Puno me puta netko pitao kako može prebaciti glazbu na računalo s kasete ili ploče.
2 načina:
To možemo obaviti na 2 (slična) načina. Ovisi o izlazu kojeg vaš uređaj ima.
1. Način:
Treba vam kasetofon s 3.55mm izlazom (za slušalice).
Kabel "1" spojiti u 3.55mm izlaz.
Drugu stranu kabela "1" spojiti u zvučnu karticu (na frontpanel, ili "odzada" u, najčešće rozeni ulaz)
Preskočite 2. način.
2. Način:
Ako vaš glazbeni uređaj nema 3.55mm izlaz, a ima AUX/AV (još zvan činč) izlaz.
Treba vam kabel "2", ili kabel "3" i 2 puta kabel "4" (spojeni kao na slici 6).
Pazite na boje kabela (sama boja nije bitna, bitno je da se na kraju ulaz i izlaz poklapaju):
Crvena - Desno
Bijela - Lijevo
Žuta - obično služi za video, ali žuti kabel je potpuno isti kao i ostala dva (osim boje naravno)
Snimanje:
Skinite Audacity, ili bilo koji drugi program koji može snimiti zvuk. Pokrenite snimanje u Audacity-u i pustite glazbu na glazbenom uređaju (sa ploče ili kasete). Za input device odaberite vašu zvučnu karticu, ili ostavite windows soun mapper. Kada glazba završi, "sejvajte" ju na disk i to je to. Možete glazbu i prije toga u Audacity-u urediti. Ako ju želite slušati u autu, ili mp3 playeru, prebacite ju u mp3 i snimite.
Ostale namjene:
Snimanje radija:
Postupak je isti, samo ovaj puta uključite radio. Pripazite na signal, ako je signal loš, snimit će te i "krčenje".
Snimanje glazbe sa jeftinijeg "sintisajzera"
Opet isti postupak, na output spojite 3.5mm kabel.
Korištenje zvučnika kao mikrofona:
Zvučnik spojite u ulaz na zvučnoj karticim (ili najbolje na frontpanel)
Stvarno se nadam da sam nekome pomogao, ako imate bilo kakvih savjeta, primjedbi, slobodno recite. Gotovo sam siguran da postoji koja gramatička greška, pa mi i to prijavite.
Hvala