Top 3D Mark 2013/drugi dio @ BUG.hr

poruka: 963
|
čitano: 151.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Necu te vise peglati kad kupis javi nam testove

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Joooj luci, djaba ti kaby na 7 GHz(da budemo malo realni hahahha), ne mozes pobijediti 20 threadova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 16:47 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa gledaj Stjepanja, ima 1500+ bodova manji graphics score od mene i i7 6700k na 4.6GHz a ukupni rezultat 18500+, dodaj samo mojih 1500 bodova od GPU scora na to i vec sam na 20000 kao i ti, plus jos razlika u overkloku cca 400MHz ako nabijem Kaby na 5GHz, a budem sigurno (cak i d anebude 100 posto stabilan za test ce izdrzati). Uzmi u obzir i daje moja grafa hlađena zrakom.

Uostalom meni ej u tom fire strikeu koji je GPU bench retardirano gledat cijeli skor, ovdje me interesira GPU rezultat, za procesor si odvrtim neki render ako em zanima kako radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 16:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma salim se, imam manje bodova nego sto treba jer imam problem ko ansha, gpu na 97%, u svemu ostalome je sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Top 3D Mark 2013/drugi dio @ BUG.hr
Leopard_st kaže...

Evo ga.

Već sam negdje vidio usporedbu da je stock 1080-ka ∼ 1540Mhz 980TI na core kloku.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
14 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
Leopard_st kaže...

Evo ga.

Već sam negdje vidio usporedbu da je stock 1080-ka ∼ 1540Mhz 980TI na core kloku.

Yep, i ja sam to vidio, tako da ovo potvrdjuje tu tvrdnju.

15 godina

Nemojte luciju san unistiti neka sanja o 5ghz

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ti da imas pojma o necem nebi lupetao, sve i da ne dobijem cip 100 posto stabilan za 24/7 5GHz za ove bencheve ce izdrzati, uostalom cijeli moj sistem je posvecen niskim temperaturama i ultra hlađenju, od kucista, AM ventova, high end vodeno itd...

Pogledaj malo po netu i nauci nesta pa kreni komentirat, isto vrijedi i za grafe a ne da se tu ko klinjo raspitujes i molis sta da uzmes 

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran

dosta vise offtopica pocet cu prijavljivati...

a nebuloze da je nekome retardirano da se gleda ukupni skor nek se onda žali cijelom svijetu i 15g tradiciji kao samom futuremarku da to korigiraju! inace postoje only gpu testovi tipa valey i heaven ako neke toliko boli sto netko ima cpu od 30€ ili 2000€ pa dobije veci ili manji skor, ako vas bas zanima usporedujte gpu skorove kao i inace ali se nemojte jalovo žaliti na sveukupni ispadate smjesniLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 20:29 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
dreadmoore kaže...

Nemojte luciju san unistiti neka sanja o 5ghz

Odvrtio sam 5 Ghz na ovom testu,jel tko kupuje proc? 

Fire strike ultra i extreme na 1540/2000 mhz,tu bi stock 1080 trebala bolje? skalirati

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 20:53 (ZGamer).
13 godina
protjeran

Ocu JA! daj baci poruku za koliko!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...

Ocu JA! daj baci poruku za koliko!

Bacam kifle....

13 godina
neaktivan

Šta ga štediš na samo 4.7?

14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ti da imas pojma o necem nebi lupetao, sve i da ne dobijem cip 100 posto stabilan za 24/7 5GHz za ove bencheve ce izdrzati, uostalom cijeli moj sistem je posvecen niskim temperaturama i ultra hlađenju, od kucista, AM ventova, high end vodeno itd...

Pogledaj malo po netu i nauci nesta pa kreni komentirat, isto vrijedi i za grafe a ne da se tu ko klinjo raspitujes i molis sta da uzmes 

Ultra high end hladjenje je mnogo drugacije od onoga sto ti imas.

p.s. i mnogo skuplje

9 godina
protjeran

Pa za ove sve AIO je bog i batina, a mrvicu losije od pravog custom loopa, ali i puno jeftinije pa kako ko voli... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 21:58 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim da bi se moj 6950X skuhao na tom tvome.

btw ventovi ti nisu nesto, imao sam helix, srednja zalost, takodjer bitfenix ne pravi bas dobre ventove.

Zna sta je dobar vent, vardar, nosieblocker, njezni tajfuni i itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 22:01 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Gluposti, ovaj Bitfenix pomete pod sa tim tvojima, pogledja amlo specifikacije, a ovi Switech Helix nisu uopce losi, cak nisu ni glasni na max RPM-u, to su ti sve razlike u 4-5 stupnjeva u hlađenju između mog i tvog setupa.

Ovo sta si nabrojao su sve ventovi za puno para, a ni priblizno tolko muzike, d ane pricam kako ima ventova za osjetno manje love koji ih pometu performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lupas gluposti, gt su deceniju smatrani najboljim ventovima za radiatore, a vardar je to naslijedio jer je isti dizajn.

Noiseblocker je vrh tisine i protoka zraka i nema boljih ventova za kuciste.

Ravnas se po specs-ima, zalosno.

btw koja ti je temp gpu-a, onako cisto me zanima jer blatis moje vodeno pa da ti opalim kontru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 22:19 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Reći da je mala razlika između tvoga vodenoga i Leovoga custom loopa je smiješno.

Njegov cooling capacity je daleko veći od tvoga zahvaljujući većem sistemu s više tekućine, radijatora i ventilatora.

Jer ohladiti 6950X HT on 4.4GHZ 1.39V i SLI 1080 nafrljen na 2.1GHZ plus mbo i ram cooling a da gpu ne ide preko 50c, topliji gornji i cpu u max safe temp je jako teško, tvoj loop bi jedva ohladio procesor a kamoli još ostalo...

Mislim realno ne treba ti bolje ali da se uspoređuješ s tim...Nemoj 

4 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Gledam po rezultatima i po tome sta kazu ljudi po forumima, Vardari i Typhoon-i su dobar omjer performansi i buke, ali niposto nisu top ventovi, a Noiseblockeri su opet šminka koja kosta a nije nista posebno, tisi su od konkurencije ali nemaju najbolje performanse. Nije uvijek skuplje bolje, a ti se vodis bas tim primjerom 

Isprobao sam hrpu ventova osobno, nemoram citat nikave jebene tutorijale i provjeravat sluzbene stranice da nesto kazem o ventu, a iz iskustva ti odma potvrđujem da kakve god ventove imao (naravno do neke normalne granice okretaja i buke za sistem koji ce ti bit pored glave i pred kojeg ces sjedit, gejmat i gledat filmove te surfat) razlike u performansama ce bit maksimum u dva stupnja između ovih najsupljih i osrednjih, ako ne vjerujes kupi pa probaj, uzmi recimo Arcticove F14 PWM pa usporedi protiv ovih Vardara i reci temperature, ali iskreno.

Najvecu korist ces dobit od custom dust filtera, ali i to kosta...

Grafa mi nije pod vodom nego zracni hladnjak od Phoenixa, temp nekih 60 stupnjeva max, sa proslim TT F51 kucistem 55 stupnjeva max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Svi ti ventovi su smijesni u usporedbi sa CM Jetflo 140, buka nije problem jer ce vam osteti sluh u prvih 10 minuta i dalje bezbrizno peglate u miru i tisini :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Reći da je mala razlika između tvoga vodenoga i Leovoga custom loopa je smiješno.

Njegov cooling capacity je daleko veći od tvoga zahvaljujući većem sistemu s više tekućine, radijatora i ventilatora.

Jer ohladiti 6950X HT on 4.4GHZ 1.39V i SLI 1080 nafrljen na 2.1GHZ plus mbo i ram cooling a da gpu ne ide preko 50c, topliji gornji i cpu u max safe temp je jako teško, tvoj loop bi jedva ohladio procesor a kamoli još ostalo...

Mislim realno ne treba ti bolje ali da se uspoređuješ s tim...Nemoj 

Pa sve to magicno izgledaovako na papiru, a u realnosti skroz druga prica, i to je tako u dosta stvari kaj se tice hardvera.

Pise ekipa pom forumima za Swiftecha, sa dvije grafe r9 290 i i7 4790k na 4.8, grafe drzi na 60 stupnjeva, a proc isto tako, sa time da su dvije r9 290 osjetno veci grijaci od mrlog Pascala, al ajde, sa druge strane to nadomjesti jaci proc sanjegove strane.

Đabe ti vise tekucine i puno radijatora ako sve do određene granice imas koristi od svega toga, uglavnom vise vecih radijatora znaci da ces moc ventove drzat na niskom RPM-u jer ce se doat toga polu pasivno hladit preko vise vecih radijatora, ali tempovi nece biti bolji ako imas umjesto 2 stavis 5 u sistem, i uz to 2 pumpe, sveima kosristi do neke granice.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 22:50 (Lucidius).
13 godina

MA da ,Luci ima jeben slozen komp.Leopardov je obično bacanje para,njegov je baš po mjeri,za prste polizat!A tek kad mu napokon prodiše 1080ka sa glanjc novim Kaby Lake na 5GHz za cilih 5 bodova....uuuufffff i to keširan odjedan put!!!Kako ce se tek onda crvenit konfa!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa tko god ne vjeruje da u svim ovim testovima CPU igra bitnu ulgu pojma nema (to cu uskoro i dokazat na djelu) a kaj se tice njegovog kompa i hlađenja, ja uopce ne kazem da je moje bolje, vec sam rekao da je puno jeftinije a mrvicu slabije, a zato 800 eura jeftinije pa ti vidi. Ova preskupa custom vodena imaju smisla za nekog tko ima para i ne pita za cijenu pa slaze kako mu se sta sviđa, ali realno custom lopp-ovi sve vise gube smisao, evo primjer moja grafa sa zracnim hladnjakom je cca 55-60 stupnjeva, a njegova nekih 50-55 sa svim tim radijatorima, pumpom i blokovima, znaci 5 stupnjeva razlike a koliko je para bacio zbog toga, pa mi ti sad pricaj o isplativosti, a u benchevima sam mu u svakom na vratu sa ovim krljavim i5.

Procesor isto nemre vise od 4.2GHz stabilno dobit, sa time da i maticnu ima pod vodom i to jos najjaci model, a na 4.2GHz ga ekipa drzi bez problema i sa h110 i slicnim malo boljim AIO hlađenjima.

Skup je to sport a sve manje rezultata od svega toga, prije si sa vodom radio po cca 400MHz razlike u kloku na procesoru sad jako malo, ako dobijes 200MHz vise mozes se klanjat, grafe isto sto vise smanjuju TDP vodeno je sve manje efektivno.

EDIT:

Kaj to uopce tebi pricam kad ni ne razumijes o cemu se pise...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 0:48 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

EDIT 2:

Uostalom dans imas tih hibridnih hlađenja koji ohlade i proc i grafu kakav oces za 1000kn u ducanu, eto primjer 

, uzavreli FX 8350@4.5 i vruca r9 290 kaze (gpu 63ºc y cpu 40ºc jugando por 6 horas continuas a the witcher 3 todo en ultra a 4k resolution) znaci 6 sati Witchera 3 u kompletu na ultra 4k rezolucija, grafa 63 stupnja, proc 40 stupnjeva, a te grafe inac idu na 80 bez brige.

ID-Cooling hunter duet, bilo ga je u edigitalu po 1000kn, pa ti vidi 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 0:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

hahahahahah,da ne razumijem pa se informiram kod svemočnog Lucidusa,bez tebe sam izgubljen....ćek jel to vidim Z87 matičnu u potpisu,ma daaa daleko najisplativiji chipset kupljen kešom,ma koji x99,z170.....znam da si čeka samo z270!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa ti se i trebas informirat, svi smo se uvjerili da jos ni komp neznas sastavit bez tuđe pomoci  nije to samo do tebe, 85 posto ekipe ovdje koja komentira i sudjeluje u raspravama uglavnom pise napamet sta su negdje vidjeli ili naculi, u praksi ste svi zeleni i to je ocito nama iskusnijima, jbg kredibilitet sinko. Glumite znalce, a svi trazite savjete kad treba nesto nadogradit, o vecini stvari niste sposobni ni uc u raspravu ali ste zato spremni lupit TD iako i ne razumijeteo cemu se tocno prica.

Inace, nije ovaj i5 uopce los sam po sebi, samo je gtx 1080 tolko brza i jos dok ju kloknes popravo dajednostavno nijedan i5 nema kaj trazit sa njom u duetu, inace to je i dalje u dlaku isti proc kao i i5 4690k i jedino je i5 6600k noviji i bolji, Broadwella ne racunam jer em se kloka puno slabije pa na kraju dođu na isto, em mu je cijena paprena zbog jake iGPU, tako da je jos uvijek prilicno aktualan.

EDIT:

Proc je kupljen po izlasku prije 3 i pol godine i vrhunski je odradio svoje, ionako tek sa gtx 1080 je krenuo pokazivat slabost iako ja i dalje derem 60+ FPS gdje god hocu, sve max postavke do kraja na 1440p, al treba uzet novo i osigurat se novom garancijom i dobit dodatan boost koji ce biti od svake koristi na 4k ljetos kada se prebacim sa 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 1:16 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

3 ipol godine isti procesor,uffff nekako mi je ispod tvoje reputacije,ja sam ih samo 3-4 promijenio,preporučili ljudi na forumu,jer ne znam sam ništa!!Ajme dobit ću karton za teški OT! (a sta ću kad si jako zanimljiv,ne mogu odolit)

Aj da ne bude OT odvrti sad opet FireStrik i obori svoj rekord,sad je hladno,taman ti paše da izvučeš još koji GPU score!!(Ili je ono bio one hit wonder)

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Kod mene u sobi je 20 stupnjeva bez obzira koliko je vani, a trikovima se ne sluzim (otvaranje kucista, otvaranje prozora, micanje dust filtera itd), sve sta ja izmjerim to je real world scenario, znaci komp upogonjen kako je i za stalnu upotrebu bez kerefeka.

Proc nisam mijenjao jer nije bilo ni smisla sve do Skylakea (Devils canyon isti drek, Broadwell jos gori), a dok je dosao Skylake ja sam bio na r9 390 i jos sam imao garanciju na cijelu platformu i uopce mi nije trebalo CPU snage sve do ljetos, a tada su jos bile glasine da ce Kaby Lake biti sa 6 jezgri mainstream platformi pa nisam htio uzimati Skylakea ranije, zato sam iskoristio vrijme pa u detalj slozio i namjestio konfu kako hocu i kako mi se sviđa tako da kasnije samo promjenim plocu i procesor i imam komplet setup iz snova.

Inace promjenio sam 3 kucista prosle godine, 4 vodena, masu ventova, graficku i napajanje, tako da je bila vesela godina, svako malo neka promjena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Rekorde cu razmetat kroz 2 tjedna i to na svim GPU benchevima, dotle opustanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice