Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.001
|
čitano: 16.474.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Baš danas ugledao jednu Preludicu.

Stoji već duže vrijeme. Prednji kraj razbijen, ovako se na prvi pogled ni ne čini puno. Udubine na vratima, napuklo zadnje lijevo staklo i na jednoj strani nema onaj dio poviše kotača..

Zadnji kraj se čini dobar. Ali kad sam otvorio vrata.. Unutrašnjost se stvarno čini vrhunski očuvana. Nigdje ogrebotine, ništa nije izlizano.. Stvarno očuvano. Ne znam jel to normalno, ali ima na celeru i KM/H i MPH.

Baš me zanima kolika je šteta na motoru.. Vjerojatn bi je i mogao cijelu dovući ispred kuće za male pare.. Ja koliko sam lud, vjerojatno bi je i dovukao..

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Intelovac123 kaže...

Pozdrav.

Planiram kupiti Renault Clio 3 2010. ,1.5,85ks,dizel,5 vrata.Da li ima neko iskustva sa tim autom i da li ga se isplati uzeti (cijena oko 6000e)?

Ja ti vozim stariju tricu, isto 1.5 dCi, ali sa 68 konja.

Auto je okej, udoban je, malo bučniji, ali troši ko upaljač. Ako ćeš imat sreće i proći bez kvarova onda ćeš se dugo i jeftino vozit. 

Meni je u ovom trenutku na satu 1070 km i još se nije upalila rezerva, veli računalo da još gura 150, al realno ide do 1100 pa bi trebalo točit. Ovo je bilo sa 800km otvorene ceste (ZG-ST).

Jeftino se vozi al popravci nisu baš jeftini. Nisu ni skupi, al u gornjem dijelu ljestvice za ovako mali auto. Doduše, kažu da je taj motor jako pouzdan, a i Renault je u zadnje vrijeme pouzdan pa ne bi trebalo bit problema.

Koliko je prešao taj šta planiraš uzet?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
Danny_HR kaže...
Intelovac123 kaže...

Pozdrav.

Planiram kupiti Renault Clio 3 2010. ,1.5,85ks,dizel,5 vrata.Da li ima neko iskustva sa tim autom i da li ga se isplati uzeti (cijena oko 6000e)?

Auto je okej, udoban je, malo bučniji, ali troši ko upaljač. Ako ćeš imat sreće i proći bez kvarova onda ćeš se dugo i jeftino vozit. 

Meni je u ovom trenutku na satu 1070 km i još se nije upalila rezerva, veli računalo da još gura 150, al realno ide do 1100 pa bi trebalo točit. Ovo je bilo sa 800km otvorene ceste (ZG-ST).

Jeftino se vozi al popravci nisu baš jeftini. Nisu ni skupi, al u gornjem dijelu ljestvice za ovako mali auto. Doduše, kažu da je taj motor jako pouzdan, a i Renault je u zadnje vrijeme pouzdan pa ne bi trebalo bit problema.

{#} {#} {#}

Sa astrom to necu dozivjet-nikad. Sa punim tankom 52L sam najvise prosao oko 750km i to prema moru,starom cestom...

17 godina

ide i yaris 1.4 dizel preko 1000km kad se nema teška noga..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
drahic kaže...

{#} {#} {#}

Sa astrom to necu dozivjet-nikad. Sa punim tankom 52L sam najvise prosao oko 750km i to prema moru,starom cestom...

Sve ovisi kako se ganjaš, tvoj auto bolje povuče pa te zove da ga stisneš.

Ja se vozim sporije, obiteljski reklo bi se. 

2500-3000 okretaja na otvorenoj i ne ide više osim na autocesti. U gradu ak dođe do 2500 puno sam ga i stisnuo. :)

P.S. Meni je tank 55 litara pa i to ima veze. :D

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

ide i yaris 1.4 dizel preko 1000km kad se nema teška noga..

Golf trica 1,9 TDi od curinog starog povukao malo manje od 1200. :)

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Intelovac123 kaže...

Pozdrav.

Oko 110000 km je presao,posto ima ugradjenu navigaciju zanima me kakve su njihove fabricke navigacije?

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

opet lovacke i potrosnja?{#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 12:38 (=xfact=).
17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Zašto lovačke?

14 godina
Danny_HR kaže...
drahic kaže...

{#} {#} {#}

Sve ovisi kako se ganjaš, tvoj auto bolje povuče pa te zove da ga stisneš.

Ja se vozim sporije, obiteljski reklo bi se. 

2500-3000 okretaja na otvorenoj i ne ide više osim na autocesti. U gradu ak dođe do 2500 puno sam ga i stisnuo. :)

P.S. Meni je tank 55 litara pa i to ima veze. :D

Vec sam se ja zasitio ganjanja i teske noge. 

Ubije me najvise ujutro i popodne guzva sa i na posao.

Od Gajnica do Tresnjevke ujutro je guzva na Bolognji i popodne ista stvar,samo manje malo. 

Po ovome mi je 7.6 potrosnja sta sam racunao koliko sam natocio i koliko sam presao.

Evo ako nekog zanima kako racunati;

Znaci ja sam natocio 19L i presao 250km.

19lx100km/250km

1900/250km = 7.6L/100km

17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Evo pa uspoređuj ;)

17 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Oko 110000 km je presao,posto ima ugradjenu navigaciju zanima me kakve su njihove fabricke navigacije?

Fino su ga vozili, svakako ga odvezi na provjeru u neku radionu. Pogledaj jesu mijenjali zupčasti, vodenu i ostale gluposti koje je trebalo mijenjati da ti ne ispadne još parsto eura servisa. :)

Za navigaciju ne znam, moj model je vulgaris i nema niš. 

15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Baš danas ugledao jednu Preludicu...

sa limarijom ćeš se napatiti.. teško je naći dijelove poput branika, haube itd.. (onih koji se češće lupaju {#})

za motor nije problem.. vjerujem da 2.0 kao moj u dobrom stanju nađeš za do 1000kn komplet..

ali sa druge strane se nađe i kompletan auto jeftino danas. mala je potražnja za takvim autima pa se često prodaju i preko godinu dana, tako da će ih neki ljudi doslovno dati u bescijenje.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@mod - kako se zove ova app?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Gas Cubby, piše ti na jednom od skrinova. :)

Imaš ih više različitih sa sličnim funkcijama, al ova mi se učinila najjednostavnija. Osim goriva prati i servise, servisne intervale itd.

17 godina
=xfact= kaže...

Što bi tek rekao da vidiš s mog Meganea...

14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
=xfact= kaže...

Evo pa uspoređuj ;)

jel to sa saltanjem sa medju gasom ili bez?{#}

xfact
17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

jel to sa saltanjem sa medju gasom ili bez?{#}

U leru pa me guraju. :)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni je prošlo ljeto apsolutni rekord bio 220kn - oko 22.5L sa Petrola, Q-Max gorivo, prešao 400km ravno. Nisam bio u gradu, vozio sam većinom van naselja, magistrala, autoput, sitno po gradu. Kombinirano s klimom (kraće) i dulje, bez klime.

5.5L, meni dovoljno na 15g. star auto sa 210tkm.

Moram reći i da je s tim gorivom radio puno tiše i uglađenije, i da nije placebo efekt posrijedi, ili neka moja fikcija. Na dosta foruma domaćih čitam pohvale na račun tog dizela, što u prijeđenim kilometražama, što u ponašanju motora.

1

2

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 14:28 (thedream).
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To sam čitao na puno strana, zato sad i čekam da posrče skroz sve pa da ulijem Q-Max i vidim. :)

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

To sam čitao na puno strana, zato sad i čekam da posrče skroz sve pa da ulijem Q-Max i vidim. :)

Bomba je gorivo, iz vlastitog iskustva, ja kad sam dolje, kako ima u Vodicama Petrol na ulazu, samo to točim. Inače ima i u gradu (Šibenik), ali to mi često nije usput.

Eventualno prije samog točenja punog tanka ili veće količine npr. 3/4 tanka, piknešLiquid Moly Super Diesel aditiv, i to je to. Mirniji rad i dulji put praktički zagarantiran.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 14:32 (thedream).
15 godina
nine kaže...
dv14 kaže...

Baš danas ugledao jednu Preludicu...

sa limarijom ćeš se napatiti.. teško je naći dijelove poput branika, haube itd.. (onih koji se češće lupaju {#})

za motor nije problem.. vjerujem da 2.0 kao moj u dobrom stanju nađeš za do 1000kn komplet..

ali sa druge strane se nađe i kompletan auto jeftino danas. mala je potražnja za takvim autima pa se često prodaju i preko godinu dana, tako da će ih neki ljudi doslovno dati u bescijenje.

Fali prednji branik i onaj dio poviše prednjeg lijevog kola.

To ja samo tako nešto maštam u glavi.. Inače nisam Honda fan, ali Prelude mi se sviđa. Više od svih Civica skupa.

Alo unutrašnjost me stvarno iznenadila

U top stanju.

Nego, što je sa MPH na celeru? To uvoz neki ili je standard da ima MPH i KMH?

13 godina
Auti - ultimativna tema

Vjerovatno verzija za američko tržište . 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ili uvoz, ili nije serijski cluster. ne znam sada točno, ali neki sa mph imaju i kph, neki nemaju..

ove europske koje ja znam imaju samo kph. ovakav je bio? mph velike brojke, kph male?

ali kao što rekoh, ima ih po toliko redikulnim cijenama, da se gotovo ne isplati zekati s time.. FFS civic iste godine te dođe skuplje {#} LINK

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
nine kaže...

ili uvoz, ili nije serijski cluster. ne znam sada točno, ali neki sa mph imaju i kph, neki nemaju..

ove europske koje ja znam imaju samo kph. ovakav je bio? mph velike brojke, kph male?

ali kao što rekoh, ima ih po toliko redikulnim cijenama, da se gotovo ne isplati zekati s time.. FFS civic iste godine te dođe skuplje {#} LINK

Je. Znam da su jedne brojke bile manje. Sad nisam siguran koje..

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jel uvoz oldtimera ista procedura kao i novih auta?

Fuerte la gente Alma y mente Siempre presente Va luchar, van a luchar/////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
17 godina

@thedream je q-max je vrhunsko gorivo. cak se bi usudil reci da i najbolje u hrvatskoj. ja samo njega tocim. i u auto i u motor. je da je malo skuplje ali po meni se isplati. vec sam pisao s negativnim iskustvima iz ine. isto tak se frendovima na golfu 4 i 5 preko zime smrznulo gorivo s ine a moje iz petrola nije. a auti su bili parkirani na istom parkiralistu. 

kaj se tice potrosnje. po bc-u mi trenutno kaze 6.3L u stvarnosti je to koji decilitar vise. posto je sad i klima stalno upaljena. i vecinom nekaj vozim sa sobom + teska noga. ali nije mi zao. bolje da potrosi koji decilitar vise nego da se auto muci. 

kaj se tice quada. ah. zadnje je bilo s 15l q-max benzina 80km {#}. jep palac mi je nervozan {#}

Ride or die, remember?
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

A što ćeš ti uvesti sa 14 godina ?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
kivic15 kaže...

A što ćeš ti uvesti sa 14 godina ?

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 0:46 (coso9288).
11 godina
neaktivan

Nemas ni ti puno vise.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice