Pitanja oko golfa dizelasa

poruka: 15
|
čitano: 24.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Pitanja oko golfa 4 dizelasa

Golf 4 1,9 tdi 74kw...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:08 (sd66).
13 godina
Re: Pitanja oko golfa 4 dizelasa

Broj 4 je svjetla za maglu. 2.normalno je . 3. Auto palis kad se ugasi lampica od grijaca(posto imas dizela). Service ti pise jer moras na servis ili si odradio servis ali nisi rekao mehanicarima da maknu service pomocu uredaja. I da mozes ga odmah voziti. 5.provjeriti dali je antifriz u sistemu a ne voda, dali su ispravni grijaci, ako teze pali dva tri puta grijati. Odnosno dodati kontakt cekati da se grijaci ugase pa ugasiti kontakt i tako 2-3 puta.

p.s. Ovo je indikator grijaca http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Glowplug.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 20:53 (g3arv8).
10 godina
protjeran

E to mi se upalilo taj indikator za grijac.Ja nisam znao sta je to,ali ta lampica indikatora za grijac mi se upalila onde gde se nalazi ova broj 4 na slici.Znaci umesto ove pod broj 4 sa slike upalila se ta indikator grijaca.

Hvala za ovo

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 20:55 (sd66).
13 godina
10 godina
protjeran

Ja mislim da jeste ta lampica,98% sam siguran da tako izgleda,ja sam mislio da je nesto kao valovi vode,ali sad kad sam je vidio sliku to je ta 98% se palila.A servis ne znam kad je radjen jer sam kupio auto pre neki dan a isto na 2 dana prije uvezeno a ne znamo kad je radjen servis i da li su resetovali board komp kada su ga uradili.

Da li taj antifriz ude umesto one vode za hladjenje motora?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 20:59 (sd66).
13 godina
Re: Pitanja oko golfa dizelasa
To su grijaci , oni kod dizelasa prave eksploziju goriva pri paljenju, kad je toplo oni bi trebali par sekundi svjetliti, preko zime preko 5 sekundi. Posto je tebi auto teze palio vjerojatno je 1 od 4 grijaca ili vise krepao. Otjeraj kod mehanicara nek ti zamjeni grijac i makne service upozorenje ako si napravio servis na autu
10 godina
protjeran

Hvala puno :) Vidicu sutra da li ce opet kad ga budemo prvi put palili,da li ce opet zezati :)

A kako cu znati kad je radjen veliki servis i koliko ga jos mogu ovako voziti bez servisa?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 21:03 (sd66).
13 godina
To ti je najbolji test ujutro dok je hladnije malo
17 godina
sd66 kaže...

Hvala puno :) Vidicu sutra da li ce opet kad ga budemo prvi put palili,da li ce opet zezati :)

A kako cu znati kad je radjen veliki servis i koliko ga jos mogu ovako voziti bez servisa?

Vozi ga odmah u servis. Pitanje je što je sve problem. Na ovim temperaturama jedan grijač ne bi smio biti problem, još ako javlja potrebu za servisom...

10 godina
protjeran

Ok videcemo sutra sta cemo :)

8 godina
neaktivan
Zanima me da li na golf 4 grejac zadnjeg stakla automatski se gasi ili ne...i da li moze da puke staklo ako se gerjac ne gasi
8 godina
neaktivan
Znaci na golf4 1.9tbi mijenjao sam amortizere,kape amortizera,selen blokove stavio pune od audi tt i kao sto mi je i prije tako mi sad i dalje sa ljeve strane kad idem po neravnoj cesti lupa cuje se kao neko tupo udaranje pa ako netko ima kakvog iskustva nek se javi
9 godina

Golf 4,1.9 tdi,uvoz,tko zna kolko je prošal km

da sam na tvom mjestu odmah bi napravio veliki servis i usput promijenio sve grijače,provjerio antifriz i ulje u kočnicama. Trošak je ali si barem bez brige jedno određeno vrijeme. Ovako,bojim se.....

14 godina
Odgovaras na stari post, autor je vjerojatno vec davno naucio da uvezeni dizelas nejde na cestu nego na super detaljan servis :)
8 godina
neaktivan
1.9tdi ispravak
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice