Zastajkivanje slike na TV-u

poruka: 8
|
čitano: 4.117
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo ovako ekipa, pokušat ću biti što detaljniji da mi možda netko i napiše mogući odgovor.

Ovako, imam LG 42LK450 - to mi je TV i imam LG BD-660 - to mi je Blu-Ray player.

I sada, spojim ja eksterni hard na Blu-Ray player i pokrenem neki film. Radi se u biti o 'štekanju' ilitiga zastajkivanju slike, dakle tipa u filmu 'Flight' (možda je netko gledao), na početku, kada ona zvijezdica od Paramount -a treba 'glideati' kroz vodu, vidi se da slika blago zastajkuje. Kada se gleda, zastajkivanje je jako iritantno, i iako se ne vidi da slika ide ispred zvuka, vidi se da slika na nekim mjestima ide normalno, a u nekim scenama ide na početku sporo, a onda ubrza, što je nemilo iritantno.

Gledam ja, možda je do harda (možda 7200 RPM nije dovoljno), spojim ja direktno hard na TV i on pusti isti taj film bez tih malih zastajkivanja.

Googleao sam satima, našao sam jedino da je možda problem u slici (tipa ako je na TV-u slika u omjeru 4:3, a ovdje 16:9, onda mu treba vremena da procesuira sliku). Stavio sam sliku TV -a na 16:9 i sliku Blu-Ray playera na 16:9, no opet zastajkuje. Gledao sam, možda je problem unutar Blu-Ray playera (nakupilo se prašine), no pošto imam Netcast, probam pogledati Youtube video i pogledam ga bez ikakvog zastajkivanja (mislio sam možda je grafička unutar Blu-Ray playera ili što li je to već zatrpana prašinom, iako ne bih rekao da je to slučaj, pošto je to kučište više manje skroz zatvoreno).

Evo, sad mene zanima, gdje je tu problem? Dakle, s harda direkt na TV slika normalna, ne zastajkuje, a kad gledam na Blu-Ray playeru, slika zastajkuje (dakle u nekom trenutku ide sporije, a u sljedećem ide ubrzano). I sada, neki bi rekli 'Pa gledaj jednostavno film na TV -u.'. Stvar je u tome što TV ne podržava .mkv, a zbog toga i još nekih razloga sam i kupio Blu-Ray player.

Molim vas za pomoć!

Unaprijed hvala!

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zastajkivanje slike na TV-u

Probaj pustit isti film preko usb stika, ako isto šteka ne podržava ti u potpunosti taj format, jel ti drugi filmovi isto trzaju.

14 godina
neaktivan

Da nije možda problem u tomu što je hard disk NA Blu-ray playeru, dakle baš na gornjem metalnom panelu?

Možda magnetizam od harda ili njegova 'trešnja' utječe na reprodukciju filma?

Isto tako, na gornjem metalnom panelu nalazi se i wireless repeater.

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da puštaš nekakav bjesan hd rip, procesor od bluraya to možda ne stigne sve obraditi posebno ako je sripano u neki format.

Jel ti trzaju drugi filmovi koje puštaš sa tvrdog diska, posebno obični dvd ripovi,

Jel ti trza taj isti film kad ga pustiš preko usb sticka.

Isprobaj pa ćeš znati na čemu si.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radi se o problemu s .mp4 formatom, jer sve ostale filmove pušta kako treba. Preko USB-a isto zastajkuje.

Poslao sam inqury LG Customer Service -u da imaju problem s .mp4 fajlovima na spomenutom Blu-Ray playeru.

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Eto zad bar znaš da ne nabavljaš mp4 fajlove, imaš sreće što ti pušta ostale.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da samo kažem kako sam riješio problem (iako još nisam testirao, no vjerojatno je rješen) : Uzeo sam program mkvmerge i pretvorio sve .mp4 fileove u .mp3. Film u Full HD-u koji traje 3 sata je pretvoren za 3 minute u .mkv. Tako da ako netko ima sličnih ili istih problema, samo pretvorite format, brzo i jednostavno uz spomenuti program.

Pozdrav!

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice