Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.750
|
čitano: 17.818.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Dacia je nevjerovatan auto. Kum ima bivšeg taksija mislim 2019 ili 2020 kupio prije 2 godine sa 300tkm+. Naravno 0.9 TCE LPG. Osvježio motor s velikim servisom i samo melje kilometre. Frend taksist je prije dva mjeseca prodao svoju sa nekih 550tkm za daljnje taksiranje, isto prije par godina samo napravljen veliki servis i to je to. Servisi naravno svakih 30-35tkm i svejedno neuništivo. Dijelo sprdnja jeftini, nisam mogao vjerovati da je komplet set lanca onako sto i nešto sitno eura. Cijeli veliki servis s obradom glave je bio oko 300. Ne znam kakve su novije iza 2021 s tim novijim motorom, ali ako su na tragu ovih prijašnjih znači da je neuništivo s povoljnim dijelovima. Naravno da se razumijemo sjedala su loša za višesatne vožnje, bar ona osnovna, buka u kabini je solidna, sve je plastika, ali za taj novac je budget king definitivno. Toliko sam se uvjerio u te dacije da si kupujem novi auto u takvom rangu def bi uzeo, eventualno za neki veći novac novi Škodu.

15 godina

Ovo je super cut :) Dacia Duster mi se jako svida estetski, visi je auto za ove nase lose ceste I velik je dovoljno da mogu prevesti namjestaj, alat I slicno. 

Inace do sad vozim Fiestu s tvornicki ugradenim plinom i imam super iskustva s LPG autima. Istrazit cu malo razliku izmedu Dustera plinasa I mild hybrida. S plinasem mogu jeftinije proci ili uzeti bolju opremu. To sto je auto plastika unutra me ne zanima, ne pratim na te sminka piz*****

Battlelog:cro1911
17 mjeseci
CoKsA kaže...

Ovo je super cut :) Dacia Duster mi se jako svida estetski, visi je auto za ove nase lose ceste I velik je dovoljno da mogu prevesti namjestaj, alat I slicno. 

Inace do sad vozim Fiestu s tvornicki ugradenim plinom i imam super iskustva s LPG autima. Istrazit cu malo razliku izmedu Dustera plinasa I mild hybrida. S plinasem mogu jeftinije proci ili uzeti bolju opremu. To sto je auto plastika unutra me ne zanima, ne pratim na te sminka piz*****

Onda definitivno Dacia

15 godina
Auti - ultimativna tema

Vidim jedino da je ovo skroz novi motor u Dusteru te da ima direktno ubrizgavanje sto je znacajna razlika u odnosu na prijasnji motor... Nema jos podataka o pouzdanosti i eventualnim problemima 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:05 (CoKsA).
8 godina
CoKsA kaže...

Uzeo bih novi auto do maksimalno 25k EUR (to je bas nategnuto).

Najvise mi je bitna pouzdanost, da nema kvarova i da auto bude dugotrajan i da ide preko 300k km uz normalno odrzavanje. Volio bih i da auto nije bas nizak, ali to mi dosta suzava izbor.

S obzirom na budget gledao sam:

Toyotu Corolla Sedan 1.5 benzinac

Mazdu 3 2.5 Benzinac

Daciu Duster Benzin + LPG ili benzin Mild hybrid 

Škoda Kamiq 1.5 TSI

Dacia Duster mi se najvise svida izgledom i najveci je automobil, mogu prevoziti stvari. Medutim, ne znam koliko su Dacie pouzdane i dugotrajne?

Toyota Corolla mi je ruzna, ali vjerujem da je auto pouzdan + dugo jamstvo toyote.

Mazda 3, sminka, super motor, ali nizak i omalen automobil.

Škoda kamiq, skeptican sam prema turbo benzincima. Nisam siguran koliko je taj motor dobar?

Ima li netko misljenje, prijedlog?

Ja bih bez razmisljanja uzeo toyotu.. sto se estetike tice biti ce ona sve ljepsa i ljepsa s vremenom ako ju kupis. Meni su isto prije bile ona mah.. a sada kako vrijeme prolazi sve mi je ljepsa, stovise, cak mi sad i dobro izgleda :)

Ok, koliko vidim isao bi na cistog benzinca a ne hybrida ili? Ako je hybrid, bez razmisljanja, ako je atmo benz onda mozda nesto drugo igra ulogu ali ja bih osobno opet na toyotu isao. Kvaliteta, pouzdanost, jamstvo... jos da ides na karavana, zbog prevozenja stvari... top...

10 godina
Auti - ultimativna tema

Ja bi pak razmislio o Škodi Kamiq.. jer me taj auto jako ugodno iznenadio.. vozio sam ga par puta po 40-60 km

Prvo mislim da nije ništa manji od Dustera unutra! je po visini i po veličini gepeka, ali imaju isti međuosovinski razmak.

Ono što je debelo iznad Dustera jesu materijali i izrada u interijeru, stvarno jako dobro.

Vozi se lijepo, udoban.

Svakako odradit probnu vožnju sa svakim prije.

Mazda 3 nekako na papiru od svih nabrojanih slovi kao najbolji komad auta, ja bi nju ostavio zadnju za probnu vožnju, možda sam dojam uživo prevagne.

16 godina

hmmm....

meni ti tu idu samo 2 opcije:

Duster nakrcan do vrha

Kamiq - Selection + možda boja...

Na stranu Dustera ide ekonomičnot i robusnost...

Na stranu Kamiqa - performanse i  kakvoća materijala

to što su turbaci - a nemoj ih gaziti hladne a kad ih i gaziš, daj im da se ohlade prije gašenja...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
CoKsA kaže...

Uzeo bih novi auto do maksimalno 25k EUR (to je bas nategnuto).

Najvise mi je bitna pouzdanost, da nema kvarova i da auto bude dugotrajan i da ide preko 300k km uz normalno odrzavanje. Volio bih i da auto nije bas nizak, ali to mi dosta suzava izbor.

S obzirom na budget gledao sam:

Toyotu Corolla Sedan 1.5 benzinac

Mazdu 3 2.5 Benzinac

Daciu Duster Benzin + LPG ili benzin Mild hybrid 

Škoda Kamiq 1.5 TSI

Dacia Duster mi se najvise svida izgledom i najveci je automobil, mogu prevoziti stvari. Medutim, ne znam koliko su Dacie pouzdane i dugotrajne?

Toyota Corolla mi je ruzna, ali vjerujem da je auto pouzdan + dugo jamstvo toyote.

Mazda 3, sminka, super motor, ali nizak i omalen automobil.

Škoda kamiq, skeptican sam prema turbo benzincima. Nisam siguran koliko je taj motor dobar?

Ima li netko misljenje, prijedlog?

Nitko nije spomenuo, ali octavia 1.5tsi ? Konkretno u cjeniku gledam da je limuzina 25900, 1.5tsi 115ks rucni 6 brzina. Nikad nisam kupovao novi auto ali ljudi pricaju da uvijek dobiju popust ako bas vide da ste zainteresirani za auto.

https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-fl-essence-1.5-tsi-oglas-47437056

Znaci ovak nekak izgleda nekak, essence oprema...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kupio bih ja i polovni automobil rado, ali cijene su jako jako visoke za ista novije. Ne daje mi se 17-18k EUR za nesto nepouzdano, mozda ispadne super, ali nisam osoba koja voli riskirat. Tako automobili s 50-ak k km budu jeftiniji svega par tisuca EUR (2-3) od potpuno novih. Po meni to nije realno.

Iskreno, kada bih znao da je motor novog Dustera dobar i da ide 300k bez problema uz redovno odrzavanje, uzeo bih odma Dustera. Ima ih već za 21000 EUR.

Nekako me brinu ti turbo motori

12 godina
CoKsA kaže...

Kupio bih ja i polovni automobil rado, ali cijene su jako jako visoke za ista novije. Ne daje mi se 17-18k EUR za nesto nepouzdano, mozda ispadne super, ali nisam osoba koja voli riskirat. Tako automobili s 50-ak k km budu jeftiniji svega par tisuca EUR (2-3) od potpuno novih. Po meni to nije realno.

Iskreno, kada bih znao da je motor novog Dustera dobar i da ide 300k bez problema uz redovno odrzavanje, uzeo bih odma Dustera. Ima ih već za 21000 EUR.

Nekako me brinu ti turbo motori

Ova skoda na njuskalu je samo primjer kako bi izgledala ta sa cjenika sto je 25900 ganc nova. Uostalom, taj motor iz dacije je donekle novi na trzistu i ne znas jel dobar ili ne, pogotovo jer je tce hit or miss, neki su dobri motori a neki losi da boli glava. Za 1.3tce 140ks znam da je bio dobar, za ovoga blage nemam.. doduse ove nove dacije sto se voze u taxiju imaju dosta problema sa turbom.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:50 (hahhaajaads).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice