Pa bolje po autocesti nego po naselju gdje je ogranicenje 50, zar ne ruske ? 
ne bih znao, ja se po naselju vozim 30-35 koliko i nalazu
a vi svi sumaheri da vam 150ks danas nije dovoljno? mora se divljati 180 po autocestama?
A meni nikako nije jasno to što se stalno misli da ako je jak auto da ga moraš vozit jako brzo ?
Pa svaki auto sa 100 ks ide 180km/h.
Radi se o tome da je auto s malo ks trom, treba puno više planiranja u vožnji i nije ga komotno vozit ko jači auto.
Evo imam ev od 530 ks, 99% vremena se vozi ispod 100 km/h, zapravo najčešće gradska i prigradska vožnja, ali koji je to hušt vozit, tako lagano, opušteno, kao da auto nema masu, ulaz na glavnu cestu tako lagan, samo se ubaciš jer auto trenutno krene i odmah postigne potrebnu brzinu, zaobilaženja, pretjecanja, opčenito upravljivost, agilnost, neopisivo ko nije probao.
Kad nako toga sjedneš u ice od 100 ks, to toliko tromo , tako čudan osječaj, čak i ice od 250 ks i dalje tromo prema tome jer nema taj odziv.
Zato puno ks nije bitno za top speed nego za komfor u vožnji.
Istina, veliki BS je taj Car Vertical, jedan kupac upisao moj broj sasije od Alpine BMW-a F31, izbacilo mu stari bmw e39 2.0 🤣🤣🤣🤣
Pošteno, rješit ću te muke s tom Alpinom za 2k€, to su ti dobre pare za stari 520. :-)
a vi svi sumaheri da vam 150ks danas nije dovoljno? mora se divljati 180 po autocestama?
A meni nikako nije jasno to što se stalno misli da ako je jak auto da ga moraš vozit jako brzo ?
Pa svaki auto sa 100 ks ide 180km/h.
Radi se o tome da je auto s malo ks trom, treba puno više planiranja u vožnji i nije ga komotno vozit ko jači auto.
Evo imam ev od 530 ks, 99% vremena se vozi ispod 100 km/h, zapravo najčešće gradska i prigradska vožnja, ali koji je to hušt vozit, tako lagano, opušteno, kao da auto nema masu, ulaz na glavnu cestu tako lagan, samo se ubaciš jer auto trenutno krene i odmah postigne potrebnu brzinu, zaobilaženja, pretjecanja, opčenito upravljivost, agilnost, neopisivo ko nije probao.
Kad nako toga sjedneš u ice od 100 ks, to toliko tromo , tako čudan osječaj, čak i ice od 250 ks i dalje tromo prema tome jer nema taj odziv.
Zato puno ks nije bitno za top speed nego za komfor u vožnji.
Upravo tako. Imam A4 B9 sa 2.0 TDI sa 190 KS i prosjek brzine na 20.000 km je 31.... Ali nekad dobro dodje da potegne.....
neznam, ali meni je bezveze kupiti auto od 500ks da bi mogao lakse prestici/zaobici neki sporiji auto.
pa sa 1.2 motorom lako prestignes sporog vozaca
meni se to vise cini opravdanje potrosenog novca. svako ima svoj gust pa ne osudujem, i ja bi kupio neku zvijer, ali mi ne treba
neznam, ali meni je bezveze kupiti auto od 500ks da bi mogao lakse prestici/zaobici neki sporiji auto.
meni se to vise cini opravdanje potrosenog novca. svako ima svoj gust pa ne osudujem, i ja bi kupio neku zvijer, ali mi ne treba
Nije nužno stvar u sporim vozačima. Probaj preticati šleper... Kad te udari otpor zraka, zafali ravnice i skužiš promet s druge strane, dobro dođe 100+ konja. :)
Dobro, nije takav mentalitet jos kod nas... To se amerikanci moraju pohvalit da im auto ima tipku za preticanje.. i onda pretekne sleper na autocesti po desnoj strani, ma bravo 
Uostalom, danas je takvo vrijeme da i policiju skoro boli briga kolko se vozis.. inace, policija zg/vg je najopustenija i stvarno ne zaustavlja, naprotiv, oni krse propise puno vise nego obicni vozaci... Pred mjesec i pol sam se potrkao sa skodom bez rotirki kad se predje onaj most u velikom polju (prije skretanja za mlaku), ja na desnoj strani, oni na lijevo i pun gas oboje
.. a prije toga sam ih pratio 120+kmh u 80kmh zoni..