je znatiželjan {#}

I evo sprema se neka biciklijada na sljeme u jedanaestom mjesecu,mislim ić, al me hvata nostalgija, kad čujem da neki idu sa cestovnim biciklima, a nadam se da će pričekat nas sa montićima {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 9:19 (1BIT).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

A kad će tata škegro turu jednu odvest?! {#}

http://www.facebook.com/photo.php?v=4270453331481

Odvozio je Županja-Štitar (<10km), a nazad se vratio autom {#}

Ukoliko se ne vidi video, pričekajte da stavi oznaku javno

14 godina
neaktivan

@1BIT

Lijep ti je Giant nema sta. Moj ti je predlog da stavis diskove od Avida na Gianta, lijepsi su.

15 godina
neaktivan

Savjet ti je loš, prvo što su istrošeni, drugo su tanji, a bome i lošiji. Tek HS1 su dobri rotori, razlika je osjetna sa istim kočnicama na starijim serijama G2 i G3.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Nabavio sam si nesto jace,volan i lulica sa promjerom od 35mm.Tako da sam sada opremljen i za  DH sa cestovnjakom(kako bi rekao Oly) :)

Kraca lulica ostaje u slucaju da nabavim krono nastavke za volan,a volan jos cemo vidjet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 21:31 (ivanoile).
16 godina
neaktivan

Uh volan izgleda stravično velik... Čak mi izgleda da shifter ne može stati ovdje, ma šta je barema 24.2mm promjer prihvata za štifter?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Oly_E3 kaže...

Uh volan izgleda stravično velik... Čak mi izgleda da shifter ne može stati ovdje, ma šta je barema 24.2mm promjer prihvata za štifter?

Samo je sredina 35mm,ostatak ide sve prema manjem.Promjer dropova je kao i na obicnom volanu od Bontragera,tako da jedina razlika je taj gornji dio koji je malo veci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 21:46 (ivanoile).
16 godina
neaktivan

Hehe iz perspektive kako si slikao baš i ne izgleda :) Baš je čudno to da su radili van standarda... Hehe meni je osobno najdelikatniji posao i najveći gušt raditi volan na specki

Fino sve da bude simetrično i poravnati, provući i zalijepiti bužire, staviti gel umetke, namotati traku... 2h posla ti proleti u 15 minuta, smiriš se totalno, ugasiš mobitel i zaključaš se, ali zato žuljevi na rukama i otečene jagodice su posljedica... :)

Sad bi ja trebao opet na svome mjenjati bužire i sajle, jer već su u banani totalno...

15 godina
neaktivan
Dolu kaže...

@1BIT

Lijep ti je Giant nema sta. Moj ti je predlog da stavis diskove od Avida na Gianta, lijepsi su.

A meni je avid isto nekako ljepši, ali moram priznat da sam čak i razočaran u njih, muči me prednja, par puta prilikom vožnje mi zna propasti ručica, što je vrlo neugodan osjećaj, pogotovo kad se spuštaš, a kvaliteta izrade nije nešto, probao sam ju odzračit i kako sam okrenuo zvjezdasti odvijač, samo se smrvio zvjezdasti utor na glavi šarafa (zaokrušio se), te se sad neda ni odšrafat, jedino malo zarezat, pa sa plosnatim odviječem probat, al mi se neda više zezat, samo će još veća šteta bit, tu prednju bi dao u servis, al neznam jel ima službeni avid-ov u zg-u, ove trgovine koliko sam vidio preko interneta samo odzračuju, nijedna ne servisira kočnice =S, mada kad koče nemam zamjerki, zaustave uvjek, tu i tamo zaškripe, mada meni to ne smeta, a ove shimano-ve mi se ćine tri puta kvalitetnije, mada sad su još nove, pa čemo vidjeti sa vremenom hoče li imati kakvih boljki {#}

17 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
Oly_E3 kaže...

Hehe iz perspektive kako si slikao baš i ne izgleda :) Baš je čudno to da su radili van standarda... Hehe meni je osobno najdelikatniji posao i najveći gušt raditi volan na specki

Fino sve da bude simetrično i poravnati, provući i zalijepiti bužire, staviti gel umetke, namotati traku... 2h posla ti proleti u 15 minuta, smiriš se totalno, ugasiš mobitel i zaključaš se, ali zato žuljevi na rukama i otečene jagodice su posljedica... :)

Sad bi ja trebao opet na svome mjenjati bužire i sajle, jer već su u banani totalno...

Ma kad ga usporedis s normalnim volanom,razlika je jako mala,skoro pa nista.I taj njihov pokusaj van standarda me kostao jos 30€ za volan.

Ovo sve ide na Bianchia i ja se nadam da ce to malo prije rjesiti jer bi me zanima kako ce izgledati bicikla.Bit ce bez gel umetaka,onako hardcore za preko zime da osjetim sve na cesti.

I da,Trek isto krcka{#}

A lulica ti na prihvatu za volan ima zaljepljen spacer od headseta jer je lik koristio volan 31.6,bome ja se nebi usudio to koristiti

14 godina

UCI su zapravo pi*de koje su to sada napravile.

Prvo UCI je nitko i nista u biciklizmu i njih bi trebalo sve smjeniti,od reda.Prvo su primili mito za testove oko Armstronga,onda su rekli da nisu nista uzeli,na kraju su uzeli 500000€ i sutili i tek pred nekoliko dana su to rekli i nikome nista.

S ovim potezom su unistili biciklizam,sponzori se povlace,vozaci odlaze,sportu je nanesena nepopravljiva steta.Ako se vec dopingirao,neka je,uspjelo mu je i gotovo,sada mu nema sto raditi jer se ostala 20-orica u poretku isto drogirala.Dati ce naslov Ulrichu,koji se isto drogirao...

Sto reci osim sramota UCI-a,manje Armostronga jer to era dopinga i nema vozaca koji se nije dopingirao,sada...je sport unisten.

Rabobank poslije 17 godina se povukao,ocekuje se jos povlacenja.

16 godina
neaktivan

Pa da 90-e i prva polovica 2000itih bila je fair play, ionako je prvih 20 bilo nadopano, a to su team lideri i glavni pomagači... Lance Armstrong samo je zadnja karika...

A da ne govorimo o Eddy Merxu... Također uzor, ali sami prosudite, nitko mu ništa nije mogao???

A šteta za biciklizam, u drugim sportovima se dopaju k'o nenormalni (nogomet npr...), pa nikom ništa

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Shimano kočnice su ti set&forget. Nikakve brige, jedino ako slučajno kapneš ulje na disk. Sad, samo da su jače kočnice, s vremenom upgradeaj na M596 bar ili M666/675. 

U vezi Avida, nije ti potreban servis, nego samo izvadi tu vidu, odzrači i stavi drugu vidu i to je to. To bi i u servisu napravili, jer ulje očigledno nigdje ne curi i brtve drže...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Shimano kočnice su ti set&forget. Nikakve brige, jedino ako slučajno kapneš ulje na disk. Sad, samo da su jače kočnice, s vremenom upgradeaj na M596 bar ili M666/675. 

U vezi Avida, nije ti potreban servis, nego samo izvadi tu vidu, odzrači i stavi drugu vidu i to je to. To bi i u servisu napravili, jer ulje očigledno nigdje ne curi i brtve drže...

Ma neznam, ja bi to najrađe u servis dao, što ih više diram, to se više raspadaju, koče one dobro, ali kvaliteta izrade je 0... {#}

16 godina
neaktivan

lik je legenda. To kaj sad pričaju da je ovakav onakav nema veze. Daj svima dopinga koliko hoćeš pa da vidiš hoće li itko i sa tim osvojit 7 komada ;)

14 godina
1BIT kaže...
 I evo sprema se neka biciklijada na sljeme u jedanaestom mjesecu,mislim ić, al me hvata nostalgija, kad čujem da neki idu sa cestovnim biciklima, a nadam se da će pričekat nas sa montićima {#}

Na Grafičar i Hunjku se može sa cestovnim biciklom, baš bih volio vidjeti kako dođu do Gorščice i Lipe {#}.

12 godina

Ima tko preporuku di najjeftinije proći za neki MTB, do cca 4500kn, eventualno bi uzeo na rate (american)?

0 0 hvala 0
17 godina

Sada imaš dosta akcija pa pogledaj po ovim trgovinama - proteajaska, rog-joma, markoprojekt, dsg, ciklo-centar...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina

Ima tko od vas ekipe da je u okolici VŽ-a do nekih 30km da se upoznamo? Osim Gave223

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice