Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.530.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

nego...ne da mi se pitat okolo, posto sam ovdje najaktivniji u ovom topicu...

trazim android radio na ebayu, zanima me da li se placa carina i pdv na predmete iz USA? iz UK ne? gledam ima razlike u cijeni, ali ako iz UK ne placa se, uzimam onda od tamo...

Ako se ne varam, poštarina iz usa se plača skoro koliko i sam radio, tj općenito je skup prijevoz biločega iz usa u eu, pa samim time i neisplativo, ja bi ti preporučio da ako već kupuješ, kupi iz uk, čak bolje iz de ako se može naći, prije će stići

Ja sam prije nekih 3 godine iz uk preko ebay-a kupio lcd display za nokiu 5800xm i nisu mi lupili carinu, stiglo za dva tjedna, neki royal mail post service je koristio prodavač iz uk i stiglo dosta brzo za tjedan dana...

Dobro sad ja sam taj display platio nekih 10 funti (oko 100-ak kuna) na tako male iznose ne lupaju carinu, na veće iznose koliko sam čuo ovisi, mogu i nemoraju, al sad nisam ziher, kako je već kolega napisao, mislim da carina ovisi jel se kupuje u eu ili izvan eu...

Evo ti LINK za info baš što se tiće carine

16 godina
Auti - ultimativna tema

Posto imas Seata,ne znam kako ti se da zezati sa narucivanjem preko eBaya,dosta zna doci krepano pa imas natezanja sa povratnom postarinom itd.
Imas decka prodaje RNS 510 kopiju sa jamstvo za 1400 stariji model i 1600 kn noviji,canbus i sve dide mide ( usb,bluetooth,sd card,navigacija ).

12 godina
Thoroughbred kaže...

kratak filmic nakon bregastih...nisam zadovoljan,u niskim ide bolje osjetno visoke ide isto...moram uzet RRC usisnu hitno i opet na remap...

Svaki put na povratku iz trsta peglam do petrola...nakon zavoja prije benzinke obavezno prestizem 

15 godina
chutac kaže...

Pričali smo o "kaškajima".

Evo kako jedan parkira.

Di je točno problem?

12 godina
neaktivan
chutac kaže...

Evo kako jedan parkira.

Jesi li ga isparao ključem?

15 godina
neaktivan
mystik kaže... 

Di je točno problem?

U tome što mjesta nisu najveća i moj auto je bio blizu crte, a on je stao na kant i ostavio guzicu da viri.

Predator003 kaže... 

Jesi li ga isparao ključem?

Nije toliko smetao 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...

kratak filmic nakon bregastih...nisam zadovoljan,u niskim ide bolje osjetno visoke ide isto...moram uzet RRC usisnu hitno i opet na remap...

Imam osječaj da se više dere nego šta ide na žalost. Graf od erca kad sam vidio reko aj ić će ali... Uopće nema razlike u visokim kad bi vtec trebao "otvorit" XY k € u motor a na kraju kifla

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Evo kako jedan parkira.

Slikano pred ikeom

Ovaj je još dobar, višao sam ja i više skošene, najbolje mi je na prakingu od kauflanda, prvi koji dođe tako ostane nakošen i svi koji dođu poslje njega nemaju druge opcije nego isto skošeno se sparkirati, pa na kraju ispadne tako 5-6 auta skošeno i zadnje rubno mijesto prazno jer ne stane auto

Mada ovdje još imaš duplu crtu, tj više prostora, parking koji ima jednu crtu je više problematičniji kad vozilo do ostane sa kotačem na crti, ja sam prije pizdio na to, jer mi nije jasno ako već ljudi u žurbi nisu uspili smotat kako treba volan, pa šta im je problem otić na rikverc i izravnat vozilo, al ispada da smo lijena nacija i ne dira me to više, dokle god nema oštećenja na mom vozilu, mada moram priznat da mi se nekada tako blizu stanu da jedva uđem u svoj auto, spigam se ko zmija, al ni jednom mi se još nije dogodilo da nisam uspio uć u auto, ma kolko god usko bilo

14 godina
Yep...usisna je bottleneck i kut bregaste nije dobar...vtc mora biti max 40 za ove bregaste a meni je 48...plus morat cu dizat kompresiju da bi izvukao max ih njih...najveci problem usisna grana,predugacke runnere ima...jebiga to je NA tuning,jedan mali parametar da ne valja puskica...od 100 do 200 ne ide nista bolje,nova usisna i nova mapa..
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
15 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...
plus morat cu dizat kompresiju da bi izvukao max ih njih...

Kako ćeš dizat kompresiju, brušenje glave ili?

Drugi klipovi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 23:22 (1BIT).
15 godina
neaktivan

Je, Ikea :)

Je dupla crta, ali opet su mjesta poprilično mala. Iako sam stao na drugu crtu(parking za kolica), jedva sam ušao. A i izlaženje autom je bilo ne tako lagano jer sam morao prvo skroz izaći iz mjesta da mogu smotati.
Da je ovaj normalno stao, bilo bi dosta lakše. I još sam stao na sam kraj parkinga da izbjegnem ovakve debile, ali džaba.

Kad spominješ Kaufland, kod mene ljudi nonšalantno hodaju po cesti. Izađu iz trgovine i prelaze cestu do parkinga iako auti idu i bezobrazno se šeću. Ili na zebru ili čekaj!

15 godina
Auti - ultimativna tema

I opet je čovjek unutar svoje unutarnje crte. Mislim, ok, možda je mogao stat ravnije, ali opet nije ošao na tvoje mjesto. Ovdje stvarno ne možeš puno prigovorit. 

Kad sam ovaj u kauflandu vidio lika koji na prvo mjesto zaparkirao auto tak da vanjska crta ide po polovici auta, pa pola auta stoji na "cesti" a pola na parkingu, šta bi se tek njemu moglo sve reći? Aj još da je auto vozio, nek citroena.

15 godina
Auti - ultimativna tema

U Dalmaciji bi to bilo vrhunsko parkiranje..

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
Auti - ultimativna tema

Btw...na K20Z4 ti se vtec ni ne osjeti bas...a na ovom videu sam od ubacivanja u nižu bio u vtecu non stop :)

Na EP3 vtec podivlja,ali je mrtav do vteca...Z4 ima ispeglanu krivulju,ide puuuno bolje u nižim...

Što se kompresije tiče,za početak idem na OEM RRC Honda 86mm klipove od FD2,11.7CR...i toda tanju brtvu...vjerovatno i ventile odmah,pa ćemo vidjet šta dalje.

16 godina
chutac kaže...

Evo kako jedan parkira.

WTF?

Pa ovaj Citroen je ispred bliže crti. Ne znam u čemu je problem. 

Tebi bi onda sa svojim "širokim" autom trebalo zabrmiti parkiranje. 

17 godina
chutac kaže...

Evo kako jedan parkira.

Oni koji obično parkiraju bliže jednoj crti, s suprotne strane auta imaju dječju sjedalicu.
Kad otvore vrata širom da ne lupe drugi auto

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Je, onaj c4 coupe je baš baš loše stao, ali nije meni smetao pa mi svejedno :)

Na normalnom mjestu bi ovo bilo prihvatljivo, ali s druge strane mene je ovo za kolica i iako sam stao skroz uz to, ovaj je opet mogao ravno stati. A i razmak između crta je možda 20-ak cm, ništa.

I kakve veze ima sjedalica? Možda ju baš ja imam iza vrata koja je on blokirao.

Ako drugi mogu stati da ne smetaju, možeš i ti, nevezano koliko ti mjesta treba za vrata. Onda ili stani na polje ili izvadi što imaš pa parkiraj.

16 godina
chutac kaže...

Možda ju baš ja imam iza vrata koja je on blokirao.

Auto može i u rikverc 

Fakat ne vidim problem u tome.

Evo kaj ja zovem parkiranje. Marka auta se podrazumijeva. VŽ-Konzum (bivši Mercator) podzemna. 

15 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Auto može i u rikverc 

Fakat ne vidim problem u tome.

Pa može i njegov! Nek on svog bebača izvadi kako mu paše, ali i nek parkira da ne smeta drugima.

Vidiš, ta 308-ica ima dvije sjedalice, za bracu i seku. Ja ne kužim što je loše u njegovom parkiranju, stao je savršeno jer njemu tako odgovara.

16 godina

Pogledal sam tvoj profil. Sve mi jasno. 

15 godina
neaktivan

Ke?

Znači kad Nissan nekome smeta to je normalno parkiranje, kad Peugeot nekome smeta, to nije?

A profil govori što točno?

16 godina

Profil govori da ako ti kažeš da je zid plavi bez obzira što svi kažu da je bijeli za tebe će ostati plavi

Tako ovdje uspoređuješ čovjeka unutar linija sa čovjekom kojem linija ide ispod sredine auta.

15 godina
neaktivan

A, to da, tvrdoglav sam kao nitko 

Meni je dobro parkiranje paralelno s crtama, jednako udaljeno od obje(osim ako si uz zid), a sve ostalo loše.

15 godina
Hornet_93 kaže...

UK ne plaćaš ni carinu ni pdv jer su oni još uvijek u EU i zajedničkom tržištu. ako ide iz SAD-a, ne bi trebao platiti carinu jer to spada pod potrošaćku elektroniku, ali ti postoji mogućnost da ti opale pdv ako na random otvore paket...

ja bi uzimao iz UK, makar bilo malo skuplje, čisto da izbjegnem moguće zezancije sa dodatnim troškovima oko carine.

cemo vidjeti...

1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

nego...ne da mi se pitat okolo, posto sam ovdje najaktivniji u ovom topicu...

trazim android radio na ebayu, zanima me da li se placa carina i pdv na predmete iz USA? iz UK ne? gledam ima razlike u cijeni, ali ako iz UK ne placa se, uzimam onda od tamo...

Ako se ne varam, poštarina iz usa se plača skoro koliko i sam radio, tj općenito je skup prijevoz biločega iz usa u eu, pa samim time i neisplativo, ja bi ti preporučio da ako već kupuješ, kupi iz uk, čak bolje iz de ako se može naći, prije će stići

Ja sam prije nekih 3 godine iz uk preko ebay-a kupio lcd display za nokiu 5800xm i nisu mi lupili carinu, stiglo za dva tjedna, neki royal mail post service je koristio prodavač iz uk i stiglo dosta brzo za tjedan dana...

Dobro sad ja sam taj display platio nekih 10 funti (oko 100-ak kuna) na tako male iznose ne lupaju carinu, na veće iznose koliko sam čuo ovisi, mogu i nemoraju, al sad nisam ziher, kako je već kolega napisao, mislim da carina ovisi jel se kupuje u eu ili izvan eu...

Evo ti LINK za info baš što se tiće carine

iz US sitno dode postarina, vec sve izracunao...da vidis kakav sam popis usporedbe cijena radio, rekli bi ljudi da nisam normalan hahah

doky01akablava kaže...

Posto imas Seata,ne znam kako ti se da zezati sa narucivanjem preko eBaya,dosta zna doci krepano pa imas natezanja sa povratnom postarinom itd.
Imas decka prodaje RNS 510 kopiju sa jamstvo za 1400 stariji model i 1600 kn noviji,canbus i sve dide mide ( usb,bluetooth,sd card,navigacija ).

i nema android...ne hvala...bas me ne zanima :) hvala

14 godina
Uvoz u smislu troskova iz UK ne postoji,UK je imao slobodnu trgovinsku zonu s EU i dok nije bio clanica EU,a sad je i clanica EU.Uglavnom dode na adresu kao da si kupio u HR.
16 godina
Thoroughbred kaže...
Uvoz u smislu troskova iz UK ne postoji,UK je imao slobodnu trgovinsku zonu s EU i dok nije bio clanica EU,a sad je i clanica EU.Uglavnom dode na adresu kao da si kupio u HR.

+4.5kn za lopove 

14 godina
CroNk3r kaže...
Thoroughbred kaže...

+4.5kn za lopove 

Obično dolazi DHL-om itd,ako mislis na HR poštu...

16 godina

Decki, neki dizel do 3000 eur, 3500 ako se bas isplati dati dodatno? Vozio bi se 70% otvorena cesta 30% grad. Gledam clio 3 jer ima pouzdan motor i malo trosi, ali ako netko ima bolji prijedlog neka kaze.

16 godina
Thoroughbred kaže...

Obično dolazi DHL-om itd,ako mislis na HR poštu...

Meni je vecinu stvari iz UK dostavljao royal post do ZG, a dalje ovi nasi.

17 godina
Auti - ultimativna tema

the legend lives on...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice