Evo ovako ekipa, pokušat ću biti što detaljniji da mi možda netko i napiše mogući odgovor.
Ovako, imam LG 42LK450 - to mi je TV i imam LG BD-660 - to mi je Blu-Ray player.
I sada, spojim ja eksterni hard na Blu-Ray player i pokrenem neki film. Radi se u biti o 'štekanju' ilitiga zastajkivanju slike, dakle tipa u filmu 'Flight' (možda je netko gledao), na početku, kada ona zvijezdica od Paramount -a treba 'glideati' kroz vodu, vidi se da slika blago zastajkuje. Kada se gleda, zastajkivanje je jako iritantno, i iako se ne vidi da slika ide ispred zvuka, vidi se da slika na nekim mjestima ide normalno, a u nekim scenama ide na početku sporo, a onda ubrza, što je nemilo iritantno.
Gledam ja, možda je do harda (možda 7200 RPM nije dovoljno), spojim ja direktno hard na TV i on pusti isti taj film bez tih malih zastajkivanja.
Googleao sam satima, našao sam jedino da je možda problem u slici (tipa ako je na TV-u slika u omjeru 4:3, a ovdje 16:9, onda mu treba vremena da procesuira sliku). Stavio sam sliku TV -a na 16:9 i sliku Blu-Ray playera na 16:9, no opet zastajkuje. Gledao sam, možda je problem unutar Blu-Ray playera (nakupilo se prašine), no pošto imam Netcast, probam pogledati Youtube video i pogledam ga bez ikakvog zastajkivanja (mislio sam možda je grafička unutar Blu-Ray playera ili što li je to već zatrpana prašinom, iako ne bih rekao da je to slučaj, pošto je to kučište više manje skroz zatvoreno).
Evo, sad mene zanima, gdje je tu problem? Dakle, s harda direkt na TV slika normalna, ne zastajkuje, a kad gledam na Blu-Ray playeru, slika zastajkuje (dakle u nekom trenutku ide sporije, a u sljedećem ide ubrzano). I sada, neki bi rekli 'Pa gledaj jednostavno film na TV -u.'. Stvar je u tome što TV ne podržava .mkv, a zbog toga i još nekih razloga sam i kupio Blu-Ray player.
Molim vas za pomoć!
Unaprijed hvala!