Kao što samo ime teme kaže ovdje bih predstavio jedan od meni najboljih časopisa o automobilima.
Ovo je časopis koji je pod licencom Evo Publications Ltd.-a koji je dio Dennis Publishing Ltd.-a,
a glavni urednik je Harry Metcalfe.
Na našim prostorima počinje izlaziti u travnju 2006. godine, a vlasnik licence su Opus publikacije.
Cijena ovog mjesečnika je na početku prodaje bila 25kn, da bi poskupio za manje od pola litre benzina
i danas ga se na kiosku moze nabaviti za 28kn, ali to je kompenzirano time da dolazi u paketu s časopisom F1,
koji izlazi za vrijeme sezone F1.
Taj časopis nije poput Auto Kluba i Auto Blica, te se ne zamara potrošnjom i prtljažnicima nego užitkom u vožnji,
naravno brojni testovi se odvijaju na stazama (preko Grüne Hölle-a, do Monze i Brands Hatch-a), također mnogo je
testova po planinskim prijevojima Alpa, na otočiću Man koji je rijetko mjesto bez ograničenja brzine, a i na raznim
međunarodnim i interkontinentalnim rutama, a također i nastupaju na raznim automobilističkim natjecanjima.
Testovi su napravljeni od strane naših novinara, a i stranih (Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Italija...),
a testiraju se u velikoj mjeri superautomobili, ali ima i mnogo usporednih testova superautomobila i gradskih trkaća (BMW M6 - RenaultSport Clio),
a dojmovi su vješto ocrtani, tako da ponekad imam dojam da sjedim na vozačkom mjestu.
A sada ću vam napisati par redaka o 46. primjerku ovog časopisa, i tako ću za svaki novi broj .
TEMA BROJA:
VIVA ITALIA - Preko Ferrarija i Maseratija do Alfa Romea i Lancie, povijest i sadašnjost, pregled 50 stvari zbog kojih obožavamo Italiju
Testovi talijanskih automobila (FERRARI 458 Italia na cesti, MASERATI Granturismo MC i ABARTH 500 Assetto Corse na stazi), pregled
zlatnog doba relija i Lancie (037, Delta S4, Delta HF Integrale), i o ovogodišnjem reliju općenito.
KOLUMNE:
Nenad Hebiv - čovjek koji piše po mojoj mjeri, imamo dosta slična mišljenja o automobilskoj industriji i samoj filozofiji vožnje, prvo što napravim kad kupim novi EVO je pročitati njegovu rubriku
Dino Milić-Jakovlić - i on odlično piše, i također ima sličan pogled na autoindustriju kao i ja (volimo stare aute, a u rubrici se često osvrće na ''ono'' doba autoindustrije)
TESTOVI:
VW Golf VI R
TOYOTA LandCruiser
LOTUS Exige 260 CUP
PORSCHE 911 Turbo Cabrio
ROĐENJE IKONE: 1972. ALFA ROMEO Alfasud
I izdvojio bih prodaju Alfe Romeo SZ (jedne od dvije u Hrvatskoj) za 'samo' 655.000kn, ali ipak ovo je najbolji i najočuvaniji primjerak u svijetu i ima unikatne po mjeri rađene replike originalnih Speedline naplataka. Ako vas zanima ostatak kupite časopis na kiosku kao i ja .
Kao što vidite do danas je izašlo 46 brojeva, a ja u svojoj kolekciji imam rupu, točnije nedostaju mi brojevi 02, 03 (ta dva nisam kupio), 05 (izgubio na ljetovanju), 12 i 14 (ta dva sam posudio prijatelju i on ih je izgubio). Tako da ako ima neko iz Splita da je voljan prodati te brojeve, naravno u dobrom stanju neka se javi na pp.