Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?! zaključana tema

poruka: 55
|
čitano: 42.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?!

Kompliciran je slucaj jer ste oboje bili pijani! Ako bude podjeljena krivica onda svatko svoj auto popravlja.

Ali cak da ti i nisi bio osiguran, svejedno bi njemu osigurnanje poravilo auto.

Svako osiguranje placa odredjeni postotak u "fond" za neregistrirana vozila (ili tako nekako) iz kojeg se naplacuje steta. JEr nema smisla da ti koji placas osiguranje budes ostecen zato sto je netko drugi konj i vozi neregistrirano vozilo. Tako da ako sud kaze da on nije kriv, onda ce se njemu svakako  poraviti auto. Ali da , onda ce tebe tuziti.

Znam za jedan slucaj gdje jedan vozaca prouzrokovao prometnu nesrecu tako sto je proklizao na ulje i udario auto ispred sebe (on je kriv).

Ali je imao 0.55 alkohola u krvi, a zakon je bio 0.5! Osiguranje je platilo stetu onom drugom liku ali je od njega trazilo da plati stetu naknadno.

Na kraju je osiguravajuca kuca izgubila na sudu jer nisu mogli naci vjestaka koji bi posvjedoci da osoba sa 0.5 posto alkohola je sposobna upravljati autom a osoba sa 0.55 alkohola nije.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?!

Ako dođe do tužbe i od mene budu zahijevali plaćanje odštete drugom vozaču, najprije ću popričati s svojoj os. kućom, jer kod njih imam 2 auta osigurana i ako me tuže, oba ću prebaciti na neko drugo osiguranje. Njegove štete može biti max. 10k kn, i nakon par godina, oni su u minusu što se tiče zarade na meni, i ako isplatim odštetu.

U svakom slučaju, namjeravam ići na sud, jer je zeznuto to, i on je imao popriličan postotak alkohola u krvi. Ali kako stvari stoje, dugo je još do kaznenog suda, pa do isplate štete. Kako izgleda, neće za pola godine.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
neaktivan

Ako uopce se njemu bude sta trebalo platiti, onda to nikako ne moze biti u punom iznosu. Tako da se ja ne bi pretjerano brinuo. U svakom slucaju ce kazne biti vece.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Ako uopce se njemu bude sta trebalo platiti, onda to nikako ne moze biti u punom iznosu. Tako da se ja ne bi pretjerano brinuo. U svakom slucaju ce kazne biti vece.

Ne brinu mene novčane kazne... kako ću 3mj bez vozačke, to me hebe!

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
neaktivan

Vjeruj mi,bolje nemoj ici na sud,jer ce ti troskovi biti veci.Od osiguranja 99% nista neces izvuci jer si bio pijan.Ako imas nekoga u osiguranju-mozda(zivjela korupcija).

Naj ti je da se oba dogovorite o samostalnom snosenju troskova.Tesko je tu odrediti tko je kriv,unatoc svjedođbi tvoga prijatelja,obojica ste krivi jer ste pijani bili!

Bolje se dogovori sa njime!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
17 godina
MandaTDI kaže...

Vjeruj mi,bolje nemoj ici na sud,jer ce ti troskovi biti veci.Od osiguranja 99% nista neces izvuci jer si bio pijan.Ako imas nekoga u osiguranju-mozda(zivjela korupcija).

Naj ti je da se oba dogovorite o samostalnom snosenju troskova.Tesko je tu odrediti tko je kriv,unatoc svjedođbi tvoga prijatelja,obojica ste krivi jer ste pijani bili!

Bolje se dogovori sa njime!

Nema Boga da bi se dogovorao kod tolike štete. Bez obzira što je ovaj drugi bio pijan, zbog toga što nije kriv dio će izvući nazad.

16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Ako dođe do tužbe i od mene budu zahijevali plaćanje odštete drugom vozaču, najprije ću popričati s svojoj os. kućom, jer kod njih imam 2 auta osigurana i ako me tuže, oba ću prebaciti na neko drugo osiguranje. Njegove štete može biti max. 10k kn, i nakon par godina, oni su u minusu što se tiče zarade na meni, i ako isplatim odštetu.

U svakom slučaju, namjeravam ići na sud, jer je zeznuto to, i on je imao popriličan postotak alkohola u krvi. Ali kako stvari stoje, dugo je još do kaznenog suda, pa do isplate štete. Kako izgleda, neće za pola godine.

s takvim bahatim pristupom da ces ti osigurat aute kod drugih ce ti samo nategnut maximalnu mogucu kaznu tj naplatu stete, posto je on bio pija snosit ce odgovornost,ali sumnjam da ce samo tako pustit stvari u tvoje ruke posto si TI krivac za nesrecu zato sumnjam da ce ic na soluciju svako svoje...

http://pvtorrent.org REGISTRACIJE OTVORENE
16 godina
neaktivan

Nemogu oni ništa natezati. Najprije oni mogu reći, da potraživaju od mene, recimo 5,000kn. Onda ja njima mogu reći da ću mjenjati osiguranje. Onda idemo na sud. Nemogu oni tad na sudu tražiti 10,000kn, ako su tražili prije 5.

Ja sam svoje troškove završio, vozam se ima mjesec dana. Zaboli me k*** za moju isplatu štete. Potrošio, zaradio, srušio, izgradio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 17:24 (Smooth Operator).
16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Nemogu oni ništa natezati. Najprije oni mogu reći, da potraživaju od mene, recimo 5,000kn. Onda ja njima mogu reći da ću mjenjati osiguranje. Onda idemo na sud. Nemogu oni tad na sudu tražiti 10,000kn, ako su tražili prije 5.

Ja sam svoje troškove završio, vozam se ima mjesec dana. Zaboli me k*** za moju isplatu štete. Potrošio, zaradio, srušio, izgradio.

a ti se bas os bost s rogatima?

u ovoj drzavi svi sve mogu samo obican guzez nemre nis...

zivi u uvjerenju da nemogu...

http://pvtorrent.org REGISTRACIJE OTVORENE
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Noćas sam imao prometnu nesreću, bio u svatovima, poprilično popio, kad sam izlazio na put, procjenio sam da se mogu ubaciti u traku, nažalost, vozač u toj traci je išao prebrzo i više nego dozvoljeno i udario me u bok.

Kad je došla policija, nakon očevida, ja napuhao 0,9 a on(vozač drugog auta) 1,5 promila. Kažite mi po zakonu ili stavu osiguranja, da li ja ili on uopće možemo išta naplatiti? Dakle obojica smo pijani, ali ja sam skrivio nesreću.

Nemogu zaspati, a ovi moji mi govore kontradiktorne podatke.

Inače osim vozačke i kazne, šteta na autu je poprilična. Oboja desna vrata su unesena 15cm unutra, štokovi vrata također, pukli i prednji i desni bočni airbag, koji su mi razbili i vjerobran...

Hmm s 0.9 ti sjeo u auto, kaj ti nisu u autoškoli rekli o učinku alkohola na vozača, oba dvojca ste biseri...

pero_HR
15 godina
neaktivan

Pozz.. imao sam prometnu  i nedavno sam bio na sudu...`˙(kaznenom) bla,bla, i sada brzina mi je procjenjena na 137.5 km/h a ogranicenje je 70, imao sam 0.76 alkohola u krvi,suvozac je osljeđen ˙operacija kicme i ruke,i sad me zanima kolika bi mi npr kazna bila ,novcana i kolko dugo bez roze?

i dali ako on tuzi moje osiguranje dali osiguranje tereti mene ili??

errando discimus Make your choice
15 godina
Re: Prometna nesreća - hoću moć išta naplatiti?!
laki-cakija kaže...

Pozz.. imao sam prometnu  i nedavno sam bio na sudu...`˙(kaznenom) bla,bla, i sada brzina mi je procjenjena na 137.5 km/h a ogranicenje je 70, imao sam 0.76 alkohola u krvi,suvozac je osljeđen ˙operacija kicme i ruke,i sad me zanima kolika bi mi npr kazna bila ,novcana i kolko dugo bez roze?

ja bi te stavio u zatvor i uzeo ti dozvolu na dozivotno

140 km/h, nisi normalan, sta da je bilo dijete u autu, na mjestu je moglo biti mrtvo, ubijes covjeku dijete jer ne koristis mozak, takvima ne treba dati vozacku

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
17 godina
laki-cakija kaže...

Sve ljepše od ljepšeg jel fučkaj ga,Izlanuo se duplo brže od ograničenja brzine pa noga na gas a ovaj sitni alkohol u krvi ti daje dodatnu težinu.Kak češ proč to buš tek videl, a ko če te tužit i zakaj i hoče te uopče tužit čekaj pa vidi dobro da ste uopče izvukli žive glave iz prometnjače s takvom brzinom.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
neaktivan

Tako je Tyberiuse, neka mu lupe takvu kaznu da je nikada u životu ne zaboravi. O vozačkoj ne moramo ni pričati, nadam se da ćeš biti bez nje barem deset godina. Osobno bih mu naplatio i za stres koji je prouzročio svojoj obitelji/obitelji suvozača. I to masno.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
13 godina
protjeran
laki-cakija kaže...

RLY

Ja bi te na mjestu tog suvozaca tuzio do krvavog Isusa krista i nazad. Robijao bi iducih 20 godina da mi otplatis odstetu.

Ne bi ti dao da dises koliko bi ti sjedio za vratom i uzimao svaku kunu, tako da si nikad vise ne mozes priustiti bicikl a kamoli auto.

15 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
laki-cakija kaže...

RLY

Ja bi te na mjestu tog suvozaca tuzio do krvavog Isusa krista i nazad. Robijao bi iducih 20 godina da mi otplatis odstetu.

Ne bi ti dao da dises koliko bi ti sjedio za vratom i uzimao svaku kunu, tako da si nikad vise ne mozes priustiti bicikl a kamoli auto.

ma da.. bili smo dobri frendovi pa zato pitam u slucaju tuzbe.... MR.Pijavica :)  ..I..

14 godina
neaktivan

Kad vidiš da cca 90% vozača na cestama svakodnevno krši propise na ma bilo koji način, nemaš se čemu čuditi tolikim nezgodama. Došlo je doba kad možeš biti sretan i zahvaljivati Bogu što si živ i zdrav došao na namjeravanu lokaciju.

Bemti sve...

14 godina
Da smo u postenoj drzavi ostao bi poprilicno dugo bez roze, platio bi pozamasnu svotu novaca za stetu i jos bi letio u zatvor. Nazalost posto smo u Rvackoj platit ces neku sicu a vozacku nakon godinu dvije... Zatvor ili drustevo korisni rad neces ni vidjeti. Zanima me samo sta ti je bilo u tikvi da si pijan vozio? Osobno imam 23 godine a vozacku od 19te i jos NIKADA nisam sjeo u auto pijan. Jedino sam JEDNOM popio jednu pivu i tada isao vozit. EDIT: jos sta je najoblje po tvojim postovima se kuzi da ti nije uopce bed sta si mogao nekoga ubit... Umjesto da se pokrijes usima ti si jos najpametniji.
Ako sam ti pomogao opali TD!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:19 (FuzzyBrain).
15 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Da smo u postenoj drzavi ostao bi poprilicno dugo bez roze, platio bi pozamasnu svotu novaca za stetu i jos bi letio u zatvor. Nazalost posto smo u Rvackoj platit ces neku sicu a vozacku nakon godinu dvije... Zatvor ili drustevo korisni rad neces ni vidjeti. Zanima me samo sta ti je bilo u tikvi da si pijan vozio? Osobno imam 23 godine a vozacku od 19te i jos NIKADA nisam sjeo u auto pijan. Jedino sam JEDNOM popio jednu pivu i tada isao vozit.

ja 19 god vozacku od 18 jbga takva sredina potrefila Dalmatinsko zagorje..dobijo sam 70 uri drustvenog rada u c. krizu...

15 godina
laki-cakija kaže..

Mr.Pijavica? Kretenu skoro si ubio covjeka, treba ti zabiti takvu samarcinu da se ziv zaseres.

Balavac glupavi.

BALE  si ti.. Jbga svakom se moze desit 

je moze svakom tko ima iq ispod 70

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
14 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...
Tyberius_Prime kaže...

BALE   si ti.. Jbga svakom se moze desit  dogodit

Ne može se svakom dogoditi, jamčim ti da ne može. Savjesnom i opreznom čovjeku nikada ne. Ne, ne i ne. Ne postoji opravdanje za to što si učinio. Prihvati posljedice, koje će ako je pravde biti ogromne i po tebe vrlo bolne. I da, ne može se svakom dogoditi, ne može i pogodi što - ne može.

16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže..

ja 19 god vozacku od 18 jbga takva sredina potrefila Dalmatinsko zagorje..dobijo sam 70 uri drustvenog rada u c. krizu...

DobiJo si malo koliko si zaslužija.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
14 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...
FuzzyBrain kaže...
Da smo u postenoj drzavi ostao bi poprilicno dugo bez roze, platio bi pozamasnu svotu novaca za stetu i jos bi letio u zatvor. Nazalost posto smo u Rvackoj platit ces neku sicu a vozacku nakon godinu dvije... Zatvor ili drustevo korisni rad neces ni vidjeti. Zanima me samo sta ti je bilo u tikvi da si pijan vozio? Osobno imam 23 godine a vozacku od 19te i jos NIKADA nisam sjeo u auto pijan. Jedino sam JEDNOM popio jednu pivu i tada isao vozit.

Malo si dobio, realno zaslužio si 100x 70 sati. Dalmatinsko zagorje, haha opao sam sa stolice. Ne samo da si izuzetno neiskusan mladi vozač, koji se vodio onom starom ''Gle stari kak ću ga sad zašpurat 140, e ajmo vidit do kolko ide, kaj nam koji k može biti imam vozačku'', uopće nisi proziran ne.

Eto ti sada, žanji kako si posijao.

17 godina
neaktivan

Dragi laki, nadam se da ti prijatelj neće imati neke trajnije posljedice jer zahvati na kičmi nikada nisu bezopasni, i nadam se da si nešto naučio iz svega ovoga. Ali s obzirom na stav koji pokazuješ nisam siguran da su moje nade utemeljene.

Ako je tako onda se samo nadam da kada ti vrate vozačku nećeš odvući nikoga u smrt ili invalidska kolica. Što se tebe tiče, slobodno, to je tvoj izbor dok god nitko drugi ne strada.

16 godina
moderator

Lock.

Ako nekom zatreba tema zbog pravog razloga neka se javi.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice