Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.514.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

na 2 punta od firme zamijenjeni kuplung je brutalno mekan.. ono doslovno kao da nema otpora..

prvo sjedanje u jednog od njih mi je uvijek udarac u pod da skoro probijem nogom u motorni prostor 

a nakon što sjednem nazad u hondu ili drugog puntača se više ne mogu naviknuti koliko je tvrdo.. u svakom slučaju izbjegavam te 2 kante.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Može preporuka zimskih guma za sestrinu Mazdu 2, 176/65 R14.

Nekakav dobar bang4buck?

Ništa ne ostavljam nezavrš
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja mislim da trenutno ljepsi hot hatchback ne postoji

http://www.njuskalo.hr/auti/seat-leon-fr-1.4-tsi-oglas-16932998

Bilo kuda Opel svuda! :)
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Neš' ti ljepote, rebrandirani Polo...

Megane RS mi je zato vrh. Evo bomba sa njuškala, sa tom cijenom će provesti još jedno godinu dana gore... http://www.njuskalo.hr/auti/renault-megane-rs-coupe-trophy-265-limitirana-serija-oglas-14149602

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
dv14 kaže...

Može preporuka zimskih guma za sestrinu Mazdu 2, 176/65 R14.

Nekakav dobar bang4buck?

Nokian WR D3 za 311kn, bolje, a jeftinije zimske gume nebude nigdje našla.

13 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Ja mislim da trenutno ljepsi hot hatchback ne postoji

http://www.njuskalo.hr/auti/seat-leon-fr-1.4-tsi-oglas-16932998

novi civic? 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ima netko ovdje iskustva sa zamjenom atuo zvucnika? Kada sam krenuo vozit sadasnji auto, mislio sam da ce mi stock sistem biti dosta, ali ipak zelim nesto vise. Radi se o 206ici (3 vrata), koliko sam shvatio ima ukupno 6 zuvcnika, 2 naprijed (16.5/17cm), 2 iza (13cm) i 2 tweetera (za ovo nisam siguran, mrezicu za tweetere znam da ima, a sto je iza ne znam). Ima li netko ideje koliko bi mi sve to kostalo? Ne zelim potrosit vise od 1000kn ako je to ikako moguce, a opet zelim da se osjeti neka razlika u odnosu na stock.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 0:08 (gamer34).
16 godina
Auti - ultimativna tema

frend je na straznu tablu stavio dva pioneer-a i ispalo ga je 1000kn zajedno s poslom (provlačenjem žica i rezanjem table) u ronisu u čakovcu. pasao obavljen odlicno i stavili su zvucnike na "spojke" da ih moze odstekat i maknut tablu bez muke. razlika u zvuku je nemjerljiva.

Steam: charmander2005
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 7:23 (Bass).
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Jel ima netko ovdje iskustva sa zamjenom atuo zvucnika? Kada sam krenuo vozit sadasnji auto, mislio sam da ce mi stock sistem biti dosta, ali ipak zelim nesto vise. Radi se o 206ici (3 vrata), koliko sam shvatio ima ukupno 6 zuvcnika, 2 naprijed (16.5/17cm), 2 iza (13cm) i 2 tweetera (za ovo nisam siguran, mrezicu za tweetere znam da ima, a sto je iza ne znam). Ima li netko ideje koliko bi mi sve to kostalo? Ne zelim potrosit vise od 1000kn ako je to ikako moguce, a opet zelim da se osjeti neka razlika u odnosu na stock.

ovi "iza" su na polici ili? kod mene su iza 6x9 elipse, a naprijed isto 16.5 i odvojeni tweeter.

evo par slika pošto sam ja baš nedavno ugrađivao prednje zvučnike LINK ..svakako si skini svoje zvučnike i dobro provjeri sve dimenzije, da nebi kupio preduboke ili preširoke zvučnike, inače ćeš morati kemijati kao ja  moji nisu mogli ući u rupu pa sam se morao igrati fleksom, a po dubini su isto jedva stali..  svakako bi si trebao uzeti prednje sistemce, jer ti oni imaju odvojeni tweeter. za pripasati tweeter ćeš sigurno morati malo kemijati.

još čekam da mi dođu zadnji zvučnici, ali meni je najveću razliku definitivno napravila promjena radija. ne želim u hondu ugrađivati nikakava pojačala i subove, ali sam jako zadovoljan sa trenutnim zvukom.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Bass kaže...

frend je na straznu tablu stavio dva pioneer-a i ispalo ga je 1000kn zajedno s poslom (provlačenjem žica i rezanjem table) u ronisu u čakovcu. pasao obavljen odlicno i stavili su zvucnike na "spojke" da ih moze odstekat i maknut tablu bez muke. razlika u zvuku je nemjerljiva.

Rezat tablu nikako ne zelim, hocu da izgleda kao i prije. 

nine kaže...

ovi "iza" su na polici ili? kod mene su iza 6x9 elipse, a naprijed isto 16.5 i odvojeni tweeter.

evo par slika pošto sam ja baš nedavno ugrađivao prednje zvučnike LINK ..svakako si skini svoje zvučnike i dobro provjeri sve dimenzije, da nebi kupio preduboke ili preširoke zvučnike, inače ćeš morati kemijati kao ja  moji nisu mogli ući u rupu pa sam se morao igrati fleksom, a po dubini su isto jedva stali..  svakako bi si trebao uzeti prednje sistemce, jer ti oni imaju odvojeni tweeter. za pripasati tweeter ćeš sigurno morati malo kemijati.

još čekam da mi dođu zadnji zvučnici, ali meni je najveću razliku definitivno napravila promjena radija. ne želim u hondu ugrađivati nikakava pojačala i subove, ali sam jako zadovoljan sa trenutnim zvukom.

Ne, iza su u bocnim stranicama. Za dimenzije sam procitao na vise foruma, tako da sam poprilicno siguran sta ulazi, a sta ne. Da to sam skuzio kakvi idu naprijed zbog odovjenih tweetera, ali sto iza?

Ja takoder ne zelim ugradivat nikakva pojacala i slicno jer nisam bas takav audiofil i ne treba mi bog zna kakava glasnoca, a i ne zelim da se vidi da je ista mijenjano.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

ali sto iza?

od tih 13-ica iza nemaš baš neke koristi.. kakav radio imaš? serijala ili?

14 godina
nine kaže...
gamer34 kaže...

ali sto iza?

od tih 13-ica iza nemaš baš neke koristi.. kakav radio imaš? serijala ili?

Da.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Da.

onda bi ti bilo najbolje uložiti u dobar radio prvo npr. neki alpine ili dobar pioneer.. bez toga ti zvučnici ništa ne znače.

evo jedan primjer.

http://www.njuskalo.hr/auto-mp3-cd-dvd/alpine-cde-9882-ri-oglas-16742873

14 godina
nine kaže...
gamer34 kaže...

Da.

onda bi ti bilo najbolje uložiti u dobar radio prvo npr. neki alpine ili dobar pioneer.. bez toga ti zvučnici ništa ne znače.

evo jedan primjer.

http://www.njuskalo.hr/auto-mp3-cd-dvd/alpine-cde-9882-ri-oglas-16742873

Sta mislis da bi mi se vise isplatio jedan ovakav radio i stock zvucnici, ili neki radio novi od cca 400kn i 600kn za zvucnike? Ugradnju bi sam obavio pa bi tu ustedio dosta love.

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zivo me zanima, s obzirom na puste napise po novinama i portalima, oce li se sutra na +15°C u ladu i suvoj cesti nac koji "pametni" pandur pa provjeravat jel ljudi imaju lance ili zimske gume...

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Zivo me zanima, s obzirom na puste napise po novinama i portalima, oce li se sutra na +15°C u ladu i suvoj cesti nac koji "pametni" pandur pa provjeravat jel ljudi imaju lance ili zimske gume...

Ja jučer smontirao, kažu za 7-10dana nekakvo sr. u Zagrebu, temp barem oko 3-7c, pa ono, šta ću se za tjedan dana zaje sa gužvom itd.

In the name of tragedy...
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja zato očekujem i nadam se da mi ni treću godinu neće trebati zimske gume za dio Rijeke po kojem putujem.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Sta mislis da bi mi se vise isplatio jedan ovakav radio i stock zvucnici, ili neki radio novi od cca 400kn i 600kn za zvucnike?

dobar radio znači puno.. ja sam imao 4x50w panasonica, i ugradnjom alpine-a 4x50w na stock zvučnike sam se preporodio.

isto tako frend 4x50w kenwood serijala, stavio alpine na serijske zvučnike i ludnica. e sad ne znam kakvi su ti stock zvučnici, niti mogu garantirati za ijedan radio koji je novi 400-600kn.. gore navedeni je bio preko 2.5k kn nov.

a uostalom kasnije možeš piknuti još i zvučnike.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 20:26 (nine).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobar radio je osnova slaganja muzike u autu.

Ja sam imao panasonic, sony, jvc, pioneer i na kraju sam ostao na alpine-u, jednostavno mi njihov "zvuk" najviše paše, kontrole su jednostavne, ima dosta opcija za zvuk štelat i kvaliteta izrade je izvrsna.

@Nine  Vidim da si napokon složio muziku u autu, dijelovi Kaj od zvučnika ide iza?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 20:36 (veki22).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
wifi kaže...

Ja jučer smontirao, kažu za 7-10dana nekakvo sr. u Zagrebu, temp barem oko 3-7c, pa ono, šta ću se za tjedan dana zaje sa gužvom itd.

e da mi je to vidit... juce dosa iz st u zg, temperatura prakticki ista... danas ista stvar... 

TIR669 kaže...

Ja zato očekujem i nadam se da mi ni treću godinu neće trebati zimske gume za dio Rijeke po kojem putujem.

meni u st definitivno ne tribaju, a za pandure drzim lance u portapaku...

15 godina
TIR669 kaže...

ja sam prosle godine na ljetnima isao gdje god treba :D studena, klana, rupa :D

13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Evo Stila iz Petrinje, jedini ulog kojeg imam je nosač motora, bar zasada. Bio na pregledu vozila, sve u najboljem redu osim tog nosača.
2005. godina
85 kW / 115 ks

192 000 km ( original )
Automatska dvozonska klima
Maglenke integrirane u farove
Alarm tvornički sa kontrolom nagiba automobila po horizontali i vertikali
CITY servo
ASR
ABS
Servisna knjižica, svi papiri mogući s njim i 2 originalna ključa ( skakavca )

I to je ukratko to.

16 godina
moderator

Dobar :)

Koliko $?

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
10 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Evo Stila iz Petrinje, jedini ulog kojeg imam je nosač motora, bar zasada. Bio na pregledu vozila, sve u najboljem redu osim tog nosača.
2005. godina
85 kW / 115 ks

192 000 km ( original )
Automatska dvozonska klima
Maglenke integrirane u farove
Alarm tvornički sa kontrolom nagiba automobila po horizontali i vertikali
CITY servo
ASR
ABS
Servisna knjižica, svi papiri mogući s njim i 2 originalna ključa ( skakavca )

I to je ukratko to.

Koliko si ga platio? Koji motor, i kolika je potrošnja? Ja razmatram kupnju automobila u toj klasi. Prvo sam ciljao na auto do 10k Eur, star koju godinu, no kako mi auto treba par puta mjesečno, odnosno ne bi ga vozio svaki dan, uzeo bi nešto u klasi do 3k Eur. Sviđa mi se ta klasa automobila, a volio bi da ima dizel motor i da je mali potrošač, kao recimo Renault Megane 1,5 dCi ili nekakav Polo, odnosno Stilo.

15 godina
Auti - ultimativna tema

(Y) za auto, al ovaj korman im je baš... :/

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
14 godina
neaktivan

Natoci ga malo. 

Lijepo izgleda. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Dombak, lijevo je gorivo, kojeg ima malo više od pola tanka  a desno ti je temperatura.

XXX - Man, regan do kraja travnja, 3200 ojra

Etcshadow napisao sam 1.9 JTD 85 kW, best buy po meni je Stilo ili Alfa 147 do  4000 eura. JTD naravno.

Golf ni lud nebi kupio, dijelovi su jeftiniji od konkurencije, motori odlični.

Megane 1.5 dCI, hmmm, nebi baš to gledao, Polo još manje sa onim defektnim 1.4 3cyl motorom.

Ja volim talijane, Njemce poštujem, VAG izbjegavam i sprdam kad god mogu, pogotovo ove čunere sa MK3 / MK4 Golfom ili A3. Držite auto u originalu, ili relativno lagani tuning a ne seljo tuning.

Zbilja kad sam i u prometu svi vozači VW Passata ili Golfa nemaju nikakve kontrole, kao da su bez razuma.

E i da, ima kvake u boji auta i mjenjač i volan obložen kožom, to je još " dodatna " oprema. Samo kaj mi ni prednja ni zadnja maglenka odnosno maglenke ne rade.
Danas sam skinuo poklopac zaštitni od motora i akumulatora, malo provjerio da negdje nema znakova curenja, suho kao barut. Usput promjenio osigurač i za prednje maglenke i zadnju maglenku ali uopće mi ne pale ni jedne ni druge a BC ne izbacuje Bulb Error.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 22:55 (Phantom_RI).
14 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Dombak, lijevo je gorivo, kojeg ima malo više od pola tanka  a desno ti je temperatura.

A kvragu, baš sam mislio da je obratno. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

@Nine  Vidim da si napokon složio muziku u autu, dijelovi Kaj od zvučnika ide iza?

iza idu ovi bad boysi, vjerojatno njihove tweetere neću montirati doduše  http://www.focal.com/en/universal/381-iss-690.html

naručio ih u njem. u pola cijene, ali su shippali samo unutar države tako da su otišli na adresu od starog.. sada čekam da mi on dofura 

a za radio kao što sam gore rekao, ili alpine, ili neki skuplji pioneer kao npr. p90.. sony/kenwood/panasonic itd.., pa čak i skuplji modeli su šrot kada ih staviš pokraj navedenih 

15 godina
Auti - ultimativna tema

kad bise vi znali koliko se jeftinije moze proc sa takvim autima...da 4000e HAHAHA daj molim vas...ovo ne vrijedi preko 1500e!

ne da auto ne valja, stovise, gledam si i ja uzet stila jtd i onda ubaciti unutra 2,4 mjt iz 159tke...gledam sta ima okolo i za koje pare idu stili...uredni, ne krsevi...krsevi idu za 500e

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 0:12 (RuskeGTT).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice