Mercedes A-140 smrde nove kocnice

poruka: 15
|
čitano: 15.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedno pitanje, prije tocno 2 dana stavio sam nove kocione plocice, i danas nakon 200 tinjak km sto sam presao s njima, osjeti se užasan smrad kocnica, diskovi su vreli, a kocnice stvarno jako smrde, i kad se koci po nizbrdici i otvore prozori to se osjeti i u voznji, sad mene zanima sto bi moglo bit, s tim da diskovi nisu mjenjani, a diskovi su u dosta dobrom stanju, da li je to nekvalitetna plocica ili je to nesto drugo?

16 godina
neaktivan
Re: Mercedes A-140 smrde nove kocnice
Diskovi su uvjek vrući kada se koči, e sada jedino smrad koji možeš osjetiti je smrad gume tj. felge su ti toliko vruče da gume smrde. Pločice se ne odvajaju od diska do kraja, to se najčešće dešava po zimi kada povučeš ručni a sajla je zaleđena pa ne popusti kada otpustiš ručnu. Zna se desiti i kada neki klempavac mijenja pločice a neki auti imaju proceduru kod izmjene a nije pogledao malo bolje. Osim smrada mogu otiči i ležajevi, rukavci a i poluosovine, od temperature tovatna mast iz ležaja re rastopi i iscuri i ležajevi zariba.
http://www.youtube.com/glodalica
14 godina
neaktivan
spojka kaže...
Diskovi su uvjek vrući kada se koči, e sada jedino smrad koji možeš osjetiti je smrad gume tj. felge su ti toliko vruče da gume smrde. Pločice se ne odvajaju od diska do kraja, to se najčešće dešava po zimi kada povučeš ručni a sajla je zaleđena pa ne popusti kada otpustiš ručnu. Zna se desiti i kada neki klempavac mijenja pločice a neki auti imaju proceduru kod izmjene a nije pogledao malo bolje. Osim smrada mogu otiči i ležajevi, rukavci a i poluosovine, od temperature tovatna mast iz ležaja re rastopi i iscuri i ležajevi zariba.

znam, al fora je u tome sto smo se ja i frend vozili i isto kocili on sa 206 ja sa mercedesom, i njegovi diskovi su bili vruci, al ja kad sam stavio prst na stotinku opeko sam se, samo glavu stavis pored gume i osjetis kako je vrelo i smrdi, za ovo ostalo sumnjam, jer je pregledan auto i uredno je sve na njemu, samo su se pakna mjenjala.

17 godina
CroatianRacer kaže...

prije tocno 2 dana stavio sam nove kocione plocice

Koje točno pločice? Nešto kvalitetno ili jeftino?

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
CroatianRacer kaže...

https://www.tokic.hr/lpr/

16 godina

ne odvaja ti dobro, moguce da imaju i malo vise "mesa" od onih koje su prije bile. Nema kaj drugo bit.  

17 godina
CroatianRacer kaže...
Old Iggy kaže...
CroatianRacer kaže...

Hm, nemam iskustva s njima, ali koliko čitam nisu baš jako loše.

Možda loša montaža? Forsiranje od samog starta bez par sto km prilagodbe?

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
CroatianRacer kaže...
Old Iggy kaže...
CroatianRacer kaže...

Hm, nemam iskustva s njima, ali koliko čitam nisu baš jako loše.

Možda loša montaža? Forsiranje od samog starta bez par sto km prilagodbe?

procitao sam u uputstvima 350 km bez naglog kocenja i forsiranja, jos sam pazio i eto, izgleda da kur*u nevaljaju.

15 godina

Spalio si ih ...

14 godina
neaktivan
Memphis kaže...

Spalio si ih ...

da znam, stavio sam nove, malo skuplje koce normalno .

17 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

Pozdrav, imam jedno pitanje, prije tocno 2 dana stavio sam nove kocione plocice, i danas nakon 200 tinjak km sto sam presao s njima, osjeti se užasan smrad kocnica, diskovi su vreli, a kocnice stvarno jako smrde, i kad se koci po nizbrdici i otvore prozori to se osjeti i u voznji, sad mene zanima sto bi moglo bit, s tim da diskovi nisu mjenjani, a diskovi su u dosta dobrom stanju, da li je to nekvalitetna plocica ili je to nesto drugo?

odi na servis, da ti to srede da ti se ne zapale kočnice ili čak i gume, to sve spada pod reklamaciju rada servisa

klješta ti se ne odvajaju dovoljno ili pločica ima previše "mesa"

na servisu to znaju rješiti sa malo brušenja šmirgl papirom i podešavanjem klješta(podmazivanjem)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 7:06 (Darky).
15 godina
Darky kaže...
CroatianRacer kaže...

odi na servis, da ti to srede da ti se ne zapale kočnice ili čak i gume, to sve spada pod reklamaciju rada servisa

klješta ti se ne odvajaju dovoljno ili pločica ima previše "mesa"

na servisu to znaju rješiti sa malo brušenja šmirgl papirom i podešavanjem klješta(podmazivanjem)

Kakva reklamacija? Kakva klješta? Pa ne vozi stojadina iz 81.

Pločice su nešto slabije kvalitete i ne trpe veća opterećenja. Kad kupuješ najjeftinije onda očekuj i takvu kvalitetu ....

17 godina
neaktivan
Memphis kaže...

Pločice su nešto slabije kvalitete i ne trpe veća opterećenja. Kad kupuješ najjeftinije onda očekuj i takvu kvalitetu ....

A usput neka kupi i pogrebnu pripomoč, jel tako???

Ispravne kočnice NE SMIJU smrditi ni gorjeti.

Puno je previše zašto otvoreno, ako ne znaš mjenjati pločice nemoj to raditi ili nađi pravog majstora da te nauči.

Tko ti kaže da na novom A Merđi ne treba i kompjuteru i ABS-u reči da ima nove pločice, možda sama elektronika za*ebava jer ne zna da je mjenjao pločice????

CroatianRacer nemoj se za*ebavati sa takavim kočnicama, glava više vrijedi živa od 200 kuna za majstora

14 godina
neaktivan

decki stvar je rijesena jos prije 2 tjedna :D kocnice nove su stavljene ferodo marka. Koci auto normalno, abs i ostalo radi, auto je tip top stanje, prosle kocnice su bile Talijanske marke najejftinije i zapalile su se, reklamirao sam dobio nove namontirao i auto koci normalno ;) problem solved.

15 godina
Darky kaže...
Memphis kaže...

A usput neka kupi i pogrebnu pripomoč, jel tako???

Ispravne kočnice NE SMIJU smrditi ni gorjeti.

Puno je previše zašto otvoreno, ako ne znaš mjenjati pločice nemoj to raditi ili nađi pravog majstora da te nauči.

Tko ti kaže da na novom A Merđi ne treba i kompjuteru i ABS-u reči da ima nove pločice, možda sama elektronika za*ebava jer ne zna da je mjenjao pločice????

CroatianRacer nemoj se za*ebavati sa takavim kočnicama, glava više vrijedi živa od 200 kuna za majstora

Dečec, ti si još radil kružnice po pijesku dok sam ja šarafal. Dogodilo se ono što sam rekao i što je čovjek potvrdio. Šrot kvaliteta.

A to što ti misliš da ne postoje pločice bolje i lošije kvalitete i da će majstor nešto bolje od toga napravit to je druga stvar.

Gore pločice i to samo tako ... pogotvo ako ih natjeraš na to ... a ti bi to znao da znaš vozit ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice