Problem sa startanjem mySQL servisa

poruka: 4
|
čitano: 1.351
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem sa startanjem mySQL servisa

Ovako...

Imam virtualnu masinu na kojoj je instaliran Win 2008 Standard R2, mySQL, IIS, VS2008 etc.

Nakon sto mi je danas pokupila nekakve update, nakon restarta masine mySQL nece da se digne kao servis. Takodjer jedan custom built servis kojeg testiram nece da se digne.

Kada startam mySQL preko cmd prompta radi uredno. Kada ga pokusam dignut u debug modu kao servis preko prompta

> net start mysql --debug

ne izbaci mi nista pametno. Loada ga loada, u mgmnt snapinu mi non stop stoji da starta i nikako da ga loada do kraja. 

Googlao sam kao lud i jedino sto su vezali uz ovaj problem je da provjerim dali je uredan path do my.ini-ja. Path je uredan. my.ini je isti ko i prije. Nema nikakvih izmjena Takodjer su napisali da izbrisem ib_logfile0, ib_logfile1 te ibdata1 fajlove, izbrisao, mysql ih je ponovno kreirao. Situacija ista.

E da... kad pokrecem mySQL servis kao administrator pokrene u redu? Onaj custom servis nece bez obzira sa kojim privilegijima ga pokrenuo.

Takodjer sam reinstalirao mySQL (pobrisao direktorij nakon reinstalacije, dakle nacisto sam ga instalirao) opet isto.

Ima ko kakve ideje prije nego izgubim jos par sati na reinstalaciju i konfiguraciju svega?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa startanjem mySQL servisa
tnakir kaže...

Ovako...

Imam virtualnu masinu na kojoj je instaliran Win 2008 Standard R2, mySQL, IIS, VS2008 etc.

Nakon sto mi je danas pokupila nekakve update, nakon restarta masine mySQL nece da se digne kao servis. Takodjer jedan custom built servis kojeg testiram nece da se digne.

Kada startam mySQL preko cmd prompta radi uredno. Kada ga pokusam dignut u debug modu kao servis preko prompta

> net start mysql --debug

ne izbaci mi nista pametno. Loada ga loada, u mgmnt snapinu mi non stop stoji da starta i nikako da ga loada do kraja. 

Googlao sam kao lud i jedino sto su vezali uz ovaj problem je da provjerim dali je uredan path do my.ini-ja. Path je uredan. my.ini je isti ko i prije. Nema nikakvih izmjena Takodjer su napisali da izbrisem ib_logfile0, ib_logfile1 te ibdata1 fajlove, izbrisao, mysql ih je ponovno kreirao. Situacija ista.

E da... kad pokrecem mySQL servis kao administrator pokrene u redu? Onaj custom servis nece bez obzira sa kojim privilegijima ga pokrenuo.

Takodjer sam reinstalirao mySQL (pobrisao direktorij nakon reinstalacije, dakle nacisto sam ga instalirao) opet isto.

Ima ko kakve ideje prije nego izgubim jos par sati na reinstalaciju i konfiguraciju svega?

Ovo je pitanje ili??

Provjeri logove, najvjerojatnije piše što ti šteka...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan

da..imao mozda slican slucaj :)

Probaj si u my.ini fileu  promijeniti default-storage-engine...neznam sto imas sada podeseno sada.( myisam ili innodb)...imao sam isti issue, nakon promjene defaultnog enginea, startanja servisa i rebutanja stroja sam vratio na myisam i onda je proradilo :D

nego...gledao si event viewer?

btw, vidimo se 01.07?

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
17 godina
dado2202 kaže...
Ovo je pitanje ili??

Provjeri logove, najvjerojatnije piše što ti šteka...

Ne zelim da mi mySQL radi pod administratorskim accountom. Do updatea je radio kao system service i tako zelim da radi.

Pogledao sam logove, sto Even viwer, sto mySQL-ov err. file... guglao sve zivo i nezivo... cak mi u mySQL logu pise da se servis uredno startao, ali ne prima konekcije... negdje zapinje.

slepix kaže...

da..imao mozda slican slucaj :)

Probaj si u my.ini fileu  promijeniti default-storage-engine...neznam sto imas sada podeseno sada.( myisam ili innodb)...imao sam isti issue, nakon promjene defaultnog enginea, startanja servisa i rebutanja stroja sam vratio na myisam i onda je proradilo :D

nego...gledao si event viewer?

btw, vidimo se 01.07?

Naravno da se vidimo...

To sto se tice storage engina... budem pokusao kad dodjem doma, to mi ni na kraj pameti nije bilo... Niti ikako mogu povezat te greske sa tipom enginea... boooo

Inace, nisam nikada naisao na softver koji je toliko popularan a koji ima toliko bagova i toliko sporo se ti bagovi rijesavaju da je to tuzno. Znam da sam prije par godina imao problema sa nekim bagovima vezanih za ADO pristup. Ni neznam jesu li rijesili to. Sad kad ih je Sun kupio bit ce i gore :)

Sto se tice onog drugog servisa... on ne radi bez obzira kako ga pokretao... Moram pogledat logove pa cu dat malo vise info.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 8:55 (tnakir).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice