Radio u autu zamrznut

poruka: 6
|
čitano: 2.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Radio u autu zamrznut

Ovako,radio je godinama,i odjednom tijekom vožnje zablokiro,tj.pjevo ali nisam ništa mogao upravljat radijom. I poslje tog kad ugasim auto ,ponovo upalim upali se samo svjetlo,tj ledice i prazan displej,i tako stoji,par puta sam ga uspio osposobit ne znam ni ja kako,rasklopio ga cijelog ,ištekavo uštekavo bezbroj puta i proradi,al radi do sljedece vožnje i opet upadne u tu blokadu.
Pomažite ne znam šta ću više s njim😡😡
Radio je silver crest cre521,auto toyota corolla 91,spojeno euro jackom,ali napominjem radio je godinama normalno.

Kad sam ga otvorio posve,kod 2 kondenzatora ima okolo smede,ali više mi djeluje ko neko ljepilo,ne znam,ima kod još par nekih dijelića to smeđe

17 godina
Re: Radio u autu zamrznut

Možda je zbog dugotrajne izloženosti vibracijama (ipak je riječ o autu) negdje nastao loš spoj ("hladni lem") - probaj pažljivo pogledati samu tiskanu pločicu i prelemiti sumnjive kontakte. Smeđe ljepilo oko kondenzatora ne mora biti ništa neobično; ako sami kondenzatori ne izgledaju napuhnuto, vjerojatno su bar donekle u redu.

KaeR
12 godina
neaktivan
Radio u autu zamrznut

ovo sam danas ugledo,ali mislim da nije do toga..

lijeva 2 kruga je osigurač,a četvorka je ulaz za memory 12v+

http://i.imgur.com/lq5xeib.jpg

e sad, jel do ovog mozda?

http://i.imgur.com/Fscp7K3.jpg,ima to nesto žutkasto gore,i malo koda se raširio,tj po onom crtama gore se vidi da su malo sire od drugog 

eo i slike cijelog iznutra

http://i.imgur.com/QdTOXUM.jpg

17 godina

Kontakti oko osigurača vjerojatno nisu problem - da tu dođe do prekida, radio ne bi imao napajanje i ne bi nikakve znakove života pokazivao. Eventualno ovaj kontakt br 4 obnovi, iako iz slike ne mogu pouzdano zaključiti je li spoj dobar) - ovisno o izvedbi odnosno logici radija možda prekid memorijskog napajanja može stvarati probleme.

Ovo ljepilo ispod kondenzatora i oko drugih dijelova izgleda malo "bolesno" ali s obzirom na pozicije ne bih očekivao da je problematično. Ako možeš, probaj ga oprezno skinuti (ali te komponente poslije učvrsti nekim drugim neutralnim ljepilom).

Kondenzator ne izgleda napuhnuto ni napuklo (čini mi se da je žuta boja na vrhu samo neka oznaka), a po veličini izgleda da je to filtarski kondenzator na ulazu napajanja ili pojačala, pa ne bi smio imati tako dramatični utjecaj na rad, čak i ako je smanjenog kapaciteta. S obzirom da je prilično standardan kapacitet i napon (tj. ne košta više od par kuna), možeš ga probati zamijeniti ali mislim da neće imati efekta.

Vizualno dobro pregledaj ovu manju zelenu pločicu u sredini (na kojoj se nalaze čipovi), ako tu postoji neki problematični spoj, mogao bi uzrokovati čudne pojave u radu.

KaeR
13 godina
To ljepilo "pridrzava" vece kondenzatore da se nebi micali a to sto je smedje okolo(cini mi se da na vise mjesta ima toga) moze biti jedino od-vode
Uvijek nase ljubavi netko drugi je.e
9 godina
neaktivan
Radio u autu zamrznut

Jesi probao odspojiti akumulator pa pustiti par sekundi tako "bez struje" i onda opet spojiti akumulator?

Taj "reset" zna biti od pomoći u nekim slučajevima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice