Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.786
- |
- čitano: 16.274.424
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Preporuka samoposlužne autopraone u Zagrebu zapad? Prvi put mi je.
I je li ovo dobra taktika?
1. HP washing (mek. deterđent)
2. krpa od mikrovlakana
3. vosak (ne znam je li potrebno? navodno neutralizira deterđent?)
4. ispiranje demineraliziranom vodom
5. ručnikom obrisati sve da ne ostanu mrlje od vode
Ne znam jel mi trebaju oni sprejevi protiv insekata il za felge? Imam ratkape i iza tog felge su korodirale.
2. krpa od mikrovlakana
Ne znam jel mi trebaju oni sprejevi protiv insekata il za felge? Imam ratkape i iza tog felge su korodirale.
Hahahha odavno se ne nasmijah ovako ;) Ne pises rad za west point nego peres auto.... Pogodio si redoslijed ;) Nije da pise na automatu i oznaceno brojevima od 1 do 4 ;)
2. krpa od mikrovlakana
Kod mene je ovak..
1. Spricanje spreja protiv insekata i pospricam felge (opcionalno oba dvoje, ovisno dal se vozis u gradu gdje bas nema insekata ili po AC, za felge isto ovisi dal imas keramicke plocice ili obicne)
2. Priprema kantice, sampona (neki xy sampon od sonaxa sa voskom) i mikrofiber rukavice
3. Ubacim 1€ i sa tim nabrzinu operem auto (sampon i na kraju voda), na kraju ostavim malo vode da uspijem natocit kanticu
4. Nakon toga kantica i rukavica i perem odozgora prema dolje
5. ubacim opet 1€ i odma stavim na sampon od autopraonice i na kraju demineralizirana voda
6. velikim rucnikom obrisat komplet auto upravo da ne ostane mrlja od vode
Uglavnom kak god, ja komplet SUV operem za 2€...

Jedan članak za diskusiju.
Ja se na pocinčani premaz iz 2005. ne bih previše oslanjao. Pogotovo jer se radi o japancu, a oni su poznati po štednji na laku, vjerojatno je tako i sloj cinka tanji. Cink također može oksidirati pa je već nakon 10 godina zaštita slabija. Ako je auto bio oštećen i popravljan zaštita na tom dijelu ne postoji, a tu su i kamenčići, struganje pragom ili podom kod prelaska preko ležećih i penjanja na rubnjak i slično. Zanemari pocinčanost, vidiš kakva je limarija (svojeočno) i to je to.
https://www.automobile-catalog.com/car/2017/2094185/hyundai_i20_1_4_automatic.html
da li netko od vas posjeduje ovaj automobil
kakva su iskustva
zanima me automatik verzija
hvala
Neznam dali je bilo ali je poprilicno ozbiljno, susjedov c3 je zavrsio na servisu a zahvaceno je vise proizvodaca pa provjerite dali su i vas limeni ljubimci opasni za vas, nekako su to pod radarom skrivali dok nije poginulo previse ljudi od toga!
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/takata-zracni-jastuci-i-dalje-smrtonosni-stellantis-hitno-povlaci-cak-441-000-vozila-u-europi-prestanite-ih-voziti-15596387
evo još jedne ekološke uspješnice (EV jel'):
https://supercarblondie.com/cargo-ship-carrying-3000-new-cars-sunk-alaska/
Pozdrav,
moze preporuka antifriza i ulja za ford fiesta 1.4 tdci 55kw 2007. godište?
Hvala lp
edit - koliko treba cca koštati veliki servis takvog vozila, pretpostavljajući da sad ima 140 000+ kilometara,
nisu se vozile velike kilometraže te je prošlo 5 godina od zadnje promjene zupčastog remena?
Lique Moly, Motul ili Ravenol. S ta 3 ulja ne mozes pogriješiti, također LM antifriz po specifikaciji auta
Pozdrav,
moze preporuka antifriza i ulja za ford fiesta 1.4 tdci 55kw 2007. godište?
Hvala lp
edit - koliko treba cca koštati veliki servis takvog vozila, pretpostavljajući da sad ima 140 000+ kilometara,
nisu se vozile velike kilometraže te je prošlo 5 godina od zadnje promjene zupčastog remena?
Castrol edge 5W30.
Cijena velikog servisa sve ovisi o servisu, jeli ti kupujes dijelove itd, mozda oko 300-400 eura te izade sve skupa. Najbolje nazvat i raspitat se
Ebay
Pozdrav.
Dali možda znate gdje pronaći "gornji" poklopac vanjskog retrovizora (desna strana) za Nissan Note 2006. Fotografije u prilogu.
Hvala unaprijed
https://www.njuskalo.hr/search/?keywords=nissan+note+2006+dijelovi
Nazoveš, dođeš, skineš i ostaviš im za kavu. :D
Bok, trebao bi Vašu preporuku oko majstora koji zna ukloniti EGR. Imam Volvo S80 D4, 2014. godina i javlja mi grešku vezano za EGR hladnjak (P04D900 "Closed Loop EGR Control At Limit - Flow Too Low"). Imate li preporuku gdje bi mogao otići da mi se EGR ukloni softverski i mehanički? Pitao sam Muhu, no on ga može samo ukloniti softverski za 150 eura, no mehanički ga ne plombira, jer on to ne radi. Hvala.
Bok, trebao bi Vašu preporuku oko majstora koji zna ukloniti EGR. Imam Volvo S80 D4, 2014. godina i javlja mi grešku vezano za EGR hladnjak (P04D900 "Closed Loop EGR Control At Limit - Flow Too Low"). Imate li preporuku gdje bi mogao otići da mi se EGR ukloni softverski i mehanički? Pitao sam Muhu, no on ga može samo ukloniti softverski za 150 eura, no mehanički ga ne plombira, jer on to ne radi. Hvala.
Di se egr nalazi na tom motoru? Pa očisti ga... Samo će ti dpf otići kroz par mjeseci kad ga eliminiraš... Opet plaćat reket i tražiti nekoga ko će ukloniti, jer vidim da su svi postali fine guzice što se tiče prljanja ruku(ne mislim na tebe)...
Kolko vidim na videu na ytbu, imaju klasični problem ko i svi novi egr-ovi da se hladnjak ispušnih plinova začepi, i realno možda dva sata posla za skinut/očistit ga. Ako je u ovlaštenom cca sad između 70, do 100e, ja mislim da se više isplati njima dati da to riješe nego softverski eliminirati ga i kasnije imati problema s dpf-om.. To ti je moj savjet, a ti kak ćeš... Da imaš problema s dpf-om i ostalim stvarima podržavao bi te u eliminaciji, ali ovo nema smisla, svi moderni auti imaju s tim problema

Ekipa pitanje, imam Opel Astru K 1.0 turbo benzinca iz 2016, i ove godine je napunio 150 000 km. Vozio sam ga na mali servis, i pitao sam servisera, kao sad je taman prešao 150 000 kilometara, jel bi sad negdje trebao ići veliki servis. Ali rekao mi je da kod mog auta ne treba, da ima lanac, da ga zovem ako čujem nešto čudno. I da je ostalo što su pregledali sve ok. Jel to sve na mjestu, ja sam mislio da to ide po defaultu, sad ne znam jel zato što je s benzinac s lancem, ali jel ima nekih dijelova koji bi se na toj kilometraži trebali mijenjati kako god okreneš?
Prvi auto mi je ovo, imam ga 2 godine, stvarno nikakvih problema, ali eto ipak nemam baš iskustva pa da provjerim.
Nista se ne mijenja, jedino mozda svjecice i kanalni remen.
Tko kaze preventivno zamijenit na 200k ? Jedino mehanicari koji hoce da te izmuzu.. idemo maknut nerastegnuti original lanac i ugradit neki srot koji ces morat mjenjat za 50-100tkm.
Tko kaze preventivno zamijenit na 200k ? Jedino mehanicari koji hoce da te izmuzu.. idemo maknut nerastegnuti original lanac i ugradit neki srot koji ces morat mjenjat za 50-100tkm.
Oni koji su se nagledali zadnjih 16god bmwa dizela koji su bez zvukova i upozorenja pucali lanci. I istu stvar rade i ovi novi motori, bez obzira što "imaju senzor rastezljivosti"... I onda naravno sve motore s lancima stavljaju u isti koš...

Pozdrav. Jel može preporuka nekog auta(minimalno karavan), dizelas, oko nekih 100 000 km, automatik ako je moguce.Zivim u rovinju, relacije bi bile više manje kratke, ali opet posto imam djete i znamo ici u Varazdin, Bosnu/Srbiju, volio bi da je neki dizelas.Do nekih 20 000 eura.
Octavia
Pozdrav. Jel može preporuka nekog auta(minimalno karavan), dizelas, oko nekih 100 000 km, automatik ako je moguce.Zivim u rovinju, relacije bi bile više manje kratke, ali opet posto imam djete i znamo ici u Varazdin, Bosnu/Srbiju, volio bi da je neki dizelas.Do nekih 20 000 eura.