Trebao bih napraviti neki program, aplikaciju sa bazom podataka za razradu nekakvih ugovora u firmi, a ne znam sa cime bi mi to bilo najbolje napraviti. znam ponesto raditi u c-u, python-u, access-u, ali nisam neki ekspert. Stavio sam sliku kako bi to od prilike trebalo izgledati.
znaci u prvu tablicu bi isli ugovori koji se u drugom stupnju rasclanjuju na 3 razlicite tablice. za jedan unos u prvoj tablici u drugom stupcu tablica bilo bi vise unosa vezanih za samo taj jedan ugovor iz prve tablice. i tom analogijom bi islo dalje, dakle svaki stupac u desno ima vise unosa vezanih za samo jedan iz tablice u stupcu lijevo. Plave linije su veze, a ovi crveni krugovi su nekakvi uvjeti koji ako su ispunjeni, ide se dublje u razradu, a ako nisu onda taj dio nije potreban. Pretpostavka je da nece biti vise od 5000 unosa u glavnu tablicu. Odradivale bi se samo osnovne matematicke operacije, a poanta svega su izvjesca.
Hocu li to moci izvesti u accessu, da on sve vrti (unos, pretrazivanje, brisanje, izmjena) nekom normalnom brzinom, a da dokument nebude par sto MB ili da radim sa necim drugim. Imam volje, tako da mi nebi bio problem poceti uciti i neki drugi jezik u kombinaciji sa sql-om.
Jel bi se to sve previse zakompliciralo ako bi htio napraviti da vise ljudi ima pristup datoteci preko mreze (samo LAN) i da istovremeno mogu unositi, pretrazivati, brisati, izmjenjivati podatke. u principu ako moze savjet od kuda i kako krenuti...thx