Volvo S60 - iskustva

poruka: 4
|
čitano: 18.552
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Volvo S60 - iskustva
Gledao sam u zadnje vrijeme ovu klasu auta, suzio sam izbor na Volvo S60 D3 i Hondu Accord. Auti su 2012 godište i prešli oko 80 000 km.

Meni se dosta više sviđa Honda jer smatram da je kvaliteta zaista superiorna, sigurna je i ima realnu cijenu rezervnih dijelova i servisa.

Bez daljnjega da je i Volvo siguran, ali je kolega s posla imao novog V40, mislim da je auto bio 2013. god., diesel, i imao je jako puno problema s njim, EGR ventil, greška na mjenjaču, problem s ler gasom i mijenjanje farova su bili jedni od većih problema.
Prije nekoliko mjeseci ga je uspio prodati (jedva). Izgledom su dosta privlačni, ali kad se sjetim što je on sve prošao s novim autom, onda mi je to samo još jedan razlog više za Accord :)

Ako imate iskustva s Volvom ili ako znate nekoga tko je imao, javite.
15 godina
neaktivan
Re: Volvo S60 - iskustva
g520 kaže...
Meni se dosta više sviđa Honda jer smatram da je kvaliteta zaista superiorna, sigurna je i ima realnu cijenu rezervnih dijelova i servisa.

Ovo ti mogu odmah reći iz prve ruke da nema. Sve ostalo ima, superkvalitetna, drži cijenu, bla bla.. Ali servisi (pogotovo ovlašteni) su među najskupljima, dok za dosta dijelova ne postoje zamjenski. Nije to Golf četvorka jbg - pa kao LEGO, jedan običan termostat paše na 6 auta i košta 80kn..

Kolega iz firme je nedavno uvezao jedan S60 iz Njemačke, mogu ti se raspitati, mislim da ga je oko 13.5 platio do reg., 1.6 dizel (da,znam..)..

Kako bilo, mislim da za početak s nijednim ne možeš fulati - a priče o težini preprodaje su podjednake, ne trgaju se ljudi ni za Accord, pogotovo otkad se više ne proizvodi za Europu..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 10:02 (thedream).
12 godina
Volvo S60 - iskustva

Honda. Bar ju možeš servisirati pošteno, Volvo je tu po mom iskustvu loš.

15 godina
neaktivan
Volvo S60 - iskustva

Evo samo da javim, odluka je pala - kupujem Hondu.

Obavio sam vožnju i s jednim i s drugim autom, te sam iste provjerio u ovlaštenim servisima.

Volvo je, kao što sam pretpostavljao, imao greške i popravke na motoru, a Honda u svojih 5 godina nije morala na izvanredni servis.

Također osjećaj u vožnji je daleko daleko bolji u Hondi, od ubrzanja do držanja ceste.

Nažalost izgleda da Volvo ima ozbiljnih problema sa kvalitetom, pa bi svatko onaj tko ga kupi morao biti spreman na češće odlaske servisu.

Naravno, nakon isteka garancije, servisi su užasno skupi.

Hvala svima na odgovorima!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice