Divljaci ili pravi znalci na motorima ?

poruka: 38
|
čitano: 8.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Divljaci ili pravi znalci na motorima ?
alankish kaže...

Bacio oko, jer me tema zaintrigirala. Vidim da je sve nabijeno mržnjom, netolerancijim, nerazumijevanjem i zavisti.

Mržnja? Tko je izrazio mržnju trebao bi se preispitati.

Netolerancija? Čovijek krši zakone lijevo i desno, plaši druge, možda nesigurnije, nespretnije sudionike u vožnji, nepotrebno ugrožava sebe (nebitno) i ostale (vrlo bitno). Ja očekujem malo netolerancije.

Nerazumijevanje? Činjenica da se snimio daje naslutit da je to tu za kurčenje, zabavu, adrenalin...

A zavisti stvarno nisam našao u porukama.

alankish kaže...

Uglavnom veliki dio postova je napisan od ljudi koji nikad nisu sjeli na motocikl

Priznajem, bicikla i skuter su moji dosezi, ali mislim da i dalje mogu prepoznati neodgovorno ponašanje s obzirom da prilično aktivno sudjelujem u prometu već godinama.

alankish kaže...
Motocikl ne služi za ubijanje nedužnih, za to služe ratovi. Jako, ali jako veliki dio motociklista je itekako svjestan svoje ranjivosti na cesti, da, motociklisti stradavaju, i to velikom većinom ne svojom krivnjom. Veliki postotak ih je visokobrazovanih, i socijalno osviještenih, humanitarne akcije, darivanje krvi, i vjerujte mi da svaki ima donorsku karticu. Veliki dio je upoznao veliki dio Hrvatske, Europe, a poneki i svijeta. Neki su doktori, neki su cijenjeni IT stručnjaci, kreativci, obični radnici, ali svima je dano pravo IZBORA.

Motociklisti su ljudi dakle ima ih svakakvih. Nisam siguran na što ciljaš sa ovim IZBOROM. Imaju pravo izbora da voze kao kulturni ljudi po sredini trake i po ograničenju? Odlično kada vidim takve uvijek sam sretan. Pravo na divljanje? Slobodno, nosi sebe i svoj izbor na trkalište, čujem da i nije tako grozno skupo.

alankish kaže...
Nitko ne sjeda na motor da se dokazuje. Uvijek postoji RIZIK, u svemu. Niti jedan kojeg poznam ne vozi tatin motor, svi uredno plaćaju kredite, ili oni sretniji su ih otplatili odjednom, Niti jedan me dosada nije "žicao" da platim kavu, klopu ili cugu. Isto tako veliki dio ih najnormalnije putuje motociklom na posao, a u zapadno europskim gradovima taj trend je još veći, a ima i cura, majki i žena. Veliki dio izbjegava kombinaciju alkohol + vožnja. Nažalost veliki dio nakon skupe škole.

Hrabra izjava, nitko ne sjeda na motor da se dokazuje. Rizik postoji, i u prometu gdje je toliko faktora i drugih sudionika treba rizik smanjivati. Drago mi je da ti poznaješ uzorne ljude koji uz to i posjeduju te voze motor, ali ne možeš njih koristiti kao argument da ne postoje neodgovorni motoristi.

alankish kaže...
Nažalost postoje veća zla od motocikla, koliko obitelji, djece je doslovno razorio alkohol, pohlepa, ljubomora, brakovi iz interesa?

Ovo je jedna od najčešćih grešaka u raspravama, vidi što on radi, ili ovo je loše, al' vidi ono, to je samo skretanje teme. Motocikli nisu zlo. Motoristi nisu zlo.

Neodgovorne budale za upravljačem bilo kakvog vozila su zlo.

I moje je mišljenje da je za upravljačem motora na videu neodgovorna budala. Ima dobar motor, solidno vozi, ali je neodgovorna budala.

alankish kaže...
Ekipa koja se ubija u alkoholu na motorijadama, pa zatim divlja po gradovima na neispravnim motociklima, prečesto bez registriranih motocikala, oni su rizični, ali tu treba veća suradnja policije.

Evo da se i složim s nečim bez njurganja :)

Nije mi jasno koji ti izbor zagovaraš. Možda sam preneispavan.

17 godina
alankish kaže...

Bacio oko, jer me tema zaintrigirala. Vidim da je sve nabijeno mržnjom, netolerancijim, nerazumijevanjem i zavisti.

Uglavnom veliki dio postova je napisan od ljudi koji nikad nisu sjeli na motocikl...

...140ks na monoarm vilici, i prazna cesta, teško je odoljeti naletu adrenalina... neki to zovu strast. I zapamtite uvijek postoji izbor.

Ajde da ja još jednu repliku na ovaj post.
Zašto svaki put kad je netko kritičan na bilo koji oblik tuđeg preseravanja
(bila to nova haljina severine ili idiot na motoru pri 200mkh kroz naseljeno mjesto)
osnovna i glavna arogantna obrana je "vi ste jalni i zavisni". "Da vi to imate..."
E pa pokazao sam video mom susjedu koji vozi utrke, motore te klase maksimalno rabi skoro 30 godina - pa čovjek kaže, da prikazan video nema nikakve specijalne vozačke vještine. Da znaju takvi doći i izmoliti deset krugova na hungaroringu ili Grobniku.
Uvijek ih ostavi minimum jedan krug iza sebe, i to i sa 50 konja slabijim motorom, čisto da im da šansu. Koliko se stvarno opterećuje takav motor kad ga znalac vozi, govori to da njemu mašina od 180 KS mora biti rastavljena nakon max 2 utrke, jer jer su dijelv sprženi od opterećenja.
Gume ( i to vrhunske) jedva izdrže jednu utrku. U kakvom je to omjeru sa ovima?
Dakle, ipak objektivno ne raspolažu znanjem, a ni mozgom, da se nadovežem na upit iz naslova. 
:::::::::::::::
Zašto ja to danas opet spominjem
- danas se jedan "takav" zaletio u mene. Prošao je kroz crveno. Zdrobio mi je (falabogu - samo) stražnji dio kone. 
Sad sam ljut na sebe jer se nisam sabrao pogledati tablicu, nego se onako u afektu raspravljao s kretenom i gledao bih li ga puknuo šakom ili bih si samo ozljedio ruku na kacigi koju nije skidao.
No kako je to bio enduro motor, kaže susjed da je velika vjerojatnost da registracija nebi ništa rekla, da oni baš nemaju uredno registrirane motore.
Dakle boli me ona stvar za konje na motoru, kao da je to alibi da ima dozvolu za ubijanje i divljanje. Jal?
Bolje da ne spominjem koliko tih krntijamogu kupiti sad, za vlastitu gotovinu, jer bih se spustio na njihove kompleksaške razine.
I da - netolerantan sam zato danas. Prijavit ću svaki post koji ovdje potiče i podržava kršenje zakona!
Valjda su prometni propisi ipak ispred konja na motoru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 18:43 (overhaul).
14 godina
neaktivan
Leryan kaže...
Karlovac_047 kaže...

Evo i u Karlovcu je bila slicna, jako gadna saobracajka 4 poginuli, 1 prezivjela. Uglavnom, motorist i njegova cura su pili u jednom kaficu i krenuli se voziti kasnije, bez kaciga, registracije, alkoholizirani...I tako motorista pretjece one male bijele lezece policajce usred samog zavoja i presao je u suprotni trak i udario direktno u osobno automobil. Motor je eksplodirao od silnog udarca (preko 200km/h) motorist je odletio 6m u zrak i odbila ga je u nazad kabel od rasvjete (znaci 6 metara u zrak i odbacilo ga je u nazad) cura je odletjela preko 50m. Oboje su na mjestu nesrece poginuli. U osobnom automobilu su bili: tata, mama i kcer...Tata je na mjestu poginuo, curica je prezivjela i mama je prezivjela jedno vrijeme ali je kasnije preminula (nisam siguran da li je preminula u Karlovackoj bolnici ili kada je izasla iz bolnice).

Evo otisla su cetiri mlada zivota, a curica od 10-tak godina, u razvoju, ostala je bez najmilijih!

Evo Vam link pa malo pogledajte skicu prometne i slike saobracajke (pogledajte da li vidite "motor" u prednjem djelu osobnog automobila).

UZAS!!! TOLIKI UDARAC DA SU SE MOTOR I MASINA OD AUTA SPOJILI!

Pogledajte ova dva linka:

1.poneke slike su zamutili radi privatnosti...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/stravicni-detalji-nesrece-kod-turnja-izravni-sudar-motora-i-automobila-troje-mrtvih-dijete-tesko-ozlijedjeno/619395.aspx

2.zamucene slike iz prvog linka su vracene na prvobitni sadrzaj i mozete vidjeti stravicne slike..

http://www.jutarnji.hr/teska-prometna-nesreca-kod-karlovca--u-sudaru-motocikla-i-automobila-tri-osobe-poginule--a-dvije-ozlijedene/1033493/www.jutarnji.hr/1033494?foto=11

I TO JE U REDU ? 

Uh, baš sam tuda bio malo prije prolazio sa ženom i djetetom.  Inače, mala curica je izašla iz auta i dozivala roditelje, užasna scena. Ljudi su se sakupili i nisu mogli skužiti što je uopće pogodilo auto jer je motor samo nestao. Kolko znam, tipa je bacilo na dalekovod i onda na zemlju, zato govore o 6 metar, nije nitko mjerio naravno.

Kaj nije pred tjedan dva isto tip preticao po punoj iz Duga Rese pa ga je zena (isto preticala po punoj) pogurnula u stup dok ju je obilazio?

Je je, ona je bila vise kriva jer je on vec bio u fazi pretjecanja, jer se ona naknadno ukljucila u pretjecanje. Uzas...Tako mladi a jedan zivot manje a drugi u zatvoru...

Pritisnite HVALA, da i moja zvjezdica bude puna. =)
15 godina
Karlovac_047 kaže...
Leryan kaže...

Kaj nije pred tjedan dva isto tip preticao po punoj iz Duga Rese pa ga je zena (isto preticala po punoj) pogurnula u stup dok ju je obilazio?

Je je, ona je bila vise kriva jer je on vec bio u fazi pretjecanja, jer se ona naknadno ukljucila u pretjecanje. Uzas...Tako mladi a jedan zivot manje a drugi u zatvoru...

Mah to je prometna cesta, treba uvijek paziti. Meni stari uvijek kaze: "Na grobu ti mogu napisati: Imao si prednost!" Ja tjedno u autu predjem oko 1000 kilometara radi posla, vecinom autoput, i u zadnjih godinu dana jedno 10 puta su mi uzeli prednost. Da nisam gledao...

16 godina

A sta kazete na ove decke sta po ZG-u rade wheelie i debelo prelaze ogranicenja 

17 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Niš' posebno, usporedi ih recimo s ISS-om (međunarodnom svemirskom stanicom). Voze oko 100 puta sporije, a i te super mizerno spore brzine mogu ostvariti samo jako kratko vrijeme. Plus trošeći višestruko više goriva. Teško je naći nešto bezveznije. {#}

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

kazem iskompleksirane budale...nadam se samo da KAD (ne AKO) se dogodi nesreca samo oni poginut a ne da ce jos sa sobom povuc koju nevinu zrtvu...ne zelim da se to dogodi, al oni vuku vraga za rep...

i one spike na kraju, nosite zastitnu odjecu i kacigu, spasit ce vas bla bla...a sta ce spasit mene kad me pogodi?

da se razumijemo, svaka cast deckima, znaju vozit ocito, motori su im super, ali to se ne radi na ulici gdje ima tisuce drugih ljudi...

12 godina
neaktivan

Svi toliko pljujete po motoristima,spominjete njihovo divljanje ovo ono.Di su ona balavurdija kojima tata i mama kupe auto od 200 i kusur konja pa divljaju kao na reliju.Kupe si punta pa glume majmune po ulicama kao imaju "auto" je mos mislit.Tko dolazi na moto susrete i druzi se sa bajkerima zna kakvi su to ljudi...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice