Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.319.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Sava sranje, samo cekam dan da stavim ljetne i tada slavim.

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...

Ja se i dalje dvoumim dali da kupim Mitchelin Climate Cross + 185/60/R14... 640 kn komad = 2560 kn... ili da kupim neke premium ljetne R14 za cca 450 kn u tim dimenzijama i kasnije zimulje u R13 neke kao za biciklo... nemam pojma... Ne znam u sta ce se mitchelin pretvoriti nakon grijanja i hladenja tokom godine... hoce li postati plastika?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
 Pricaj mi... popizdit cu...

Otkad je TD u autu ove save samo proklizuju. Danas hocu krenut spojit se na cestu a na mini uzbrdici sam... ma kakvi kreces lagano pocnu klizat........prebacim u drugu i klize i dalje za poludit... Sa kvacilom kretao na kraju kao po iglama...

Morati cu druge gume kupiti definitivno. Nema gore kada naletis na ishabani asfalt i na tome si sa savinim gumama kao po ledu doslovno... danas sam se to uvjerio i vise se ne glupiram po kisi nema sanse... Po suhom samo gas

Meni prva vrti, čak ne moram ni pretjerat sa gasom, druga kako kada, al rijeđe, ma zimske su uže, pa ih je lakše izvrtit

Fake_Alert kaže...

Ima li tko jaci 

hahaha, znam kak ti je, nemaš klimu ko ni ja, pa se hvališ sa grijanjem

ja sam si prije par godina (prije 4 mislim) promijenio hladnjak u kabini, antifriz svake dvije godine, zimi me grije bolje nego ruska votka (nerjetko se sa otvorenim prozorom vozim u sred zime)

Baš ću ako se sjetim izmjerit kolko meni najviše grije, imam sondu na multimetru, vjerojatno nije tolko precizno, al vrijedi probat

16 godina
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...
 Pricaj mi... popizdit cu...

Otkad je TD u autu ove save samo proklizuju. Danas hocu krenut spojit se na cestu a na mini uzbrdici sam... ma kakvi kreces lagano pocnu klizat........prebacim u drugu i klize i dalje za poludit... Sa kvacilom kretao na kraju kao po iglama...

Morati cu druge gume kupiti definitivno. Nema gore kada naletis na ishabani asfalt i na tome si sa savinim gumama kao po ledu doslovno... danas sam se to uvjerio i vise se ne glupiram po kisi nema sanse... Po suhom samo gas

Meni prva vrti, čak ne moram ni pretjerat sa gasom, druga kako kada, al rijeđe, ma zimske su uže, pa ih je lakše izvrtit

Fake_Alert kaže...

Ima li tko jaci 

hahaha, znam kak ti je, nemaš klimu ko ni ja, pa se hvališ sa grijanjem

ja sam si prije par godina (prije 4 mislim) promijenio hladnjak u kabini, antifriz svake dvije godine, zimi me grije bolje nego ruska votka (nerjetko se sa otvorenim prozorom vozim u sred zime)

Baš ću ako se sjetim izmjerit kolko meni najviše grije, imam sondu na multimetru, vjerojatno nije tolko precizno, al vrijedi probat

Imam ja klimu... dvo zonsku... sta hoces... lijeva i desna... kurbla....he..he.. 

Ajd izmjeri bas me zanima :)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina

Bome da, Punto od brata grije ko da si pec zakurio

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 22:47 (BORG).
16 godina
Fake_Alert kaže...

Ima li tko jaci 

Ja sam najviše izmjerio 81°C, ali je bilo pohladno napolju, 5-6°. Istim pištoljem mjerio.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pricao sam neki dan o Toni "motosport" konjini, lik je tvrdio da za 500€ slozi Fiat Bravo HGT na 400ks, lik vozi Golf 4 GTI 1.8T kojega je kao tunirao na 400ks za sada vise cadi nego sto ide, uz to ga neki dan ga poderao Megane II 2.0, ja sam plako kad sam to cuo ahahah.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 23:48 (ivanzu).
12 godina
ivanzu kaže...

Ja isto, imam zimsku eskimo HP 205/55r16 i guma je sranje. Po mokrome je teski uzas.

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam zašto ljudi govore da Sava valja kada ta guma nije dobra za 90% vožnje, eventualno valja po snijegu po kojemu možda vozim jedan dan prije nego što ga očiste. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 12:22 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Ne znam zašto ljudi govore da Sava valja kada ta guma nije dobra za 90% vožnje, eventualno valja po snijegu po kojemu  možda vozim jedan dan prije nego što ga očiste. 

Da se ukine 50 % guma na trzistu, vjerujem da bi se barem 20-30 % smanjile prometne nesrece. 

15 godina

bolje voziti novu kinesku gumu nego 10 godina staru mišelinku....

14 godina
Auti - ultimativna tema

Istina ali ta kineska za 2 godine bude kao ta 10 godina stara miselinka.

15 godina
Auti - ultimativna tema

kupiš novu sljedecih 5 puta i dode te na isto :D

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ne znam zašto ljudi govore da Sava valja kada ta guma nije dobra za 90% vožnje, eventualno valja po snijegu po kojemu možda vozim jedan dan prije nego što ga očiste. 

Ja sam od vec 7-8 ljudi cuo da je UHP 2 jako dobra guma općenito, ne  samo vezano za cijenu.

Jedan je rekao da je sa UHP 2 presao na Dunlop i da ne osjeti nikakvu razliku osim farje Dunlop mslo glasniji i duplo skuplji. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nemam pojma kakva je ljetna sava ali zimska je za ku*ac. TC radi non-stop. 

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ma dobra je sava samo za penzinersku vožnju

Ja sa savom po gradu nisam imao problema kad se nisam vozio brže od 60Km/h, ali čim sa njom odem na neku bržu prometnicu jajca mi se stisnu

EDIT: U Zagrebu više stojiš po semaforima, nego se voziš, isti ti vrag imao savu ili neku premium gumu, za stajanje je svaka dobra

Kad se samo sjetim kolko sam lud bio, na tim istim savama sam po autoputu Zg-Ka pičio 150Km/h po pljusku, auto ko da je lebdio, cijelim putem sam korigirao po sitno lijevo desno, cijelim putem sam ukočen bio i kad sam premontirao gume, sa save na ljetne rainexpert 3, preporod, opušten sa jednom rukom po pljusku 150 idem bez problema, ja ću isto za probu sljedeće zime preć sa save na nešto drugo

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 13:35 (1BIT).
16 godina
neaktivan
chutac kaže...
 Ja sam od vec 7-8 ljudi cuo da je UHP 2 jako dobra guma općenito, ne  samo vezano za cijenu.

Jedan je rekao da je sa UHP 2 presao na Dunlop i da ne osjeti nikakvu razliku osim farje Dunlop mslo glasniji i duplo skuplji. 

Čitao sam i ja da je po testovima ta UHP 2 dost dobra, mada iskreno možda bi ju i stavio na neki mali gradski auto ko moj ili clio/fiesta/corsa/polo... al na tvom mijestu sa citrom sa najjačim motorom u ponudi bi ipak rađe  dodao više za gume, budimo realni, guštat ćeš u njemu, nedaj da ti gume pokvare gušt

Nego btw di ti nađeš gume za 350Kn kom u toj 17" dimenziji?

Čak je  kod slovenca cijena veća LINK

Slovenci na žalost za tu dimenziju nemaju uniroyalke, mada kolko vidim i nisu puno jeftinije od dunlopa i continentala kod nas...

Kad gledam te cijene, na tvom mijestu čak nebi ni uniroyalke uzeo, već dodao za dunlopa sport maxx (razlika je oko 150ak kuna na sve 4 gume), ne kupuješ ih svaki dan, a da traju 2-3 godine naguštat ćeš se na njima

EDIT: taj kaj je rekao da je prešao sa uhp2 na dunlop i da ne osjeti razliku, ovisi šta vozi, da i ja tako pređem na autu od 60Ks vjerojatno nebi primjetio neku veću razliku, al ti sa 180ks bi itekako osjetio razliku...

Moji kad su kupili swifta, došao je na hankook ventus v12 evo gumama 4 godine stare, ripne oko 50% potrošene, guma je žešće sranje, jer se pretvorila u plastiku, swift sa 92Ks ju je u trećoj brzini vrtio u prazno, a viđao sam taj hankook na bmw-ima

Uglavnom također uniroyalke smo stavili na swifta, vozio sam ga jedno ljeto po Krku, Rijeci, Senju, čudo kako drži, swift je kraći a širi od punta i ima hrpu te elektronike, znam da sam na autocesti A7 kod Križišća na dugačkom zavoju ostavio nekog mercedesa sa swiftom, nije se usudio čovjek stisnuti, a meni se ništa od elektronike nije palilo

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 14:03 (1BIT).
16 godina
Auti - ultimativna tema

1BIT Probaj po zagrebu kada je kisa voziti sa savinim pa kad baba naglo zakoci jer je zuto svjetlo doslo a ti iza nje...pozdravis se sa autom...been there done that... spasilo me 15 m udaljenosti...dosao joj na 1m iza...50..60..kmh smo se vozili...

Neki dan ista scena ali pokraj mene ekipa...zenturaca zakoci sa ficekom novim na semaforu i frajer iz iza spuca a samo je zuto doslo i mogla je preci....

14 godina
neaktivan
1BIT kaže..., preporod, opušten sa jednom rukom po pljusku 150 idem bez problema, ja ću isto za probu sljedeće zime preć sa save na nešto drugo

to ti je mnogo pametno

xfact
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

1BIT Probaj po zagrebu kada je kisa voziti sa savinim pa kad baba naglo zakoci jer je zuto svjetlo doslo a ti iza nje...pozdravis se sa autom...been there done that... spasilo me 15 m udaljenosti...dosao joj na 1m iza...50..60..kmh smo se vozili...

Neki dan ista scena ali pokraj mene ekipa...zenturaca zakoci sa ficekom novim na semaforu i frajer iz iza spuca a samo je zuto doslo i mogla je preci....

been there done that also

Ja sam skoro passata na zelenom valu pogodio, kiša je jedva padala, tek tolko da zamasti cestu, vozili se tak negdje 50-ak Km/h, ja sam na par sekundi okrenuo glavu, gledao nekakve ženske kaj čekaju na zebri i kad sam vratio pogled, auti stoje ispred mene, ja na kočnicu i samo otkližem, zaustavio sam se tik do njega, bio sam siguran da ću ga pogodit, tako blizu sam mu stao, da ne znam jel bi ruka stala između njega i mene, a gledam zeleno je cijelo vrijeme na semaforu, trebali smo se cijeli zeleni val tako vozit bez stajanja, tj nije bilo razloga da stojimo...

Al ja to pripisujem što su mi save stare oko 4 godine sa oko 60% profila, da su nove, vjerojatno bi bolje kočile, al velim, sljedeću zimu ću si nešto drugo uzet...

Mada gledam kod slovenca, nemam baš nekog izbora, ima dunlop winter response 2šta su ovako bolje a pristupačnije...

=xfact= kaže...
1BIT kaže..., preporod, opušten sa jednom rukom po pljusku 150 idem bez problema, ja ću isto za probu sljedeće zime preć sa save na nešto drugo

to ti je mnogo pametno

Ma autocesta Zg-Ka ti je skoro pa ravna, zavoji su jako dugački i blagi, tako da nema brige...

Hoću samo reć kolko je opuštenija vožnja na boljim gumama, možeš se opustit, auto ne zanaša tolko da se može i sa jednom rukom vozit...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 14:23 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Čitao sam i ja da je po testovima ta UHP 2 dost dobra, mada iskreno možda bi ju i stavio na neki mali gradski auto ko moj ili clio/fiesta/corsa/polo... al na tvom mijestu sa citrom sa najjačim motorom u ponudi bi ipak rađe  dodao više za gume, budimo realni, guštat ćeš u njemu, nedaj da ti gume pokvare gušt

Nego btw di ti nađeš gume za 350Kn kom u toj 17" dimenziji?

Čak je  kod slovenca cijena veća LINK

Slovenci na žalost za tu dimenziju nemaju uniroyalke, mada kolko vidim i nisu puno jeftinije od dunlopa i continentala kod nas...

Kad gledam te cijene, na tvom mijestu čak nebi ni uniroyalke uzeo, već dodao za dunlopa sport maxx (razlika je oko 150ak kuna na sve 4 gume), ne kupuješ ih svaki dan, a da traju 2-3 godine naguštat ćeš se na njima

EDIT: taj kaj je rekao da je prešao sa uhp2 na dunlop i da ne osjeti razliku, ovisi šta vozi, da i ja tako pređem na autu od 60Ks vjerojatno nebi primjetio neku veću razliku, al ti sa 180ks bi itekako osjetio razliku...

Moji kad su kupili swifta, došao je na hankook ventus v12 evo gumama 4 godine stare, ripne oko 50% potrošene, guma je žešće sranje, jer se pretvorila u plastiku, swift sa 92Ks ju je u trećoj brzini vrtio u prazno, a viđao sam taj hankook na bmw-ima

Uglavnom također uniroyalke smo stavili na swifta, vozio sam ga jedno ljeto po Krku, Rijeci, Senju, čudo kako drži, swift je kraći a širi od punta i ima hrpu te elektronike, znam da sam na autocesti A7 kod Križišća na dugačkom zavoju ostavio nekog mercedesa sa swiftom, nije se usudio čovjek stisnuti, a meni se ništa od elektronike nije palilo

Od jačih auta je bio MatijaZG koji je rekao da je lega imao na seriji 3, jedan je imao na c5 sa 180 HDi, a ostalo su c4 klasa, tako, 100-130 konja, 1200-1400 kila.

Ovaj koji je rekao da nije vidio razliku je imao Golfa 6 ja mislim, nisam siguran.

Gume sam našao u Bosni, krajnja cijena je moj izračun jer dobijem 15% povrat PDV-a, besplatnu montažu i špur. Još je teta rekla da zna nekoga tko tamo redovno ide po gume i možda još izvuče neki popust. Ali ta ista računica bi se odnosila i na sve ostale gume, razlika od 1500 kuna je u odnosu na Dunlop RT2 u Vulkalu.
Opet zanimljivost je da je auto imao oko 8 godina stare Bridgestone zimske kada sam ga uzeo i opet sam ga stiskao i nije bilo neke drame, bio je jako sličan novim Bridgestone zimskima koje sada imam.

Komplicirano je odabrati gume 

Stvarno razmišljam da probam Savu, možda mi ispadnu baš dobre, a 1500 kuna uštede nije za baciti, za tu lovu mogu nove svjećice, redovni na VTS i još veliki servis(lanac) na c4. I to još uzimam gume koje na testovima imaju dobar rezultat i još ljudi imaju jako pozitivna iskustva.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A gledaj Sava/Dunlop/goodyear za naša tržišta dolaze iz iste tvornice u Kranju, vjerojatno se i sava malo popravila kao Goodyearov budget brand.

A za gume u bosni, pdv ti je 17%, ali gume ne smiju biti montirane ako misliš dobit povrat pdv-a.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Što se tiče Uniroyal guma, stvarno su dosta dobre.

Problem je s njima što se brzo troše ako malo oštrije vozite, pa bacite i to u računicu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
15 godina
Auti - ultimativna tema

kad smo kod mojih novih slapa...nesto lupka...pocelo je odmah nakon 50m, cim sam dosegao brzinu 30-40kmh i tako lupka stalno, ravno, lijevo, desno...homokineticki nije jer nije lupalo nista prije i nije moglo nakon montaze 19ki odjednom...felga mislim da nije jer smo ju balansirali i 5gr po svakoj je islo, dakle ravna je...jedino da guma nema flat spot...cuje se onako tututututu, tise i prigusenije od zvuka homokinetickog...lud sam

i par novih slikica:

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To si dovezao one palete iza pa ga slikao s prtljagom?

14 godina
Auti - ultimativna tema

To je zato sto si stavio od folcike felge, imas srece da nije check engine upalio.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ima koji webshop za BiH gume? I za SLO koje koristite web shopove?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja tu kupujem: http://gume.unitrade.ba/

16 godina
bruno11 kaže...

Uopce nemaju mišelin..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice