Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.516.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
domac5 kaže...

Jel ovak zvuci kad se kamencic uvuce izmedu diska i pakne? Zapeo u blatu neki dan i otad struze u voznji, ne stalno al tu i tam.. Brazda se stvara na disku 

Nemoj nagađati, odi kod majstora neka provjeri. Uostalom prema slici se vidi da nešto tu ne štima, disk pločica ti se ne troši ravnomjerno i nije cijelom visinom paralelna s disk pločom. Pogledaj sliku.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ta kosina je normalna, sluzi da sprijeci skripanje. 

17 godina
ivanzu kaže...

Ne vidim baš što je tu normalno... Pločica malim dijelom naliježe, ne punom površinom.

17 godina
ivanzu kaže...

Tolika kosina nije i ne može biti normalna, disk pločica treba cijelom površinom naleći full paralelno s disk pločom. 

Ovo je prvi put da vidim takvu istrošenost disk pločice.
Evo ti video za primjer 

(2:46) skinute i pravilno potrošene disk pločice. +bonus slika i članak s objašnjenjem

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2020 14:18 (Branimir2412).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Tolika kosina je normalna i sve ovisi o marki plocice, a disk mu se ravnomjerno trosi. Da bi doslo do tolike kosine vodilice bi morale zapeci i to bi davno dana primjetio. Probaj kompresorom ispuhati ali sumnjam da ce ista pomoci osim skidanja plocice. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2020 16:32 (ivanzu).
16 godina
Auti - ultimativna tema

s čime odmastiti šajbu, znači po kiši ne vidim k***a kad mi auto ide u susret, raspršuje svjetlost, pogotovo mi je nezgodno na pješačkom, još ću nekog lupiti jer ga ne vidim (inače vid mi je savršen )

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sredstvo za pranje posuda u sebi ima odmascivac. 

6 godina

da li ti struze dok pritisnes papucicu kocnice ?

meni se dogadjalo da mi pakne struzu po diskovima i skripe jer kociona klijesta nisu vracala..

kada sam stisnuo kocnicu na tih par sekundi je zvuk nestao..

potrebno je bilo staviti masti u te "sarafe" na klijestima i pocistiti dio di plocica ide u klijesta smirgl papirom .. tada su nestali ti simptomi :D

15 godina
aloevera13 kaže...

da li ti struze dok pritisnes papucicu kocnice ?

meni se dogadjalo da mi pakne struzu po diskovima i skripe jer kociona klijesta nisu vracala..

kada sam stisnuo kocnicu na tih par sekundi je zvuk nestao..

potrebno je bilo staviti masti u te "sarafe" na klijestima i pocistiti dio di plocica ide u klijesta smirgl papirom .. tada su nestali ti simptomi :D

Ne struze ni ne trese, najnormalnije koci.. Jedino kad ulazim malo jace u kruzni tok prema desno cuje se skripanje plocica.. Otic cu ja svakako svom majstoru ali je na godisnjem do 4.1 kao i vecina ostalih pa cemo vidit sta je

10 godina
Auti - ultimativna tema

Jel netko zna kako se zove ovaj crveno uokviren hrđavi, okrugli dio i čemu služi? Mazda 6, 2006.

P.S. Prednji kraj, ako netko pita, nalazi se na obje strane i jednako loše izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2020 18:38 (Nuclear_Phoenix).
12 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Jel netko zna kako se zove ovaj crveno uokviren hrđavi, okrugli dio i čemu služi? Mazda 6, 2006.

P.S. Prednji kraj, ako netko pita, nalazi se na obje strane i jednako loše izgleda.

Imam isto Mazdu 6 2005 godiste i bio sam kod majstora da mi pogleda prije tehnickog i isto sam pitao taj dio da provjeri jer je bilo hrđavo i guma je ispucala ( mislim da je rekao da je to glava od poprecne spone) Ali je rekao da nema lufta i da ne treba mijenjat iako je gumica bila isto istrosena.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Dinamicki prigusivac

GJ6A34990

10 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala obojici. Nešto lupka od naprijed desno, sve provjerili pajserom, nema lufta nigdje a taj dio nas je malo zbunio. 10min kruzio po parkingu, pun lijevi-desni, gas, nista - niti jednog zvuka. Za sad je na promatranju, tko zna odakle se prenosi taj zvuk...

14 godina
neaktivan
Nuclear_Phoenix kaže...

Hvala obojici. Nešto lupka od naprijed desno, sve provjerili pajserom, nema lufta nigdje a taj dio nas je malo zbunio. 10min kruzio po parkingu, pun lijevi-desni, gas, nista - niti jednog zvuka. Za sad je na promatranju, tko zna odakle se prenosi taj zvuk...

Ako ti lupka na neravninama i manjim rupama može biti amortizer i ležaj.

16 godina
moderator
domac5 kaže... 

Ne struze ni ne trese, najnormalnije koci.. Jedino kad ulazim malo jace u kruzni tok prema desno cuje se skripanje plocica.. Otic cu ja svakako svom majstoru ali je na godisnjem do 4.1 kao i vecina ostalih pa cemo vidit sta je

Provjeri kočiona crijeva na tom kotaču da li su na mjestu ukoliko je to škripanje samo u zavoju.

Takav slučaj sam imao kad mi je ispalo crijevo sa nosača/držača na amortizeru nakon što sam zaglavio u smrznutom snijegu i ledu pa se u zavoju crijevo nekako savijalo i pravilo pritisak prema kliještima.

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
10 godina
mzopg kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Amortizeri ok, ležaj bi se trebao drugačije čuti a i ništa nismo primjetili kad smo dizali svaku stranu. Čuje se kod punog lijevog povremeno i kad dodaš gas ali ne uvijek - simptom homokinetičkog ali on isto izgleda ok. Najgore je što ne možeš reproducirati problem pred mehaničarom. Može biti i letva volana ali nema niti tih naznaka jer znam kako je to izgledalo kad mi je otišla na Alfi.

Nisam pametan. Pustiti još i ustanoviti kad se čuje to lupkanje tj. više je zvuk tok-tok-tok i dosta brzo. Nije struganje/zapinjanje, ne zuji nego baš lupka a opet nije niti onaj karakteristični zvuk kad seleni prolupaju (naslušao se i toga na Alfi i Astri).

14 godina
neaktivan
Nuclear_Phoenix kaže...

Amortizeri ok, ležaj bi se trebao drugačije čuti a i ništa nismo primjetili kad smo dizali svaku stranu. Čuje se kod punog lijevog povremeno i kad dodaš gas ali ne uvijek - simptom homokinetičkog ali on isto izgleda ok. Najgore je što ne možeš reproducirati problem pred mehaničarom. Može biti i letva volana ali nema niti tih naznaka jer znam kako je to izgledalo kad mi je otišla na Alfi.

Nisam pametan. Pustiti još i ustanoviti kad se čuje to lupkanje tj. više je zvuk tok-tok-tok i dosta brzo. Nije struganje/zapinjanje, ne zuji nego baš lupka a opet nije niti onaj karakteristični zvuk kad seleni prolupaju (naslušao se i toga na Alfi i Astri).

Prema opisu to zvuči kao homokinetički, on obično kod punog ljevog ili desnog ima taj tok-tok-tok zvuk. Ne vjerujem da je letva volana.

10 godina

Ali kvragu nakon 20 krugova po parkingu se trebao bar jedanput čuti 

16 godina
domac5 kaže...

Jel ovak zvuci kad se kamencic uvuce izmedu diska i pakne? Zapeo u blatu neki dan i otad struze u voznji, ne stalno al tu i tam.. Brazda se stvara na disku 

Ne, to je nešto drugo. Kamenčić se čuje kad ideš polako i to ruži kao da se raspada zadnji kraj

12 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
mzopg kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Ne znam ako ti sta pomaze ali meni je otisao nosac getribe pa se cule isto lupkanje kad bih ga cukao na gasu ili kod skretanja dodavao gas.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ja bi rekao da se to na videu cuju note iz radija "ExtraFM", jer glazba s tog radija je jos iritantnija.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
12 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ovaj zvuk koji se najbolje cuje od 0:30 do 0:35? Definitivno nije kamencic

17 godina
ivanzu kaže...

Tolika kosina je normalna i sve ovisi o marki plocice, a disk mu se ravnomjerno trosi. Da bi doslo do tolike kosine vodilice bi morale zapeci i to bi davno dana primjetio. Probaj kompresorom ispuhati ali sumnjam da ce ista pomoci osim skidanja plocice. 

Vidiš, na to nisam računao, u pravu si. Može pogledati kakva je situacija s pločicama na suprotnom kotaču pa da to izbaci iz jednađžbe.

15 godina
Branimir2412 kaže...
ivanzu kaže...

Vidiš, na to nisam računao, u pravu si. Može pogledati kakva je situacija s pločicama na suprotnom kotaču pa da to izbaci iz jednađžbe.

Na drugoj strani isto tako stoje plocice i u skoda grupi kazu da su plocice tvornicki takve, to tako mora biti na tom autu..

Isto tako govore da su imali identican zvuk kad im se uvukao kamencic izmedu zastite diska i diska, pa su jednostavno skinuli zastitu i bacili u smece

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Jel imamo nekog s Leafom u temi? Ili barem da ima neki hibrid da podijeli dojmove.

Vjerojatno najgori član ove zajednice 🤷‍♂️
16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel imamo nekog s Leafom u temi? Ili barem da ima neki hibrid da podijeli dojmove.

Mene isto zanima.

Moje misljenje je Tbh dok domet ne dosegne nekih ugodnih 1000km ili punionice ne budu rasprostranjene da je izbor onome tko zeli osjecaj elektricne voznje po gradu da uzme PHEV.

Ovo za gorivo blebecu bezveze. Da napisu razliku cijene izmedju automobila iste klase i elektricnog ne bi za 300.000 kilometara uspjeli ustediti razliku...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2020 17:21 (Dojitza).
15 godina
Dojitza kaže...

Mene isto zanima.

Moje misljenje je Tbh dok domet ne dosegne nekih ugodnih 1000km ili punionice ne budu rasprostranjene da je izbor onome tko zeli osjecaj elektricne voznje po gradu da uzme PHEV.

Ovo za gorivo blebecu bezveze. Da napisu razliku cijene izmedju automobila iste klase i elektricnog ne bi za 300.000 kilometara uspjeli ustediti razliku...

Pa dok je punjenje besplatno, taksisti sigurno imaju pristojnu razliku naprema plinu tj. nekom gorivu. Problem je sto punjenje sigurno nece biti besplatno (po lokalnim punionicama), tako da ce sva prednost el.auta past u vodu.

PHEV su opet u Hrvatskoj onemoguceni svima koji zive u zgradama gdje nema privatnog parkinga, sve bez brzog punjenja prelazi kakvih 6-7h za 100% i domet od 50ak km (daily commuting).

Bas sam gledao A250e, ali nazalost u Hrvatskoj ga nema, a u Italiju ne mogu.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2020 17:34 (ivanoile).
16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Dojitza kaže...

Mene isto zanima.

Pa dok je punjenje besplatno, taksisti sigurno imaju pristojnu razliku naprema plinu tj. nekom gorivu. Problem je sto punjenje sigurno nece biti besplatno (po lokalnim punionicama), tako da ce sva prednost el.auta past u vodu.

PHEV su opet u Hrvatskoj onemoguceni svima koji zive u zgradama gdje nema privatnog parkinga, sve bez brzog punjenja prelazi kakvih 6-7h za 100% i domet od 50ak km (daily commuting).

Bas sam gledao A250e, ali nazalost u Hrvatskoj ga nema, a u Italiju ne mogu.

Mene privlaci octavia PHEV. To bi se uz poticaj koji se dijelio prosle god cak i dalo uzeti jer ispadne cca 30k skuplje od tdi / 20k od mHEV tsi-ja.

Sto se tice PHEVA i ljudi u stanovima slazem se, ali u tom slucaju ja ne bi razmisljao ni o necemu na struju pa da ovisim o brzim punionicama koje ce kao sto i sam kazes ubrzo pocet masno naplacivat (citao sam da negdje u europi ako punis iskljucivo na brzim izadje te skuplje nego da tocis dizel)

17 godina

Na PHEV autima se baterija puni u vožnji, isto ko i kod klasičnih hibrida, sa razlikom da ga možeš puniti i na kabel ako oćeš, tako da ljudi u stanovima ne bi trebali ispaštat. Jedino kaj to punjenje traje..

Zapravo ne znam dal je to slučaj sa svim PHEV, al dobar dio njih se definitivno i sam puni u vožnji.

Saćemi Bill Gayts ćitat muesli preko ugrađženog ćipa
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2020 18:25 (nixass).
15 godina
nixass kaže...

Na PHEV autima se baterija puni u vožnji, isto ko i kod klasičnih hibrida, sa razlikom da ga možeš puniti i na kabel ako oćeš, tako da ljudi u stanovima ne bi trebali ispaštat. Jedino kaj to punjenje traje..

Zapravo ne znam dal je to slučaj sa svim PHEV, al dobar dio njih se definitivno i sam puni u vožnji.

Nece se ni jedan PHEV napunit u voznji da bi ucinilo razlike jer onda ne bi ni bio PHEV, vec obicni hibrid kao Toyotini npr.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2020 18:51 (ivanoile).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice