Bacio oko, jer me tema zaintrigirala. Vidim da je sve nabijeno mržnjom, netolerancijim, nerazumijevanjem i zavisti.
Mržnja? Tko je izrazio mržnju trebao bi se preispitati.
Netolerancija? Čovijek krši zakone lijevo i desno, plaši druge, možda nesigurnije, nespretnije sudionike u vožnji, nepotrebno ugrožava sebe (nebitno) i ostale (vrlo bitno). Ja očekujem malo netolerancije.
Nerazumijevanje? Činjenica da se snimio daje naslutit da je to tu za kurčenje, zabavu, adrenalin...
A zavisti stvarno nisam našao u porukama.
Uglavnom veliki dio postova je napisan od ljudi koji nikad nisu sjeli na motocikl
Priznajem, bicikla i skuter su moji dosezi, ali mislim da i dalje mogu prepoznati neodgovorno ponašanje s obzirom da prilično aktivno sudjelujem u prometu već godinama.
Motociklisti su ljudi dakle ima ih svakakvih. Nisam siguran na što ciljaš sa ovim IZBOROM. Imaju pravo izbora da voze kao kulturni ljudi po sredini trake i po ograničenju? Odlično kada vidim takve uvijek sam sretan. Pravo na divljanje? Slobodno, nosi sebe i svoj izbor na trkalište, čujem da i nije tako grozno skupo.
Hrabra izjava, nitko ne sjeda na motor da se dokazuje. Rizik postoji, i u prometu gdje je toliko faktora i drugih sudionika treba rizik smanjivati. Drago mi je da ti poznaješ uzorne ljude koji uz to i posjeduju te voze motor, ali ne možeš njih koristiti kao argument da ne postoje neodgovorni motoristi.
Ovo je jedna od najčešćih grešaka u raspravama, vidi što on radi, ili ovo je loše, al' vidi ono, to je samo skretanje teme. Motocikli nisu zlo. Motoristi nisu zlo.
Neodgovorne budale za upravljačem bilo kakvog vozila su zlo.
I moje je mišljenje da je za upravljačem motora na videu neodgovorna budala. Ima dobar motor, solidno vozi, ali je neodgovorna budala.
Evo da se i složim s nečim bez njurganja :)
Nije mi jasno koji ti izbor zagovaraš. Možda sam preneispavan.