Vaš hi-fi

poruka: 10
|
čitano: 4.622
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

e ovako htjeo bih vidjeti na čemu to jest kojim zvučnicima pojačalima ili linijama slušate

glazbu sta slusate i molim ako može par sličica da svi vidimo sta imate i da zajedno

komentiramo   

ja posjedujem :: pojačalo MARANTZ pm4001,silver

resiver MARANTZ sr 3001,silver

dvd player MARANTZ dv 4001,silver                     

cd player  MARANTZ cd 6002 ose,silver

prednji zvučnici ROGERS as 502

stražnji zvučnici ROGERS marquis 1

centralni zvučnik YAMAHA ns-c225,silver                                  

subwufer YAMAHA yst-sw225 black

ja znam da je sve to skupo ali ima nas zaljublenika   u hi-fi sustav     komentirajte i recite na

čemu vi slušate glazbu svaki komentar je dobro došao

toma

0 0 hvala 0
16 godina
Vaš hi-fi

To je solidan entry level sustav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vaš hi-fi

pojačalo+reciever YAMAHA RX-V657 black

zvučnici (boja bukva)

-front:MAGNAT monitor 990

-surround:MAGNAT monitor 220

-back surround:MAGNAT monitor 110

-front present:MAGNAT monitor 220

-center: MAGNAT monitor center

-subwoofer:MAGNAT monitor 300A

ukupno je dakle 9.1 sistem star 3 godine (pojačalo je 7.1 al koristi svih 10 zvučnika ovisno o modovima)

žao mi je jedino zbog ovih monitora 110 jer mislim da su preslabi, a i frontovi bi dobro došli malo jači

17 godina
Vaš hi-fi

Nije baš neki Hi-Fi ali da je kvalitetno, jest:

Player za sve i svašta: PC, spojeno preko bit perfect digitalnih izlaza (optika)

Pojačalo za satelite/reciver: Onkyo TX-SR304E

Pojačalo za subwoofer: Magnat Ultra 2000 spojen na modani PC PSU

Prednji zvučnici: nisu još sređeni ali u planu su DIY dvosistemske kutije, bas/srednjetonac neki Samsung 6.5" iz linije i Westra tweeter sve u BR kutiji

Stražnji zvučnici: dvosistemske kompresijske DIY kutije, Philips 14cm + Pioneer TS-1020 9cm

Centralni zvučnik: nije još u planu ali mislim da će biti uskoro

Subwoofer: Focal JMLab Acces 30A1 12" u 28l kompresijskoj kutiji (DIY)

+ zvučnik koji glumi subwoofer dok mi ne stignu daske: jaaaaako stara Iskra Hi-Fi, nepoznat model, 8" bas jedinica

Za sada rade samo Iskra + dva satelita (ovi stražnji) i to zvuči odlično zasada s obzirom da sistem nije do kraja sastavljen i da je većinom napravljen od rabljenih dijelova.

U planu mi je da frekve režem ovako:

Prednji: 70Hz - 20000Hz (još moram vidjet kako će to zvučati ali mislim da će moći ovi bez problema da idu do 70Hz)

Stražnji: 120Hz - 20000Hz (nemogu ovi nažalost puno niže, eventualno do 100Hz)

Sub: od koliko može do 70-80Hz, ovisno o tome kako bude zvučalo sve to skupa

U drugoj sobi zvuk radi Logitechov Z-2300, sasvim solidan sistem za uloženi novac.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 9:46 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vaš hi-fi
toma1990 kaže...

e ovako htjeo bih vidjeti na čemu to jest kojim zvučnicima pojačalima ili linijama slušate

glazbu sta slusate i molim ako može par sličica da svi vidimo sta imate i da zajedno

komentiramo   

ja posjedujem :: pojačalo MARANTZ pm4001,silver

resiver MARANTZ sr 3001,silver

dvd player MARANTZ dv 4001,silver                     

cd player  MARANTZ cd 6002 ose,silver

prednji zvučnici ROGERS as 502

stražnji zvučnici ROGERS marquis 1

centralni zvučnik YAMAHA ns-c225,silver                                  

subwufer YAMAHA yst-sw225 black

ja znam da je sve to skupo ali ima nas zaljublenika   u hi-fi sustav     komentirajte i recite na

čemu vi slušate glazbu svaki komentar je dobro došao

Kako rade rogersi? Dali si usporedzivao sa nekim drugim zvucnicima? Slusao sam ih na sajmu, i jednom su tako dobro radili sa nekom kineskom amplifikacijom (doduše jako skupom) da je to bilo milina za slušat!
"A developer is a machine that converts coffee into code"
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

rogers zvučnike sam odabrao zato što sam imao mnogo zvučnika ali nijedni nisu 

imali približno dobar zvuk kao ovi

znam da ima i boljih marki zvučnika ali ja sam odabrao   rogers  i yamaha  zvučnike jer mi se čine odlični

a od pojačala resivera dvd i cd playera samo marantz  jer je prvo pojačalo koje sam

imao bilo iste marke

toma

0 0 hvala 0
16 godina
Vaš hi-fi

Što nitko nema neki ozbiljniji sustav, sve same igračke Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

Ovo mi je u sobi

Zvucnici: 2xKenwood od 100Wmax ili 50WRMS po komadu. I 2 stara od 135W komad (unutra je viskokotonac srednji u bas i ima 10ak kg)

Pojačala: Svaki ima svoje pojačalo (home made).

Player: PC, neki dvd pionner a nekad spojim i na mob

U planu je uzet i neki sub (100W RMS) i napravit pojacalo za njega (vec sam nabavio djelove)

Nije nesto jako ali meni je ok. Kvaliteta je ok. Samo sto ovi stari kad se jace pojacaju visokotonac previse kresti pa moram smanjivat treble.

0 0 hvala 0
17 godina
Vaš hi-fi

Gdje je nestao moj post sa sustavom? Forum i baza ocigledno malo poludili...

Nego, da ponovim:

TAC34 cijevno pojacalo

Quad 12L zvucnici

Marantz cd67se

RIZ Turandot 4010 + Grade Green + Cambridge Audio Phono preamp

Kablovi Kimber PBJ i Straitwire

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

Moj Hi-Fi sustav je: (bez moraliziranja molim)

Zvucnici:

KEF Reference 203/2 (stajali me citavo bogatstvo)

Pojacalo: Sony TA-FA777ES....staro

CD Playeri:

Rotel RCD-06 (precenjeno skup i ruzan ko mrak,ali daje odlican zvuk) Sony CD-X779ES (lep,skup,zvuk odlican i odlicna ergonmija)

Tuner:Denon TU 1500RD

sta ima high fidelity u radio tuneru da mi je znati i da mi objasni neko...ali sta je tu je,svi imaju tuner imam i ja pa valjda je u tome fora Smijeh

Kablovi:Interkonekcijski su oni obicni koje sam dobio sa sustavom za zvucnike koristim super jeftine.

To je to,i vise nego dovoljno za neko ko slusa pop/rock muziku.Tu i tamo pustim Mozarta da zadivim nekoga :)

E sad imam i Anti Hi-Fi sustav a to je moj PC sa 5.1 zvucnom a u ju ubodeni 2.0 Gembird zvucnici na kojem se vrte mp3-ice po ceo dan,zvucke daju neki sladunjav zvuk sto meni pase i nikako to nije hi-fi.Sto bi rekli englezi Syrupi sound,slatko...:) Hi-Fi zanesenjaci bi popadali u nesvest od ovoga

(u tu tuznu skupinu koja cuje izoblicenja koja ni sismis ne moze da cuje i koji u snimci su culi da "treca violina u simfonijskom orkestru je zvucala hladno" sam spadao i ja ...davno

Ne bacajte novce

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 0:09 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice