Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.525.038
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Da, bilo bih mi draze da netko koci svakih 5 sekundi ispred mene posto stop svijetla tada imaju smisao, dok sa kocenjem "motorom" nemaju. Bio netko usporavao motorom ili kocnicom je jedno te isto.

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Dex.pwn kaže...

Zašto bi? Kočnice su tu za se uspori/stane, a ne jebavat motor.

I kakvo je to motorno kočenje? Pretpostavljam da nije retarder..

jesi ti uopće položio vozačku? ako jesi instruktor ti je niškorist..

BTW učini sam sebi uslugu i pregledaj si malo ovaj kanal, možeš puno toga naučiti..

@ivanzu

ponekada je bolje kočiti motorom.. ocijeniti da netko usporava bi trebao moći i bez štop svjetla.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 23:22 (nine).
8 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Da, bilo bih mi draze da netko koci svakih 5 sekundi ispred mene posto stop svijetla tada imaju smisao, dok sa kocenjem "motorom" nemaju. Bio netko usporavao motorom ili kocnicom je jedno te isto.

Bas i nije...ako pratis cestu i vidis da je lik ispred tebe usporio, oduzmes gas i vozis sporije, drzeci razmak...ako ti netko non stop ispred tebe koci, onda ti je sva paznja na njemu, a da ne govorim o tome kako mu spominjem uzu i daljnju rodbinu...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
15 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

bilo bi ti draze da netko ispred tebe koci svakih 5 sek? Sto bi onda?

nema ništa gore od ekipe koja stalno pimpla po kočnici..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kako koji auto, kod mene pustanje gasa nece imati skoro nikakvog efekta jer mi auto sporo gubi brzinu tako da cu ja svakako morati stisnuti kocnicu ako netko ispred mene usporava jace. Do sada nikada nisam vidio da itko stisce kocnicu svakih par sekundi osim AŠ, puno me vise zivciraju ljudi koji bace spojku pa im se auto ukopa u zemlju ispred tebe bez ikakvog znaka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 23:23 (ivanzu).
17 godina
nine kaže...
Dex.pwn kaže...

Zašto bi? Kočnice su tu za se uspori/stane, a ne jebavat motor.

Rođendan:31.05.1999.

tek je polozio, svi smo bili najpametniji kad smo tek polozili..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

kaj ti znači "baci spojku"? teško da se ijedan auto može samo tako ukopati downshiftanjem ako vozač zna što radi. a i ako se ukopa, a ti se (skoro) zabiješ, znači da nisi držao dovoljan razmak 

inače motor će značajno usporavati svaki auto ako pustiš gas, barem je svaki kojeg sam ja vozio to radio. doduše naravno da mi honda malo jače koči od punta. na oba stalno koristim motor za usporavanje.

8 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Kako koji auto, kod mene pustanje gasa nece imati skoro nikakvog efekta jer mi auto sporo gubi brzinu tako da cu ja svakako morati stisnuti kocnicu ako netko ispred mene usporava jace. Do sada nikada nisam vidio da itko stisce kocnicu svakih par sekundi osim AŠ, puno me vise zivciraju ljudi koji bace spojku pa im se auto ukopa u zemlju ispred tebe bez ikakvog znaka.

Ako je ukopavanje nuzno, koristis kocnicu...ali ako ides prema semaforu i vidis da je crveno, pustis gas...eventualno mozes postupno ubacivati u nizu ako je dug zaustavni put...meni se znalo dogoditi da bih pustio gas i kotrljao se do semafora i do tada bi se vec upalilo zeleno, pa bih samo dao gasa, bez ikakve kocnice....

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
14 godina

Nece svaki, Focus Mk1 1.4 mi je slabo kocio motorom, a sada i Astra 1.4T, kada pustim gas na 50kmh prijede nekih 100m da uspori do 40kmh.

E vidis kod mene u okolici ne znaju sto je kocenje motorom tako da svi zapravo koce spojkom, a ponekad se i nade budala koja baci spojku dok mijenja u drugu pa mu se ukopa auto, najcesce kada je guzva pa auta budu blizu sto rezultira jacim kocenjem.

Kocim motorom ako vozim iznad 80 kmh ispod toga nema nekog efekta, u gradi nikada ne kocim motorom posto saltanje iz 3 u 2 me nece dovoljno brzo usporiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 23:44 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
nixass kaže...
 vjerojatno je grda ko pes pa odvraca paznju :p

hahaha, nebih znao, ima crnu kosu i nosi naočale, tako da nisam vidio jel valja šta

al lijepo mi je za vidjet zenskicu u tako malo sređenom autu, da nije oem

BTW: nije se nikakva muzika cula...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kocenje motorom. Naziv koji po meni ne opisuje bas dobro radnju. Kad netko kaze kocenje motorom, ja pomiim na kocenje kvacilom.

Ja nikada nosam u leru ako nisam zaustavljen. Ne "kocim motorom" da bih usporavao, vec zato jer je onda potrosnja 0.

Kad usporavam pred semafor, ostajem u brzini u kojoj jesam, kad okretajo budu sitno oznad tisucu, idem u nizu i tako do jako niske brzine kretanja.

Tako em stedim kocnice, em stedim gorivo, em mi je auto spreman za pokret ako zatreba.

Ja ne bih pitao ljude jel koce motorom, nego zar zaista voze u leru. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

ili još gore sa stisnutim kvačilom 

15 godina
neaktivan

Dobar druk ležaj is for the weak.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vozite bez ABS-a pa cete vidi ocete li stat na kisi bez ubacivanja u drugu. Kocenje motorom je u nekim slucajevima nuznost, a u vecini slucajeva je finesa.

LoL acc THCJoshi
14 godina
Auti - ultimativna tema

Vozio sam focusa bez ABS i nema razlike, ako auto klize po mokrom onda su ti gume otisle ili je auto lose dizajniran.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 1:49 (ivanzu).
14 godina
odjavljen
Hahaha... Al samo sam spomenuo da mi idu na živce oni koji drže nogu na kočnici cijelo vrijeme, zbog štopki. Povuci ručnu čovječe 😁
14 godina
odjavljen
Hahaha... Al samo sam spomenuo da mi idu na živce oni koji drže nogu na kočnici cijelo vrijeme, zbog štopki. Povuci ručnu čovječe 😁
17 godina
Jonja kaže...

Vozite bez ABS-a pa cete vidi ocete li stat na kisi bez ubacivanja u drugu. Kocenje motorom je u nekim slucajevima nuznost, a u vecini slucajeva je finesa.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ne vjerujem baš da ti toliko smwtaju stop svijetla na autu. 

Meni je na semaforu skoro uvijek noga na kočnici, osim kada znam da će dugo trebati da se upali zeleno. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Ne vjerujem baš da ti toliko smwtaju stop svijetla na autu. 

Meni je na semaforu skoro uvijek noga na kočnici, osim kada znam da će dugo trebati da se upali zeleno. 

neki noviji auti sa LED-icama blješte da je to za ne vjerovati.. nedavno sam bio iza nekog merca na semaforu, kao da je netko crvene reflektore upalio, kolega u suvozačkom sjedalu kompletno crven 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja dignem ručnu, stvar neke old-school vozačke, ulične kulture valjda.. A i ručnu treba vježbati

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja ako znam da cu stajati duze ili ako je nagib, pa da stedim hill assist :) 

16 godina
nine kaže...

neki noviji auti sa LED-icama blješte da je to za ne vjerovati.. nedavno sam bio iza nekog merca na semaforu, kao da je netko crvene reflektore upalio, kolega u suvozačkom sjedalu kompletno crven 

Ja sam bio iza nekog novog volva(neki od XC-a, mislim da 60) pred par dana, skoro su mi oci otpale.

A vjerujem da auto te klase ima i automatsku rucnu koja se ukljucila, ali ovaj drzi kocnicu...

12 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Mene živciraju ljudi koji koče motorom(čitaj spojkom) pa ja moram kočiti kočnicom.

mene ljudi koji svakih par nano sekundi diraju kocnicu.

i daj mi objasni kocenje spojkom lol, otkud ti ta glupost

ivanzu kaže...

kak mislis bace spojku lol? znaci auto je u nrzini pa ovaj naglo pusti spojku da mu auto crkne ili? nikad cul za pojam "bacanje spojke"..to je valjda samo u Županji aktualno..

chutac kaže...

Kocenje motorom. Naziv koji po meni ne opisuje bas dobro radnju. Kad netko kaze kocenje motorom, ja pomiim na kocenje kvacilom.

Ja nikada nosam u leru ako nisam zaustavljen. Ne "kocim motorom" da bih usporavao, vec zato jer je onda potrosnja 0.

Kad usporavam pred semafor, ostajem u brzini u kojoj jesam, kad okretajo budu sitno oznad tisucu, idem u nizu i tako do jako niske brzine kretanja.

Tako em stedim kocnice, em stedim gorivo, em mi je auto spreman za pokret ako zatreba.

ma kakvo kocenje kvacilom? kaje to?? drzis kvacilo i mislis da usporavas lol

kocenje motorom - pustanje gasa i ubacivanje u nizu na odredenom broju okretaja.

daj mi jedan razlog zakaj nisi u leru nikad osim kad si zaustavljen lol

pa u leru se mozes voziti s min potrosnjom..i po potrebi ubaciti u brzinu pa nastavis voznju

ivanzu kaže...

Vozio sam focusa bez ABS i nema razlike, ako auto klize po mokrom onda su ti gume otisle ili je auto lose dizajniran.

ili ne znas.

Dex.pwn kaže...

ma kakva rucna, ko da si neka baba..ne treba ti ni rucna ni kocnica na ravnom terenu lol isto kad ekipa rucnu povlaci do zadnjeg zuba a nagib terena je minimalan, dosta je ubaciti u brzinu i to je to lol

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 10:52 (imaiden322).
16 godina
imaiden322 kaže...

pa u leru se mozes voziti s min potrosnjom..i po potrebi ubaciti u brzinu pa nastavis voznju 

Minimalna potrosnja je kad si u brzini i usporavas jer onda ne trosis gorivo, a u leru trosis(fuel cut off)

imaiden322 kaže...

ma kakva rucna, ko da si neka baba..ne treba ti ni rucna ni kocnica na ravnom terenu lol isto kad ekipa rucnu povlaci do zadnjeg zuba a nagib terena je minimalan, dosta je ubaciti u brzinu i to je to lol

Skroz si fulao temu, rasprava je o stajanju na semaforima, a ne o parkiranju.

Iako se slazem da na semaforima nema potrebe ni za kocnicom ni za rucnom ako je ravan teren.

14 godina
Auti - ultimativna tema

L.p! Upravo zavrsavam vozacki, de dobivam kao prvi auto gnojlfa mk3 GT, 1.9TDI 96". Auto ima 299tkm, motor u njemu ubacen novi prije 80tkm, 1.9TDI. Lak se na krovu guli, te ima malo hrde stoga to mislim pogledati i rijesiti prvo, sto preporucate ostalo da pogledam/napravim na autu?imate kakav savjet vezano voznje istog za pocetnika?

12 godina
neaktivan
ali u leru radi na oko 1000rpm cijelo vrijeme neovisno o brzini kretanja

no na semafore mislim al nisam spomenul (y)
15 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

ma kakvo kocenje kvacilom? kaje to?? drzis kvacilo i mislis da usporavas lol

kocenje motorom - pustanje gasa i ubacivanje u nizu na odredenom broju okretaja.

Uzmi cijeli internet pa prouči kočenje kvačilom. lol

Uvijek kad parkiraš dobro je povući ručnu, zašto bi motor, mjenjač, diferencijal kočili ako ne moraju?
Čemu tebi služi ručna, da pokazuješ curama handbrake turn?

Ah, zaboravio sam. lol

15 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Da, radi, ali onda troši gorivo da se održi na tih 1000 okretaja. Ako ga kotači tjeraju na 2000 okretaja, onda nema potrebe za gorivom i potrošnja ti je 0.

Kako uopće voziš u leru?

16 godina
imaiden322 kaže...

imaiden322 kaže...

Ako si mislio na semafore onda malo pojasni ovo boldano iz prvog citata

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice