neka nabavi QX9775 cpu
Noobe to je LGA771 procesor nepaše na LGA 775.
Uostalom kupovat Q9 seriju mu se neisplati.
neka nabavi QX9775 cpu
neka nabavi QX9775 cpu
a dobro zabuna,može QX9770 ako ga nađe negdje povoljno
nema tih procesora povljnih...gledao sam malo na e-bayu i preskupo, totalno
gotovo identičan Gpu score za taj test.
ROFL A jesi ga i ti...
Pa čovjek ima Phenoma II, 6 jezgri i viši clock!!!
A za tu GTX-icu šta piše identičan GPU score za Vantage mi samo potvrđuje moje tvrdnje kako HD6950 i GTX570 spadaju pod kartice istog ranga. EDIT Pa krivo gledaš.. on ima preko 20k na GPU, ja oko 18k+
Tu u 3DMarku (-ovima) CPU nosi score nepobitno.
Sve u svemu nakon konzultacije sa frendom koji radi sa informatikom dugo godina
ostavio sam Q6600 na 3.60GHz, pojačao vent na Yasyi na max, nije bučan i temperature CPU su mi load nekih 72-75°
idle se drži na 48-55° kako koja jezgra. I to mu nije previše. A napon je 1.45V i ni to mu nije previše.
Mislim čak da se nemam šta bojat niti ljetnih vrućina sa ovim temperaturama. Jest da su krajnje granica jer je TMax za moj quad 72 samo opet poslije kad zagrije ako budem vidio
da se penju još temp skidam bočnu stranicu na kejsu i ima da radi!
Pogledaj kako se to radi s highend CPU-om
http://www.hwbot.org/signature.img?iid=514581&thumb=false&iehack=.jpg
GPU score u svakom slučaju ovisi o procu, ne samo taktu već i arhitekturi
To govori da bi i sa jačim procesorom još malo porastao score i da definitivno proc na 3GHz ne iskorištava GTX570 - HD6950/70 do kraja.
Smiješan si. I s procom na 5GHz bi score porastao u odnosu na 4GHz,
dakle to je još uvijek bottleneck?
PS: Iskorištava je totalno glupa riječ u ovom kontekstu.
Bugofil sa i5 na 4GHz ima CPU score samo oko 900 jači od mojega Q6600 na manjih 3.60GHz!
Dakle ja imam oko 18500, on 19400 marks.
S time da je sa overclockingom GTX-ice 560 dobio pozamašan rezultat GPU-a. Što kod mene ne vrijedi.
Prema tome nez kako bi moju 6950 bolje upogonio ni njegov i5?
Bugofil sa i5 na 4GHz ima CPU score samo oko 900 jači od mojega Q6600 na manjih 3.60GHz!
Dakle ja imam oko 18500, on 19400 marks.
S time da je sa overclockingom GTX-ice 560 dobio pozamašan rezultat GPU-a. Što kod mene ne vrijedi.
Prema tome nez kako bi moju 6950 bolje upogonio ni njegov i5?
LoL, Bugofil te dere za >6000 marksa
Vantage je uopšte blesavo spominjati kao neki CPU neovisni benchmark. U Vantageu je bitno da imate i7 980/990X ili i7 2600K na 5,3Ghz+. Sve ispod je Usko grlo
Smiješan si. I s procom na 5GHz bi score porastao u odnosu na 4GHz,
dakle to je još uvijek bottleneck?
PS: Iskorištava je totalno glupa riječ u ovom kontekstu.
Nebi, dobro je domagoj rekao. On nije vidio razliku na core i7 između već visokih frekvencija (mislim 3,8 i 4,6GHz) , a ja sam radio razliku između 3,0 i 3,8GHz i to još na AMD-u.
Možda bi i dobio nešto sitno bodova no ni u ludilu ovako puno kada sam clockao sa def-a za 800Mhz gore.
Nebi, dobro je domagoj rekao. On nije vidio razliku na core i7 između već visokih frekvencija (mislim 3,8 i 4,6GHz) , a ja sam radio razliku između 3,0 i 3,8GHz i to još na AMD-u.
Možda bi i dobio nešto sitno bodova no ni u ludilu ovako puno kada sam clockao sa def-a za 800Mhz gore.
Nije bitno, krucijalna stvar ovdje je da jedan x6 na 3GHz ne može nikako biti usko grlo za GTX570/6970.
Nije bitno, krucijalna stvar ovdje je da jedan x6 na 3GHz ne može nikako biti usko grlo za GTX570/6970.
LOLz
Itekako je usko grlo, na 3,8GHz fps je daleko stabilniji i nešto viši. Okom se primjeti kamoli frapsom.
Problem je u tome što većina igara koristi 2 jezgre, malo koja 4 jezgre i to slabo. Tako da su 2 jezgre viška doslovce.
LOLz
Itekako je usko grlo, na 3,8GHz fps je daleko stabilniji i nešto viši. Okom se primjeti kamoli frapsom.
Problem je u tome što većina igara koristi 2 jezgre, malo koja 4 jezgre i to slabo. Tako da su 2 jezgre viška doslovce.
Pa naravno da je viši, ipak je to 800MHz benefita
No jedna stvar je imati viši FPS klokanjem od gotovo 1GHz, a sasvim druga bottleneck
Logično je da će brži CPU dati i nešto viši framerate
On ima core i5, ja Q6600. Bitna razlika, njegov je proizvodnja iz 2009., moj 2007.
Drugo, isto jako bitno, ima GPU koja se bolje overclockira i potegnuo je na 1GHz. Moj primjerak ne ide dalje od 950MHz na core!
21496 vs. 18036 marks na GPU score: slabija grafa, bolji CPU, bolje ju upogoni i daje bolji vantage score
18489 vs. 12153 marks na CPU score. E tu se vidi razlika ti kažeš >6000 marksa! Toliko i jes jači sam njegov procesor, a zna se da u 3DMark uvijek glavne bodove daje upravo CPU.
Sve u svemu nisam prešao ni 14k sa 5850, sad preko 16000 ako stavim quad na 3.60.
btw HD6950 daje jako zadovoljavajuće rezultate u AVG FPS u igrama koje vrtim sada na PC-ju, sa ASUS-ovim BIOS-om ovako moddana daje se jako dobro clockati, prije nije išla dalje od 880MHz na core
iako ju držim na onom clocku postavljenom u AMD Overdrajv od 6950, znači samo 840. I ne treba joj više.
Sada ću odvrtiti Metro benchmark i postati rezu na settingzima org iz igre kako ju ja igram na 33 AVG FPS-ova! Framedrops jako mali i zanemarivi pošto je Q6600 sada na 3.60 i tako ostaje..
Inače bio bi mi cijelo vrijeme tako visoko samo ja sam mislio kako je onaj napon u BIOS-u definitivan no kako mi je prijatelj jedan objasnio
CPU-ID (cpu_z) daje točno očitavanje tj 1.45V što je jako dobro za toliki overclock. Pa ja sam ga digao za 50% (za 1200MHz)
CPU-ID (cpu_z) daje točno očitavanje tj 1.45V što je jako dobro za toliki overclock. Pa ja sam ga digao za 50% (za 1200MHz)
CPU-Z nedaje skroz točno očitavanje. Točno očitavanje daje multimetar kada ga spojiš na one 2 točke za mjerenje napona na procesoru koji se nalazi na matičnoj ploči.
Ja te opeljušim samo tako.
Da, ma ploča spušta napon na 1.45V pod opterećenjem. Inače u idlu je 1.47 što mi također ne smeta nimalo. Ne grije se, Yasya radi svoj posao savršeno, O.K. malčice je prebučna
za moj ukus ipak se to vrti na 2100RPM u loadu. Idle 1700. Otprilike kao HD5850 na fan 40-45% sa stock coolerom, ti već znaš o čemu govorim imali smo oboje tu graf.
Pa kad imaš Phenoma II sa 6 jezgri overclockanog?
On ima core i5, ja Q6600. Bitna razlika, njegov je proizvodnja iz 2009., moj 2007.
Pa to ti govorim.
Pogledaj šta si napisao iznad, "i5 na 4GHz daje samo 900 CPU marksa više od Q6600"
Pa to ti govorim.
Pogledaj šta si napisao iznad, "i5 na 4GHz daje samo 900 CPU marksa više od Q6600"
Lol Ma da sad sam uočio. Jbt ona slova na screenshotu se slabo razlikuju, CPU ili GPU pa sam neš zahebao sa C-G. Ovdje je font drugačiji nego na screenu sa rezultatom od Vantagea:D
Bilo mi i meni malo čudno, ali vidiš nisam uopće razmišljao poslije..
Evo na stocku: KLIK!
Pozdrav evo gledam malo po youtubeu i vidim i5 2500k na 5GHz sljedeći rezultati:
Je li to moguće?
PhysX u akciji...
Pozdrav evo gledam malo po youtubeu i vidim i5 2500k na 5GHz sljedeći rezultati:
Je li to moguće?
PhysX u akciji...
To bi značilo? Mislio sam na velik rezultat od proca.
To bi značilo? Mislio sam na velik rezultat od proca.
Kad se uključi physX dobiješ ogroman CPU score. Sumnjam da bi core i5 2500k sam dobio toliki score kad toliko nedobiva niti 980X sa HT-om i 2 jezgre (4 threada) više.
Kad se uključi physX dobiješ ogroman CPU score. Sumnjam da bi core i5 2500k sam dobio toliki score kad toliko nedobiva niti 980X sa HT-om i 2 jezgre (4 threada) više.
i7 2600k na 5GHz ima score oko 35 000, dakle 2500k par tisuća manje.
980x pak prelazi 40 000.
i5 750 na 4GHz i više je bottleneck za klokanu 5850,a kamoli za jače grafičke....procesor uopće nemože iskoristit grafičku
pogledajte rezultat,nema šanse da dođem blizu gpu rezultatu
A šta bi onda tek ja trebao reć..
Igrat na GTS250 ili HD5770 jer mi je CPU star 4 godine već?
Kod mene je 12153 CPU score, a 18036 za GPU.
12k GPU score u Vantageu rade samo donje mainstream grafe, a ja imam high-end.
Po tebi ne bi nitko sa i5 @4GHz ni igrao zahtjevnije igre na PC-ju! Kao M2033 ili Crysis.
A microman je već gore napisao, u Vantageu je sve ispod i7 usko grlo...
Zanimljivo je pogledati ovu razliku, pored 980X svi ostali i7 izgledaju kao psi podvijena repa
i7 980X 3.33GHz (default) - cpu score 34K
i7 930 4.5GHz - cpu score 28K
Zašto se tu ne vidi clock grafe i proca ? Kae to neka tajna ( i dalje kasniš 222 boda ) ?
novi rekord
:P
zašto je gpu score tako mali?
novi rekord
:P
zašto je gpu score tako mali?
Zato što mu je cpu score malen. Dobio bi on oko 2k bodova u gpu score-u sa jačim procesorom.