Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Sada malo zalim sto imam nVidiu jer moram placati vise racun za plin kako ona slabo grije.

EDIT: Nisam znao koliko se ovaj Skylake moze zagrijati. Za svoj cooler koristim low-noise adaptere koji su dosli u kutiji s njim, smanjuju maksimalni RPM ventilatora sa 1500 na 1200, ali cak i s njima, temperatura je poprilicno visoka. CPU radi na stock frekvenciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 11:28 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa ako ti je napon bolesnih 1,4+V pri smjesnih 1300rpm-a nista cudno...i ako ti je temperatura skocila s 16°c na 90°c tu nesto ne stima! jer je to nemoguce!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 12:15 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Stjepanj kaže...

pa ako ti je napon bolesnih 1,4+V pri smjesnih 1300rpm-a nista cudno...i ako ti je temperatura skocila s 16°c na 90°c tu nesto ne stima! jer je to nemoguce!

Ocito je moguce. Procesor nisam clockao, takav mu je napon out of the box. Jedina stvar koju sam ukljucio je XMP, ali mi nije dista dirao sto se tice procesora.

13 godina
protjeran

pa onda odi u bios i namjesti na barem 1.2V, iako skylake-u treba sigurno manje nego devils canonu za isti takt! no cudi me ova ogromna razlika u temperaturama! koju si verziju primea koristio? ako je 28,5 zbrisi je instantno! i snimi bilo koju drugu!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 12:23 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa onda odi u bios i namjesti na barem 1.2V, iako skylake-u treba sigurno manje nego devils canonu za isti takt! no cudi me ova ogromna razlika u temperaturama! koju si verziju primea koristio? ako je 28,5 zbrisi je instantno! i snimi bilo koju drugu!

Koristio sam 28.7, mislim da je bila x64 verzija ako se ne varam. A takt je takav postavila maticna, znam da na drugim procesorima kao sto imam zna biti manji, ali kod mene je u BIOS-u postavljen na 1.312V. Morat cu testirati ako cu manji postavljati.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Skylake treba visi napon od DC-a za isti clock! Sta je problem sa 28.5/28.7 verzijom? Pusti price da ce procesor eksplodirat, temp testiranje radim iskljucivo sa prime-om 28.5/28.7 jer mi je cilj vidjet worst case scenarij..

12 godina

Nakon desetak minuta pod Prime95 stari i5 3450 na 3900MHz i sa starim Zalmanom temperature odlične a komp se ne čuje.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

evo da se i ja prikljucim temi. evo rezultata i5 4590 u primeu95 100% load. ispred imam jos jedan 200mm ventilator koji je stavljen umjesto drivebaya (5,25") i doci ce jos dva 120mm ispod njega,crveni svi naravno.

malo sam obojio ovaj hyper 412S i dodao led trake, jos uvijek cekam GPU i crveni ram da se uklopi sa svim ostalim bojama :D :D

ovaj frakenstein od GPU je napravljen jer se pokvario stock ventilator pa sam stavio arcticov f8. 

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, imam pitanje. Naime, imam fx 8320 procesor i stavio sam novi cooler coolermaster hyper 412s i sad su temperature u idle-u varijaraju izmedu 8-11 stpnjeva. a u prime 95 nekih 15-ak minuta 41 stupanj maksimalno. Prije sam imao Katana 3 cooler i bile su veće temp dosta, mislim da je idle bio nekih 24-25 stupnjeva. Sad neznam dali je sve ok buduci da mi to djeluje prenisko? testirana temp je u vise programa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

AMD tek iznad 35-40C javlja točnu temperaturu. Fizika ne dopušta da zračno hladjenje (u to spadaju i vodena) spusti temperaturu proca ispod ambijentalne temperature.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav :)

S obzirom da si stavio jači cooler normalno je da imaš niže temperature nego prije. Imamo isti procesor moj trenutno varira dok ovo pišem od 4-8 stupnjeva , tako da nemaš brige. Poznato je da AMD ima problema sa temperaturama bez opterečenja pa stoga senzori daju lažna očitavanja, tek kad ga opteretiš onda počinje davati točnije podatke. Kao naprimjer kad si sa primom došao do 41 stupnja.

Na kojem ti taktu i naponu radi procesor?

15 godina
neaktivan

E hvala na odgovorima ;) radi mi sve na stock. Nisam nista dirao niti clockao. Neznam ni koliko bi mogao ici s ovim coolerom.

p.s imamo i istu maticnu :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 16:20 (Duh_ratnika).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo jedan test od 30 min prime 95.

Moram priznat da ovo jeftino vodeno radi dobar posao.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo i mojih temperatura neposredno nakon Fur Marka, imam čudan problem da se nekada PC ugasi sam od sebe bez ikakve poruke, s temperaturama CPU-a i GPU-a se čini sve u redu ali me brinu ove temperature od matične ploče jer iskreno nemam pojma što one znače, tražio sam po internetu ali ništa korisno nisam našao. Imate neki savjet?

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dodinho kaže...

Imate neki savjet?

Senzor ti malo laže. U vezi gašenja, a probaj s drugim napajanjem.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Valentin17 kaže...
Dodinho kaže...

Imate neki savjet?

Senzor ti malo laže. U vezi gašenja, a probaj s drugim napajanjem.

Da, gledao sam po drugim forumim da je ta stavka totalno u krivu što se tiče temperature... A probao bi rado samo nemam rezervno kod kuće, jel ima neki test kojim bi opteretio napajanje, koliko god to čudno zvučalo? Čuo sam da je neki Just Cause navodno ful puno trošio u meniju radi nekog buga pa ne znam da možda probam s tim?

Koristite blage riječi i jake argumente
13 godina
protjeran
Pa to provjeris tako da opteretis overklokas extra cpu i gpu zajedno, furmark + prime95(samo stavi jednu jezgru manje), i probas to isto na stocku, ak se cesce gasi tokom loada napajanje nevalja(slabo)..lp
13 godina
protjeran

Evo i mojih maximalnih temperatura tokom heavy gaminga,(bf3/4mp)

Sve po malo klokano, gpu malo vise:), Ja zadovoljan!( kuciste zatvoreno, ventovi na low, ak su na high temp pada za 5°c)lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 19:42 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
protjeran

i7 na 4.6ghz i usage preko 90% vau.... Znaci da je cak blagi BN u Battlefieldu MP.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

je jadan samo sto ne explodira, to je maximalno zabiljezeno...ti kao da nikad nisi pokrenuo neki hwinfo ili vidio kako rade jezgre na procesoru

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Isto se meni dogodi kada uđem u ETS2, na trenutak mi cpu usage ode na 90 % i nakon toga bude oko 20-25%.
Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

je jadan samo sto ne explodira, to je maximalno zabiljezeno...ti kao da nikad nisi pokrenuo neki hwinfo ili vidio kako rade jezgre na procesoru

Ti ko da nisi cuo za reset svih pracenih parametara u hwinfo. A i temperature proca su ti koma za <100W package powera.

13 godina
protjeran
Koji si ti napor, to je info od 3h u komadu igranja bf3/4mp, bas zato i nisam nista reseto da se vide max zabiljezene temperature, i cpu je na 1,26v! Odvrti s svojim na 4.6ghz 3sata battlefielda u zatvorenom kucistu pa se javi pametovat...na low ventovi!
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Koji si ti napor, to je info od 3h u komadu igranja bf3/4mp, bas zato i nisam nista reseto da se vide max zabiljezene temperature, i cpu je na 1,26v! Odvrti s svojim na 4.6ghz 3sata battlefielda u zatvorenom kucistu pa se javi pametovat...na low ventovi!

Lol, pa ja u prime-u nemam te temperature ni blizu, kakav Battlefield 

13 godina
protjeran
A ti imas 4790k? Nekuzim uopce poantu tvog odgovora da Ti nemas...koji proljev od konstatacije!
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
A ti imas 4790k? Nekuzim uopce poantu tvog odgovora da Ti nemas...koji proljev od konstatacije!

Pa sta mi onda govoris da odvrtim isti test kad nemamo isti proc?? Moj u igrama ne moze preko 50C...

9 godina
neaktivan

nakon poliranja IHSa i ravnanja same baze doslo je do pada za par stupnjeva u Primeu95, sad najtoplija jezgra varira izmedu 47 i 48 stupnjeva

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

koji hladnjak imas? cine mi se temperature dosta visoke, jer imao sam priliku OCat jedan takav model procesora i pod Neptonom 240M nije prelazio 60c pod 4.8ghz

13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

koji hladnjak imas? cine mi se temperature dosta visoke, jer imao sam priliku OCat jedan takav model procesora i pod Neptonom 240M nije prelazio 60c pod 4.8ghz

koga pitas? inace neznam dali si vidio temu o poliranju:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/poliranje-i7-4790k/234710.aspx?page=2&jumpto=4900898&sort=asc&view=flat

nesto ti je to mutnjikavo kao i meni prvi put dok sam radio finish bez vode!LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 18:08 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
U pravu si. Izgleda mutno jer sam stao na papiru gradacije 500. Samo sam htio izravnati IHS jer je bio jako konkavan. Mozda negdje imam slike gdje se bas vidi udubina pa mi blokovi vodenih hladenja nisu sjedali kako treba i to bi rezultiralo ogromnim temperaturama.

Uskoro mislim staviti i5 pod škrip i "deliddat" ga, da vidim hoce li biti promjena posto Haswell ima šrot pastu. Isplati li se "deliddat"?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice